tzampatzis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Άλλη μια γνώμη, θεωρώ χωρίς προκαταλήψεις. Τα windows 7 είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό, σαφώς καλύτερο από τα Vista. Όμως το νούμερο των πωλήσεων θεωρώ οτί οφείλεται κατά 80-90% στις πωλήσεις των laptop που έρχονται πάντα με win 7. Στα desktop τόσα χρόνια με build to order πάρα πολύς κόσμος τα απέφευγε. Ακόμα και τα Vista που όλοι τα θάβουν πολύ γρήγορα πέρασαν τα 100M πωλήσεων Για το θέμα του linux από την από την άλλη, αν και χρόνια χρήστης windows, εδώ και ένα χρόνο που δουλεύω καθημερινά σε Kubuntu τα έχω βολευτεί αφάνταστα και πλέον δεν μπορώ να δουλέψω σε win. Όποιος έχει δουλέψει με dolphin και windows explorer καταλαβαίνει... Απλά επειδή υπάρχουν πάντα θέματα όπως το gaming, καμία φορά το flash στους browsers, και κάποιες πιθανές ασυμβατότητες πάντα μιλάμε για Dual Boot. Και για τον απλό χρήστη μόνο και μόνο το άγχος των ιών που φέυγει είναι είναι μεγάλο πράγμα. Α και κάτι τελεύταιο. Έχοντας βάλει το Crossover( wine είναι στην ουσία) έχω και το Office, καθώς και άλλα προγράμματα που δε βρίσκω για linux, και τα οποία λειτουργούν με ταχύτητα αντίστοιχη των windows και χωρίς προβλήματα.
Bspus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Α και κάτι άλλο: Θέλω να δω τι θα πείτε στο ξαδερφάκι που του έχουν ζητήσει εργασία σε αρχείο word. Άντε να καταλάβει πως θα το μετατρέψει στο φορμάτ .doc στο openoffice. Εδω που τα λεμε, θα τα βρει το ιδιο μπαστουνια με τον 50ρη που του βαλανε office 2007 και δεν ξερει γιατι τα εγγραφα του δεν μπορει να τα ανοιξει κανενας αλλος.
iliaskr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Τα ξέρω μια χαρά. Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Άλήθεια, γιατί είναι κακογραμμένο; Επειδή είναι microsoft? Αν και δεν έχω ασχολήθει πολύ με τις σουίτες γραφείου,νομίζω ότι υπάρχουν δυνατότητες να εκμεταλεύτει κάποιος τις μακροεντολές(νομίζω ετσι τις λένε) για να εκτελέσει κακόβουλο κώδικα.
tolis_01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μ' αρέσει που λέει πως γι΄αυτούς που θέλουν παιχνίδια κτλ. υπάρχει το dual boot. Ρε φίλε, αν έχω windows έτσι κι αλλιώς (γιατί νομίζω πως κολλάτε στα € της άδειας) γιατί να βάλω και linux? Εγώ πάντως προσωπικά εκεί κολλάω. Όχι μόνο στα λεφτά που θα δώσω εγώ, αλλά και γενικότερα στα λεφτά και τις πατέντες που παίζονται.
status Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Το openoffice είναι 100% συμβατό με το (κακογραμμένο) πρότυπο .doc.Είδες που δεν τα ξερεις καλά; Χμ, απόδειξέ το σε παρακαλώ..! Γαργάρα το προηγούμενο ποστ μου έτσι..
cb_papi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Αν και δεν έχω ασχολήθει πολύ με τις σουίτες γραφείου,νομίζω ότι υπάρχουν δυνατότητες να εκμεταλεύτει κάποιος τις μακροεντολές(νομίζω ετσι τις λένε) για να εκτελέσει κακόβουλο κώδικα. Ναι, γιατί στο openoffice δεν υπάρχουν μακροεντολές..
cb_papi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Εγώ πάντως προσωπικά εκεί κολλάω. Όχι μόνο στα λεφτά που θα δώσω εγώ, αλλά και γενικότερα στα λεφτά και τις πατέντες που παίζονται. Απλά ο φίλος πιο πάνω έλεγε να έχουμε σε dual boot και Windows. Γι'αυτό και το μήνυμά μου
V.I.Smirnov Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μπορείς να μου πεις που το στηρίζεις αυτό; Ειπώθηκε και σε προηγούμενα posts. To linux έχει μια πολύ καλή ιδεολογία μαζί του. Αλλά αυτή δεν ενδιαφέρει γενικά τον κόσμο που ακολουθεί το προφανές. Και το προφανές ΔΕΝ είναι το Linux αλλά τα windοws που υπάρχουν παντού και δημιουργούν την αίσθηση (ή ψευδαίσθηση) της ασφάλειας της μάζας. Για να δεις τα όποια πλεονεκτήματα του Linux πρέπει να προβληματιστείς και ο κόσμος θέλει μόνον να κάνει τη δουλειά του και να διασκεδάσει, όχι να αμπελοφιλοσοφήσει, συνεπώς ΔΕΝ θα ψάξει τα σχετικά με το linux. Θα πάει στο πιο εύκολο, προφανές και ασφαλές ψυχολογικά, δηλ. τα windows. Ο σωστός τρόπος να στραφεί το ευρύ κοινό στο linux είναι να αποκτήσει σταδιακά εξοικοίωση και εμπιστοσύνη σε άλλα προγράμματα ανοικτού λογισμικού. Μετά πολύ πιο εύκολα θα κάνει το βήμα να δοκιμάσει άλλο λειτουργικό. Σας έχει γίνει εμμονή και δεν μπορείτε να το καταλάβετε, φωνάζετε διαρκώς και καταντάτε κουραστικοί και γραφικοί...
iliaskr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Χμ, απόδειξέ το σε παρακαλώ..! Μπορώ να αποθηκεύσω αρχείο κειμένου σε .doc,και λέει πως είναι συμβατό με Windows.Δεν έχω MS-Office για να το τεστάρω.
alexzzz Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μπορώ να αποθηκεύσω αρχείο κειμένου σε .doc,και λέει πως είναι συμβατό με Windows.Δεν έχω MS-Office για να το τεστάρω. εεεεε... τι;
iliaskr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Ειπώθηκε και σε προηγούμενα posts. To linux έχει μια πολύ καλή ιδεολογία μαζί του. Αλλά αυτή δεν ενδιαφέρει γενικά τον κόσμο που ακολουθεί το προφανές. Και το προφανές ΔΕΝ είναι το Linux αλλά τα windοws που υπάρχουν παντού και δημιουργούν την αίσθηση (ή ψευδαίσθηση) της ασφάλειας της μάζας. Για να δεις τα όποια πλεονεκτήματα του Linux πρέπει να προβληματιστείς και ο κόσμος θέλει μόνον να κάνει τη δουλειά του και να διασκεδάσει, όχι να αμπελοφιλοσοφήσει, συνεπώς ΔΕΝ θα ψάξει τα σχετικά με το linux. Θα πάει στο πιο εύκολο, προφανές και ασφαλές ψυχολογικά, δηλ. τα windows. Ο σωστός τρόπος να στραφεί το ευρύ κοινό στο linux είναι να αποκτήσει σταδιακά εξοικοίωση και εμπιστοσύνη σε άλλα προγράμματα ανοικτού λογισμικού. Μετά πολύ πιο εύκολα θα κάνει το βήμα να δοκιμάσει άλλο λειτουργικό. Σας έχει γίνει εμμονή και δεν μπορείτε να το καταλάβετε, φωνάζετε διαρκώς και καταντάτε κουραστικοί και γραφικοί... Πάλι τα ίδια... Αν το GNU/Linux έρχεται προεγκατεστημένο,τότε αποφεύγουμε αυτά τα προβλήματα.
Luffy-san Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Ειπώθηκε και σε προηγούμενα posts. To linux έχει μια πολύ καλή ιδεολογία μαζί του. Αλλά αυτή δεν ενδιαφέρει γενικά τον κόσμο που ακολουθεί το προφανές. Και το προφανές ΔΕΝ είναι το Linux αλλά τα windοws που υπάρχουν παντού και δημιουργούν την αίσθηση (ή ψευδαίσθηση) της ασφάλειας της μάζας. Για να δεις τα όποια πλεονεκτήματα του Linux πρέπει να προβληματιστείς και ο κόσμος θέλει μόνον να κάνει τη δουλειά του και να διασκεδάσει, όχι να αμπελοφιλοσοφήσει, συνεπώς ΔΕΝ θα ψάξει τα σχετικά με το linux. Θα πάει στο πιο εύκολο, προφανές και ασφαλές ψυχολογικά, δηλ. τα windows. Ο σωστός τρόπος να στραφεί το ευρύ κοινό στο linux είναι να αποκτήσει σταδιακά εξοικοίωση και εμπιστοσύνη σε άλλα προγράμματα ανοικτού λογισμικού. Μετά πολύ πιο εύκολα θα κάνει το βήμα να δοκιμάσει άλλο λειτουργικό. Σας έχει γίνει εμμονή και δεν μπορείτε να το καταλάβετε, φωνάζετε διαρκώς και καταντάτε κουραστικοί και γραφικοί... πεστα ρε smirnov. Το λινουξ εχει πολυ δρομο ακομα μπροστα του.Η ελπιδα για το μελλον ομως ειναι αυτα τα 14-χρονα που αναφεραμε πιο πανω.Αν αυτα μπορουν να μαθουν να δουλευουν πανω σε λινουξ τοτε θα ειναι διαφορετικα τα πραγματα
tolis_01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Πάλι τα ίδια...Αν το GNU/Linux έρχεται προεγκατεστημένο,τότε αποφεύγουμε αυτά τα προβλήματα. Αν το GNU/Linux έρθει προεγκατεστημένο θα έρθει παρέα με προεγκατεστημένες κλειστές εφαρμογές τρίτων (adobe reader κ.α.) και προεγκατεστημένες κλειστές εφαρμογές του κατασκευαστή (hp update, toshiba update, dell update κλπ), άρα ξαναέρχονται να προβλήματα. Και προεγκατεστημένα μάλιστα!
status Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Πάλι τα ίδια...Αν το GNU/Linux έρχεται προεγκατεστημένο,τότε αποφεύγουμε αυτά τα προβλήματα. Αυτό πες το σε κανένα πολιτικό μηχανικό που έχει βολευτεί το autocad...
status Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Αν το GNU/Linux έρθει προεγκατεστημένο θα έρθει παρέα με προεγκατεστημένες κλειστές εφαρμογές τρίτων (adobe reader κ.α.) και προεγκατεστημένες κλειστές εφαρμογές του κατασκευαστή (hp update, toshiba update, dell update κλπ), άρα ξαναέρχονται να προβλήματα. Και προεγκατεστημένα μάλιστα! Εμ, σόρρυ, αλλά.. Πας καλά; Από τι μία θες λίνουξ παντού και από την άλλη... Παραιτούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις