Fan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ένας φίλος μου ανακάλυψε ότι ο ενοικιαστής του δεν έχει πληρώσει τα τελευταία 7 χρόνια το λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. (εταιρίας ύδρευσης) με αποτέλεσμα αυτό να φτάσει στα 900 ευρώ!!! Φυσικά δεν του έχουν κόψει το νερό. Τι μπορεί να κάνει τώρα; Ο ενοικιαστής του λέει ότι δεν έχει λεφτά, θα δούμε, δεν ξέρω, θα τον πληρώσω στο μέλλον κτλ... Είναι παράνομο εάν πάει και κόψει την παροχή του νερού; Μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του ή θα ήταν άσκοπο;
klainmaingr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Για αυτόν ακριβώς το λόγο όταν νοικιάζεις ένα σπίτι (και πόσο μάλλον για τόσα χρόνια), αλλάζεις και το όνομα στις αποδείξεις. Τώρα δεν έχω ιδέα tbh.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 ΔΕΥΑΙ όπου Ι είναι για? στη ρόδο πριν ένα μήνα μας έκοψαν το νερό επειδή δεν είχαμε πληρώσει για μερικά τρίμηνα (τρία ίσως) - βέβαια δεν έκαναν κανονική διακοπή αλλά απλά έκλεισαν τον διακόπτη του διαμερίσματος αφήνοντας πάνω μια ειδοποίηση. την επόμενη μέρα θα το έκοβαν κανονικά.
beatshooter Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μπορει να ειναι για Ιωανιννα.... Παντως εχω τωρα μενω σε σπιτι που το νερο ειναι ειναι στην πρωην νοικαρισσα....Και εχω σκοπο να μην πληρωσω μεχρι να την κανω σε κανα 2-3χρονακια :devil:
Fan Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δηλαδή λύση δεν υπάρχει; Να τα κλαίει τα λεφτά ο φίλος... Εάν είναι τόσο απλό το θέμα για ποιο λόγο (εκτος από φιλότιμο) να πληρώσεις κάποιος το νερό;
pournaras Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Καθε ΔΕΥΑ κινειται επειδη δεν ειναι εθνικος οργανισμος, αλλα επιχειρηση του καθε Δημου, εχει και ανλογα με το Δημο, τις δικες της ιδιαιτεροτητες πανω στο θεμα της μη πληρωμης. Σε αλλη πολη μπορει να σου κοβουν το νερο στο ενα μη πληρωμενο τριμηνο, σε μια διπλανη να σε αφηνουν 10 χρονια με απληρωτους λογαριασμους. Δεν υπαρχει ενιαια πολιτικη γιαι δεν ειναι μια ενιαια υπηρεσια. Τωρα οσον αφορα τους συγκεκριμενους ιδιοκτητη και ενοικιαστη, αν ο ενοικιαστης δεν γυρισε το νερο στο ονομα του (οπως οπωσδηποτε εκανε για το ρευμα), τοτε δυστυχως ο ιδιοκτητης απλα θα περιμενει ειτε να πεσει ο ενοικιαστης στο φιλοτιμο, ειτε να πληρωσει μεχρι τωρα, και να αναγκασει τον ενοικιαστη να γυρισει το νερο στο ονομα του.
PCharon Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Να ειδοποιήσει κρυφά την υπηρεσία να κόψει το νερό λόγω χρέους. Λογικά θα αφήσουν και σημείωμα πάνω πως πρέπει να εξοφληθεί. Μετά άσ'τον να δεις τί θα κάνει...
paylidis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ενδεικτικά να αναφέρω οτι η Δόξα Δράμας (το γήπεδο της συγκεκριμένα) έχει να πληρώσει νερό περίπου 25 χρόνια. έρσι της το κόψανε... Εδω που μένω τώρα στο 9μηνο το κόβουνε.
Ather Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 ΔΕΥΑΙ όπου Ι είναι για? στη ρόδο πριν ένα μήνα μας έκοψαν το νερό επειδή δεν είχαμε πληρώσει για μερικά τρίμηνα (τρία ίσως) - βέβαια δεν έκαναν κανονική διακοπή αλλά απλά έκλεισαν τον διακόπτη του διαμερίσματος αφήνοντας πάνω μια ειδοποίηση. την επόμενη μέρα θα το έκοβαν κανονικά. Ναι αλλά στη Ρόδο πληρώνεις μέσω ebanking σε αντίθεση με Ιαλυσό οπότε και εγώ αργώ πολύ να πληρώσω Γνωρίζει κανείς τη νομοθεσία για τον τρόπο χρέωσης; Πχ εδώ δύο διπλανοί δήμοι έχουν τη δπλή διαφορά σε κόστος λογαριασμών νερού, διότι, άκουσον άκουσον, ο ένας έχει βάλει ελάχιστη κατανάλωση 30κμ!!!
Finn Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Απ όσο ξέρω απ τον πατέρα μου το νερό δε στο κόβουν ότι και να γίνει γιατί θεωρείται αγαθό. Στον δήμο μας έχει πολλές περιπτώσεις ατόμων που δε πληρώνουν ποτέ το νερό αλλά δε μπροούν να τους το κόψουν.
PCharon Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Γνωρίζει κανείς τη νομοθεσία για τον τρόπο χρέωσης; Πχ εδώ δύο διπλανοί δήμοι έχουν τη δπλή διαφορά σε κόστος λογαριασμών νερού, διότι, άκουσον άκουσον, ο ένας έχει βάλει ελάχιστη κατανάλωση 30κμ!!! 30 είναι πολλά, αλλά κάθε πότε, μήπως είναι πχ κάθε εξάμηνο; Πάντως δε νομίζω να υπάρχει ακριβής νομοθεσία γι αυτό, όσες είναι ΔΕΚΟ εποπτεύονται. Από εδώ θα δεις πως υπάρχει η ΕΥΔΑΠ (Αθήνα), η ΕΥΑΘ (Θεσ/κη) και στις λοιπές περιοχές υφίστανται Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) για τις οποίες: "Οι ΔΕΥΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα. Είναι αμιγώς δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν ανήκουν, στο δημόσιο. Σκοπός των ΔΕΥΑ είναι η ύδρευση, η άρδευση, η αποχέτευση και η επεξεργασία λυμάτων." Κάθε μία έχει δικές τις ελάχιστες χρεώσεις, πχ εδώ Αθήνα έχουμε 6 κυβικά το τρίμηνο, Θεσ/κη 10 το τετράμηνο και αλλού όπως έχει καθοριστεί (υποθέτω πρέπει να μαζεύονται κάποια ελάχιστα χρήματα).
Ather Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Κάθε τρίμηνο είναι και η χρέωση βγαίνει με απόφαση του περιφερειάρχη. Το θέμα είναι ότι για την απόφαση υπάρχει κάποια ΥΑ την οποία δεν μπορούσα να βρω στο διαδίκτυο. Το σκεπτικό μου είναι ότι το να καθορίζεται ελεύθερα μία κατανάλωση είναι παράλογο (πχ πριν 2,5 χρόνια ελάχιστη χρέωση ήταν 20 κμ) όταν στην διπλανή πόλη είναι 10κμ και όταν ο νόμος έχει βάλει στις χρεώσεις ξεχωριστό ΠΑΓΙΟ. Είναι σαν ένας λογαριασμό τηλεπικοινωνιών να έχει ένα πάγιο και μετά να σου χρεώνει πχ 100 μονάδες χρήσης.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ναι αλλά στη Ρόδο πληρώνεις μέσω ebanking σε αντίθεση με Ιαλυσό οπότε και εγώ αργώ πολύ να πληρώσω εμένα οι γονείς μου νόμιζαν ότι έδωσαν πάγια εντολή στην τράπεζά τους αλλά κάτι δεν είχε γίνει σωστά και το πήραν είδηση μόνο όταν τους το έκοψαν για το e-bankink δεν το'ξερα. τι περισσότερο προσφέρει σε σύγκριση με την πάγια εντολή?
Fan Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μα καλά είναι δυνατόν η εταιρία ύδρευσης να μην έχει καμιά ευθύνη; Δηλαδή 5 χρόνια δεν έβλεπε τι γίνοταν; Νομική ευθύνη της εταιρίας ύδρευσης μπορεί να υπάρχει;
PCharon Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Κάθε τρίμηνο είναι και η χρέωση 30 κυβικά είναι πολλά πάντως για home use. Δεν ξέρω όμως μήπως πχ συμπεριλαμβάνει αυτό και κάποια δεύτερη παροχή από γεώτρηση για πότισμα χωρίς μετρητή και τέτοια, οπότε πάει κάπως έτσι η χρέωση με ένα στάνταρ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.