Προς το περιεχόμενο

Πεφτει η ασφάλεια

ΠάρηςΓ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες....

Εφτιαξα τον καινουργιο μου υπολογιστή και το πρόβλημα ειναι πως οταν μπαινει στη μπρίζα πεφτει ο διακόπτης!!

Επειτα ομως αν σηκώσω το διακόπτη ο υπολογιστής δουλευει κανονικα.. Και κλεινει και ανοίγει...

Το τροφοδοτικο ειναι silverstone strider plus 750 w

Δημοσ.

Εμενα το ιδιο κανει οταν εχω κλισει το τροφοδοτικο απο πισω απο το κουμπι και μετα το ανοιξω.Μετα παλι με το που σηκωσω την ασφαλεια δουλευει μια χαρα.Το εχω παρατηρησει και σε αλλα συστηματα που εχω φτιαξει.Το γιατι το κανει θα σε γελασω.

Δημοσ.

Και εγώ οταν κλείνω το τροφοδοτικό απο το κουμπάκι και το ξανανήγω πέφτει η ασφάλεια αλλα μετα την ανεβάζω χώρις πρόβλημα.

Βάλε μια πιο μεγάλη ασφάλεια αν σου την σπάει και καθάρισες

Δημοσ.

Προφανώς τραβάει πολύ ρεύμα...Το ρεύμα σου είναι τριφασικό??Γιατί αν όχι, τότε είναι κάπως λογικό να συμβαίνει αυτο!!

Δημοσ.

αν κλείσουμε τον διακόπτη για αρκετή ώρα,αποφορτίζονται οι μεγάλοι πυκνωτές κ γι'αυτό αρχικά τραβάει απότομα πολύ ρεύμα!!

Δημοσ.

Είχα ακριβώς το ίδιο προβλημα στο δωμάτιο με το pc (τροφοδοτικό 500Watt).

Από 1 μόνο γραμμή (2 διαφορετικές πρίζες) έπαιρναν ρεύμα : το pc, 1 tv crt 20'', 1 ηχοσύστημα (αρκετά watt - δεν θυμάμαι πόσα) , 3-4 τροφοδοτικά για printer,router,external hdd,external DVD-R και 2 φωτιστικά.

Στον πίνακα είχα 10Α ασφάλεια οπότε την άλλαξα σε 16Α και ησύχασα.

Να σημειώσω οτι το πρόβλημα παρουσιαζόταν όταν έκλεινα το τροφοδοτικό του pc από πίσω (για να βγάλω το pc και να κάνω εργασίες καθαρισμού) και μετά το ξαναάνοιγα.Προφανώς με το που το έκλεινα αποφορτίζονταν οι πυκνωτές και όταν το ξαναάναβα τράβαγε πολύ ρεύμα.Αυτό που είπε και ο αποπάνω

Δημοσ.

Στον πίνακα είχα 10Α ασφάλεια οπότε την άλλαξα σε 16Α και ησύχασα

+1!!Η αλλαγή της ασφάλειας με λίγο μεγαλύτερη είναι η λύση στο πρόβλημα.

Εγώ πάντος έχω σε μία πρίζα τροφοδοτικό 650 watt, 2 λάμες, 2 οθόνες και στερεοφωνικό 400 watt με 4 ηχεία και πότε δεν είχα πρόβλημα!!

Δημοσ.

Ευτυχως που συμφωνουμε all together.Eυτυχως που υπαρχει και αυτο το forum να μαθαινουμε πεντε πραγματα.

ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΟΜΗ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΩΔΙΟ.ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ,ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΤΙΑ.

ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΤΑΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ,ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.

Βαλτην και καθαρισες,

το σπιτι σου απο τις σταχτες.

Δημοσ.

Σωστά τα λέει ο φίλος Roger (δεν ξέρω αν είναι συνάδερφος ηλεκτρολόγος). Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φωνάξεις ηλεκτρολόγο και να σου τραβήξει νέα γραμμή (καλώδιο 3Χ2,5) από τον πίνακα με ανεξάρτητη ασφάλεια (16Α) και δεν θα έχεις τέτοια προβλήματα.

Δημοσ.

Η να δοκιμασει να το βαλει σε καποια αλλη γραμμη του πινακα... (τουλαχιστων εδω σε εμενα 2 μπριζες που εχει ειναι 2 διαφορετικες γραμμες...τωρα σωστο η λαθος του ηλεκτρολογου δε ξερω...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...