alexzzz Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Όχι ειδικά το Αcad δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. ναι... αυτό πρόσεξες εσύ από την πρόταση μου μόνο...
status Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 ναι... αυτό πρόσεξες εσύ από την πρόταση μου μόνο... Είπα να βάλω και λίγο περισσότερο συναίσθημα μέσα, σόρρυ!
kurkosdr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) @iliaskr: Eισαι τυχερος που το λειτουργικο που καλυπτει τις αναγκες σου ειναι ταυτοχρονα και open source. Το ιδιο συμβαινει και εμενα με το VLC, οπου απο τοτε που εφτασε στην εκδοση 1.0.x σταματησα πλεον να χρειαζεται να πληρωνω 5€ καθε χρονο για το νεο PowerDVD. Εμας ομως το linux δεν μας αρεσει. Θελουμε την ποικιλια παιχνιδιων των Windows, και οχι αυτα τα 5-6 απο τους πολυ γνωστους κατασκευαστες (πχ id software), και απο κει και περα το χαος (τα homebrew) που προτεινεις. Θελουμε Tomb Raider και Need For Speed. Και ενημερωτικα δεν ειναι προβλημα των κατασκευαστων παιχνιδιων, ειναι τα παντελως unstable APIs του linux ecosystem που κανουν τo κακο. Ναι, id software μπορει και προγραμματιζει σε αυτα τα APIs proprietary λογισμικο, αλλα μην περιμενεις η Eidos και η EA games να μπορεσουν κατι τετοιο. Ενα καλο λειτουργικο που στοχευει σε μαζικη αποδοχη πρέπει να κανει τη ζωη ευκολη ακομα και των "δευτεροκλασατων" οικων παιχνιδιων οπως η Eidos και EA games. Το θεμα του Wine ειναι σκοτωμενη ιστορια και το ξερεις (ειναι σαν να ριχνεις ζαρια). Επισης το θεμα με τους drivers. Εμεις θελουμε τον driver να τον δινει ο κατασκευαστης της συσκευης, οχι ο κατασκευαστης του λειτουργικου. Οπως και να το κανουμε, υπαρχουν καρτες τηλεορασης (πχ εξωτερικες usb) και καρτες ηχου (πχ audigy) οπου θελουν τον δικο τους driver για να τις αξιοποιησεις πληρως, επειδη με τον compatible driver του λετουργικου ειτε υπολειτουργουν ειτε δεν λειτουργουν. Η πολιτικη του linux που λεει οτι ολοι οι drivers πρέπει να ειναι υπο τη μορφη κωδικα στον kernel ειναι ασυμβατη με αυτη τη λογικη. Για να μην μιλησω για το γεγονος οτι μερικες φορες ακομα και drivers που υπαρχουν υπο την μορφη κωδικα εχουν προβληματα, λογω unstable ABIs. Για να μην μιλησω τι γινεται με τους proprietary drivers, οπου καθε εξαμηνο ο κατασκευαστης πρέπει να βγαζει καινουριο driver. Μετα το θεμα των υποσυστηματων. Γιατι το καημενουλι το linux εχει αυτο το X.org και το PulseAudio για τα παραθυρα και τον ηχο; Δεν μπορουν να αντικατασταθουν με κατι καλυτερο; Απ οτι βλεπω στα φορουμς, ολα τα προβληματα σε αυτα τα δυο εντοπιζονται. Το PulseAudio εχει προβλημα με την ενταση του ηχου, ο Xserver δημιουργει το γνωστο προβλημα του tearing. Για να μην αναφερθω στα GUI, στους codecs που λειπουν, το προβληματικο sleep οταν κλεινεις το καπακι σε ορισμενα λαπτοπ, και αλλα user frienly στοιχεια. Μπορείς να μου πείς γιατί το GNU/Linux δεν είναι ''100% λειτουργικό'',όπως λες;Τι του λείπει; Ναι, ειμαστε σε θεση να κανουμε ορισμενες παραχωρισεις στο ονομα του free and opensource (πχ μη υποστηριξη bluray στο VLC), αλλα το να νομιζεις οτι το linux ειναι 100% λειτουργικο για το 95% των χρηστων, παραμυθιαζεις τα μελη του insomnia και παραμυθιαζεις και τον εαυτο σου. Αμα για σενα ειναι 100% λειτουργικο, τοτε ωραια, χρησιμοποιησε το, αλλα μην μας το πλασαρεις και σαν 100% λειτουργικο για το μεσο χρηστη, γιατι πολυ απλά ελεος! Ειτε το θελουμε ειτε οχι, αυτος ο τιτλος ανηκει στα Windows. ΥΓ: Ο μεσος χρηστης δεν τρεχει GUI-less και soundless servers και supercomputers, εχει desktop συστημα. Υπαρχει μια διαφορα ξερεις!! Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2010 από kurkosdr
kurkosdr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μιλώ για προεγκατεστημένο GNU/Linux σε υπολογιστές. H Dell δεν εβγαλε εκεινο το XPS 1530 με πληρεις drivers (μεταξυ μας, το "πληρεις drivers" ειναι μεγαλη λεξη για τον κοσμο του linux, ας πουμε open spec hardware με καλους drivers για την ubuntu release που ειχε pre-installed). Μεχρι και USB modem δωσανε, αντι του τυπικου ενσωματωμενου winmodem προκειμενου να υπαρχουν drivers! Με εκπλήσει που δεν το ξερεις, αφου τα linux φορουμς ειχαν πραγματικα βροντηξει εκεινη την εποχη για το εν λογω λαπτοπ (ή ξερεις αλλα κανεις την παπια). Επειδη ολοι ξερουμε το αποτελεσμα που ειχε το εν λογω πειραμα: Μαζικες επιστροφες, χιλιαδες $$$ χαμενα για την Dell. Πολυ απλά ο κοσμος μιλησε: Δεν θελουμε Ubuntu! Οι λογοι που δεν θελουν τους εχω γραψει πιο πανω, και οπως βλεπεις δεν ειναι αποτελεσμα συνομωσιας της MS. Αυτο οσον αφορα τα pre-installed μηχανηματα. Και δεν νομιζω να την νοιαζει την HP/Dell/Fujitsu τι θελεις εσυ ο iliaskr. Την νοιαζει τι θελει το 95% των πελατων. Φτιαξτε κατι καλο (για τον μεσο χρηστη), οπως εκανε η Google με τον chrome, και θα ερθουν και τα preinstalled συστηματα.
tolis_01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 ubuntu ειχαν βαλει?..fail... Για απλή desktop χρήση από αρχάριους χρήστες δεν είναι καθόλου fail.
tolis_01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 τοτε γιατι τα γυρισαν πισω τα λαπτοπ? Εννοώ ότι δεν ήταν fail σε σχέση με τις άλλες διανομές. Ίσως η μόνη πιο εύκολη διανομή από το ubuntu να είναι το mint, ή και το mandriva (που έχει control panel για να ρυθμίζεις τα πάντα). Αλλά πόσο πιο εύκολο να θέλει κανείς πια; Αυτοί που επέστρεψαν τα λαπτοπ ήθελαν προφανώς windows.
kurkosdr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 ubuntu ειχαν βαλει?..fail... Χε χε, μ αρεσει οταν οι linux fans τσακωνονται μεταξυ τους για την καλυτερη διανομη. Μου θυμιζει σκηνη απο το NFS Carbon, οπου ολοι τρεχαμε να αποφυγουμε τους μπατσους, και ταυτοχρονα τρωγομασταν και μεταξυ μας, προπαθωντας να ριξουμε ο ενας τον αλλον στους τοιχους. Ομως, οσα αρνητικα ειπα στο πιο πανω ποστ ισχυουν και για το Debian, οποτε και Debian να εβαζαν, παλι το ιδιο αποτελεσμα θα ειχαμε. Οπως βλεπεις, εχω διαλεξει τα flames μου με αγαπη και στοργη, ωστε να ταιριαζουν σε ολες τις desktop linux διανομες που υπαρχουν εκει εξω. Θα μπορουσα να πω και αλλα για το Ubuntu, οπως τις εξαμηνιαιες νεες εκδοσεις, τη στιγμη που ολοι οι αλλοι OS vendors εχουν την στοιχειωδη λογικη να βγαζουν καινουρια major εκδοση μετα απο τουλαχιστον 2 χρονια, το χαλια default theme, το χαλια repository κλπ. Αλλα αυτα δεν ισχυουν για ολες τις διανομες (οι αλλες, εχουν αλλες ατελειες για να αντικαταστησουν αυτες του ubuntu, ωστε να μενει σταθερος ο αριθμος), οποτε αν διαλεγα αυτες τις ατελειες θα μου λεγατε UseDistroX. Δεν το εκανα ομως. Ο kurkosdr παρεχει υψηλης ποιοτητος υπηρεσιες αφυπνισης απο ψευδαισθησεις. Γι αυτο το λογο, διαλεξα αρνητικα σημεια που 1) ειναι κοινα μεταξυ ολων των διανομων και 2) ειναι major turn offs για το 95% των χρηστων εκει εξω, για να σας δειξω οτι πλανασθε αν νομιζετε οτι το linux ειναι ετοιμο να κατακτησει το desktop.
tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 ναι πραγματι..ειναι ευρεως γνωστο πλεον οτι το ubuntu ειναι η παιδικη χαρα του linux:-D:-D
tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 για να σας δειξω οτι πλανασθε αν νομιζετε οτι το linux ειναι ετοιμο να κατακτησει το desktop. μην το δει ο linuxovios μονο..:-D
tolis_01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Θα μπορουσα να πω και αλλα για το Ubuntu, οπως τις διμηνιαιες νεες εκδοσεις, τη στιγμη που ολοι οι αλλοι OS vendors εχουν την στοιχειωδη λογικη να βγαζουν καινουρια major εκδοση μετα απο τουλαχιστον 2 χρονια, το χαλια default theme, το χαλια repository κλπ. Ευτυχώς που δεν τα είπες, επειδή είναι όλα λάθος - Το ubuntu βγάζει νέα έκδοση κάθε 6 μήνες, και κάθε δυο χρόνια μια LTS (Long Term Support). Αυτό που εσύ λες "major έκδοση" και την θέλεις κάθε 2 χρόνια. Είδες σύμπτωση; - To theme του ubuntu 10.04: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/Ubuntu_10.04_screenshot.png/800px-Ubuntu_10.04_screenshot.png Δεν θα το έλεγα χάλια. - Νομίζω πως έχει το μεγαλύτερο repository από όλες τις διανομές. Αν όχι, είναι στο top 3 μαζί με debian και mandriva.
tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 to repository του ubuntu ειναι debian unstable..πιστεψε με δεν εχουν φτιαξει τιποτα δικο τους εκτος απο το ωραιο θεμα..και κανα εκατομμυριο patches ..οι ιδιοι οι developers του kernel το εχουν πει κιολας..
tolis_01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 to repository του ubuntu ειναι debian unstable..πιστεψε με δεν εχουν φτιαξει τιποτα δικο τους εκτος απο το ωραιο θεμα..και κανα εκατομμυριο patches .. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, το ubuntu έχει μερικά πακέτα που στο debian δεν υπάρχουν για "πολιτικούς" λόγους (αν και συνήθως αυτά τα πακέτα υπάρχουν στο multimedia repo του debian).
kurkosdr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Ευτυχώς που δεν τα είπες... Καλα λαθος, μπερδευτηκα με το αγγλικο biannual. Αλλα παλι major εκδοσεις ειναι και οι μη-LTS, τουλαχιστον οσον αφορα το hardware/software support. Το theme ειναι παλιο (εχεις δει τα windows που σου βγαζει τι φωτογραφιες εχει μεσα ο φακελος χωρις να τον ανοιξεις, ή το MacOS X; ), και το repository ειναι ανοργανωτο. Τελος παντων, αυτα λυνονται απλά με UseDistroX. Τιποτα για την ουσια των παραπανω ποστ μου, οπου παρεχω επιχειρηματα, εχετε να πειτε; Ή θα συνεχισετε το MyDistroSucksLessThanYourDistro που κανετε τωρα; Και επειδη εχω και ενα καθηκον αφυπνισης να επιτελεσω, το ξαναλεω: Δεν εχει σημασια αν αρεσει σε εσας το linux. Μπορει να το τρεχετε σε servers, supercomputers, τοστιερες και να σας αρεσει. Οταν ομως το βαζεις σε dekstop συστημα και το δινεις στο 95% των χρηστων, αυτοι αρχιζουν και λενε "παρτο μακριαααα"... Ρωτηστε την Dell. Αφυπνιστηκατε ή θα πρέπει να ξαναποσταρω το πρωτο ποστ μου; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2010 από kurkosdr
Προτεινόμενες αναρτήσεις