Προς το περιεχόμενο

Μη πληρωμή λογαριασμών νερού

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@PCharon όταν λέω 30 εννοώ ελάχιστη κατανάλωση. Πχ έχω κάνει κατανάλωση 9 αλλά πάλι για 30 πληρώνω. Το μέγιστο που έχω κάνει είναι 19 ένα καλοκαίρι με πολλά πλυντήρια και επισκέψεις κλπ. Το άλλο κουλό ήταν που με χρέωναν αποχέτευση χωρίς να έχω διότι "το βυτίο που πληρώνω κάπου πρέπει να αδειάσει το περιεχόμενο!" Θα πάω να τους ρωτήσω πάντως για το νομικό πλαίσιο των 30κμ.

@ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ ο πρώτος λογαριασμός που μου ήρθε ήταν 300€ για 100κμ κατανάλωση! Αν το είχα βάλει σε πάγια εντολή κάτι μου λέει ότι θα τα είχαν τραβήξει. Πήγα από εκεί και έκανα αίτηση για να δουν αν έχει διαρροή. Ο υπάλληλος μου είπε όχι συνεπώς πρέπει να πληρώσω. Του εξηγούσα ότι είναι αδύνατο να έχω τόση κατανάλωση διότι τότε δεν είχα αποχέτευση οπότε γνωρίζοντας πόσες φορές είχα αδειάσει τη δεξαμενή δεν ήταν δυνατό να έχω τέτοια κατανάλωση. Τελικά κοιτώντας εγώ το βιβλίο με τις τελευταίες μετρήσεις του έδειξα ότι είχε βάλει σαν προ-τελευταία μέτρηση μία προπέρσυνη συνεπώς μου είχε βγάλει μία κατανάλωση για 2 χρόνια (τελευταία μέτρηση μείον την προ-τελευταία). Για να αποφεύγω λοιπόν τέτοιες εκπλήξεις δε βάζω την πάγια εντολή, διότι ό,τι και να μου έλεγαν αυτοί εγώ δε θα πλήρωνα μέχρι να βρουν το λάθος τους ;) Το όλο ψάξιμο μου είχε πάρει τότε 2-3 εβδομάδες.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάντως το σύστημα του να μην πληρώνουν το λογαριασμό του νερού το εφαρμόζουν πολλοί.

Δημοσ.
@PCharon όταν λέω 30 εννοώ ελάχιστη κατανάλωση. Πχ έχω κάνει κατανάλωση 9 αλλά πάλι για 30 πληρώνω. Το μέγιστο που έχω κάνει είναι 19 ένα καλοκαίρι με πολλά πλυντήρια και επισκέψεις κλπ. Το άλλο κουλό ήταν που με χρέωναν αποχέτευση χωρίς να έχω διότι "το βυτίο που πληρώνω κάπου πρέπει να αδειάσει το περιεχόμενο!" Θα πάω να τους ρωτήσω πάντως για το νομικό πλαίσιο των 30κμ.

Τι ποσο ειναι ομως αυτο το οποιο πληρωνεις για τα 30κμ; Επισης, οταν φερνεις βυτιο τι ποσο πληρωνεις;

Δημοσ.

Κάθε τρίμηνο πληρώνω περίπου 45€ με ελάχιστη κατανάλωση. ΟΚ αν το κάνει κάποιος ανά μήνα βγαίνει 15€ αλλά κάνω τη σύγκριση με άλλους δήμους. Το βυτίο δεν το χρειάζομαι διότι πλέον έχω κανονική αποχέτευση. Όταν αυτό γίνονταν το ποσό ήταν 30€ επιπλέον το μήνα.

Δημοσ.
Ένας φίλος μου ανακάλυψε ότι ο ενοικιαστής του δεν έχει πληρώσει τα τελευταία 7 χρόνια το λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. (εταιρίας ύδρευσης) με αποτέλεσμα αυτό να φτάσει στα 900 ευρώ!!!

Φυσικά δεν του έχουν κόψει το νερό.

Τι μπορεί να κάνει τώρα; Ο ενοικιαστής του λέει ότι δεν έχει λεφτά, θα δούμε, δεν ξέρω, θα τον πληρώσω στο μέλλον κτλ...

Είναι παράνομο εάν πάει και κόψει την παροχή του νερού; Μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του ή θα ήταν άσκοπο;

Αν ο λογαριασμός του νερού είναι στο όνομα του ενοικιαστή τότε θα κυνηγάει αυτόν η ΔΕΥΑ. Καλό είναι να ρωτήσει όμως την ΔΕΥΑ μήπως πρέπει να προβεί σε κάποιες ενέργειες.

Αν ο λογαριασμός νερού είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη τότε ας εκτιμήσει μόνος του τι θα κάνει. Αν ο ενοικιαστής δεν του χρωστάει ενοίκια και έχει συμβόλαιο για αρκετούς μήνες ακόμα ακόμα ίσως συμφέρει να το πληρώσει από την τσέπη του και να συμφωνήσει ένα μικρό ποσό επιπλέον τον μήνα.

Αν είναι κακοπληρωτής, να μην τον πληρώσει μέχρι να γίνει εξόφληση των ενοικίων. Όπως ο ενοικιαστής ισχυρίζεται ότι δεν έχει έτσι και ο ιδιοκτήτης μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο αφού μέχρι να του εξοφλήσει τα ενοίκια.

Αν θέλει να τον διώξει μπορεί να κάνει αίτηση για διακοπή αλλά να ρωτήσει πρώτα δικηγόρο μήπως μπλέξει αν του κάνει μήνυση ο ενοικιαστής.

Δημοσ.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ελαστικού συστήματος σε συνδυασμό με την Ελληνική κουτοπονηριά. Αν υπήρχε αυστηρό deadline θα βλέπατε για πότε θα πλήρωναν τους λογαριασμούς τους.

Δημοσ.
Πάντως το σύστημα του να μην πληρώνουν το λογαριασμό του νερού το εφαρμόζουν πολλοί.

Eγώ πάλι, πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί που δεν πληρώνουν στην ώρα τους τα κοινόχρηστα, το ενοίκιο, κτλ.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ασφάλεια αυτοκινήτου, και κάποιοι είχαν σύστημα να πηγαίνουν σε νέο σπίτι, να αγοράζουν όλα τα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές καινούργια με δάνειο. Μετά από 1-2 χρόνια χωρίς να πληρσουν το ενοίκιο φεύγαν με έξωση, πηγαίναν σε νέο σπίτι και πάλι από την αρχή.

Τώρα που είναι δύσκολες εποχές θα βγουν όλα στην φόρα.

Δημοσ.

Όταν λένε ότι πάνε και σου κλείνουν το νερό τι κάνουν? Βγάζουν το ρολόι ή απλώς κλείνουν κάποια βάνα;

Δημοσ.
Όταν λένε ότι πάνε και σου κλείνουν το νερό τι κάνουν? Βγάζουν το ρολόι ή απλώς κλείνουν κάποια βάνα;

Κλεινουν πριν το ρολοι, μια βανα συνηθως με ενα τετραγωνο "πομολο" που κλεινει ειτε με πενσα ειτε με καβουρα κλπ. και οχι απλα με τα χερια.

Το ρολοι δεν μπορουν να σου το βγαλουν, το εχεις πληρωμενο και δεν μπορουν να το πειραξουν, παρα μονο να το ελεγχουν τακτικα (αν θελουν) για τη σωστη λειτουργια του.

Δημοσ.
Δηλαδή μπορεί ο καθένας να πάει και να το ξανανοίξει!

Και βεβαια μπορει, οπως μπορει να ξανα ανοιξει και το ρολοι του ρευματος, το οποιο την πρωτη φορα σου το κοβουν απλα κλεινοντας το διακοπτη που εχει πανω. Απο κει και περα ομως, με το ανοιγμα του εσυ, παρανομεις και αν σε πιασουν (διοτι κατα το κλεισιμο εχουν καταγραψει τα κυβικα), τοτε και τρως προστιμο, αλλα και στο κλεινουν πλεον απο μια κεντρικη βανα που υπαρχει στη διακλαδωση με την κεντρικη παροχη που περνα συνηθως στο δρομο και δεν μπορεις εσυ μονος σου να την ανοιξεις.

(Το ιδιο συμβαινει και με το ρευμα, την πρωτη φορα στο κοβουν απλα απο το διακοπτη, βαζοντας σου κι ενα χαρτι που να λεει να πας να εξοφλησεις, αν δεν εξοφλησεις απλα εχει καλως, αν δε εξοφλησεις και ανοιξεις μονος σου το διακοπτη, στον επομενο ελεγχο που θα κανουν (που θα τον κανουν, γιατι σου λεει χωρις ρευμα δεν μενεις, αρα που το βρισκεις), τοτε στο κοβουν κατευθειαν απο την κολωνα).

Δημοσ.

Αυτό ισχύει στις μονοκατοικίες.

Στις πολυκατοικίες απλώς κλείνουν τον διακόπτη, δεν μπορούν να κόψουν την κεντρική παροχή επειδή θα κοπεί η παροχή και στα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Δημοσ.
Αυτό ισχύει στις μονοκατοικίες.

Στις πολυκατοικίες απλώς κλείνουν τον διακόπτη, δεν μπορούν να κόψουν την κεντρική παροχή επειδή θα κοπεί η παροχή και στα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Σωστος, απλα εκει θα δειξουν μεγαλυτερη αυστηροτητα στις κυρωσεις.

Δημοσ.

Και ποιές κυρώσεις μπορεί να έχει κανείς;

Το θέμα είναι ότι πολλοί το εκμεταλεύονται και αφήνουν φέσια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...