Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση Η/Υ με WinXP σε Η/Υ με Win7

vmavro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλους τους φίλους!

Διαθέτω ένα σταθερό Η/Υ με Windows XP SP3 συνδεδεμένο με ένα modem/router Linksys WAG-200G και ένα φορητό με Win7.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με σύνδεση στο Ίντερνετ, ούτε με τη σύνδεση του φορητού (Win7)με το σταθερό (WinXp): δηλ. τα Win7 "βλέπουν" άνετα όλους τους κοινούς δίσκους του σταθερού υπολογιστή που τρέχει σε WinXP.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Το αντίστροφο όμως δε γίνεται.

Ο σταθερός Η/Υ με τα WinXP, ενώ βλέπει τον φορητό με τα Win7 και τους δυο κοινούς δίσκους που διαθέτει (τα partitions), δεν μπορεί με καμιά δύναμη να συνδεθεί με αυτούς!

Το μόνο που βλέπει είναι τους κοινόχρηστους φακέλους, αλλά είναι σπαστικό ότι θέλεις να αντιγράψεις σε κάποιο φάκελο στο φορητό, να το αντιγράφεις στο Κοινόχρηστο και μετά στη θέση που επιθυμείς.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα (κατά τη γνώμη μου...) και είμαι σίγουρος πως κάτι κάνω λάθος.

Στα κακόμοιρα τα XP η συνδεσιμότητα ήταν παιχνιδάκι, στα Win7 είναι μπελάς όταν προσπαθείς να συνδεθείς με παλιότερα λειτουργικά.

Αν είναι πρόβλημα που το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι συνάδελφοι, με μεγάλη χαρά να ακούσω τις προτάσεις και υποδείξεις τους (ακόμα και σε PM).

Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι ένα ήρεμο και καλό καλοκαίρι!

Δημοσ.

να σου πω τι κανω εγώ,;)

στον 7, πίνακα ελέγχου, λογαριασμούς χρηστών δημιούργησε έναν υπερχρήστη με πάσγουορντ.

πήγαινε στους δίσκους που θελεις να κανεις κοινους, κοινη χρήση πρόσθεσε το νέο υπερχρήστη σου!

ΟΚ

νομίζω ότι θα είσαι εντάξει

(Α, ΤΡΈΞΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ ΧΠ, και για ονομα δικτύου επίλεξε WORKGROUP, αντι για MSHOME που είναι προεπιλεγμένο, αν δεν έχεις πειράξει και το αντίστοιχο όνομα στο δίκτυο των 7)

Δημοσ.

Δήμο σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Θα το δοκιμάσω.

Στα WinXP επιλέγω (δημιουργώ) πάντοτε όνομα δικτύου MSHOME και όχι WORKGROUP. Δεν ξέρω γιατί, ίσως από συνήθεια, πάντως ποτέ δεν είχα προβλήματα σε κανένα δίκτυο που έστησα.

Πιθανό να θέλουν τα Win7 να βλέπουν τέτοιο όνομα δικτύου (WORKGROUP).

Αν κάποιος άλλος φίλος έχει να μοιραστεί κάποια άλλη ιδέα, ευπρόσδεκτη...

Δημοσ.

Δυστυχώς, παρ' όλες τις προσπάθειες και τις εναλλακτικές, το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο: τα WinXP ενώ "βλέπουν" τους δίσκους στον φορητό που έχει τα Win7, δεν μπορούν να "ανοίξουν" κανένα δίσκο με την παρατήρηση πως δεν έχουν το δικαίωμα από τον administrator του δικτύου!

Και όμως ο διαχειριστής των Win7 στο φορητό έχει δώσει πρόσβαση σε οποιονδήποτε συνδεθεί με την Οικιακή Ομάδα να μπορεί να βλέπει τους δίσκους και να επεμβαίνει στους φακέλλους...

Πάντως ευχαριστώ και πάλι για την προσπάθεια.

Δημοσ.

Θα πας με δεξι κλικ εκει που εκανες sharing στο tab security>add>everyone>full control και επισης παλι στα win7>control panel>network settings> τρεξε το homegroup και στις ιδοτητες του homegroup>uncheck password sharing

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...