Προς το περιεχόμενο

iPhone 4 : Πρόβλημα με το σήμα και η περίεργη απάντηση της Apple

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δική μου εξήγηση???

Δεν υπάρχει δική μου εξήγηση. Κοινή λογική είναι που επαληθεύεται από τεχνικές γνώσεις.

2 διαφορετικές "γυμνές" κεραίες, με απόσταση χιλιοστών μεταξύ τους που έρχονται σε επαφή με γυμνό χέρι. Η ηλεκτρομαγνητική αγωγιμότητα του χεριού-σώματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες αλλά να είσαι σίγουρος ότι λίγο υδρωμένο χεράκι είναι υπεραρκετό να κάνει τη ζημιά.

Απλοί κανόνες ηλετρομαγνητικής αγωγιμότητας. Γι'αυτό και η λύση είναι πάναπλη: Λίγο σελοτέιπ πάνω από το επίμαχο σημείο.

Από BBC:

Apple issues advice to avoid iPhone flaw

Apple has released official advice for iPhone 4 owners to overcome the problem of the device losing signal when held by the lower left corner.

Steve Jobs responded to a query about the problem from one owner by saying: "Just avoid holding it in that way."

The official advice is to "avoid gripping it in the lower left corner in a way that covers both sides of the black strip in the metal band".

Aν μετά από τα παραπάνω επιμένεις ότι το πρόβλημα δεν ισχύει σε όλες τις συσκευές, τότε συγχαρητήρια για την επιμονή σου.

Η επανάληψη είναι μητήρ της μαθήσεως. Ειδικά όταν ρωτάνε ξανά και ξανά τα ίδια ;)

Βιάζεσαι ΣΕ λέω!

B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 586
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτό αποτελεί τη δική σου εξήγηση για το ότι κάποιες συσκευές παρουσιάζουν το πρόβλημα και κάποιες άλλες καθόλου; (για iphone 4 μιλάω). Επίσης, η επίσημη απάντηση που αναφέρεις ήταν mail σε χρήστη, το επόμενο mail λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα λήψης...

Eπειδη εχεις λυσαξει οτι δεν ισχυεθ τοι προβλημα. Το εχεις πιασει το κινητο; Το δοκιμασες; Τεσταρες αν εχεις το προβλημα; Γιατι το προβλημα τσεκαρισμενα και απο εμενα υπαρχει. Τωρα αν εσενα σε πληγωνει αυτο και δεν θες το το παραδεχτεις, ειναι αλλο θεμα.

Aν μετά από τα παραπάνω επιμένεις ότι το πρόβλημα δεν ισχύει σε όλες τις συσκευές, τότε συγχαρητήρια για την επιμονή σου.

Σε ρωτάω γιατί τόσοι άνθρωποι που πιάνουν κανονικότατα τη συσκευή με το χέρι τους αγκαλιάζοντας την "ευαίσθητη περιοχή" δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και μου δείχνεις του βίντεο με το κλειδί. Νομίζω ότι αγνοείς τα δεδομένα. Τα δεδομένα είναι:

1) Κάποιες συσκευές εμφανίζουν το πρόβλημα, κάποιες άλλες όχι.

2) Με την iOS4, το ίδιο πρόβλημα εμφανίζουν και παλαιότερα iPhones.

3) Αντίστοιχο πρόβλημα εμφανίζεται και σε άλλες συσκευές.

yahoo

After reading reports identifying the issue, I was able to recreate the attenuation problem myself. Holding iPhone 4 gripped in my palm--no signal. Holding iPhone 4 daintily between fingers, avoiding the lower-left corner of the metal casing--five bars of signal.

What I also noticed, though, is the lag. It takes about ten seconds for the signal to completely disappear when I touch the lower-left corner of the case, and another ten seconds for the five bars of signal to return and establish contact with the 3G network once I stop touching the lower-left corner.

Based on that observation, the rumors of the iOS 4 fix actually make sense to me. The AppleInsider post explains that "The fix is expected to address a [sic] issue in iOS 4 related to radio frequency calibration of the baseband. Readers who saw the original forum discussions say that the issue is believed to occur when switching frequencies; because the lag is allegedly not calibrated correctly, it results in the device reporting "no service" rather than switching to the frequency with the best signal to noise ratio."

Yes, it is true from a technical perspective that the mechanics of antenna signal reception will be impacted any time the device comes into contact with human flesh--or many other things for that matter. The length of the antenna is a factor in receiving on a given frequency, and coming into contact with another conductive material can significantly alter the functional length of the antenna.

However, Apple can't simply call it a "non-issue" and ignore the fact that every other device out there--including their own previous iPhone models--have managed to compensate and overcome this physical hurdle without providing users with instructions to hold the device differently.

appleinsider

However, the fact that problems observed in the iPhone 3GS are much more pronounced when the device is upgraded to iOS 4 indicate that there is also a software issue involved in the matter. iPhone 4 users can't downgrade to earlier versions of the core software, making it impossible to compare its relative performance.

Software fix in the works

Readers report that Apple's tech support forums originally confirmed that a iOS 4.0.1 software fix addressing the issue would ship early next week (as early as Monday), before the comments were subsequently taken down along with all the other related discussion about the matter.

The fix is expected to address a issue in iOS 4 related to radio frequency calibration of the baseband. Readers who saw the original forum discussions say that the issue is believed to occur when switching frequencies; because the lag is allegedly not calibrated correctly, it results in the device reporting "no service" rather than switching to the frequency with the best signal to noise ratio.

iOS 4 introduced some enhancements to how the baseband selects which frequencies to use, so it makes sense that the error may have crept into those changes. Additionally, this explains why iOS 4 has also caused similar problems for iPhone 3GS users.

Additional readers have shared other related experiences that also corroborate the idea that the issue is related to iOS 4's software control of the baseband, including the fact that the issue seems easily reproducible when connecting to a WWAN 3G network but does not appear when connecting to a Microcell 3G. If the problem were simply hardware related issues of the antenna design, it should only affect iPhone 4 units with that new design and should occur at all times, regardless of the tower type. That is not being observed.

Talk to the hand

The core software problem is likely augmented by hand placement, as Jobs noted in pointing out that holding the new phone (or any mobile device) in such a way that attenuates the signal should simply be avoided.

Yesterday, antenna design expert Spencer Webb posted his early appraisal of the situation, noting that the FCC mandates that cell phone antennas need to be positioned as far away from the user's head as possible, effectively forcing antenna placement in the bottom of the phone, where it is most likely to be covered by the user's hand.

Webb also noted that neither the regulatory tests performed by the FCC during its approval process, nor the antenna efficiency tests performed by the carrier (AT&T) during its own device requirements testing take into account how a user's hand might play into the antenna design and the test results.

The bottom-mounted antenna design "evolved to meet [FCC] requirements," Webb explained. "And efficient transmission and reception while being held by a human hand are simply not design requirements!"

Webb points out that Bluetooth headsets also suffer from attenuation when the phone is positioned in such a way that the user's body absorbs too much of the signal. He assumed that the iPhone 4 design, which "moved the antenna action from the back of the phone to the sides," will likely only improve things when the phone is "suspended magically in air," but may actually make things worse when the phone is placed in the user's pocket.

At the same time, Webb says he voted with his dollars to buy the new iPhone 4 anyway, adding, "sometimes an antenna that's not great, but good enough, is good enough."

electronista

A software origin for the hand position bug, nicknamed the "death grip" for its tendency to kill the cellular signal if the antennas are bridged, would explain how some have replicated the problem on the iPhone 3G and the 3GS. As iOS 4 changed the antenna's priority from the strongest possible signal to the most reliable, it may have changed that behavior for all phones, not just the iPhone 4.

Owners of the 3G MicroCell also support this through their lack of trouble; since the femtocell is always the most powerful cellular signal when nearby, iPhones always stay connected. The same behavior may likewise explain why some without MicroCells haven't had success replicating the problem, as any attenuation of the signal might not be enough to confuse the phone if the user is close to a good cell site.

Despite some speculation, Apple isn't unique in having attenuation hiccups as the Nexus One and even years-old phones have exhibited similar symptoms.

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Eπειδη εχεις λυσαξει οτι δεν ισχυεθ τοι προβλημα. Το εχεις πιασει το κινητο; Το δοκιμασες; Τεσταρες αν εχεις το προβλημα; Γιατι το προβλημα τσεκαρισμενα και απο εμενα υπαρχει. Τωρα αν εσενα σε πληγωνει αυτο και δεν θες το το παραδεχτεις, ειναι αλλο θεμα.

Ωραία, σημειώσαμε και τη δική σου μαρτυρία.

Ήθελα να ήξερα όλοι εσείς που αντιδράτε λες και σας είπαμε αδελφές τι θα κάνετε αν σας τύχει προβληματική συσκευή....Το ρωτάω γιατί εμένα μου έτυχε προβληματική συσκευή και με κολπάκια που έκανε η Apple για να καλύψει το πρόβλημα στο σήμα χρειάστηκε να το πάω 3 φορές στο εν Ελλάδει service για να μου το αντικαταστήσουν! Βέβαια θα μου πεις αν έχεις στο συρτάρι και καμαρώνεις το iphone 2g το iphone 3g και το ihpone 3gs ε δε χάλασε κι ο κόσμος να μείνει το ιiphone 4 στο service για ένα μήνα...Σωστά;

Oι μαρτυριες οτι το προβλημα δεν υπαρχει μπορει να γινονται και με πατεντες... Λιγο διαφανο βερνικι νυχιων στο σημειο δημιουργει μονωση αρα το προβλημα δεν ειναι τοσο εντονο...

Έχει λίγο καιρό που το λευκό iphone στοίχειωσε τα όνειρά μου. Ξυπνούσα από την ονείρωξη και ανυπομονούσα να κυκλοφορήσει. Ξαφνικά το μάτι μου έπεσε σε ένα review και το όνειρο έγινε εφιάλτης. Το iphone χάνει το σήμα του... Τραγικό! Άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια...δεν ήθελα να το πιστέψω. Άρχισα να διαβάζω τεχνικά εγχειρίδια, το τηλέφωνο πήρε φωτιά συνομιλώντας με φίλους μηχανικούς, φυσικούς, χημικούς, αστρολόγους. Δοκίμασα να χουφτώσω το 3GS μου στο πάνω μέρος και ξαφνικά το σήμα wifi ΕΠΕΣΕ!!! Έχασα τη γή κάτω από τα πόδια μου! Ιδρωμένος αδειάζω το συρτάρι του γραφείου στο πάτωμα και βρίσκω το παλιό μου nokia. Το ανοίγω, το χουφτώνω... και ΝΑΙ! ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΕΦΤΕΙ!!!

Συγκλονισμένος από την κοροιδία που ζούσα όλα αυτά τα χρόνια μαζέυω όλα τα κινητά μου και τα πετάω στα σκουπίδια. Ηθελα να πάρω αέρα... πνιγόμουν. Βγαίνω στο δρόμο χωρίς να ξέρω που θέλω να πάω. Περιπλανόμενος συναντώ τον μπαρμπα Μήτσο το γείτονα.

Με ρωτάει γιατί είμαι έτσι. Του εξηγώ....

"Καλά αυτό είναι φυσιολογικό" μου λέει. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ;;; "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ";; ουρλιάζω.

"Ναι", μου λέει" Αν καλύψεις μια κεραία με οτιδήποτε χάνει λίγο σήμα. Επίσης αν κατέβεις στο υπόγειο θα δεις το σήμα να πέφτει πάλι" μου λεει λες και έλεγε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.

Έμεινα να κοιτάω το κενό. ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ??? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ???

Ο κόσμος μου έχει γκρεμιστεί. Πλέον με κρατάει στη ζωή η σιγουριά οτι το καινούριο iphone δε θα σπάει αν πέφτει στο τσιμέντο...

• Super Moderators
Έχει λίγο καιρό που το λευκό iphone στοίχειωσε τα όνειρά μου. Ξυπνούσα από την ονείρωξη και ανυπομονούσα να κυκλοφορήσει. Ξαφνικά το μάτι μου έπεσε σε ένα review και το όνειρο έγινε εφιάλτης. Το iphone χάνει το σήμα του... Τραγικό! Άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια...δεν ήθελα να το πιστέψω. Άρχισα να διαβάζω τεχνικά εγχειρίδια, το τηλέφωνο πήρε φωτιά συνομιλώντας με φίλους μηχανικούς, φυσικούς, χημικούς, αστρολόγους. Δοκίμασα να χουφτώσω το 3GS μου στο πάνω μέρος και ξαφνικά το σήμα wifi ΕΠΕΣΕ!!! Έχασα τη γή κάτω από τα πόδια μου! Ιδρωμένος αδειάζω το συρτάρι του γραφείου στο πάτωμα και βρίσκω το παλιό μου nokia. Το ανοίγω, το χουφτώνω... και ΝΑΙ! ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΕΦΤΕΙ!!!

Συγκλονισμένος από την κοροιδία που ζούσα όλα αυτά τα χρόνια μαζέυω όλα τα κινητά μου και τα πετάω στα σκουπίδια. Ηθελα να πάρω αέρα... πνιγόμουν. Βγαίνω στο δρόμο χωρίς να ξέρω που θέλω να πάω. Περιπλανόμενος συναντώ τον μπαρμπα Μήτσο το γείτονα.

"Καλά αυτό είναι φυσιολογικό" μου λέει. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ;;; "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ";; ουρλιάζω.

"Ναι", μου λέει" Αν καλύψεις μια κεραία με οτιδήποτε χάνει λίγο σήμα. Επίσης αν κατέβεις στο υπόγειο θα δεις το σήμα να πέφτει πάλι" μου λεει λες και έλεγε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.

Ο κόσμος μου έχει γκρεμιστεί. Πλέον με κρατάει στη ζωή η σιγουριά οτι το καινούριο iphone δε θα σπάει αν πέφτει στο τσιμέντο...

Respect!

:lol:B)

Εγω παντως αυτες τις μερες εχω δοκιμασει το gt505, το κ800i, το 7650, το cookie, το desire, το nexus one (σε αυτο επεσε μονο μια παρα αλλα δεν χαθηκε εντελος το σημα), το ΗD2. Κανενα δεν εχασε το σημα του εντελως, μονο το nexus one εχασε μια μπαρα αλλα ουτος η αλλος το μερος που το δοκιμασα δεν ειχε τοσο σταθερο σημα. Και τωρα οσον αφορα τον τροπο που το πιανουμε, smartphone ειναι, για browsing θελει και τα 2 χερια. Δεν ειναι υπερβολη ο τροπος που το κρατανε στο βιντεο...

Εγω παντως αυτες τις μερες εχω δοκιμασει το gt505, το κ800i, το 7650, το cookie, το desire, το nexus one (σε αυτο επεσε μονο μια παρα αλλα δεν χαθηκε εντελος το σημα), το ΗD2. Κανενα δεν εχασε το σημα του εντελως, μονο το nexus one εχασε μια μπαρα αλλα ουτος η αλλος το μερος που το δοκιμασα δεν ειχε τοσο σταθερο σημα. Και τωρα οσον αφορα τον τροπο που το πιανουμε, smartphone ειναι, για browsing θελει και τα 2 χερια. Δεν ειναι υπερβολη ο τροπος που το κρατανε στο βιντεο...

Σου έχει γίνει και σένα έμμονη ιδέα, ε;

iphone 4 και Signal Loss:

Ηθικο διδαγμα

Χεστηκε η φοραδα Σταλονε

Oι μαρτυριες οτι το προβλημα δεν υπαρχει μπορει να γινονται και με πατεντες... Λιγο διαφανο βερνικι νυχιων στο σημειο δημιουργει μονωση αρα το προβλημα δεν ειναι τοσο εντονο...

Έτσι μάλιστα, αυτό είναι μια απάντηση. Τη δέχομαι. Και γω λέω ότι τα αντίστοιχα βιντεάκια που δείχνουν τα iPhones να χάνουν το σήμα τους γίνεται με κατάλληλες συσκευές.

Anyway, θεωρώ ότι το πρόβλημα υπάρχει αλλά είναι ελάχιστο σε σχέση με το ντόρο που έχει γίνει και έχει γιγαντωθεί στην περίπτωση του iPhone 4 εξαιτίας των αλλαγών στο iOS 4 και των γυμνών κεραιών. Θεωρώ, με βάση αυτά που διαβάζω και παρέθεσα και παραπάνω, ότι με το επερχόμενο update, θα ελαχιστοποιηθεί, αν όχι πρακτικά εξαφανιστεί.

Έτσι μάλιστα, αυτό είναι μια απάντηση. Τη δέχομαι. Και γω λέω ότι τα αντίστοιχα βιντεάκια που δείχνουν τα iPhones να χάνουν το σήμα τους γίνεται με κατάλληλες συσκευές.

Να την δεχτουμε και την δικη σου απαντηση, αλλα καταλαβαινεις οτι δεν πολυμετραει μπροστα στην απαντηση της ιδιας της apple οτι το τηλεφωνο μπορει να χανει σημα λογω του τροπου που το πιανουμε και για αυτο προτεινει να το πιανουμε αλλιως ή να βαλουμε θηκη.

Εχε υποψην σου, οτι το προβλημα δεν ειναι οτι το πιανεις και καλυπτεις την κεραια, γιατι τοτε το ιδιο θα συνεβαινε και με το bumper που προτεινει η apple.

Το προβλημα ειναι οτι ακουμπας την κεραια. Η καλυψη της κεραιας με το χερι μας συμβαινει σε ολα τα κινητα και πραγματι μπορει να ριξει σε μερικες περιπτωσεις ελαχιστα το σημα.

Αλλα το iphone 4 συμφωνα με την apple δεν εχει προβλημα με την καλυψη της κεραιας με το χερι, αλλα με το ακουμπημα-επαφη του χεριου του χρηστη με την κεραια.

Να την δεχτουμε και την δικη σου απαντηση, αλλα καταλαβαινεις οτι δεν πολυμετραει μπροστα στην απαντηση της ιδιας της apple οτι το τηλεφωνο μπορει να χανει σημα λογω του τροπου που το πιανουμε και για αυτο προτεινει να το πιανουμε αλλιως ή να βαλουμε θηκη.

Εχε υποψην σου, οτι το προβλημα δεν ειναι οτι το πιανεις και καλυπτεις την κεραια, γιατι τοτε το ιδιο θα συνεβαινε και με το bumper που προτεινει η apple.

Το προβλημα ειναι οτι ακουμπας την κεραια. Η καλυψη της κεραιας με το χερι μας συμβαινει σε ολα τα κινητα και πραγματι μπορει να ριξει σε μερικες περιπτωσεις ελαχιστα το σημα.

Αλλα το iphone 4 συμφωνα με την apple δεν εχει προβλημα με την καλυψη της κεραιας με το χερι, αλλα με το ακουμπημα-επαφη του χεριου του χρηστη με την κεραια.

Μου προξενεί εντύπωση που στάθηκες στις πρώτες δυο σειρές (που ειρωνευόμουν, όχι το συνομιλητή μου αλλά το επιχείρημα) και όχι στις επόμενες στις οποίες συνόψισα την άποψή μου, χωρίς να είμαι ειδικός, επαναλαμβάνω, αλλά με βάση αυτά που διαβάζω τελευταία και τη δική μου αναπαραγωγή του προβλήματος στο 3gs. Αυτά από εμένα. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε την εξέλιξη και το τέλος της ιστορίας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...