tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, το ubuntu έχει μερικά πακέτα που στο debian δεν υπάρχουν για "πολιτικούς" λόγους (αν και συνήθως αυτά τα πακέτα υπάρχουν στο multimedia repo του debian). πατσαρισμενα debian πακετα ειναι..
tolis_01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 πατσαρισμενα debian πακετα ειναι.. Δεν νομίζω πως είναι όλα. Πχ σύμφωνα με το distrowatch: http://distrowatch.com/table.php?distribution=debian http://distrowatch.com/table.php?distribution=ubuntu το sid είναι στον xorg 1.7.7 και το ubuntu στον 1.8.1. Άρα μάλλον δεν γίνεται να πήραν τα πακέτα από το debian και να τα patchαραν (δεν λέω ότι δεν γίνεται αυτό στην πλειοψηφία των πακέτων).
tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δεν νομίζω πως είναι όλα. Πχ σύμφωνα με το distrowatch:http://distrowatch.com/table.php?distribution=debian http://distrowatch.com/table.php?distribution=ubuntu το sid είναι στον xorg 1.7.7 και το ubuntu στον 1.8.1. Άρα μάλλον δεν γίνεται να πήραν τα πακέτα από το debian και να τα patchαραν (δεν λέω ότι δεν γίνεται αυτό στην πλειοψηφία των πακέτων). καινοτομιες...!Νομιζω και στον kernel ειναι πιο μπροστα..δεν ειμαι σιγουρος..
kurkosdr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 καινοτομιες...!Νομιζω και στον kernel ειναι πιο μπροστα..δεν ειμαι σιγουρος.. Γιατι αυτο ακριβως κανει το λειτουργικο, 100% λειτουργικο! Δεν ειναι ολα αυτα που ειπα στο πρωτο ποστ, αυτο που μετραει στο Dekstop ειναι τα μικρο-optimisations στον Kernel! ΥΓ: Που ειναι ο liaskr; Δεν εχει το θαρρος να παραδεχτει οτι ελεγε την μιση αληθεια, οπως πολλοι linux fans;
Alchemist` Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) (Γνώμη που δημιούργησα με την χρήση και των 3 λειτουργικών (2 εκδόσεων linux) Linux: Ενδιαφέρον και δωρεάν αλλά άχρητο για το μέσο χρήστη, δεν είναι 100% λειτουργικό MacOS: Όμορφο και κομψό, δεν είναι συμβατό ούτε με τον εαυτό του, άχρηστο Windows: Ασταθές, αργό και ευάλωτο σε ιούς, έχει λογισμικό γραμμένο για αυτό για όποιο σκοπό μπορεί να φανταστεί κανείς, κάνει την δουλειά του(!) Μπορείς να μου πείς γιατί το GNU/Linux δεν είναι ''100% λειτουργικό'',όπως λες;Τι του λείπει;Δεν μπορείς να αποκαλείς άχρηστο ένα λειτουργικό που τρέχει στο 60% των Servers και στο 90% των υπερυπολογιστών. Και εγώ στα πρώτα 20 λεπτά χρήσης του Ubuntu,αντιμετώπισα προβλήματα (καταραμένη Nvidia!!! ),αλλά δεν τα παράτησα με την πρώτη.Με λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις βρήκα την λύση. Και το GNU/Linux έχει επίσης πάρα πολύ λογισμικό γραμμένο για αυτό,με την διαφορά ότι,σε αντίθεση με αυτό των Windows,είναι ελεύθερο,δωρεάν και χωρίς ιούς-spyware-adware Καταρχάς η όλη ιστορία με τις διαφορετικές εκδόσεις των linux απομακρύνει τον κόσμο, και ακόμη και εμένα μου τι δίνει... Κατανοητό να υπάρχουν 2-3 εκδόσεις με διαφορετικές δυνατότητες αλλά εδώ μιλάμε ίσως και για εκατοντάδες... Γιατί??? Απο εκεί και πέρα μπαίνεις στην διαδικασία να σκεφτείς, τι από αυτά που έχω μέχρι τώρα είναι συμβατό με τα Linux? Ακόμη και αυτές οι εκδόσεις είναι συμβατές μεταξύ τους? Γιατί έχουν 500 είδη π.χ. αρχείων εγκατάστασης και πιο θέλω εγώ π.χ. για το Ubuntu? Και χίλια 2 άλλα ερωτήματα... Το πρώταρχικό βήμα για να "κυριαρχίσει" το linux είναι να μπου κάποια στάνταρντ-πρότυπα για όλες τις εκδόσεις imho... Προσωπικά θα αναφερθώ στην Kubuntu (την debian δεν κατάφερα καν να την κάνω εγκατάσταση και να βρω πια έκδοση ταιριάζει στον τότε AMD Athlon64): PC #1: Ότι αλλαγή και αν έκανα μετά από επανεκκίνηση όλες οι ρυθμίσεις χανόταν και ξαναμπαιναν στο default... Reinstall δεν δούλεψε... Ο konqueror έβγαζε error συνεχώς. PC #2: Άκυρα reset του υπολογιστή, πιθανώς πρόβλημα με drivers? PC #3: Δεν συνδεόταν με τίποτα στο ίντερνετ, η κάρτα Wi-Fi φαινόταν να δουλεύει αλλά δεν εντόπιζε κανένα δίκτυο Τρία στα τρία FAIL... Έφαγα πάρα πολύ χρόνο για να τα κατεβάσω, να τα εγκαταστήσω, να προσπαθήσω να λύσω προβλήματα, και μετά από αρκετό καιρό κάθησα και σκέφτηκα... Γιατί όλα αυτά? Κέρδισα κάτι? Όχι, οπότε πάτησα ένα ξερo "delete" και άντε γειά... Μου φάνηκε σαν ένα ενδιαφέρον "πείραμα" και τίποτα περισσότερο... Αρκετά μεγάλη η σουίτα προεγκατεστημένων εφαρμογών, αλλά ΟΚ, δεν μου πρόσφερε κάτι περισσότερο από τα Windows... Δεν μου χρειαζόταν σε τίποτα και μόνο προβλήμαστα προσέθεσε στην "εμπειρία χρήσης του υπολογιστή μου"... Ισως να είναι ικανοποιητικά για κάποιον που π.χ. επεξεργάζεται επαγγελματικά εικόνες, ή γενικώς κάνει μια πολύ συγκεκριμένη εργασία, αλλά για γενική χρήση... NO... Η γνώμη μου ήταν ιδιαιτέρως αρνητική... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2010 από Alchemist`
Aztec Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 @iliaskr: Eισαι τυχερος που το λειτουργικο που καλυπτει τις αναγκες σου ειναι ταυτοχρονα και open source. Το ιδιο συμβαινει και εμενα με το VLC, οπου απο τοτε που εφτασε στην εκδοση 1.0.x σταματησα πλεον να χρειαζεται να πληρωνω 5€ καθε χρονο για το νεο PowerDVD. Εμας ομως το linux δεν μας αρεσει. Θελουμε την ποικιλια παιχνιδιων των Windows, και οχι αυτα τα 5-6 απο τους πολυ γνωστους κατασκευαστες (πχ id software), και απο κει και περα το χαος (τα homebrew) που προτεινεις. Θελουμε Tomb Raider και Need For Speed. Και ενημερωτικα δεν ειναι προβλημα των κατασκευαστων παιχνιδιων, ειναι τα παντελως unstable APIs του linux ecosystem που κανουν τo κακο. Ναι, id software μπορει και προγραμματιζει σε αυτα τα APIs proprietary λογισμικο, αλλα μην περιμενεις η Eidos και η EA games να μπορεσουν κατι τετοιο. Ενα καλο λειτουργικο που στοχευει σε μαζικη αποδοχη πρέπει να κανει τη ζωη ευκολη ακομα και των "δευτεροκλασατων" οικων παιχνιδιων οπως η Eidos και EA games. Το θεμα του Wine ειναι σκοτωμενη ιστορια και το ξερεις (ειναι σαν να ριχνεις ζαρια). Επισης το θεμα με τους drivers. Εμεις θελουμε τον driver να τον δινει ο κατασκευαστης της συσκευης, οχι ο κατασκευαστης του λειτουργικου. Οπως και να το κανουμε, υπαρχουν καρτες τηλεορασης (πχ εξωτερικες usb) και καρτες ηχου (πχ audigy) οπου θελουν τον δικο τους driver για να τις αξιοποιησεις πληρως, επειδη με τον compatible driver του λετουργικου ειτε υπολειτουργουν ειτε δεν λειτουργουν. Η πολιτικη του linux που λεει οτι ολοι οι drivers πρέπει να ειναι υπο τη μορφη κωδικα στον kernel ειναι ασυμβατη με αυτη τη λογικη. Για να μην μιλησω για το γεγονος οτι μερικες φορες ακομα και drivers που υπαρχουν υπο την μορφη κωδικα εχουν προβληματα, λογω unstable ABIs. Για να μην μιλησω τι γινεται με τους proprietary drivers, οπου καθε εξαμηνο ο κατασκευαστης πρέπει να βγαζει καινουριο driver. Μετα το θεμα των υποσυστηματων. Γιατι το καημενουλι το linux εχει αυτο το X.org και το PulseAudio για τα παραθυρα και τον ηχο; Δεν μπορουν να αντικατασταθουν με κατι καλυτερο; Απ οτι βλεπω στα φορουμς, ολα τα προβληματα σε αυτα τα δυο εντοπιζονται. Το PulseAudio εχει προβλημα με την ενταση του ηχου, ο Xserver δημιουργει το γνωστο προβλημα του tearing. Για να μην αναφερθω στα GUI, στους codecs που λειπουν, το προβληματικο sleep οταν κλεινεις το καπακι σε ορισμενα λαπτοπ, και αλλα user frienly στοιχεια. Ναι, ειμαστε σε θεση να κανουμε ορισμενες παραχωρισεις στο ονομα του free and opensource (πχ μη υποστηριξη bluray στο VLC), αλλα το να νομιζεις οτι το linux ειναι 100% λειτουργικο για το 95% των χρηστων, παραμυθιαζεις τα μελη του insomnia και παραμυθιαζεις και τον εαυτο σου. Αμα για σενα ειναι 100% λειτουργικο, τοτε ωραια, χρησιμοποιησε το, αλλα μην μας το πλασαρεις και σαν 100% λειτουργικο για το μεσο χρηστη, γιατι πολυ απλά ελεος! Ειτε το θελουμε ειτε οχι, αυτος ο τιτλος ανηκει στα Windows. ΥΓ: Ο μεσος χρηστης δεν τρεχει GUI-less και soundless servers και supercomputers, εχει desktop συστημα. Υπαρχει μια διαφορα ξερεις!! To GUI που κράζετε τι πρόβλημα έχει ? Aero my ass ! [ame]http://www.youtube.com/watch?v=VvfRpmqKRbs[/ame]
kurkosdr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 To GUI που κράζετε τι πρόβλημα έχει ? Μιλαω για τα default GUIs που ερχονται με την καθε διανομη. Εχουμε καλομαθει απο το MacOS X με τα animations του και τα Windows με τα ημιδιαφανη παραθυρα και τους see through φακελους, και ολες οι μεγαλες διανομες linux μας φαινονται λιγο dated απο αποψη εμφανισης. Αλλα, αυτο βρηκες να σχολιασεις απο ολα αυτα που ποσταρα; Εδω απεδειξα οτι ο ιδιος ο σχεδιασμος του linux, με τα unstable APIs και τους compatible drivers ειναι χαλια για dekstop χρηση, και εσυ βρηκες να σχολιασεις την τελευταια προταση που εβαλα για την πλακα;; Ξαναδιαβασε το ποστ που εκανες quote, και μαθε να δινεις ολοκληρωμενες απαντησεις.
Aztec Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Μιλαω για τα default GUIs που ερχονται με την καθε διανομη. Εχουμε καλομαθει απο το MacOS X με τα animations του και τα Windows με τα ημιδιαφανη παραθυρα και τους see through φακελους, και ολες οι μεγαλες διανομες linux μας φαινονται λιγο dated απο αποψη εμφανισης. Αλλα, αυτο βρηκες να σχολιασεις απο ολα αυτα που ποσταρα; Εδω απεδειξα οτι ο ιδιος ο σχεδιασμος του linux, με τα unstable APIs και τους compatible drivers ειναι χαλια για dekstop χρηση, και εσυ βρηκες να σχολιασεις την τελευταια προταση που εβαλα για την πλακα;; Ξαναδιαβασε το ποστ που εκανες quote, και μαθε να δινεις ολοκληρωμενες απαντησεις. Το αναφέρεις δύο φορές στο κείμενο σου. Ήθελα να δω αντίδραση και την πήρα, Τον ήπιε το aero .Όταν λες κάτι να μιλάς σοβαρά και όχι για πλάκα. Εγώ δεν το εξέλαβα έτσι. Απο εκεί και πέρα για ποιό πράγμα να μιλήσω? Υποστήριξη γενικώς δεν έχει το linux απο τους κατασκευαστές δεν περιμέναμε εσένα να μας το πεις. Εγώ κάποια στιγμή φώναζα στο linux section για έλλειψη υποστήριξης και ποικιλίας ποιοτικών εφαρμογών.Δεν χρειάζεται να μιλήσω για κάτι άλλο. Εγω μια χαρά την κάνω την δουλειά μου. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2010 από Aztec
Alchemist` Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μιλαω για τα default GUIs που ερχονται με την καθε διανομη. Εχουμε καλομαθει απο το MacOS X με τα animations του και τα Windows με τα ημιδιαφανη παραθυρα και τους see through φακελους, και ολες οι μεγαλες διανομες linux μας φαινονται λιγο dated απο αποψη εμφανισης. Αλλα, αυτο βρηκες να σχολιασεις απο ολα αυτα που ποσταρα; Εδω απεδειξα οτι ο ιδιος ο σχεδιασμος του linux, με τα unstable APIs και τους compatible drivers ειναι χαλια για dekstop χρηση, και εσυ βρηκες να σχολιασεις την τελευταια προταση που εβαλα για την πλακα;; Ξαναδιαβασε το ποστ που εκανες quote, και μαθε να δινεις ολοκληρωμενες απαντησεις. Καταρχάς το GUI του Kubuntu που ανέφερα πριν, μου άρεσε πάρα πολύ... Κατά δεύτερον, γιατί όλη αυτή η "μανιασμένη επιθετικότητα" κατά του linux??? Ο Bill Gates να 'σουνα, δεν θα αντιδρούσες έτσι... Κατά τρίτον, βλέπω πως συνέχεια στο περίφημο αυτό ποστ χρησιμοποιείς α' πληθυντικό πρόσωπο χωρίς να αντιπροσωπεύεις κάποια συγκεκριμένη ομάδα... Ούτε εμένα μου άρεσε το linux αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμμερίζομαι τις απόψεις σου... Υ.Γ. no offence!
iliaskr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 ΥΓ: Που ειναι ο liaskr; Δεν εχει το θαρρος να παραδεχτει οτι ελεγε την μιση αληθεια, οπως πολλοι linux fans; Δεν ξέρω για εσένα,αλλά εγώ έχω να κάνω και άλλα πράγματα στην ζωή μου εκτός από το να κάθομαι στο PC.Όσο και αν μου αρέσει το GNU/Linux μου... Η Dell συνεχίζει να δείνει net/notebooks με Ubuntu:http://www.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/ubuntu?c=us&l=en&cs=19 Γιατί τόσο μίσος για το GNU/Linux;Τα παιρνείς απο τον Balmer; @Alchemist:Αν θες,δοκίμασε Mandriva One,έχει ενσωματωμένους drivers για καρτες δικτυου,γραφικων κ.α
kurkosdr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Γιατί τόσο μίσος για το GNU/Linux;Τα παιρνείς απο τον Balmer; You are a PaidMicrosoftShill™ H πλεον κλασσικη ατακα των linux zealots Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2010 από kurkosdr
damastes Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 H πλεον κλασσικη ατακα των linux zealots ξέχασες να τον πείς και "Freetard" , το ευαγγέλιο σας και εσύ βλέπω το χρησιμοποιείτε αρκετά
alexzzz Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 You are a PaidMicrosoftShill™ H πλεον κλασσικη ατακα των linux zealots :lol: bookmark με την μία http://tmrepository.com/trademarks/fivestagesoflinux/
iliaskr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μπορεί να μας λέτε γραφικούς,αλλά εσείς δίνετε τα λεφτάκια σας σε αυτόν τον άνθρωπο: Στο παρακάτω video ο κύριος Steve Ballmer (CEO της Microsoft) μας δείχνει της φωνητικές και χορευτικές του ικανότητες: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc[/ame] Στο παρακάτω video πάλι ο κύριος Ballmer μας δείχνει της διαφημιστικές του ικανότητες διαφημίζοντας τα Microsoft Windows 1.0: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk&feature=related[/ame] Η συγκλονιστική διαφήμιση της RedHat,μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες που ασχολούνται με το GNU/Linux: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=wjSDAUykkzQ[/ame] Ποιος είναι πιο σοβαρός;
Προτεινόμενες αναρτήσεις