Προς το περιεχόμενο

Όνειρα-Σκηνές απο το Μέλλον...

leonidas_fs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας έχει τύχει ποτε? Δεν αναφέρομαι στο De javu..

Aς πω την ιστορία μου για να καταλάβετε τι εννοώ..

Ήμουν τρίτη λυκείου και είδα ένα όνειρο οτι καθόμουν σε ένα θρανίο και κατι παιδια

ηταν διπλα μου και μιλουσαμε..Ξυπναω το πρωι και λεω " Ποίοι ειναι αυτοι ρε γμτ? "

Δηλαδη δεν τα ήξερα τα παιδία με τα οποία μιλούσα στον ύπνο μου..

Μετά απο 1 χρόνο στο ΙΕΚ εζησα ακριβώς την ιδια σκηνη με τα συγκεκριμένα παιδια! Και οταν έζησα την σκηνή αυτή θυμήθηκα οτι το είδα στο ονειρό μου πριν ενα χρόνο..

Απ'οτι έχω μιλήσει για αυτό το θέμα με την παρέα μου σε πολλά άτομα έχει συμβεί το ίδιο..και μου έχει γίνει και άλλες φορές αυτο απλα αυτή με το σχολείο είναι αυτή που θυμάμαι καλύτερα..Αυτό μας αποδεικνύει οτι ο ανθρωπος εχει την δυνατότητα οχι να ΠΡΟβλέπει το μέλλον αλλα να το ΒΛΕΠΕΙ!!!!

Αρα τι γίνετε ρε παιδια? Η ζωη μας ειναι γραμμένη ? Είμαστε απλά θεατές και περιμένουμε να γίνουν κάποια γεγονότα στην ζωή μας? Ισχύει τελικά αυτο που λένε οτι "ήταν γραφτό να συμβει" , "Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο"??

Δέν ειναι παράξενο αυτό ? Άρα κάπου στον κόσμο μπορεί να υπάρχουν αληθινά μέντιουμ ή κατι τέτοιο που όντως να σου λένε το μέλλον σου...

Εσείς τι λέτε??????

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κι εγώ το πιστεύω.

Ας πούμε τώρα βλέπω στο μέλλον σου πως θα σου πάρουν αρκετά χρήματα διάφοροι επιτήδειοι.

Δημοσ.
Κι εγώ το πιστεύω.

Ας πούμε τώρα βλέπω στο μέλλον σου πως θα σου πάρουν αρκετά χρήματα διάφοροι επιτήδειοι.

Ελεος...Δεν είπα οτι πρόκειται να πάω σε κανέναν!! Αν είναι δυνατον!

Απλα σου έχει συμβεί αυτό που λέω?

Δημοσ.

μου έχει συμβεί και εμένα αρκετές φορές και όταν το καταλαβαίνω (τη στιγμή που το ζω στη πραγματικότητα) παραξενεύομαι, αλλά απο εκει και πέρα δεν με έχει πολυνοιάξει ... ούτε θέλω ίσως , απο τα ποιο περιεργα έκτος απο τα δικά μου είναι ενός φίλου μου , ο οποιος είχε δει στον ύπνο του το σπίτι μου (τον επάνω όροφο)- που δεν είχε πατήσει ποτέ μεσα- και ξαφνιάστηκε αρκετά !!

Δημοσ.
Σας έχει τύχει ποτε? Δεν αναφέρομαι στο De javu..

Aς πω την ιστορία μου για να καταλάβετε τι εννοώ..

Ήμουν τρίτη λυκείου και είδα ένα όνειρο οτι καθόμουν σε ένα θρανίο και κατι παιδια

ηταν διπλα μου και μιλουσαμε..Ξυπναω το πρωι και λεω " Ποίοι ειναι αυτοι ρε γμτ? "

Δηλαδη δεν τα ήξερα τα παιδία με τα οποία μιλούσα στον ύπνο μου..

Μετά απο 1 χρόνο στο ΙΕΚ εζησα ακριβώς την ιδια σκηνη με τα συγκεκριμένα παιδια! Και οταν έζησα την σκηνή αυτή θυμήθηκα οτι το είδα στο ονειρό μου πριν ενα χρόνο..

Απ'οτι έχω μιλήσει για αυτό το θέμα με την παρέα μου σε πολλά άτομα έχει συμβεί το ίδιο..και μου έχει γίνει και άλλες φορές αυτο απλα αυτή με το σχολείο είναι αυτή που θυμάμαι καλύτερα..Αυτό μας αποδεικνύει οτι ο ανθρωπος εχει την δυνατότητα οχι να ΠΡΟβλέπει το μέλλον αλλα να το ΒΛΕΠΕΙ!!!!

Αρα τι γίνετε ρε παιδια? Η ζωη μας ειναι γραμμένη ? Είμαστε απλά θεατές και περιμένουμε να γίνουν κάποια γεγονότα στην ζωή μας? Ισχύει τελικά αυτο που λένε οτι "ήταν γραφτό να συμβει" , "Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο"??

Δέν ειναι παράξενο αυτό ? Άρα κάπου στον κόσμο μπορεί να υπάρχουν αληθινά μέντιουμ ή κατι τέτοιο που όντως να σου λένε το μέλλον σου...

Εσείς τι λέτε??????

Θες να μου πεις, ότι εναν χρόνο μετά θυμόσουν τις φάτσες των παιδιών και το μέρος που καθόσασταν ενώ ποτέ πριν δεν είχες δει ούτε τα παιδιά ούτε το μέρος?

Μην συναρπάζεσαι. Ούτε τα όνειρα προβλέπουν το μέλλον, ούτε κανείς άλλος. Ανάμεσα στα χιλιάδες όνειρα που βλέπουμε λογικό είναι κάποιο απο αυτά να μοιάζει ότι επαληθεύεται. Αν π.χ εγώ δω στον ύπνο μου ότι πλένω τα δόντια μου είναι λογικό την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσω να πω ''Κοίτα ρε.... Όντως πλένω τα δοντια μου.''? Επίσης ξέρω πολλούς φίλους μου οι οποίοι πριν πεθάνει ο παππούς τους και η γιαγιά τους το είχαν ''δεί'' στον ύπνο τους. Εγω έχω δει πρόσφατα στον ύπνο μου τον παππού μου να πεθαίνει και αυτός είναι ακόμα εκεί. Τα δικά μου γιατί δεν επαληθεύονται δηλαδή?

Δημοσ.

Είναι βέβαιο πως θα πεθάνει κάποια στιγμή.

(ας είναι καλά ο άνθρωπος)

Αυτό που λέει ο σελερς, κάποια στιγμή τυχαίνει να ζήσουμε κάτι που μοιάζει με κάτι που είδαμε, αντιδρούμε στο γεγονός με τον τρόπο που αντιδράσαμε στο όνειρο, το οποίο με τη σειρά του γίνεται όχι πρόβλεψη, αλλά μεταβλητή της πραγματικότητας.

Παράδειγμα:

Βλέπω πως πέθανε ο παππούς μου και παρηγορώ τη γιαγιά μου που είναι ντυμένη στα μαύρα λέγοντάς της ένα κλισέ, πχ. "δεν θα βασανιστεί άλλο". Μετά από ένα χρόνο, παθαίνει καρκίνο και βρίσκομαι με τη γιαγιά μου ντυμένη στα μαύρα, λέγοντάς της "δεν θα βασανιστεί άλλο". Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιώ πως το έχω δει στο όνειρό μου και ανατριχιάζω. Στην πραγματικότητα όμως το όνειρο είναι ο λόγος που της είπα "δεν θα βασανιστεί άλλο", το μυαλό απλά πάτησε στις ράγες που είχε στήσει το όνειρο, τα κλισέ και η σύμπτωση.

Δημοσ.
Θες να μου πεις, ότι εναν χρόνο μετά θυμόσουν τις φάτσες των παιδιών και το μέρος που καθόσασταν ενώ ποτέ πριν δεν είχες δει ούτε τα παιδιά ούτε το μέρος?

Οχι δεν θυμόμουν φάτσες! Δεν είδα π.χ τον παυλο , τον γιωργο κτλ..Απλα σαν σκηνη!

οτι ήμουν σε μια τάξη και μιλούσα με κάποια παιδία που δεν τα ήξερα και μετά απο 1 χρόνο όταν έζησα εκείνη την στιγμή είπα "ωχ αυτο το έχω δεί στο όνειρο μου!"

ελα ρε παιδια μην με βγάλετε τρελο! Σιγουρα έχει συμβεί σε όλους σας να δείτε σκηνές απο το μέλλον!! Δεν λέω για το πλυσιμο δόντιων...Π.χ να δείς οτι είσαι σε ενα μέρος με κάποια άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις ,( Χωρίς να δείς φάτσες) και μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα αυτά τα άτομα να είναι τιποτα ξαδέρφια της κοπελιας σου που δεν τα είχες γνωρίσει μεχρι τώρα..

edit : ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: δεν είδα φάτσες! Είδα απλα οτι ήμουν σε άγνωστο μέρος και μιλούσα με άγνωστα άτομα! Εν τέλει αυτο το μέρος ήταν το ΙΕΚ μου ( που δεν είχα ξαναπάει ωστε να πείς οτι το είχα σαν ανάμνηση) και τα άτομα αυτά ηταν οι συμμαθητές μου!

Δημοσ.

πάντως μαντια δεν υπάρχει , το ποιο πιθανόν είναι λόγο έντονης εγκεφαλικής δραστηριότητας να δημιουργούντε οι x,y εικόνες για τους ω λόγους και ύστερα συμβαίνουν βάση πιθανοτήτων

Δημοσ.

sorry αλλα το να δεις οτι θα εισαι σε μια ταξη και θα μιλας με καινουρια ατομα, ενα χρονο πριν πας στο πανεπιστημιο/ιεκ κλπ. δεν ειναι κανα ανεξηγητο φαινομενο.

Δημοσ.
sorry αλλα το να δεις οτι θα εισαι σε μια ταξη και θα μιλας με καινουρια ατομα, ενα χρονο πριν πας στο πανεπιστημιο/ιεκ κλπ. δεν ειναι κανα ανεξηγητο φαινομενο.

Δεν είπα οτι είναι τιποτα ανεξήγητο και τιποτα τρελο αλλα δεν είναι παράξενο που ο άνθρωπος έχει την δυνατότηα να βλέπει σκηνη απο το μέλλον του?? Μην κοιτας απλα "αυτο"! απλα το όνειρο δηλαδή..συνέχισε το συλλογισμό σου και θα καταλάβεις..διάβασε αυτά που λέω στην αρχη και θα καταλάβεις..

Δημοσ.
Δεν είπα οτι είναι τιποτα ανεξήγητο και τιποτα τρελο αλλα δεν είναι παράξενο που ο άνθρωπος έχει την δυνατότηα να βλέπει σκηνη απο το μέλλον του?? Μην κοιτας απλα "αυτο"! απλα το όνειρο δηλαδή..συνέχισε το συλλογισμό σου και θα καταλάβεις..διάβασε αυτά που λέω στην αρχη και θα καταλάβεις..

Γιατί νιώθω ότι ΘΕΛΕΙΣ να πιστέψεις σε κάτι τέτοιο, οπότε όλα τα υπόλοιπα πάνε περίπατο? Υποστηρίζεις εν γένει ότι: ''Είδες στο όνειρο σου ότι ήσουν με άτομα που δεν γνώριζες σε ένα μέρος που δεν γνώριζες''. Για να τους είδες 1 χρόνο μετά στο ΙΕΚ υποψιάζομαι ότι πήγαινες σχολείο. Ακόμα και έτσι να μην είναι όμως το όνειρο σου αποτελεί μια τεράστια γενικότητα την οποία και συγκεκριμενοποιείς κάνοντας την να μοιάζει υπερφυσική. Αν απλοσυτεύσουμε και άλλο το όνειρο σου γίνεται: Εσύ με 5-6 αγνώστους σε μια τάξη. Χμμμ... Πολύ λογικό να συμβεί σε έναν άνθρωπο που δεν μπήκε σε σχολή ακόμα και ετοιμάζεται να μπει. Επίσης λογικό σε ένα άτομο που πρόκειτε να δουλέψει κάπου. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ε?

Εδιτ: Αυτό που είπε ο Mika δηλαδή(ς) να'ούμ.

Δημοσ.

Ναι όμως αν είδε λεπτομέρειες, όπως το σχήμα/μέγεθος της τάξης, κάποια ιδιαιτερότητα που μπορεί να είχε ή τον ακριβή αριθμό των ατόμων που μιλούσε;

Δημοσ.

καταλαβαινω τι θέλεις να πείς και εν μέρει ειναι σωστο..λέω εν μέρει γιατι βασίζεσαι στο δικό μου παράδειγμα με το ΙΕΚ. Αυτό μπορεί να σου συμβεί σε πολλές μορφές οπως το παράδειγμα που ανέφερα για τα ξεδέρφια πιο πριν..Οπως το παράδειγμα που είπε ο φίλος με τον φίλο του και το σπίτι του.. επισης με εκπλήσει πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ δύναμη έχει το ανθρώπινο μυαλο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...