Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οταν θα παψουμε να πιστευουμε οτι ολος ο πλανητης λειτουργει οπως εμεις, που παιρνουμε ενα pc και πρεπει να του βγαλουμε τα ματια, ενω υπαρχει κοσμος που απλα μπορει να ανοιγει μονο τον IE, αλλος μονο ενα word ki ena excel, αλλος μονο ενα photoshop ki ena corel, κλπ κλπ, τοτε θα καταλαβουμε και που και πως στοχευουν οι εταιριες.

Σε τι λοιπον θα χρησιμευε ενα pover dvd, ενα multimonitor, και μια επιβεβλημενη αλλαγη του wallpaper ωστε να λειτουργει σωστα ενα netbook; (το οποιο παρεπιπτοντως εχει προεγκατεστημενα αυτα τα win, αρα προοριζεται για αυτη τη χρηση, ενω εμεις θελουμε να το κανουμε να εχει αλλη απο αυτη που προοριζεται, αλλα δεν παιρνουμε αλλο που να εχει πχ επιλογη για ubuntu, ή για win 7 home, οχι, εμεις θελουμε αυτο, το συγκεκριμενο να μας κανει παπαδες).

Τι λες τώρα! Θα πάρει ο άλλος το Netbook, θα ξοδέψει άλλα 150€ να πάρει εξωτερικό dvd drive, άλλο ποντίκι και πληκτρολόγιο, θα αγοράσει και εξωτερικό HDD, ένα docking station, μία οθόνη και όταν πάει να ξεκινήσει το GTA IV θα καταλάβει πως το netbook είναι μόνο για να μπαίνεις στο ίντερνετ, λίγο msn άντε και προβολή εγγράφων office. Αν θες έναν υπολογιστή τέτοιου μεγέθους για περισσότερα, υπάρχουν, μόνο που δεν κάνουν €300.

• Απαντ. 735
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Βήμα 1ο: Δημιουργείς μονοπώλειο με φθηνά, συμβατά προϊόντα ενώ διοχετεύεις κόπιες και στην πειρατία.

Βήμα 2ο: Δημιουργείς αποτυχημένες εκδόσεις λειτουργικού με πολλά προβλήματα αφού βέβαια η μάζα έχει συνηθίσει το μονοπώλειό σου και φοβάται να πάει αλλού, γιατί φοβάται να μάθει κάτι άλλο μην κουραστεί και χάσει από την ξεχειλίζουσα παραγωγικότητά της...

Βήμα 3ο: Δίνεις ένα μικρό φως στο τούνελ με τα xp.

Βήμα 4ο: Φτιάχνεις τα svista που ακόμα και οι funboys σου σε βρίζουν 24/7.

Βήμα 5ο: Λες sorry μπορώ και καλύτερα από τα xp και βγάζεις τα 7 να εξιλεωθείς! Όλοι συγκινούνται από την μετάνοιά σου και τρέχουν να σε υποστηρίξουν με το πορτοφόλι τους, αλλά και να "γλυτώσουν" από τα vista που με έξυπνο τρόπο κατάφερες να τα κάνεις εκνευριστικά μέσω κάποιων λεπτομερειών. Βέβαια δεν πολυλές ότι τα 7 είναι vista όπως θα έπρεπε να είχαν βγει από την αρχή και με μικρές βελτιώσεις γίνεσαι και εθνοσωτήρας των απανταχού home computerάδων οι οποίοι στα ξανασκάνε μέσα σε 2 χρονάκια και βγάζεις τα διπλά! Επίσης πετυχαίνεις ρεκόρ πωλήσεων αφού κανείς δεν αντέχει να μην έχει τα σωστά vista, δλδ τα 7!

Ή απλά κάνεις μονοπώλιο επειδή όλοι οι υπόλοιποι στην αγορά αποτυγχάνουν να προσφέρουν κάτι ισάξιο...

(Γνώμη που δημιούργησα με την χρήση και των 3 λειτουργικών (2 εκδόσεων linux)

Linux: Ενδιαφέρον και δωρεάν αλλά άχρητο για το μέσο χρήστη, δεν είναι 100% λειτουργικό

MacOS: Όμορφο και κομψό, δεν είναι συμβατό ούτε με τον εαυτό του, άχρηστο

Windows: Ασταθές, αργό και ευάλωτο σε ιούς, έχει λογισμικό γραμμένο για αυτό για όποιο σκοπό μπορεί να φανταστεί κανείς, κάνει την δουλειά του(!)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

MacOS: Όμορφο και κομψό, δεν είναι συμβατό ούτε με τον εαυτό του, άχρηστο

Τυπικη περιπτωση όπου η εξυπναδα δεν συνοδευεται απο επιχειρηματικη λογικη... Κλεισε το API, επειδη μονο ο quicktime player (μεγαλη η χαρη του) δικαουται να εχει πληρες acceleration. Το ιδιο και για τις υπολοιπες εφαρμογες. Kαι ασε τα Windows να κυριαρχουν σε εφαρμογες 3D και multimedia, παρολο που η διαχειριση μνημης ειναι καπως χειροτερη και η πιο εξελιγμενες εφαρμογες multimedia που εχουν απο μονα τους ειναι το Paint και το Live movie maker.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.

(Γνώμη που δημιούργησα με την χρήση και των 3 λειτουργικών (2 εκδόσεων linux)

Linux: Ενδιαφέρον και δωρεάν αλλά άχρηστο για το μέσο χρήστη, δεν είναι 100% λειτουργικό

Μπορείς να μου πείς γιατί το GNU/Linux δεν είναι ''100% λειτουργικό'',όπως λες;Τι του λείπει;

Δεν μπορείς να αποκαλείς άχρηστο ένα λειτουργικό που τρέχει στο 60% των Servers και στο 90% των υπερυπολογιστών.

Και εγώ στα πρώτα 20 λεπτά χρήσης του Ubuntu,αντιμετώπισα προβλήματα (καταραμένη Nvidia!!! :mad:),αλλά δεν τα παράτησα με την πρώτη.Με λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις βρήκα την λύση.

Windows: Ασταθές, αργό και ευάλωτο σε ιούς, έχει λογισμικό γραμμένο για αυτό για όποιο σκοπό μπορεί να φανταστεί κανείς, κάνει την δουλειά του(!)

Και το GNU/Linux έχει επίσης πάρα πολύ λογισμικό γραμμένο για αυτό,με την διαφορά ότι,σε αντίθεση με αυτό των Windows,είναι ελεύθερο,δωρεάν και χωρίς ιούς-spyware-adware :-D

• Moderators
Δημοσ.
(καταραμένη Nvidia!!! :mad:)

Offtopic αλλα μην μου πεις πως με την ati τα παει καλυτερα!Mονιμος μπελας ειναι η αφιλοτιμη οταν παω να στησω pc με καρτες της.

Δημοσ.
Μπορείς να μου πείς γιατί το GNU/Linux δεν είναι ''100% λειτουργικό'',όπως λες;Τι του λείπει;

Δεν μπορείς να αποκαλείς άχρηστο ένα λειτουργικό που τρέχει στο 60% των Servers και στο 90% των υπερυπολογιστών.

Και εγώ στα πρώτα 20 λεπτά χρήσης του Ubuntu,αντιμετώπισα προβλήματα (καταραμένη Nvidia!!! :mad:),αλλά δεν τα παράτησα με την πρώτη.Με λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις βρήκα την λύση.

Και το GNU/Linux έχει επίσης πάρα πολύ λογισμικό γραμμένο για αυτό,με την διαφορά ότι,σε αντίθεση με αυτό των Windows,είναι ελεύθερο,δωρεάν και χωρίς ιούς-spyware-adware :-D

ο μέσος χρήστης δεν έχει υπερ-servers και υπερυπολογιστές:-D

πάντως, δε θεωρώ άχρηστο κανένα λειτουργικό αφού το καθένα έχει πλεονεκτήματα/μειωνεκτήματα. Οπότε ο καθένας ανάλογα με τη δουλειά που θέλει να κάνει, επιλέγει το καταλληλότερο για εκείνον.

Δημοσ.
Offtopic αλλα μην μου πεις πως με την ati τα παει καλυτερα!Mονιμος μπελας ειναι η αφιλοτιμη οταν παω να στησω pc με καρτες της.

Εγώ στον σταθερό που έχω Ati,δούλεψε πολύ καλά με τον ενσωματωμένο open-source driver.Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την Ati/Amd και μετάνιωσα που πήρα(συνειδητά) Nvidia.Δεν είναι όμως μεγάλος μπελάς,απλώς πρέπει να εγκαθιστώ τον κλειστό/ιδιόκτητο driver(στο Ubuntu γίνεται αυτόματα,στην Fedora όμως;:cry:).

• Moderators
Δημοσ.
Εγώ στον σταθερό που έχω Ati,δούλεψε πολύ καλά με τον ενσωματωμένο open-source driver.Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την Ati/Amd και μετάνιωσα που πήρα(συνειδητά) Nvidia.Δεν είναι όμως μεγάλος μπελάς,απλώς πρέπει να εγκαθιστώ τον κλειστό/ιδιόκτητο driver(στο Ubuntu γίνεται αυτόματα,στην Fedora όμως;:cry:).

Με τον ανοιχτο δεν εχει παιχνιδακια και ιστοριες ομως.Οχι πως ειναι και το τρελο προβλημα,αλλα nvidia all the way αν θελεις να εκμεταλλευτεις οσο το δυνατον περισσοτερο την καρτα σου.

offtopic over.

Δημοσ.

Τι του λείπει; Παιχνίδια.

Και ναι, αν πας να βάλεις Server edition διανομής linux σε desktop σου υπόσχομαι ότι θα'ναι 100% άχρηστο.. Δεν έχει GUI. Λες για σερβερς σε χρήστη που λέει πως είναι άχρηστο για desktop..

Και αυτό που λες για 60% αφορά τους Web Servers μόνο.

Δημοσ.
οι πιο εξελιγμενες εφαρμογες multimedia που εχουν απο μονα τους ειναι το Paint και το Live movie maker.

Μα όποια εφαρμογή να πάει να ενσωματώσει στο λειτουργικό η ms, θα δεχτεί επιθέσεις για μονοπωλιακές τακτικές (βλέπε IE, WMP κλπ κλπ). Όταν έχεις την απόλυτη κυριαρχία, υπάρχουν και τέτοια προβλήματα....

Δημοσ.
οι πιο εξελιγμενες εφαρμογες multimedia που εχουν απο μονα τους ειναι το Paint και το Live movie maker.

Μα όποια εφαρμογή να πάει να ενσωματώσει στο λειτουργικό η ms, θα δεχτεί επιθέσεις για μονοπωλιακές τακτικές (βλέπε IE, WMP κλπ κλπ). Όταν έχεις την απόλυτη κυριαρχία, υπάρχουν και τέτοια προβλήματα....

Δημοσ.

Η απόλυτη κυριαρχια την έκανε να σταματησει τον ΙΕ και το WMP στα mac?

Πιστευω οτι αμα είχε εξελιξει τις εφαρμογές της και για άλλες πλατφόρμες δεν θα την κατηγορουσε κανένας για μονοπώλειο...

Στο θέμα μας, τα windows 7 είναι καλα αλλα οι πωλήσεις έχουν να κάνουν στο οτι τα πρόβατα ξέρουν μία στανη....

Δημοσ.

Η απόλυτη κυριαρχια την έκανε να σταματησει τον ΙΕ και το WMP στα mac?

Πιστευω οτι αμα είχε εξελιξει τις εφαρμογές της και για άλλες πλατφόρμες δεν θα την κατηγορουσε κανένας για μονοπώλειο...

Στο θέμα μας, τα windows 7 είναι καλα αλλα οι πωλήσεις έχουν να κάνουν στο οτι τα πρόβατα ξέρουν μία στανη....

Δημοσ.

Κατάλογος καλών native παιχνιδιών για GNU/Linux

Για άλλα παιχνίδια μπορείς να τα τρέχεις με Wine(υπάρχει και το dual-boot αν είσαι τόσο απαιτητικός).

Μην συγκρίνεις το GNU/Linux με τα Windows για τους Servers,χαμένος θα βγεις:SuSE Linux Enterprise Server vs Windows Server

Όταν ενσωματώνει έναν browser σαν τον MSIE,δικαιολογημένα δέχεται επιθέσεις.Αλλά και πάλι,τουλάχιστον να δίνει την δυνατότητα να τον απεγκαταστεί ο χρήστης,όπως γίνεται στα άλλα λειτουργικά.Ούτε και σε αυτό ελευθερία πια!:-D

Δημοσ.

Κατάλογος καλών native παιχνιδιών για GNU/Linux

Για άλλα παιχνίδια μπορείς να τα τρέχεις με Wine(υπάρχει και το dual-boot αν είσαι τόσο απαιτητικός).

Μην συγκρίνεις το GNU/Linux με τα Windows για τους Servers,χαμένος θα βγεις:SuSE Linux Enterprise Server vs Windows Server

Όταν ενσωματώνει έναν browser σαν τον MSIE,δικαιολογημένα δέχεται επιθέσεις.Αλλά και πάλι,τουλάχιστον να δίνει την δυνατότητα να τον απεγκαταστεί ο χρήστης,όπως γίνεται στα άλλα λειτουργικά.Ούτε και σε αυτό ελευθερία πια!:-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...