Προς το περιεχόμενο

F# τι ρολο βαραει?

Xdanger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι στο vs και συνεχεια εμφανιζεται μπροστα μου. Ποιος ειναι ο σκοπος της, που χρησιμοποιειται?

Γενικα τι ειναι ο συναρτησιακος προγραμματισμος και τι εχει να προσφερει?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα αυτή...διάβασε για ML, OCaml και Lisp (για την οποία μετανιώνωπου δεν της έδωσα μεγαλύτερη σημασία) ενδεχομένως...

Η F# ειναι η ML/OCaml της microsoft και όσοι MS fanboys είχαν άγνοια ή απέρριπταν γλώσσες όπως Lisp, Scheme, Haskell (κυρίως) τώρα θα νομίζουν ότι ανακάλυψαν το next big thing...το καλό όμως είναι ότι θα γίνει ευρύτερα γνωστό αυτό το μοντέλο..

Και για να απαντήσω, μερικώς, στο ερώτημά σου: το προαναφερθέν μοντέλο προγραμματισμού χρησιμοποιείται κυρίως στον ακαδημαϊκό χώρο (αν κ οι Erlang, Haskell, Scala χρησιμοποιούνται σε μεγάλα εμπορικά projects) και κυρίως σε θέματα τεχνικής νοημοσύνης...(μπορεί και σε άλλα βέβαια..)

Κεντρική ιδέα του μοντέλου ειναι ότι τα πάντα είναι μαθηματικές συναρτήσεις-σχέσεις...

Δυστυχώς δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλά..ενδεχομένως κάποιος άλλος...ελπίζω να βοήθησα...

Δημοσ.

F# Ειναι functional programming + oob = :mad:

Δεν εχω ασχοληθει δεν ξερω που χρησιμευει. Στην ελλαδα αποτι εχω δει (forums), δεν υπαρχει καποιος που να ασχολιται με το παραπανω paradigm, θα σου ελεγα να googlareis functional programming paradigm μπας και βγαλεις καμια ακρη :-).

Το μονο που ξερω για την F# ειναι οτι δεν βγαζει asm αλλα il.

Επισης εχει πολυ καλο math api το οποιο μπορεις να εκμεταλλευτεις στη c# ;) .

Δημοσ.
[..](αν κ οι Erlang, Haskell, Scala χρησιμοποιούνται σε μεγάλα εμπορικά projects) και κυρίως σε θέματα τεχνικής νοημοσύνης...(μπορεί και σε άλλα βέβαια..)

Αν δεν κάνω λάθος, η Erlang παίζει πολύ στα τηλεπικοινωνιακά κέντρα (της κατασκευάστριας) της Ericsson.

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος, η Erlang παίζει πολύ στα τηλεπικοινωνιακά κέντρα (της κατασκευάστριας) της Ericsson.

Ναι έτσι είναι, με τον κυρίως λόγο την πολυ καλη υποστήριξη concurrency και distrubuted εφαρμογών.

Δημοσ.

Από ότι είδα τελικά από όσα γράφονται είναι γενικής χρήσης γλώσσας, δεν κατάλαβα πολλά από το functional paradigm μάλλον όχι γιατί είναι δύσκολο αλλά επειδή είναι πολλή διαφορετικό από όσα έχω δει.

Και από ότι έχω διαβάσει πολλά στοιχεία του functional paradigm μεταφέρονται σε C#, οπότε μάλλον θα την αφήσω για αργότερα και δεν θα ασχοληθώ μαζί της για την ώρα

Δημοσ.

δεν ήξερα ότι υπήρχε F#. To πάλαι ποτέ όλοι χρησιμοποιούσαμε lisp. Δε νομίζω ότι αξίζει να σπαταλάτε το χρόνο σας σε F# όταν υπάρχει common lisp. Αυτό έμαθα, αυτό εμπιστεύομαι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

εντάξει, άλλη δυναμική(backing) έχει η common lisp και άλλη η αναδυόμενη (όπως όλα δείχνουν) F#...ολόκληρη microsoft την σπρώχνει...

Δημοσ.
δεν ήξερα ότι υπήρχε F#. To πάλαι ποτέ όλοι χρησιμοποιούσαμε lisp. Δε νομίζω ότι αξίζει να σπαταλάτε το χρόνο σας σε F# όταν υπάρχει common lisp. Αυτό έμαθα, αυτό εμπιστεύομαι.

Κάτι σαν: "Αυτή ξέρουμε αυτή εμπιστευόμαστε"!!! Χλωρίνη κλινέξ..χαχαχαχα....

Προφανώς, έχουν την ίδια χρησιμότητα ως γλώσσες...

Δημοσ.
Μεγάλη κουβέντα αυτή...διάβασε για ML, OCaml και Lisp (για την οποία μετανιώνωπου δεν της έδωσα μεγαλύτερη σημασία) ενδεχομένως...

Γιατί το μετάνιωσες αν επιτρέπεται?? :P

Έχω μάθημα logical verification (που έχει σχέση με lisp) στο μάστερ μου και έλεγα να μην του δώσω βαρύτητα, απλά να το περάσω.. αλλά το σχόλιο σου μου κίνηση την περιέργεια..

Δημοσ.

Γενικά για την F# δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο (δεν έχω ασχοληθεί) με Haskell ετοιμάζομαι να παίξω...

Απο 'κει και πέρα η ουσία είναι ότι το functional programming είναι τελείως διαφορετικό από τις imperative γλώσσες, αλλά απ'όσο έχω ακούσει με μεγάλο πλεονέκτημα σε parallel computing. In any case, η ουσία είναι ότι τα πάντα γίνονται με συναρτήσεις (με την μαθηματική έννοια). Βάση για τον συναρτησιακό προγραμματισμό είναι ο λ-λογισμός, η βάση δηλαδή της μαθηματικής λογικής. Βαντάζομαι ότι η F# είναι η τυπική παρουσία της microsoft στον χώρο, μιας και κυρίαρχες στην ακαδημαϊκή έρευνα ήταν η Lisp παλαιότερα και η Haskell πλέον (ακόμα και σε πανεπιστήμια/έρευνες επιδοτούμενες από MS)

Επισκέπτης
Δημοσ.

@ktiniatros,

σήμερα, τυχαία στο reddit, έπεσα πάνω σε αυτό...

θεωρώ αποτελεί απάντηση σε αυτό που ρωτάς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...