linuxovios Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Πως να με εκπλήξει; Αφού οι χρήστες μόνο των Windows 7 ξεπερνάν όλους όσους χρησιμοποιούν linux. Τι είπα εγώ; Κάνεις λάθος. Το poll ήταν πολλαπλής επιλογής και έχει ιδιαιτερότητες ως προς την ερμηνεία του.Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί 2 ή και περισσότερα OS. Το σίγουρο είναι ότι 1/3 των χρηστών του insomnia χρησιμοποιούν και linux. Επίσης 1/2 των χρηστών χρησιμοποιούν και windows. Όλα αυτά μέσα σε καθεστώς ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ αγοράς H/Y με windows. Φαντάσου να μην πούλαγαν τα περισσότερα pc με υποχρεωτική αγορά windows...
status Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Κάνεις λάθος. Το poll ήταν πολλαπλής επιλογής και έχει ιδιαιτερότητες ως προς την ερμηνεία του.Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί 2 ή και περισσότερα OS. Το σίγουρο είναι ότι 1/3 των χρηστών του insomnia χρησιμοποιούν και linux. Επίσης 1/2 των χρηστών χρησιμοποιούν και windows. Όλα αυτά μέσα σε καθεστώς ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ αγοράς H/Y με windows. Φαντάσου να μην πούλαγαν τα περισσότερα pc με υποχρεωτική αγορά windows... "Άσε, έχω ένα φιλαράκι που τα έχει σπασμένα"
cb_papi Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Κάνεις λάθος. Το poll ήταν πολλαπλής επιλογής και έχει ιδιαιτερότητες ως προς την ερμηνεία του.Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί 2 ή και περισσότερα OS. Το σίγουρο είναι ότι 1/3 των χρηστών του insomnia χρησιμοποιούν και linux. Επίσης 1/2 των χρηστών χρησιμοποιούν και windows. Όλα αυτά μέσα σε καθεστώς ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ αγοράς H/Y με windows. Φαντάσου να μην πούλαγαν τα περισσότερα pc με υποχρεωτική αγορά windows... Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα.. Επειδή το λες εσύ και ο κάθε λινουξας δεν σημαίνει πως αν τα windows ήταν δωρεάν δεν θα ήταν δημοφιλέστερα από το λινουξ. Βλέπεις το λίνουξ υπάρχει μόνο 15 χρόνια, η microsoft υπάρχει από '80. Ή το ότι η microsoft είναι παλαιότερη από το λινουξ είναι και αυτό στέρηση ελευθερίας και καταπίεση του καταναλωτή; (lol)
linuxovios Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Αυτό που είπα κι εγώ : "Και εξάλλου όταν αναφέρετε για κολλήματα, μπλε οθόνες, και άλλα προβλήματα στα windows που δεν υφίστανται πλέον, αυτό δείχνει ότι νομίζετε ότι τα 7 είναι το ίδιο με τα 98 ( "Πότε δούλεψες τελευταία φορά "windows" ; " )...." Καθημερινά για games στο σπίτι και καθημερινά στον οργανισμό όπου εργάζομαι με εκατοντάδες win pc. Έχω λοιπόν επίγνωση των προβλημάτων (που είναι σαφώς μειωμένα στα 7άρια). Το θέμα μας όμως δεν είναι αν τα 7 είναι καλά. Είναι! Το θέμα είναι αν αξίζουν τα χρήματά τους και αν ο αγοραστής έχει δικαίωμα επιλογής ή όχι. Δεν τα θίγουμε τα 7 , μην ανησυχείτε.
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ένα είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι τα windows 7 είναι πολύ καλό λειτουργικό και δεν απογοήτευσε τον κόσμο. Αυτό είναι και το νόημα του thread. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν θέλουν να το αναγνωρίσουν και προσπαθούν να το υποβαθμίσουν επίτηδες δείχνει κακοπιστία και φανατισμό εκ μέρους τους. Και τέτοιες φωνές δεν είναι μπορεί να είναι αξιόπιστες για να τις ακούσουμε.
linuxovios Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Πρεσβεύουν μια μοραλιστική ιδεολογία αλλά οι ίδιοι είναι γενικά κακόπιστοι και ξεροκέφαλοι. Όχι. Απλά ζητάμε (εγώ τουλάχιστον) δικαίωμα στην επιλογή κατά την αγορά. Επίσης σε σχέση με το θέμα του thread, πρεσβεύω ότι τα 150 εκ. πωλήσεων είναι σε μεγάλο ποσοστό εκβιαστικά και άρα τα νούμερα παραπλανούν Προσωπικά μόνον έναν συνάντησα ως τώρα που ήταν λογικός και όταν του εξήγησα γιατι επιμένω στα win είπε "εντάξει, πάσσο.." Κανείς δε σου απαγόρευσε να επιμένεις και να τα χρησιμοποιείς (και να τα πληρώνεις). Έγραψα εγώ κάτι τέτοιο; Ούτε κανείς άλλος νομίζω. Αναφέρομαι στο δικαίωμα επιλογής κατά την αγορά που δεν υπάρχει. Μην ψάχνεις φαντάσματα. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν θέλουν να το αναγνωρίσουν και προσπαθούν να το υποβαθμίσουν επίτηδες δείχνει κακοπιστία και φανατισμό εκ μέρους τους.Και τέτοιες φωνές δεν είναι μπορεί να είναι αξιόπιστες για να τις ακούσουμε. Δεν ξέρω πού ανακάλυψες τα όσα γράφεις. Πραγματικά απορώ για τα κριτήριά σου και μερικών άλλων περί αξιοπιστίας.
cb_papi Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Καθημερινά για games στο σπίτι και καθημερινά στον οργανισμό όπου εργάζομαι με εκατοντάδες win pc. Έχω λοιπόν επίγνωση των προβλημάτων (που είναι σαφώς μειωμένα στα 7άρια). Το θέμα μας όμως δεν είναι αν τα 7 είναι καλά. Είναι! Το θέμα είναι αν αξίζουν τα χρήματά τους και αν ο αγοραστής έχει δικαίωμα επιλογής ή όχι. Δεν τα θίγουμε τα 7 , μην ανησυχείτε. Τα αξίζουν τα λεφτά τους. Μία φορά παίρνεις λειτουργικό. Όσο κάνει η άδεια τόσα ξοδεύει η μισή Ελλάδα για μια μπλούζα. Δεν ξέρω πού ανακάλυψες τα όσα γράφεις. Πραγματικά απορώ για τα κριτήριά σου και μερικών άλλων περί αξιοπιστίας. Έλα τώρα, όποιο thread έχει σχέση με windows γίνεται διαξιφισμός. Και σίγουρα δεν το προκαλούν οι χρήστες των windows.
linuxovios Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ωραία την είπες την άποψή σου για το αν αξίζουν τα λεφτά τους. Εκβιαστική επιβολή υπάρχει ή όχι? Θα μας πεις την άποψή σου?
Aztec Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ναι έχω, χρησιμοποιώ μάλιστα. Τι σχέση έχει αυτό με το γεγονός πως οι περισσότεροι στο forum χρησιμοποιούν Windows? Δεν θα τολμούσα να μιλήσω αν δεν είχα δοκιμάσει άλλες επιλογές. Βέβαια το ubuntu δεν ήθελε να καταλάβει πως η ανάλυση της κάρτας μου μπορεί να πάει ψηλότερα από 800χ600. Και βέβαια είχες περάσει τους drivers της κάρτας φαντάζομαι. Ναι, με τέτοια ανάλυση ήταν πολύ εύκολο.Ή αυτός που κάθεται πρώτη φορά σε υπολογιστή θα ήξερε τι είναι drivers; Μη λέμε βλακείες για το τι θα διάλεγε ο μέσος χρήστης. Σε physical machine ήταν. Το πρόβλημα δεν είναι αν κατάφερα να το φτιάξω ή όχι. Το πρόβλημα είναι πως χρειαζόταν να κάνω 20 βήματα για να το φτιάξω, ενώ τα windows το έφτιαγναν μόνα τους. Εγώ πιστεύω ότι δεν έχεις σοβαρή άποψη σύμφωνα με αυτά που γράφεις.
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Καθημερινά για games στο σπίτι και καθημερινά στον οργανισμό όπου εργάζομαι με εκατοντάδες win pc. Έχω λοιπόν επίγνωση των προβλημάτων (που είναι σαφώς μειωμένα στα 7άρια). Το θέμα μας όμως δεν είναι αν τα 7 είναι καλά. Είναι! Το θέμα είναι αν αξίζουν τα χρήματά τους και αν ο αγοραστής έχει δικαίωμα επιλογής ή όχι. Δεν τα θίγουμε τα 7 , μην ανησυχείτε. Μια χαρά τα αξίζουν τα χρήματά τους. Το "δικαίωμα επιλογής" το βλέπεις κοντόφθαλμα. Η MS κάποτε φέρθηκε πολύ καλά στην αγορά και βόλεψε τους χρήστες για πολύ καιρό. Αυτοί την έκαναν ότι είναι σήμερα, δεν έγινε μόνη της. Και τώρα εξαργυρώνει την καλή της συμπεριφορά στο παρελθόν. Μικρό το κακό μπροστά στο όφελος που είχαμε τόσα χρόνια...
cb_papi Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Και βέβαια είχες περάσει τους drivers της κάρτας φαντάζομαι. Εγώ πιστεύω ότι δεν έχεις σοβαρή άποψη σύμφωνα με αυτά που γράφεις. Είπα linux, όχι ubuntu. Τα χρησιμοποιώ σε server, όχι σε desktop. Το μήνυμά μου αναφερόταν σε δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε ο αρχάριος σε linux και δεν θα ήξερε πως να τις λύσει. Για να μη λέμε για εύκολο ΛΣ.
cb_papi Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ωραία την είπες την άποψή σου για το αν αξίζουν τα λεφτά τους. Εκβιαστική επιβολή υπάρχει ή όχι? Θα μας πεις την άποψή σου? Εκβιαστική επιβολή δεν υπάρχει. Laptop/desktop μπορείς να φτιάξεις και χωρίς λειτουργικό. Τώρα αν δεν θα είναι branded, τι να κάνουμε.
Aztec Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Είπα linux, όχι ubuntu. Τα χρησιμοποιώ σε server, όχι σε desktop.Το μήνυμά μου αναφερόταν σε δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε ο αρχάριος σε linux και δεν θα ήξερε πως να τις λύσει. Για να μη λέμε για εύκολο ΛΣ. Δεν θα τολμούσα να μιλήσω αν δεν είχα δοκιμάσει άλλες επιλογές. Βέβαια το ubuntu δεν ήθελε να καταλάβει πως η ανάλυση της κάρτας μου μπορεί να πάει ψηλότερα από 800χ600. Εδώ γιατί γράφεις ubuntu? Δύο τρία click έιναι η εγκατάσταση σε ubuntu όχι 20 βήματα.
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Όχι. Απλά ζητάμε (εγώ τουλάχιστον) δικαίωμα στην επιλογή κατά την αγορά. Επίσης σε σχέση με το θέμα του thread, πρεσβεύω ότι τα 150 εκ. πωλήσεων είναι σε μεγάλο ποσοστό εκβιαστικά και άρα τα νούμερα παραπλανούν Τα στατιστικά μπορεί να έχουν διάφορες ερμηνείες. Το γεγονός είναι ότι το προϊόν είχε μεγάλη επιτυχία, αυτό είναι το νόημα. Κανείς δε σου απαγόρευσε να επιμένεις και να τα χρησιμοποιείς (και να τα πληρώνεις). Έγραψα εγώ κάτι τέτοιο; Ούτε κανείς άλλος νομίζω. Αναφέρομαι στο δικαίωμα επιλογής κατά την αγορά που δεν υπάρχει. Μην ψάχνεις φαντάσματα. Καταρχήν εγώ δεν τα πλήρωσα. Πέραν αυτού, η εμμονή σου στο δικαίωμα επιλογής είναι κουραστική. Εξάλλου υπάρχουν τρόποι αν θέλει κάποιος να επιλέξει κάτι άλλο. Δεν ξέρω πού ανακάλυψες τα όσα γράφεις. Πραγματικά απορώ για τα κριτήριά σου και μερικών άλλων περί αξιοπιστίας. Η όλη σου εμμονή και τα γραφόμενά σου το δείχνουν (και των περισσότερων ομοίων σου). Και ακόμα κι αν δεν το λες ευθέως υπάρχει σε λανθάνουσα μορφή στο ύφος σου.
linuxovios Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Εκβιαστική επιβολή δεν υπάρχει. Laptop/desktop μπορείς να φτιάξεις και χωρίς λειτουργικό. Τώρα αν δεν θα είναι branded, τι να κάνουμε. ΟΚ. I rest my case μετά από αυτό το post... Εθελοτυφλείς. Δε θα σπαταλήσω άλλο bandwidth να σου εξηγήσω γιατί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις