Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ανάπτυξη ιστοσελίδων,διαχείριση και επεξεργασία ερασιτεχνικών ταινιών,έρευνα,δημιουργία εικόνων(με GIMP) και ότι άλλο δεν ανέφερα(βλέπω έχεις Debian,ψάξε στο Synaptic και θα βρεις προγράμματα,για τα άλλα υπάρχει το Wine).

μα ολα αυτα τα κaνει ο μεσος χρηστης και στα windows.Και με σοβαροτερα προγραμματα.Γιατι να ξεβολευτει λοιπον καποιος και να αλαξει πλατφορμα και μαλιστα να δουλευει προγραμματα των windows μεσω wine?

Δεν εχω synaptic..ενα apt-cache search αρκει.

• Απαντ. 735
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
μα ολα αυτα τα κaνει ο μεσος χρηστης και στα windows.Και με σοβαροτερα προγραμματα.Γιατι να ξεβολευτει λοιπον καποιος και να αλαξει πλατφορμα και μαλιστα να δουλευει προγραμματα των windows μεσω wine?

Εντάξει.Για όλα τα άλλα που ανέφερα έχεις να πεις κάτι(internet,μουσική,ταινίες,απλα παιχνίδια,δημιουργία εγγράφων και παρουσιάσεων);

Δημοσ.
Εντάξει.Για όλα τα άλλα που ανέφερα έχεις να πεις κάτι(internet,μουσική,ταινίες,απλα παιχνίδια,δημιουργία εγγράφων και παρουσιάσεων);

Ναι.Οτι το linux ειναι μια χαρα για αυτα και μονο αυτα.Αλλα μεχρι εκει..για τον απλο χρηστη παντα.

Δημοσ.
Ναι.Οτι το linux ειναι μια χαρα για αυτα και μονο αυτα.Αλλα μεχρι εκει..για τον απλο χρηστη παντα.

Ευχαριστώ που συμφωνείς μαζί μου:-)

Δημοσ.

Ο μέσος χρήστης μπορεί να κάνει πανεύκολα τη δουλειά του (δηλαδή να σερφάρει, να βλέπει ταινίες, να ακούει μουσική και να μιλάει στο msn) και σε windows και σε linux. Και το ένα από τα δυο είναι ελεύθερο. Κακά τα ψέματα η επιλογή είναι καθαρά ηθική.

Κι εγώ πριν από 6-7 χρόνια που πήρα το πρώτο μου pc δεν ήξερα να κάνω τίποτα, αλλά το φορματάκι στα xp με τα 200 διαφορετικά cracks τους ήξερα να το κάνω :P

Οπότε, δεδομένου το πόσο εύκολο είναι το installation του ubuntu ή του mint, ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Δημοσ.
Ευχαριστώ που συμφωνείς μαζί μου:-)

μα δεν λες κατι παραλογο.Και γω στο laptop που θελω να κανω αυτα που προανεφερες καθημερινα εχω μονο debian.Αλλα στο desktop που εχω ενα σωρο επαγγελματικες εφαρμογες,εππαγελματικη καρτα ηχου και καρτα γραφικων που θελω να χρησιμοποιω στο επακρο των δυνατοτητων τους..τοτε δεν υπαρχει open εναλλακτικη.

Δημοσ.
μα δεν λες κατι παραλογο.Και γω στο laptop που θελω να κανω αυτα που προανεφερες καθημερινα εχω μονο debian.Αλλα στο desktop που εχω ενα σωρο επαγγελματικες εφαρμογες,εππαγελματικη καρτα ηχου και καρτα γραφικων που θελω να χρησιμοποιω στο επακρο των δυνατοτητων τους..τοτε δεν υπαρχει open εναλλακτικη.

Αυτά δεν τα έχει ο μέσος χρήστης(ούτε το ξαδερφάκι ή ο 50αρης συναδερφος του Nik.K υποθέτω) οπότε η καλύτερη λύση είναι το GNU/Linux.

Δημοσ.
Αυτά δεν τα έχει ο μέσος χρήστης(ούτε το ξαδερφάκι ή ο 50αρης συναδερφος του Nik.K υποθέτω) οπότε η καλύτερη λύση είναι το GNU/Linux.

ναι ..οκ ..δεκτον..αρκει να του δειξει καποιος οτι υπαρχει ..

Δημοσ.

Μεσος χρηστης φιλε μου δεν ειναι ουτε το 14-χρονο , ουτε το 50-αρης , που δεν ξερει να κανει καλα να κανει κλικ με το ποντικι( μιλαω με για το 50-αρη), αλλα και αυτοι που ξερουν ειναι λιγοι.....

Παψε πια να διαφημιζεις αυτο το λειτουργικο.Εχεις καταντησει σαν τους βαρεμενους του ΕΛΛΑΚ.Αυτο το λειτουργικο ειναι για λιγους ανθρωπους που εχουν την ορεξη να ψαχτουν.

Δημοσ.

Μ' αρέσει που λέει πως γι΄αυτούς που θέλουν παιχνίδια κτλ. υπάρχει το dual boot. Ρε φίλε, αν έχω windows έτσι κι αλλιώς (γιατί νομίζω πως κολλάτε στα € της άδειας) γιατί να βάλω και linux?

Α και κάτι άλλο: Θέλω να δω τι θα πείτε στο ξαδερφάκι που του έχουν ζητήσει εργασία σε αρχείο word. Άντε να καταλάβει πως θα το μετατρέψει στο φορμάτ .doc στο openoffice.

Δημοσ.
ναι ..οκ ..δεκτον..αρκει να του δειξει καποιος οτι υπαρχει ..

Αυτο το σκοπό πρέπει να τον υπηρετήσει το εκπαιδευτικό συστήμα όπως κάνει στα άλλα κράτη.

Παψε πια να διαφημιζεις αυτο το λειτουργικο.Εχεις καταντησει σαν τους βαρεμενους του ΕΛΛΑΚ.Αυτο το λειτουργικο ειναι για λιγους ανθρωπους που εχουν την ορεξη να ψαχτουν.

Μπορείς να μου πεις που το στηρίζεις αυτό;

Δημοσ.
Μ' αρέσει που λέει πως γι΄αυτούς που θέλουν παιχνίδια κτλ. υπάρχει το dual boot. Ρε φίλε, αν έχω windows έτσι κι αλλιώς (γιατί νομίζω πως κολλάτε στα € της άδειας) γιατί να βάλω και linux?

Κοιταξε τα προηγούμενα post μου,απαντάνε σε αυτό.

Α και κάτι άλλο: Θέλω να δω τι θα πείτε στο ξαδερφάκι που του έχουν ζητήσει εργασία σε αρχείο word. Άντε να καταλάβει πως θα το μετατρέψει στο φορμάτ .doc στο openoffice.

Το openoffice είναι 100% συμβατό με το (κακογραμμένο) πρότυπο .doc.Είδες που δεν τα ξερεις καλά;

Δημοσ.
Μέσος Χρήστης:Ελεύθερος άνθρωπος που ζει σε μια δημοκρατική κοινωνία και θέλει να έχει πολλές επιλογές.

Όταν όλοι οι άλλοι έχουν "ρουφήξει την πορτακαλάδα" στην ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού λειτουργικού ή αν το έχουν για τον εαυτό τους (δικά τους μηχανήματα) τι σημαίνει;

Κάτσε, μην τα θεοποιούμε όλα, και άλλωστε το θέμα είναι τα 150 μύρια που έχει πουλήσει η microsoft και όχι ποιο λειτουργικό στριμάρει καλύτερα της τσόντες.

Δημοσ.
Το openoffice είναι 100% συμβατό με το (κακογραμμένο) πρότυπο .doc.Είδες που δεν τα ξερεις καλά;

Τα ξέρω μια χαρά. Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Άλήθεια, γιατί είναι κακογραμμένο; Επειδή είναι microsoft?

Μέσος Χρήστης:Ελεύθερος άνθρωπος που ζει σε μια δημοκρατική κοινωνία και θέλει να έχει πολλές επιλογές.

Δημοκρατική Κοινωνία;; Τι λες τώρα! Δεν θα έπρεπε κάθε είδους μαγαζί να έχει είδη για αριστερόχειρες (των οποίων το ποσοστό είναι ~10%, μεγαλύτερο και από το ποσοστό των λινουξάδων). Εμένα γιατί με καταπιέζουν σε μιά κοινωνία με ποντίκι στα δεξιά; Με το ακουστικό του τηλεφώνου στα αριστερά για να μην μπορώ να γράφω ενώ μιλάω; Με το enter στα δεξιά;

Μην τρελαινόμαστε, επειδή δεν κυκολοφορούν υπολογιστές με λινουξ στην Ελλάδα (Να είσαι σίγουρος πως αν συνέφερε οικονομικά τους πωλητές θα είχαν) δεν σημαίνει πως δεν είμαστε δημοκρατικοί. Το έχει κάνει καραμέλα το θέμα..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...