Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια σε ένα πρόγραμμα στη C...

Bourdoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω ενα πρόγραμμα στη C για το στοίχημα.Το βασικό πρόγραμμα το εχω ολοκληρώσει (πράξεις κτλ).Αυτό που θέλω τώρα είναι να φτιάξω μια function η οποία θα ανοίγει 2 αρχεια (text files) και θα παίρνει στοιχεία απο αυτά.Το ένα αρχείο θα έχει τους πρόγραμμα του στοιχήματος στην εξής μορφή:

Arsenal - Newcastle

Everton - Liverpool

Chelsea - Man Utd κτλ

Το άλλο αρχείο θα περιέχει στοιχεία για την κάθε ομάδα στην εξής μορφή:

1 Arsenal 56 26 17 5 4 56 28 28

2 Man Utd 53 26 16 5 5 43 24 19

3 Newcastle 48 25 15 3 7 41 31 10

4 Chelsea 45 26 12 9 5 45 26 19

5 Everton 45 26 13 6 7 34 30 4

6 Liverpool 42 26 11 9 6 37 25 12

Όπου Points Playd Wins Draw Looses GF GA Diff

Τώρα αυτό που θέλω εγώ είναι να ανοιγει το πρώτο αρχείο με τους αγώνες να διαβάζει την πρώτη γραμμή και να αποθηκεύει τις 2 ομάδες σε 2 μεταβλητές string...Έπειτα να ανοίγει το δεύτερο αρχείο και να ψάχνει την πρώτη μεταβλήτη και αφού τη βρεί να παίρνει στοιχεία που θέλω πχ τις νίκες και τις ήττες της συγκεκριμένης ομάδας.Μετά το ίδιο και για την δεύτερη μεταβλητή...και ου το καθ εξής..

Βασικά δεν ξέρω με ποιά εντολή πάρω τις 2 ομάδες απ το πρώτο αρχείο...σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κάποια εντολή όπου θα όριζα πως το "κενό - κενό" θα είναι διαχωριστής.

Επίσης δε ξέρω πως θα βρίσκω την ομάδα στο δεύτερο αρχείο και πως θα παίρνω τα στοιχεία...

Οποιαδηποτε βοήθεια δεκτή....ευχαριστώ...

Δημοσ.

gia na pairneis tis omades apo to prwto arxeio, boithaei i sunartisi scanf. Gia paradeigma:

#include <stdio.h>

char a[10], b[10];

scanf("%s %s", &a, &B);

gia to deutero apla tha prepei na diatrekseis to arxeio, na diabazeis kathe grammi kai na blepeis me tin strstr() sunartisi pou uparxei i epithimiti omada. Meta mesw tis scanf tha pareis tis metablites opws kai stin periptwsi tou prwtou arxeiou.

Bebaia prepei na ebloutiseis tis parapanw methodous me prognwsi lathwn ktl.

Isws na uparxoun kai pio beltistoi methodoi, alla emena auti tin stigmi autoi mou erxodai sto mualo.

Δημοσ.

να πω μια ιδεα? λοιπον για να αποφυγεις το να ψαχνεις σειριακα το δευτερο αρχειο μεχρι να βρεις τα στοιχεια της ομαδας που θελεις κανε το εξης!

ορισε στο προγραμμα σου μεσα μερικα constant δηλαδη εναν πινακα! οπου η καθε ομαδα θα εχει ενα index πχ στην πρωτη θεση η Arsenal στην δευτερη η ManUn. Καθε ομαδα θα ειναι associated με εναν αριθμο! Αυτος ο αριθμος θα υποδηλωνει και τον αριθμο της γραμμης που βρισκοντε τα στοιχεια της στο δευτερο αρχειο! Οποτε θα πηγαινεις καρφωτα στην γραμμη που θες! Αντι να ψαχνει σειριακα ολες τις γραμμες του αρχειου , πολυ πιο γρηγορα θα ψαχνεις το array με τα string και βαση του Index στον πινακα...θα πηγαινεις κατευθειαν στην γραμμη που θες!

Δεν ξερω αν υλοποιουντε τα hashtable στην c απο την ιδια την γλωσσα δεν νομιζω , παρολα αυτα η παραπανω διαδικασια ειναι ενα απλοικο hashing!( μην με λιθοβολησετε ειπα απλοικο )

Καλη τυχη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...