Προς το περιεχόμενο

Όνειρα-Σκηνές απο το Μέλλον...

leonidas_fs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δει απειρες φορες μεχρι τωρα το μελλον σε ονειρα μου. Παντα ημουν μεσα σε αυτα, ποτε δεν ηταν τυχαια και ασχετα με εμενα.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εχω δει απειρες φορες μεχρι τωρα το μελλον σε ονειρα μου. Παντα ημουν μεσα σε αυτα, ποτε δεν ηταν τυχαια και ασχετα με εμενα.

Η δικαίωση μου!! :lol::lol:

Δημοσ.

Μπορεί αυτό που νομίζεις ότι ήταν όνειρο να ήταν η πραγματικότητα και η πραγματικότητα που νομίζεις ότι έζησες να ήταν όνειρο βάσει της πραγματικότητας που νόμιζες ότι δεν ήταν.

Seriously, τώρα;

Μια θεωρία είναι πως τα όνειρα είναι simulations που τρέχει ο εγκέφαλος (για να το θέσω πολύ απλά) για να προετοιμάζεται για πιθανές καταστάσεις με τις οποίες θα έρθεις εσύ αντιμέτωπος. Κυρίως οι εφιάλτες έτσι έχουν εξηγηθεί ως χρήσιμοι. Πιθανόν λοιπόν να είχες υποσυνείδητα, ή συνειδητά, άγχος για το τι θα αντιμετωπίσεις μετά το σχολείο, πώς θα είναι εκεί που θας πας, τι άτομα θα γνωρίσεις κλπ κ στο όνειρό σου βρέθηκες σε μια τέτοια κατάσταση για να "δεις πώς θα είναι" κ να καθησυχάσεις από το άγχος.

Same thing με το φίλο σου που δεν είχε δει τον όροφο κ ικανοποίησε την περιέργεια και την ανασφάλειά του βλέποντάς τον σε όνειρο.

Δημοσ.
Ενδιαφέρον...και γενικά η όλη φάση. 2-3 φορές Deja vu έχω αισθανθεί προσωπικά...

Αστο το Deja Vu... μην το ανοιξουμε αυτο το θεμα... :rolleyes:

Μου εχει τυχει με την παρεα μου να ειμαστε σε καφετερια και να μιλαμε για ενα θεμα (δεν θυμαμαι τι, και δεν εχει σημασια) και να μιλαει εκεινη την ωρα ο φιλος μου και ξαφνικα να παιρνω μια εκφραση εγω, να τον σταματαω και να συνεχιζω αυτο που θα ελεγε!:confused:

Περιττο να πω οτι ο φίλος μου.. εμεινε κανονικα :X

Γενικα με την παρεα μου ψαχνομαστε σε τετοια θεματα, εχουμε δηλαδη ανησυχιες και κανουμε ωραιες συζητησεις.

Δημοσ.

Μου ειχε τυχει και μενα στην προηγουμενη δουλεια παντως με μια κοπελα που γουσταρα τρελα μια νυχτα την βλεπω στο ονειρο μου οτι ξυπναμε μαζι το πρωι σαν ζευγαρι και παμε στην παραλια, ε μετα απο μια βδομαδα μου λεει αν εχω κανονισει τιποτα το βραδυ και αν θελω να παμε σε μια συναυλια που και καλα ειχε παρει εισητηρια για μια φιλη της που της ετυχε κατι οπου και δεχτηκα.

Μετα τα λογια ειναι περιττα περασαμε μαζι 1 πολυ ωραιο χρονο που στο τελος αυτη ηθελε γαμους κτλπ αλλα εγω ημουν 20 αυτη 21 και το τελειωσα ευγενικα τωρα δεν ξερω αν ηταν λαθος η σωστο θα δειξει γιατι δεν εχω ξαναδει σε ονειρο αλλη σχεση μου

Δημοσ.

Σε μενα δεν ξερω αλλα γινετε αρκετα συχνα!!Βλεπω καποιες σκηνες στα ονειρα μου στα οποια ειμαι και εγω και μετα απο καποιο καιρο οντως συμβαινουν και αμεσως μου ρχεται φλας μπακ στο μυαλο οτι καπου αλλου το εχω ξαναζησει αυτο και μετα θυμαμαι οτι το ειχα δει σε ονειρο!!

Δημοσ.

Παραδείγματος χάριν?

Δημοσ.

μου έχει τύχει πριν 15 χρόνια, είδα σκηνή απ' το μέλλον στον ξύπνιο όχι σε όνειρο, και με τρόπο που δεν άφησε το παραμικρότερο περιθώριο για παρερμηνεία. Έγραψα πριν λεπτομερώς τί συνέβει, όποιος πρόλαβε το διάβασε.

Δημοσ.

Πριν χρόνια, <<ονειρεύτηκα>> πως μου κλέβαν βενζίνη από το αυτοκίνητο.

Το πρωί πήγα να πάρω το αυτοκίνητο και είδα την τάπα να λείπει, και η στάθμη στο ντεπόζιτο ήταν ανεξήγητα χαμηλή.

Μέχρι τότε δεν πίστευα στα όνειρα..

Δημοσ.

Άμα κανείς δει στο μέλλον του ότι παρακολουθεί κάποιον αγώνα στην τηλεόραση, ας περάσει μετά από εδώ να μοιραστεί την εμπειρία του.

Δημοσ.

Αν όντως κάποιοι προβληματίζεστε και ψάχνεστε, μπορείτε να κάνετε το εξής πολύ απλό:

Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, που τα έχετε φρέσκα, γράψτε με όση λεπτομέρεια μπορείτε τα όνειρα που είδατε. Μετά, όταν κάτι σας φαίνεται ότι το έχετε δει, γυρίστε στο τετραδιάκι σας και δείτε τι είχατε ονειρευτεί και όχι τι θυμάστε εκ των υστέρων ότι είχατε ονειρευτεί. Επίσης, γυρίστε και δείτε πόσες εκατοντάδες όνειρα δεν επαληθεύτηκαν.

Προφανώς το έχουν σκεφτεί κι άλλοι αυτό και έχει αποδειχθεί ότι τα όνειρα ΔΕΝ προβλέπουν ή βλέπουν το μέλλον. Είναι μία απλούστατη μεθοδολογία. Κι όμως, πολλοί προτιμούν να επιμένουν στον τρόπο σκέψης του μεσαίωνα, για να μην χαλάσει το παραμυθάκι τους.

Προσωπικά, αν γινόμουν δικτάτορας για μια μέρα, σε όσους πιστεύουν σε όλα αυτά και δεν δέχονται την επιστημονική μέθοδο, θα απαγόρευα να χρησιμοποιούν τα επιτεύγματα της επιστήμης. Κομμένη η ιατρική, η φαρμακευτική, η πληροφορική, το τηλέφωνο, το αυτοκίνητο, τα πάντα. Αν θέλουν να ζουν τη ζωή τους ως άνθρωποι του μεσαίωνα, να μαζευτούν κάπου με τους αστρολόγους, τα μέντιουμ, τους κληρικούς και τις καφετζούδες και να μας αφήσουν εμάς τους υπόλοιπους ήσυχους να προχωρήσουμε μπροστά. Επειδή πάντως δεν προβλέπεται να γίνω δικτάτορας, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι στην άγνοιά σας. Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...