qsis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 καλα φιλε μη το ψαχνεις το θεμα, καποια πραγματα ειναι απλα ανεξηγητα επισης εισαι πιο κρυος ή μου φαινεται χωρις το ht? (που ειναι και το λογικο) αυτο ομως το τεστ δειχνει ποσο γρηγορα κανει αλγεβρικες πραξεις ο επεξεργαστης σου, η gpu σου ειναι δραματικα πιο γρηγορη στο ιδιο τεστ, αυτο ομως δε σημαινει κατι.. τα GFlops δειχνουν απλα την την ωμη δυναμη, στις εφαρμογες που χρησιμοποιεις καθημερινα ομως ειναι το θεμα τι γινεται για αυτο ειπα κοιτα και τον 1055 που εβγαλε 75 GFlops @4 GHz , στις εφαρμογες ομως δεν ειναι πιο γρηγορος απο εναν i7 και κοντραρεται με i5 (χανοντας μαλιστα πολλες φορες) διαβασε και ενα ενδιαφερον αρθρο για τα flops γενικα http://en.wikipedia.org/wiki/FLOPS YΓ παντως τωρα με εβαλες σε σκεψεις.. γτ ο φιλος μου μου ελεγε για 58-59 με τον 920 παντα στα 3.8 ... λες να μου πουλαγε φιδια? γιατι δε το ειδα με τα ιδια μου τα ματια
stm00192 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 καλα φιλε μη το ψαχνεις το θεμα, καποια πραγματα ειναι απλα ανεξηγητα επισης εισαι πιο κρυος ή μου φαινεται χωρις το ht? (που ειναι και το λογικο) αυτο ομως το τεστ δειχνει ποσο γρηγορα κανει αλγεβρικες πραξεις ο επεξεργαστης σου, η gpu σου ειναι δραματικα πιο γρηγορη στο ιδιο τεστ, αυτο ομως δε σημαινει κατι.. τα GFlops δειχνουν απλα την την ωμη δυναμη στις εφαρμογες ειναι το θεμα τι γινεται για αυτο ειπα κοιτα και τον 1055 που εβγαλε 75 GFlops , στις εφαρμογες ομως δεν ειναι πιο γρηγορος απο εναν i7 και κοντραρεται με i5 (χανοντας μαλιστα πολλες φορες) διαβασε και ενα ενδιαφερον αρθρο για τα flops γενικα http://en.wikipedia.org/wiki/FLOPS Δεν είμια απλά πιο κρύος είμαι ΠΟΛΥ πιο κρύος μιλάμε για τουλάχιστον 14 -15 βαθμουε κάτω.... Κια πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι το ΗΤ να κόβει τόσο πολυ σε lipack...
qsis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 κατι ηξερα που δεν ηθελα να το πληρωσω ηξερα παντως οτι ανεβαζει τη θερμοκρασια, αλλα δεν ηξερα ακριβως ποσο.. στα @@ σου παντως για ενα bench , ο 920 ειναι σπουδαιος επεξεργαστης οπως και να χει, δεν εχει νοημα να ασχολεισαι με το linpack
d3m0n Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Λοιπον θυμάστε το προηγούμενο ss που έβαλα??? Εεεε για δείτε και αυτο!!! Uploaded with ImageShack.us Το μονο που έκανα ήταν να κλεισω το ΗΤ .... -15 σχεδον η θερμοκρασία και τα Gflops εκτινάχτηκαν απο τα 49 στα 55..... Μα καλα τοσο πολύ επιρεάζει το γαμίδι το ΗΤ!!! Ωραίος, τώρα θα έχεις και headroom.
ivdimentia Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Λοιπον θυμάστε το προηγούμενο ss που έβαλα??? Εεεε για δείτε και αυτο!!! Uploaded with ImageShack.us Το μονο που έκανα ήταν να κλεισω το ΗΤ .... -15 σχεδον η θερμοκρασία και τα Gflops εκτινάχτηκαν απο τα 49 στα 55..... Μα καλα τοσο πολύ επιρεάζει το γαμίδι το ΗΤ!!! Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά όλη η ουσία αυτού του cpu είναι το HT. Άλλωστε αυτό πληρώνεις. Γιαυτό και το 1366 είναι πιο ζεστό socket από το 1156. Όταν το απενεργοποιείς έχεις 30% επιδόσεις κάτω. ---------- Προσθήκη στις 14:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:14 ---------- Μ' αρέσει όμως που ξεκινήσαμε να πάμε Ιταλία και τελικά καταλήξαμε Αυστραλία. Για το θέμα μιλάω. Εγώ για υδρόψυξη είχα ξεκινήσει. Τώρα πως μας πήρε η μπάλα δεν κατάλαβα... Καλή φάση όμως. Πάμε και καμία βόλτα προς Νότια Αφρική.....
qsis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 εμαθες τουλαχιστον ενα δραστικο τροπο να μειωσεις τη θερμοκρασια σου και δε νομιζω να σου δινει τοσο πολυ ( 30% ) το HT σε καμια περιπτωση, στο ζιπαρισμα αρχειων ισως.. τεσπα σορρυ απο μενα για τα ot
stm00192 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 εμαθες τουλαχιστον ενα δραστικο τροπο να μειωσεις τη θερμοκρασια σου και δε νομιζω να σου δινει τοσο πολυ ( 30% ) το HT σε καμια περιπτωση, στο ζιπαρισμα αρχειων ισως.. τεσπα σορρυ απο μενα για τα ot Κοιτα επειδή το δοκίμασα... στο 3Dmark vantage στα 4250 Μhz στο cpu test με ΗΤ on το CPU score είναι στα 26000 ενω με off πεφτει στα 20000 άρα υπολόγισε πτώση σχεδόν 20% σε όποια εφαρμογή χρησιμοποιεί πλήρως το ΗΤ.. τώρα πόσες και ποιες είναι αυτες είναι άλλο θέμα!!! αααα ivdimentia sorry που σου ψιλοκαταστρέψαμε το topic!!!
ivdimentia Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 αααα ivdimentia sorry που σου ψιλοκαταστρέψαμε το topic!!! Μη μασάς.... καλά περνάμε!!!
nem52 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Για να επανελθουμε στο θεμα ρε παιδια... να ρωτησω κατι εγω... γιατι στην υδροψυξη κατα το κορον το νερο παει απο την τρομπα στο waterblock tu cpu και μετα στο ψυγειο και υστερα στο tank? δεν υα ειχαμε καλυτερες θερμοκρασιες αν πηγαινε απο την τρομπα στο ψυγειο και μετα στο waterblock του cpu?
Κοπρίτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Για να επανελθουμε στο θεμα ρε παιδια... να ρωτησω κατι εγω... γιατι στην υδροψυξη κατα το κορον το νερο παει απο την τρομπα στο waterblock tu cpu και μετα στο ψυγειο και υστερα στο tank? δεν υα ειχαμε καλυτερες θερμοκρασιες αν πηγαινε απο την τρομπα στο ψυγειο και μετα στο waterblock του cpu? Κανονικα αυτο ειναι το σωστο. Τανκ>αντλια>ψυγειο>block ο λογος ειναι απλος ολες αντλιες εκλυουν καποια ποσοτητα θερμοτητας αναλογη με τα watt τους και την μεταδιδουν στο υγρο που κυκλοφορουν. εμεις θελουμε το υγρο να παει στο block οσο πιο ψυχρο γινεται Το πιο ψυχρο υγρο σε ενα κυκλωμα ειναι αυτο που μολις βγαινει απο το ψυγειο. βεβαια μιλαμε για απειροελαχιστες διαφορες. Μη φανταστεις οτι θα εχεις κανενα τρελλο οφελος. Σκεψου οτι απαξ και το κυκλωμα δουλεψει κανενα 20λεπτο θερμοκρασιακα ερχεται σε μια ισορροπια Η μεγιστη διαφορα στη θερμοκρασια του απο το πιο ζεστο στο πιο ψυχρο σημειο ειναι max 4 βαθμοι Ο μονος λογος που βρισκω για καποιον να τα στησει διαφορετικα ειναι να εχει αδυναμη αντλια και περιοριστικο μπλοκ οποτε προκειμενου να περασει το υγρο με την μεγαλυτερη δυνατη πιεση σπο το μπλοκ τοποθετει το ψυγειο πριν την αντλια. αλλα σε τετοιες περιπτωσεις, ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο να υπολογισει καποιος θεωρητικα με ποιον τροπο θα δουλεψει καλυτερα το κυκλωμα. Trial & error ειναι η καλυτερη μεθοδολογια σ'αυτες τις καταστασεις imho.
nem52 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Κανονικα αυτο ειναι το σωστο.Τανκ>αντλια>ψυγειο>block ο λογος ειναι απλος ολες αντλιες εκλυουν καποια ποσοτητα θερμοτητας αναλογη με τα watt τους και την μεταδιδουν στο υγρο που κυκλοφορουν. εμεις θελουμε το υγρο να παει στο block οσο πιο ψυχρο γινεται Το πιο ψυχρο υγρο σε ενα κυκλωμα ειναι αυτο που μολις βγαινει απο το ψυγειο. βεβαια μιλαμε για απειροελαχιστες διαφορες. Μη φανταστεις οτι θα εχεις κανενα τρελλο οφελος. Σκεψου οτι απαξ και το κυκλωμα δουλεψει κανενα 20λεπτο θερμοκρασιακα ερχεται σε μια ισορροπια Η μεγιστη διαφορα στη θερμοκρασια του απο το πιο ζεστο στο πιο ψυχρο σημειο ειναι max 4 βαθμοι Ο μονος λογος που βρισκω για καποιον να τα στησει διαφορετικα ειναι να εχει αδυναμη αντλια και περιοριστικο μπλοκ οποτε προκειμενου να περασει το υγρο με την μεγαλυτερη δυνατη πιεση σπο το μπλοκ τοποθετει το ψυγειο πριν την αντλια. αλλα σε τετοιες περιπτωσεις, ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο να υπολογισει καποιος θεωρητικα με ποιον τροπο θα δουλεψει καλυτερα το κυκλωμα. Trial & error ειναι η καλυτερη μεθοδολογια σ'αυτες τις καταστασεις imho. Μαλιστα... σε ευχαριστω πολυ κοπριτη (:p:p μα βρηκες και εσυ ονομα ρε παιδι μου ) αρα σχετικα καλυτερα αυτο που ειπα και εγω αλλα πρωτα κανουμε δοκιμες και υστερα βλεπουμε.. οκ λοιπον
v5net Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 παιδιά με συγχωρείτε που επεμβαίνω αλλά όσον αφορά το κύκλωμα υδρόψυξης δεν ισχύουν ακριβώς όσα έχουν ειπωθεί. γιατί πολύ απλά έχουμε να κάνουμε με κλειστό κύκλωμα όπου κυκλοφορεί υγρό και όχι αέρας,το υγρό δεν έχει ελαστικότητα όπως ο αέρας,άρα αυτό σημαίνει ότι σε οποιοδήποτε σημείο του κυκλώματος η πίεση είναι ακριβώς η ίδια,για όσους δεν καταλαβαίνουν εύκολα είναι κάτι σαν τα υδραυλικά φρένα. άρα τι βάλουμε την αντλία πριν το block τι βάλουμε το ψυγείο πριν το block το νερό θα μπει στο block με την ίδια ακριβώς πίεση. επίσης. ο χρόνος που απαιτείται για ένα μόριο του υγρού να κάνει ένα πλήρη κύκλο εξαρτάται από τη δύναμη της αντλίας και σε κάθε περίπτωση είναι απειροελάχιστος και οπωσδήποτε μη αρκετός για να δημιουργηθεί θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ δύο σημείων,το νερό έχει παντού την ίδια θερμοκρασία. άρα,συμπέρασμα,όπως και να τα βάλετε,όταν το κύκλωμα δουλέψει για καμμιά ώρα ώστε οι θερμοκρασίες να έρθουν σε ισορροπία το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. απόδειξη γι αυτά είναι το ότι ακόμη και αυτοί που έχουν πείρα και έχουν τοποθετήσει δεκάδες τέτοια συστήματα δεν είναι σίγουροι για το ποιά συνδεσμολογία είναι η καλύτερη,και δεν μπορούν να είναι σίγουροι απλά γιατί δεν υπάρχει καμμιά διαφορά.
nem52 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 παιδιά με συγχωρείτε που επεμβαίνω αλλά όσον αφορά το κύκλωμα υδρόψυξης δεν ισχύουν ακριβώςόσα έχουν ειπωθεί. γιατί πολύ απλά έχουμε να κάνουμε με κλειστό κύκλωμα όπου κυκλοφορεί υγρό και όχι αέρας,το υγρό δεν έχει ελαστικότητα όπως ο αέρας,άρα αυτό σημαίνει ότι σε οποιοδήποτε σημείο του κυκλώματος η πίεση είναι ακριβώς η ίδια,για όσους δεν καταλαβαίνουν εύκολα είναι κάτι σαν τα υδραυλικά φρένα. άρα τι βάλουμε την αντλία πριν το block τι βάλουμε το ψυγείο πριν το block το νερό θα μπει στο block με την ίδια ακριβώς πίεση. επίσης. ο χρόνος που απαιτείται για ένα μόριο του υγρού να κάνει ένα πλήρη κύκλο εξαρτάται από τη δύναμη της αντλίας και σε κάθε περίπτωση είναι απειροελάχιστος και οπωσδήποτε μη αρκετός για να δημιουργηθεί θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ δύο σημείων,το νερό έχει παντού την ίδια θερμοκρασία. άρα,συμπέρασμα,όπως και να τα βάλετε,όταν το κύκλωμα δουλέψει για καμμιά ώρα ώστε οι θερμοκρασίες να έρθουν σε ισορροπία το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. απόδειξη γι αυτά είναι το ότι ακόμη και αυτοί που έχουν πείρα και έχουν τοποθετήσει δεκάδες τέτοια συστήματα δεν είναι σίγουροι για το ποιά συνδεσμολογία είναι η καλύτερη,και δεν μπορούν να είναι σίγουροι απλά γιατί δεν υπάρχει καμμιά διαφορά. Μα δεν μιλησαμε για πιεση.. απλη λογικη οταν το νερο βγαινει απο το ψυγειο ειναι πιο κρυο απο οποιαδηποτε σημειο στο συστημα... γιατι να μην πηγαινει μετα στο cpu και να κανει το καλυτερο που μπορει εκει??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.