Προς το περιεχόμενο

iPhone 4 : Πρόβλημα με το σήμα και η περίεργη απάντηση της Apple

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Don't worry! Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, στο υπογράφω!

B)

μακάρι... προς το παρών έχω πρόβλημα με το πότε θα το έχω στα χέρια μου :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 586
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Don't worry! Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, στο υπογράφω!

B)

Εγώ, πάντως, θα προσπαθούσα να αναπαράγω το φαινόμενο σε διαφορετικές περιοχές και με διαφορετικά κρατήματα έτσι ώστε να βγάλω όσο το δυνατόν ασφαλέστερα συμπεράσματα από ιδία χρήση.

• Super Moderators

Οι δεσμεύσεις και οι υπογραφές σε προσωπικά μηνύματα παρακαλώ. Δεν είναι παζάρι εδώ! :mad:

Το αυτό ισχύει και για τα πολιτικά μηνύματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι από τα πιο κατατοπιστικά άρθρα που βρήκα για το θέμα (iphone 4, μπάρες και πραγματική ικανότητα κλήσης). Αν έχει ξαναδοθεί, ε, ξέρετε τι λένε για την επανάληψη...

Βασικά λέει ότι οι μπάρες που βλέπουμε στο iPhone αφορούν τον "πάτο" του πιθανού φάσματος ισχύος του σήματος. Πχ, μέχρι το 5%. Από 5% και πάνω (όσο πάνω και αν είναι) το κινητό σου δείχνει 5 μπάρες και μπορεί να έχει μια απροβλημάτιστη κλήση (όσο ψηλά και αν είναι μετά το 5%, η ποιότητα της κλήσης δεν αλλάζει οπότε γιατί να μας το δείχνουν; ). Από 5% και κάτω αρχίζουν οι απώλειες, στο 4% οι μπάρες πέφτουν σε τέσσερις, στο 3% σε τρεις κλπ. Έτσι, αν για παράδειγμα το σήμα στο σημείο που βρίσκεσαι είναι στο 30, ή 60 ή 80 % και θεωρήσουμε ότι η επαφή με την κεραία του iPhone 4 προκαλεί απώλεια της τάξεως του 5%, τότε δε θα δεις την παραμικρή διαφορά στις μπάρες, ούτε βέβαια θα έχεις πρόβλημα στις κλήσεις. Αν όμως είσαι στο 5% (που πάλι θα βλέπεις 5 μπάρες), η επαφή με την κεραία του iPhone 4 θα οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση των μπαρών και πρόβλημα λήψης. Ακριβώς πόσα db απώλεια σήματος έχει το iPhone 4 όταν το αγγίζει κανείς, δε ξέρει, πιθανολογεί από 15-20db.

Μετά ακολούθησε το γνωστό άρθρο του anandtech που τα υπολόγισε (με επιφύλαξη και αυτοί).

69594971.jpg

Ο παραπάνω πίνακας δείχνει απώλειες (όταν το πιάνεις σφιχτά, όταν το πιάνεις ελαφρά, όταν το ακουμπάς στην παλάμη και όταν το κρατάς μέσα σε θήκη). Και τα τρία κινητά έχουν απώλειες σήματος με όλους τους παραπάνω τρόπους, απλά το iPhone 4 έχει τις μεγαλύτερες. Δε μας λέει, όμως, ποιό έχει την καλύτερη λήψη εκείνη τη στιγμή.

Μας το λέει παρακάτω (στο περίπου) στην παράγραφο "The Antenna is Improved".

(Ελπίζω να τα κατάλαβα σωστά και να τα μετέφερα εξίσου σωστά.)

Επεξ/σία από kirileman

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...