angmar Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Θέλω τη βοήθειά σας για σύνθεση φίλου που ασχολείται αποκλειστικά με 3D rendering (3D studio max). Χρειαζόμαστε το κουτί με ό,τι αυτό περιέχει. Τουλάχιστον 8GB DDR3 και έναν SSD 80GB και άνω με καλές ταχύτητες read/write. Για κανονικό δίσκο λογικά έναν samsung spinpoint 1TB. Υπάρχει ένας fanboyσμος προς την intel, αλλά και συνθέσεις με AMD αν υπάρξουν καλοδεχούμενες. To budget είναι 2000. Ξεσαλώστε. Ευχαριστώ.
uncle_sam Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 οθονη υπαρχει?...το pc δλδ θα ειναι "καθαρά" επαγγελματικό?
angmar Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ναι, όλα τα περιφερειακά τα διαθέτει. Μόνο το κουτί με τα περιεχόμενά του θέλει. Ναι το pc θα είναι για δουλειά.
angmar Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Επειδή δε σκαμπάζω πολλά από 3d rendering, θα ρωτήσω. Ο φίλος μου ενδιαφέρεται να πετύχει τον ελάχιστο δυνατό χρόνο στο rendering. Σε αυτό παίζει ρόλο η gpu ή είναι καθαρά θέμα cpu;
uncle_sam Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Επειδή δε σκαμπάζω πολλά από 3d rendering, θα ρωτήσω. Ο φίλος μου ενδιαφέρεται να πετύχει τον ελάχιστο δυνατό χρόνο στο rendering. Σε αυτό παίζει ρόλο η gpu ή είναι καθαρά θέμα cpu; ενταξει ουτε κ εγω ασχολουμε με αυτον τον τομεα, αλλα θα ελεγα οτι καθαρα δεν ειναι ουτε το ενα ουτε το αλλο....θα ελεγα οτι ειναι ο συνδιασμος ισχυρης καρτας γραφικων+πολλαπλοι πυρήνες/πολλαπλά threads
Str Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 η κάρτα γραφικών φαίνεται μόνο στο preview (αν κατέχεις από max είναι το παράθυρο που σου δείχνει προοπτικά το μοντέλο) στο ίδιο το render σημασία έχει μόνο ο επεξεργαστής. όπως καταλαβαίνεις, μπαίνεις απλά σε ένα Site με benchmarks που να συμπεριλαμβάνουν και το 3d studio max και βλέπεις ποιος βαράει ταβάνι. με βάση αυτόν τον επεξεργαστή χτίζεις και το υπόλοιπο σύστημα. θα πρότεινα σίγουρα (και εγώ) μια fireGL ή μια Quadro αλλά με λιγότερα λεφτά. Πόσο πολύπλοκα μοντέλα θα σχεδιάζει ο φίλος σου? νομίζω πως εδώ: http://www.tomshardware.com/charts/2009-desktop-cpu-charts-update-1/3DMark-Vantage-1.0.2-CPU,1398.html φαίνεται πως ο i7-950 τα πηγαίνει λίγο καλύτερα από τον AMD που πρότεινε το παλικάρι από πάνω, αλλά όπως βλέπεις κοστίζει και παραπάνω... σου προτείνω να πας σε Intel i7-950, με φθηνότερη vga, στα 12 gb ram triple channel (αφου πας σε intel) με τα ίδια πάνω κάτω υπόλοιπα
uncle_sam Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 σου προτείνω να πας σε Intel i7-950, με φθηνότερη vga, στα 12 gb ram triple channel (αφου πας σε intel) με τα ίδια πάνω κάτω υπόλοιπα ή αν εχει υπομονη να περιμενει λίγο καιρό, γιατι κατι ακούγεται οτι ο 950 θα πεσει κατω απο τα 300 € !!
p_under Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 ή αν εχει υπομονη να περιμενει λίγο καιρό, γιατι κατι ακούγεται οτι ο 950 θα πεσει κατω απο τα 300 € !! οντως
georgalasg Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 ακριβώς οπως το ειπε ο str. H καρτα παιζει ρόλο μονο στο τι βλεπεις στην οθονη Το render το κανει ο επεξεργαστης. Οποτε βαλε το δυνατοτερο....
FaRMaKhs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Κατι τετοιο ειναι υπερβολη ? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Cpu-Core-I7-980X-1366-3-33Ghz-12Mb-BX80613I7980X.htm Το λεω γτ αν ειιναι μονο θεμα επεξεργαστη μπορει να χτισει γυρω απο αυτον
Str Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 είναι... πληρώνεις 350% των χρημάτων για 5% αύξηση σε επιδόσεις... καθίστε με το φίλο σου και ζυγίστε τα..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 ή αν εχει υπομονη να περιμενει λίγο καιρό, γιατι κατι ακούγεται οτι ο 950 θα πεσει κατω απο τα 300 € !! λίγο καιρό=2 μήνες σύμφωνα με την Intel (24 Αυγούστου)
panospc Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 η κάρτα γραφικών φαίνεται μόνο στο preview(αν κατέχεις από max είναι το παράθυρο που σου δείχνει προοπτικά το μοντέλο) στο ίδιο το render σημασία έχει μόνο ο επεξεργαστής. Τώρα τελευταία όμως μπαίνουν στο παιχνίδι και οι GPU renderers που συνήθως βασίζονται στην τεχνολογία Cuda Ενδεικτικά: Octane Render, Arion Render Σταδιακά όλοι renderers αρχίζουν και στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα και το 3dsmax 2011 έχει ενσωματώσει το quicksilver που επιταχύνει το render μέσω της GPU. Αν και οι GPU renderers βρίσκονται ακόμα σε βρεφικό στάδιο πιστεύω πως μια καλή κάρτα γραφικών με Cuda είναι καλή επένδυση.
angmar Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Αλίευσα αυτό το benchmark σύμφωνα με το οποίο για τη δουλειά που τον θέλουμε μάλλον ο Χ6 είναι ιδανική επιλογή, ΟΚ ο 980Χ είναι δυνατότερος, αλλά η υπερτριπλάσια τιμή δε νομίζω ότι δικαιολογεί το κέρδος επιδόσεων στο 3D Studio maχ. Οπότε βασιζόμενοι στο σύστημα του uncle_sam, θα βάλουμε, λογικά, μια φτηνότερη quadro και τα ρέστα θα πάνε για έναν λίγο πιο γρήγορο SSD ή για παραπάνω ram.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.