ivdimentia Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Λοιπόν κοιτάξτε πως έχει η φάση. Αυτή τη στιγμή τον έχω σταθεροποιήσει στα 3,8 GHz με 1,21 Volts. Στο Intel Burn test έχω 80 βαθμούς (real temp) με την v8 που φοράω αυτή τη στιγμή. Έχω δοκιμάσει τη noctua φίλου και μου δίνει 4-5 βαθμούς κάτω. Το θέμα είναι όμως ότι δεν πιστεύω ότι δικαιολογεί τα 90 ευρώ της (για μένα τουλάχιστον). Επίσης δεν πιστεύω ότι αν πάρω την h50 θα έχω ίδιες επιδόσεις με τη noctua. Πιστεύω ότι θα μου ρίξει ίσως κάνα δυο βαθμούς κάτω από τη V8 (πάντα κάνω υποθέσεις με βάση τα reviews που έχω δει και που θεωρείται η h50 κατώτερη της noctua). Αν έχει κάποιος να μου δώσει συγκεκριμένα θερμοκρασίες με την h50 πάνω σε overclocking, θα το εκτιμούσα πολύ, για να μπορέσω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Αυτό που θέλω να καταφέρω είναι να τον ρίξω καμία 10 (τουλάχιστον) βαθμούς κάτω από την v8. Μακάρι να γίνεται με την h50. Θα γλιτώσω ένα κάρο λεφτά. Απλά δεν ψήνομαι να δώσω 90 ευρώ για τη noctua, όταν έχω ήδη μια μέτρια ψύκτρα. ---------- Προσθήκη στις 13:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:13 ---------- Αυτά με πάνω κάτω ίδιες ρυθμίσεις με εσένα, την Η50 σε push and pull και 26C στο δωμάτιο.....Με την True Black στον ίδιο επεξεργαστή είμαι στους +5 Πάντως να ξέρεις οτι το κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό καιέχει διαφορετική θερμική συμπεριφορά!!! Uploaded with ImageShack.us ouch... είσαι λίγο ψηλά στη θερμοκρασία. Εγώ με τη V8 είμαι max 80 στο maximum stress test. ---------- Προσθήκη στις 13:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:15 ---------- Ρε παιδιά με τα επίσημα TJ max Που δίνει η Intel τι παίζει? κατά πόσο ισχύουν? Και επίσης τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν? Ο πυρήνας με τη μέγιστη θερμοκρασία ή μια μέση τιμή? Γιατί ο θερμότερος πυρήνας μου από τον πιο κρύο έχουν 8-9 βαθμούς διαφορά. Και επίσης τι παίζει με τη θερμοκρασία από bios και asus probe (που συμφωνουν μεταξύ τους)? Είναι 10 βαθμούς κάτω από το real temp....
d3m0n Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ο stm είναι η εξαίρεση στην περίπτωση, έχει σε πάρα πολύ ζεστό κομμάτι, οπότε μην κρίνεις τις επιδόσεις του H50 έτσι...
ColdFusion Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 παντος την noctua την αγοραζεις 75 ευρω (Oi ανεμηστηρες που συνοδευουν την ψυκτρα κοστιζουν 40ευρω )αρα σου βγαινει 35ευρω τελικα........
stm00192 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Οκ για να το λες σίγουρα θα ξέρεις απλά ένας φίλος μου έχει 920C0 με H50 και θέλει μπόλικα ρεύματα παρόλα αυτά την παλεύει. Πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται ... δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχω βάλει καλά την ψυκτρα... ειδικα μετα απο τοσα βγάλε βάλε τα ιδια αποτελεσματα περνω και απο true black και από Η50 (την έχω στημενη push and pull και να τραβάει δροσερό αέρα απο έξω!! Να φανταστέις οτι τα 4000 τα έχει με 1,26V αλλά από εκεί και πάνω δεν την παλεύει με temps!!!
d3m0n Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μα και εμένα πλέον μου φαίνεται απίθανο να μην έχεις κάνει κάτι καλά αφού άλλαξες ψύκτρα... Τον πλαινό ανεμιστήρα στο S τον έχεις βγάλει; Πετάει και η κάρτα όλο τον ζεστό αέρα στο κουτί, και εγώ που έβαλα την Musashi αυξήθηκαν οι θερμοκρασίες στο cpu. Πάντως κρίμα τέτοιο κομμάτι να μην μπορεις να παίξεις πάνω από 1,26V. :/
qsis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Με τι ρεύματα αυτό ... γιατι μου φένεται λίγο απιστευτο οταν το ειχε πρωτοπαρει ειχε ποσταρει αυτο σε αλλο φορουμ βεβαια εδω εχει τρεξει μονο μια λουπα, μετα ισως ανεβαζε κι αλλο, αλλα 50 βαθμοι στοκ ρε παιδια δεν ειναι και τοσο καλο μη τρελαθουμε.. μετριο ειναι επισης τωρα που το σκεφτομαι ακομα καλυτερα, το ai suite μετραει cpu και οχι πυρηνες , οπου παντα υπαρχει μια μεγαλη διαφορα θερμοκρασιων... πχ στο δικο μου τωρα με τη καλοκαιρινη ζεστη η διαφορα cpu-cores ειναι 10 βαθμοι
d3m0n Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 1) Είναι σε standart. Σε maximum θα πήγαινε πολύ παραπάνω. 2) 1 λούπα δεν λέει κάτι, μπορεί να έπαιρνε και +5C άμα έβαζε 10. 3) Στην φωτογραφία είναι η θερμοκρασία του cpu και όχι των πυρήνων. Πάντα η θερμοκρασία του cpu είναι μικρότερη των πυρήνων.
qsis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 ναι το ξερω οτι σε max τσιμπαει μεχρι και + 5 βαθμους.. αλλα το intel burn ειναι ηδη πολυ υπερβολικο για να μας νοιαζει και τι γινεται σε max το θεμα ειναι οτι δειχνει θερμοκρασια απο cpu , αρα cores υπολογιζουμε + 8 εως 10 βαθμους πανω ---------- Προσθήκη στις 15:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:19 ---------- Αυτά με πάνω κάτω ίδιες ρυθμίσεις με εσένα, την Η50 σε push and pull και 26C στο δωμάτιο.....Με την True Black στον ίδιο επεξεργαστή είμαι στους +5 Πάντως να ξέρεις οτι το κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό καιέχει διαφορετική θερμική συμπεριφορά!!! να σε ρωτησω ρε συ μιας και ειχαμε πιασει τα GFlops , σα λιγα δε βγαζεις ? ο δικος σου στη συχνοτητα σου ξερω οτι φλερταρει με τα 60 τρεχεις πολλα πραγματα απο πισω? οριστε και το καλυτερο μου, δεν ειναι λογικο να σου ριχνω..
FaRMaKhs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Οι 860 ανήκουν στο 1156 που είναι αρκετά πιο κρύοι επεξεργαστές. ποιο κρυοι ειναι αλλα αλλο τα 0.9V stock και αλλο τα 1.45V
qsis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 ποιο κρυοι ειναι αλλα αλλο τα 0.9V stock και αλλο τα 1.45V μεχρι 1.24 παει full stress o ι5 στοκ , φανταζομαι κατι τετοιο θα γινεται και με τον 860
ivdimentia Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 3) Στην φωτογραφία είναι η θερμοκρασία του cpu και όχι των πυρήνων. Πάντα η θερμοκρασία του cpu είναι μικρότερη των πυρήνων. Το TJ max που δίνει η Intel σε τι από τα δύο αναφέρεται?
stm00192 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 ναι το ξερω οτι σε max τσιμπαει μεχρι και + 5 βαθμους..αλλα το intel burn ειναι ηδη πολυ υπερβολικο για να μας νοιαζει και τι γινεται σε max το θεμα ειναι οτι δειχνει θερμοκρασια απο cpu , αρα cores υπολογιζουμε + 8 εως 10 βαθμους πανω ---------- Προσθήκη στις 15:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:19 ---------- να σε ρωτησω ρε συ μιας και ειχαμε πιασει τα GFlops , σα λιγα δε βγαζεις ? ο δικος σου στη συχνοτητα σου ξερω οτι φλερταρει με τα 60 τρεχεις πολλα πραγματα απο πισω? οριστε και το καλυτερο μου, δεν ειναι λογικο να σου ριχνω.. δεν τρεχει τπτ απο πισω... ισως με κόβουν οι μνημες!!! ισως και η διαφορετική έκδοση που έχω στο intel burn τεστ
fastmanakos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 εμένα πάντως φίλος μου που χει τον 920 στα 3.78 βγάζει 56 gigaflops.
qsis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 τελικα τα bench βγαζουν συνεχεια ασυναρτησιες, ψηνομαι να σταματησουν να γινονται η διαφορετικη εκδοση δε νομιζω οτι εχει σχεση και με το 2.4 και με το linx τα ιδια εβγαζα και βγαζω αρα φανταζομαι οτι το ιδιο θα ισχυει και με το 2.5 ακομα και χαμος απο προγραμματα να γινεται στον υπολογιστη μου τα 53 τα εχω σιγουρα, 52 ηταν το λιγοτερο που ειχα δει οταν το antivirus αρχισε μια φορα να κανει update περιμενα να κανει τη διαφορα το hyperthreading.. και οπως ειπα φιλος μου (με 1333 μνημες) ειναι στα 58-59.. ο 6πυρηνος της amd, ειδατε τι κανει.. ? αντε να τον φτασεις
stm00192 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Λοιπον θυμάστε το προηγούμενο ss που έβαλα??? Εεεε για δείτε και αυτο!!! Uploaded with ImageShack.us Το μονο που έκανα ήταν να κλεισω το ΗΤ .... -15 σχεδον η θερμοκρασία και τα Gflops εκτινάχτηκαν απο τα 49 στα 55..... Μα καλα τοσο πολύ επιρεάζει το γαμίδι το ΗΤ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.