doutsos13 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Οι εταιρίες σαν την Microsoft δεν σας βλέπουν σαν ανθρώπους,αλλά μόνο σαν πορτοφόλια Ισχύει κοιτάνε να πουλήσουν όπως το ίδιο κοιτάνε και στην apple! και σε κάθε άλλη εταιρία εγώ είμαι windows 7 64bit. έχω πληρώσει ουκ ολίγες φορές λειτουργικό νόμιμο αλλά είπα πως δεν και έβαλα σπασμένο. Είναι αυτό που ακούστηκε πρίν! την δουλειά σου να κάνεις... και είσαι άρχοντας. Είτε αυτή η δουλειά γίνεται σε Linux είτε σε Windows είτε σε Μac. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν οι προτιμήσεις που είναι καλό μεν αλλά αν ξεφύγουν σε οδηγούν σε fan επίπεδο. π.χ έχω x-box 360 ( sign) δεν σημαίνει οτι δεν αποδέχομαι οτι υπάρχει κάτι καλύτερο ούτε είμαι fan boy : DD
iliaskr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Ναι. Είμαι σίγουρος έτσι ακριβώς είναι. Έλεος δηλαδή, ό,τι να ναι λες. http://www.redhat.com/rhel/fedora/
Luffy-san Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 @iliaskr Με αποφευγεις, πραγμα που με κανει να πιστευω οτι ο tritonas απαντησε για εσενα...
cb_papi Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 http://www.redhat.com/rhel/fedora/ Δηλαδή οι εταιρίες που λένε "Με κάθε αγορά σας το 30% πάει στην Αφρική ή φυτεύουμε ένα δέντρο" δεν κοιτάνε την τσέπη τους ε; Ώραία τα έχεις καταλάβει. Όπως σου είπα είναι εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο που σημαίνει πως τα κέρδη της δεν είναι αμελητέα, ούτε το κάνει για να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Και στο κάτω κάτω, τι με νοιάζει πως με βλέπει η εταιρία; Αφού λειτουργεί μιά χαρά, υποστηρίζεται πλήρως και κάνει τη δουλειά του;
status Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 http://www.redhat.com/rhel/fedora/ Βασικά, σας βρίσκω οφφτόπικ, βασικά:Ρ
tolis_01 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Κανείς δεν έβγαλε άχρηστο το λινουξ, απλά είπαμε πως τα windows είναι καλύτερα. Από εκεί αρχίζει το κακό. Κανένα από τα δυο δεν είναι καλύτερο. Ούτε το linux είναι δύσκολο και χρειάζεται να ξέρεις εντολές, ούτε τα windows έχουν πρόβλημα με το ntfs (δεν έχουν την έκδοση του ntfs του 1821 τα windows 7) ή τη regisrty (από vista και μετά η registry δεν επιβαρύνει το σύστημα). Απλά το ένα είναι closed source κι έχει commercial licence, το άλλο είναι open source με GPL lisence. Κάπου εκεί τελειώνουν οι διαφορές οι οποίες απασχολούν τον απλό χρήστη.
status Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Απλά το ένα είναι closed source κι έχει commercial licence, το άλλο είναι open source με GPL lisence. Κάπου εκεί τελειώνουν οι διαφορές οι οποίες απασχολούν τον απλό χρήστη. Δηλαδή, και βασικά, αν ήταν ανοιχτού κώδικα δεν θα το συζητούσαμε κάν; Βασικά;
status Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Χ3στ1κ3 ο μέσος χρήστης αν το λογισμικό του είναι ανοιχτού ή κλειστού κώδικα. βασικά
iliaskr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δηλαδή οι εταιρίες που λένε "Με κάθε αγορά σας το 30% πάει στην Αφρική ή φυτεύουμε ένα δέντρο" δεν κοιτάνε την τσέπη τους ε; Ώραία τα έχεις καταλάβει. Όπως σου είπα είναι εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο που σημαίνει πως τα κέρδη της δεν είναι αμελητέα, ούτε το κάνει για να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Και στο κάτω κάτω, τι με νοιάζει πως με βλέπει η εταιρία; Αφού λειτουργεί μιά χαρά, υποστηρίζεται πλήρως και κάνει τη δουλειά του; Αφού η RedHat βγάζει πολλά χρήματα,διαδίδοντας το προιόν της και αποκτόντας ''beta testers''(μια beta έκδοση του RHEL είναι ουσιαστικά η Fedora) γιατί να σταματήσει να χρηματοδοτεί την κοινότητα;Δεν έχει μόνο αγαθούς σκοπούς,το κέρδος θέλει και αυτή,αλλά το κάνει προσφέροντας στην κοινότητα και στην πληροφορική. Με αποφευγεις, πραγμα που με κανει να πιστευω οτι ο tritonas απαντησε για εσενα... Ότι κάνει ο μέσος χρήστης εκτός απο τα παιχνίδια.Και για το Ubuntu,με απογοήτευσε λίγο η 10,04 και αυτό το Macintosh-like στυλ.Mε βλέπω να πηγαίνω προς Fedora μεριά...
tritonas00 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δηλαδή, και βασικά, αν ήταν ανοιχτού κώδικα δεν θα το συζητούσαμε κάν; Βασικά; :lol: να δω τον status να κανει compile τον windows kernel για την amiga του και τι στον κοσμο!:-D
status Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 :lol: να δω τον status να κανει compile τον windows kernel για την amiga του και τι στον κοσμο!:-D Red hat 5.5 αγράμματη γαιδάρα...red hat 5.5:P Και Netbsd
tritonas00 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Ότι κάνει ο μέσος χρήστης εκτός απο τα παιχνίδια.Και για το Ubuntu,με απογοήτευσε λίγο η 10,04 και αυτό το Macintosh-like στυλ.Mε βλέπω να πηγαίνω προς Fedora μεριά... θα αλλαξεις διανομη λογω ενως DE? Red hat 5.5 αγράμματη γαιδάρα...red hat 5.5:P Και Netbsd τς τς τς:-DΚαι μονο να φανταστω να μπαινεις στο source directory του nt και να κανεις το σημα της νικης :lol:και τι στον κοσμο!!
status Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 τς τς τς:-D Και τώρα με ουμπούντου είμαι αλλά δεν το λέω παρά έξω γιατί θα με λιντσάρουν τα φαν μπόϊζ και από της δύο μεριές.
cb_papi Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Αφού η RedHat βγάζει πολλά χρήματα,διαδίδοντας το προιόν της και αποκτόντας ''beta testers''(μια beta έκδοση του RHEL είναι ουσιαστικά η Fedora) γιατί να σταματήσει να χρηματοδοτεί την κοινότητα;Δεν έχει μόνο αγαθούς σκοπούς,το κέρδος θέλει και αυτή,αλλά το κάνει προσφέροντας στην κοινότητα και στην πληροφορική. Και η microsoft το ίδιο κάνει. Με το dreamspark οι φοιτητές μπορούν δωρεάν να αποκτήσουν λογισμικό της για να το μάθουν, να το χρησιμοποιήσουν και να προγραμματίσουν, με το bizspark βοηθά τις επιχειρήσεις. Δεν σου φτάνουν αυτά; Και οι 2 τη τσέπη τους κοιτάνε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους.
tolis_01 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δηλαδή, και βασικά, αν ήταν ανοιχτού κώδικα δεν θα το συζητούσαμε κάν; Βασικά; Εεεεεε, εξαρτάται. Μετά θα χωριζόμασταν σε Linusιακούς και Stallmanικούς Γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο το open source, αλλά και η άδεια. Η GPL είναι που σου επιτρέπει να επεξεργάζεσαι και να αναδιανέμεις το software ελεύθερα. Χ3στ1κ3 ο μέσος χρήστης αν το λογισμικό του είναι ανοιχτού ή κλειστού κώδικα. βασικά Εξαρτάται πως το βλέπεις. Αυτό είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα. Εγώ πχ αν ήξερα ότι ένα προϊον (είτε είναι software, είτε hardware, είτε φαι, είτε ποτό) παράγεται με πιο ηθικό τρόπο από ένα άλλο, θα προτιμούσα αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις