Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και να παψει πια αυτη η καραμελα , με τα παραθυρα που ερχονται μαζι με το μηχανημα.Αν υπηρχαν αρκετες εφαρμογες που κανανε τη δουλεια του κοσμακι , τοτε θα ηταν γνωστα.Οι 10 -20 - 500 - 10000 προγραμματιστες ελευθερου λογισμικου δεν μπορουν να κανουν τιποτα μπροστα στα κερδη που αναζητουν οι μεγαλες εταιριες.

Και τώρα έδωσες το εύνασμα για να το πάμε σε hippy εποχές.

Το έχουμε παρακάνει όμως αδέλφια.

• Απαντ. 735
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
θελω να βαλω linux στο raid που εχω

ποσες εντολες πρεπει να γραψω ? για να περασω τον driver

Διόρθωσέ το πρώτα : "Θέλω να βάλω linux στο win soft ψεύδο-raid που έχω... μπλα μπλα μπλα"

Από κει και πέρα, δε χρειάζεσαι απάντηση

Δημοσ.
Διόρθωσέ το πρώτα : "Θέλω να βάλω linux στο win soft ψεύδο-raid που έχω... μπλα μπλα μπλα"

Είμαι αόρατος τελικά για τον συγκεκριμένο χρήστη.:Ρ

Δημοσ.

φυσικα και δεν χρειαζομαι καθομαι εχω τον driver στο usb flashaki και παταω browse στην εγκατασταση των windows επιλεγω τον driver thats all

αντε τρεχα να γραφεις εντολες

στο hd tach 406 MB/s burst δεν νομιζω να ειναι ψευδο driver φιλε μου τρεχα παιζε me compatibility drivers και emulation

Δημοσ.
φυσικα και δεν χρειαζομαι καθομαι εχω τον driver στο usb flashaki και παταω browse στην εγκατασταση των windows επιλεγω τον driver thats all

Χρειάζεσαι ένα μικρό catch up με το λίνουξ μου φαίνεται...δεν είναι η έκδοση 5.1 του Red hat πλεόν..

Δημοσ.
...Ποτε ομως δεν σας ειδα να φωναζετε για τα open-source προγραμματα και αυτο δειχνει οτι δεν εχετε καποια "ιδεολογια".Ειστε κατα των windows που εχετε βαρεθει

9 στους 10 απο αυτους που κατεβαζουν το τελευταιο Ubuntu επειδη εγινε μοδα και θελουν να το παιξουν linux hackers δεν ξερουν καν τι σημαινει foss, τη διαφορα δωρεαν-ανοιχτου κωδικα-ελευθερου κλπ. Καποιοι -ουκ ολιγοι δυστυχως- νομιζουν ακομα οτι το linux ειναι... εταιρια σαν τη MS που κυκλοφορει το λειτουργικο της δωρεαν!!!

Οπως εχω πει και στο παρελθον, η σωστη στρατηγικη κινηση (αν δηλαδη υπηρχε ποτε καποια οργανωμενη προσπαθεια) για την επικρατηση του linux θα επρεπε να ξεκινησει με την προσπαθεια κατανησης και υιοθετησης foss εφαρμογων στα windows (η οπουδηποτε), οσες περισσοτερες γινεται, καθως και τη συγγραφη λογισμικου σε πιο ανοιχτες πλατφορμες, οσο αυτο ειναι δυνατον. Το τελευταιο βημα (και μακροπροθεσμα) ειναι το λειτουργικο.

Τοτε θα γινοταν πιο προφανης η μεγαλη ειναι η δυσκολια του εγχειρηματος. Δεν ειναι μονο τα διαφανα παραθυρακια και η ελλειψη προεγκατεστημενου λειτουργικου στα καταστηματα. Οταν προσπαθεις να πεισεις κοσμο να αντικαταστησει τον browser του με foss εναλλακτικη η τη σουιτα office και παλι δεν τα καταφερνεις πως μιλαμε για ενα λειτουργικο που δεν του δινει καν την επιλογη να κρατησει τα αγαπημενα του προγραμματα? Μιλαμε για επιλογη στο linux αλλα τελικα τα windows ειναι η πλατφορμα που πραγματικα σου δινει την επιλογη να τρεχεις ο,τι θες, foss και μη γιατι οντως εκει τρεχουν ολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο hd tach 406 MB/s burst δεν νομιζω να ειναι ψευδο driver φιλε μου τρεχα παιζε me compatibility drivers και emulation

Σε ικετεύω, μάθε πρώτα τι hardware έχεις.... Δε μίλησα για "ψευδο-driver", αλλά για "ψευδο-raid". Έχεις την εντύπωση ότι ο κατασκευαστής της μητρικής σου "χώρεσε" μια κάρτα true hardware raid που κοστίζει 200-300 ευρώ στη μητρική σου?

Όλες οι μητρικές φοράνε κάποια ολοκληρωμένα που με συνδρομή drivers υλοποιούν raid. Κανείς δεν είπε ότι δε δίνουν επιδόσεις. Απλά αυτά τα ολοκληρωμένα είναι soft win ψευδο-raid και εσύ ζητάς να παίζουν σε linux. Δεν έχεις ιδέα τι hardware έχεις και ούτε καταλαβαίνεις τι ζητάς. Φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα "γυαλιά" των windows. Ημιμάθεια. Για να μάθεις τι έχεις πληρώσει και χρησιμοποιείς, άνοιξε τα μάτια σου και διάβασε σε παρακαλώ.

9 στους 10 απο αυτους που κατεβαζουν το τελευταιο Ubuntu επειδη εγινε μοδα και θελουν να το παιξουν linux hackers δεν ξερουν καν τι σημαινει foss, τη διαφορα δωρεαν-ανοιχτου κωδικα-ελευθερου κλπ. Καποιοι -ουκ ολιγοι δυστυχως- νομιζουν ακομα οτι το linux ειναι... εταιρια σαν τη MS που κυκλοφορει το λειτουργικο της δωρεαν!!!

Οπως εχω πει και στο παρελθον, η σωστη στρατηγικη κινηση (αν δηλαδη υπηρχε ποτε καποια οργανωμενη προσπαθεια) για την επικρατηση του linux θα επρεπε να ξεκινησει με την προσπαθεια κατανησης και υιοθετησης foss εφαρμογων στα windows (η οπουδηποτε), οσες περισσοτερες γινεται, καθως και τη συγγραφη λογισμικου σε πιο ανοιχτες πλατφορμες, οσο αυτο ειναι δυνατον. Το τελευταιο βημα (και μακροπροθεσμα) ειναι το λειτουργικο.

Τοτε θα γινοταν πιο προφανης η μεγαλη ειναι η δυσκολια του εγχειρηματος. Δεν ειναι μονο τα διαφανα παραθυρακια και η ελλειψη προεγκατεστημενου λειτουργικου στα καταστηματα. Οταν προσπαθεις να πεισεις κοσμο να αντικαταστησει τον browser του με foss εναλλακτικη η τη σουιτα office και παλι δεν τα καταφερνεις πως μιλαμε για ενα λειτουργικο που δεν του δινει καν την επιλογη να κρατησει τα αγαπημενα του προγραμματα? Μιλαμε για επιλογη στο linux αλλα τελικα τα windows ειναι η πλατφορμα που πραγματικα σου δινει την επιλογη να τρεχεις ο,τι θες, foss και μη γιατι οντως εκει τρεχουν ολα.

An θέλεις να συμμετέχεις και εσύ στην προώθηση του linux και πιστεύεις ότι ο δικός σου τρόπος είναι καλύτερος, by all means όλες οι πόρτες σε όποια διανομή ή project θέλεις, είναι ανοικτές για να πεις τις απόψεις σου. Όσο για τα στατιστικά που λες είναι απλά άνευ σημασίας. Σημασία δεν έχει να ξέρεις τι σημαίνει foss, ή linux κτλ κτλ. 1) γιατί κάποιος μπορεί τώρα να ξεκινάει με υπολογιστές (εκτός αν εσύ όταν ξεκίνησες, ήξερες όσα ξέρεις τώρα) 2) κάποιος μπορεί να μη θέλει να μάθει γιατί δεν είναι η δουλειά του ούτε το χόμπι του (απλά θέλει να χρησιμοποιεί 1-2 εργαλεία). Αυτό που έχει σημασία όμως είναι όταν πας στο κατάστημα για να αγοράσεις laptop ή desktop να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις με εναλλακτικό OS ή έστω χωρίς OS (επώνυμα desktop και laptop). Όταν πληρώνεις τα 60άρια στο service για να καθαρίσεις το σύστημά σου από τους ιούς που το ακτιβοπληρωμένο AV σου δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει (ή το malware γενικά), να ξέρεις ότι υπάρχει σίγουρη και ανέξοδη λύση. Όταν ο υπολογιστής σου σέρνεται και χρειάζεται αναβάθμιση, να ξέρεις ότι υπάρχει λύση εκτός από την αγορά καινούριου κτλ. Εδώ υπάρχει δόλος, παράνομες μονοπωλιακές συμπεριφορές, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη του πελάτη/χρήστη Η/Υ κτλ κτλ

Τα 150 εκ. πωλήσεις δεν είναι πραγματικές και δε γίνονται με τη θέληση του πελάτη. Είναι σε τεράστιο ποσοστό ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ και έχουν πραγματοποιηθεί με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ de facto τακτικές. Η MS να πανηγυρίζει. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πανηγυρίζουν και πολλοί εδώ μέσα.

Επεξ/σία από linuxovios
Δημοσ.

Για το RAID δεν έχετε δίκιο. Συμφωνώ με τον @linuxovio. Το linux παίζει πολύ σε servers και οι περισσότεροι κατασκευαστες καρτών hardware raid παρέχουν και drivers για linux γιατί συνήθως εκεί θα χρησιμμοποιηθεί. Επίσης μην ξεχνάμε ότι με κλικ μπορούμε να κάνουμε και software raid χωρίς να χρειάζεται κάποιος τον οποιοδήποτε hardware controller.

Δημοσ.

An θέλεις να συμμετέχεις και εσύ στην προώθηση του linux και πιστεύεις ότι ο δικός σου τρόπος είναι καλύτερος, by all means όλες οι πόρτες σε όποια διανομή ή project θέλεις, είναι ανοικτές για να πεις τις απόψεις σου. Όσο για τα στατιστικά που λες είναι απλά άνευ σημασίας. Σημασία δεν έχει να ξέρεις τι σημαίνει foss, ή linux κτλ κτλ. 1) γιατί κάποιος μπορεί τώρα να ξεκινάει με υπολογιστές (εκτός αν εσύ όταν ξεκίνησες, ήξερες όσα ξέρεις τώρα) 2) κάποιος μπορεί να μη θέλει να μάθει γιατί δεν είναι η δουλειά του ούτε το χόμπι του (απλά θέλει να χρησιμοποιεί 1-2 εργαλεία).

Εδω μαλλον ειναι που διαφωνουμε. Αμα καποιος δεν ενδιαφερθει να μαθει τι ειναι foss και γιατι ειναι σημαντικες αυτες οι ελευθεριες δεν θα ασχοληθει ποτε σοβαρα με εναλλακτικα λειτουργικα. Πως γινεται απο τη μια να λες για στερημενους απο ελευθερια καταναλωτες και απο την αλλη να λες οτι δεν εχει σημασια να ξερουν?

Δεν με ενδιαφερει η προωθηση μιας διανομης υπερ των αλλων, ουτε καν ολων των linux based γενικως. Υπαρχουν και αλλα εναλλακτικα λειτουργικα.

Αλλα οταν βλεπω οτι ο κοσμος κολλαει στο ακομα βασικοτερο βημα των foss εφαρμογων (γιατι ΔΕΝ αρεσουν σε γενικες γραμμες στους απλους χρηστες, η τουλαχιστον η δικη μου εμπειρια αυτο λεει) δεν εχει καν νοημα να μιλαμε για το επομενο βημα, λες και ειναι απλως θεμα marketing η συγκυριων.

Ειναι πολυ πιο βαθυ. Και η αντιμετωπιση κατα τη γνωμη μου ειναι να εκτεθει ο πολυς κοσμος σε αυτες τις εννοιες ωστε *ισως* κατι αλλαξει. Πρεπει να εκτιμησουν το foss γι αυτο που ειναι και οχι να μισησουν τη MS για αυτα που δηθεν τους στερει και δεν καταλαβαινουν τι ειναι. Να μην βαλουν ubuntu απλως για να κανουν την ψευτοεπανασταση τους.

Απο τη μερια μου δεν μπορω να κανω τιποτε αλλο απο το να προωθω foss εφαρμογες (σε windows γιατι ειμαι ρεαλιστης και εκει υπαρχει πιθανοτητα να πεισω καποιους) οπουδηποτε οι περιστασεις το σηκωνουν.

Δημοσ.

Aκριβώς αυτό που είπα κι εγώ.

Είναι λάθος να επιζητείται η μετάβαση κατευθείαν με το λειτουργικό.

Ο κόσμος πρέπει να αποκτήσει θετική εμπειρία και εμπιστοσύνη με άλλες ανοιχτές εφαρμογές.

Έτσι θα έρθει και η στιγμή που θα δοκιμάσει το ίδιο το λειτουργικό από μόνος του.

Η φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού δεν είναι μόνον το linux, αυτό είναι μόνο ένας κρίκος.

H τυφλή εμμονή των οπαδών του καταντά κουραστική και γραφική και δείχνει ότι δεν έχουν έχουν πληροφορική παιδεία όπως διατείνονται.

Όσο για τα 7 είναι πολύ καλά είτε τους αρέσει είτε όχι.

Ο πανηγυρισμός της MS είναι επειδή οι χρήστες το αναγνώρισαν.

Ο πανηγυρισμός των χρηστών επί της ουσίας είναι επειδή το λειτουργικό που έφερε τους υπολογιστές κοντά στις μεγάλες μάζες

έγινε ακόμα καλύτερο και κανείς δεν χρειάζεται να ξεφύγει από τις συνήθειές του.

Εξάλλου κακά windows δεν σημαίνει στροφή στο linux για τον πολύ κόσμο αλλά μειωμένη παραγωγικότητα.

Δημοσ.
Εδω μαλλον ειναι που διαφωνουμε. Αμα καποιος δεν ενδιαφερθει να μαθει τι ειναι foss και γιατι ειναι σημαντικες αυτες οι ελευθεριες δεν θα ασχοληθει ποτε σοβαρα με εναλλακτικα λειτουργικα. Πως γινεται απο τη μια να λες για στερημενους απο ελευθερια καταναλωτες και απο την αλλη να λες οτι δεν εχει σημασια να ξερουν?

Έχω ήδη απαντήσει στο ερώτημά σου :

Όσο για τα στατιστικά που λες είναι απλά άνευ σημασίας. Σημασία δεν έχει να ξέρεις τι σημαίνει foss, ή linux κτλ κτλ. 1) γιατί κάποιος μπορεί τώρα να ξεκινάει με υπολογιστές (εκτός αν εσύ όταν ξεκίνησες, ήξερες όσα ξέρεις τώρα) 2) κάποιος μπορεί να μη θέλει να μάθει γιατί δεν είναι η δουλειά του ούτε το χόμπι του (απλά θέλει να χρησιμοποιεί 1-2 εργαλεία). Αυτό που έχει σημασία όμως είναι όταν πας στο κατάστημα για να αγοράσεις laptop ή desktop να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις με εναλλακτικό OS ή έστω χωρίς OS (επώνυμα desktop και laptop). Όταν πληρώνεις τα 60άρια στο service για να καθαρίσεις το σύστημά σου από τους ιούς που το ακτιβοπληρωμένο AV σου δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει (ή το malware γενικά), να ξέρεις ότι υπάρχει σίγουρη και ανέξοδη λύση. Όταν ο υπολογιστής σου σέρνεται και χρειάζεται αναβάθμιση, να ξέρεις ότι υπάρχει λύση εκτός από την αγορά καινούριου κτλ. Εδώ υπάρχει δόλος, παράνομες μονοπωλιακές συμπεριφορές, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη του πελάτη/χρήστη Η/Υ κτλ κτλ

Και η αντιμετωπιση κατα τη γνωμη μου ειναι να εκτεθει ο πολυς κοσμος σε αυτες τις εννοιες ωστε *ισως* κατι αλλαξει.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να σταματήσουν οι εκβιαστικές και εξαναγκαστικές πωλήσεις λειτουργικών της MS. Όποιο καταναλωτικό προϊόν και να αγοράσεις, θα κάνεις έρευνα αγοράς. Στο OS του υπολογιστή σου δεν έχεις περιέργως αυτό το δικαίωμα. Γιατί άραγε? Αναρωτήσου μόνο τούτο : Ένα laptop των 600 ευρώ, πόσοι θα το αγόραζαν 500 ευρώ (αν είχαν τη δυνατότητα) χωρίς OS ή με linux ? Πίστεψέ με, πολλά πολλά εκατομμύρια από τα 150 που διατυμπανίζει η MS και ο news poster σε τούτο το forum.

Δημοσ.

Οι τιμές δεν είναι πρόβλημα.

Μια φορά στα 5-6 χρόνια το κόστος είναι ανεκτό ειδικά αν το προϊόν είναι καλό.

Eξάλλου για τα desktop μπορτείς να πάρεις μόνον το hardware και να μην πληρώσεις το λειτουργικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πλειοψηφία ΔΕΝ προβληματίζεται για την αγορά ενός υπολογιστή, θα πάρει μόνον το προφανές.

Οι περισσότεροι θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους, τίποτε άλλο.

Και τα windows τους το εξασφαλίζουν αδιαμφισβήτητα.

Ακόμα κι αν κάποιος ξέρει ότι μπορεί να εξοικονομήσει τα χρήματα θα διστάσει να το κάνει χάρην αυτού.

Η έρευνα αγοράς με την έννοια που διατείνεσαι απαιτεί πληροφορική παιδεία που δεν την έχει το κοινό και

θα αποκτηθεί μέσω άλλων εφαρμογών σταδιακά, όχι με άμμεση αλλαγή του OS.

Δεν εννοείτε να το καταλάβετε...

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να σταματήσουν οι εκβιαστικές και εξαναγκαστικές πωλήσεις λειτουργικών της MS. Όποιο καταναλωτικό προϊόν και να αγοράσεις, θα κάνεις έρευνα αγοράς. Στο OS του υπολογιστή σου δεν έχεις περιέργως αυτό το δικαίωμα. Γιατί άραγε? Αναρωτήσου μόνο τούτο : Ένα laptop των 600 ευρώ, πόσοι θα το αγόραζαν 500 ευρώ (αν είχαν τη δυνατότητα) χωρίς OS ή με linux ? Πίστεψέ με, πολλά πολλά εκατομμύρια από τα 150 που διατυμπανίζει η MS και ο news poster σε τούτο το forum.

Οτι να ναι λες φιλε μου.Ανοιξε ΕΣΥ τα ματια σου και δες τι γινεται.Εταιρια ειναι και κανει συμφωνιες με αλλες για τη προωθηση και των 2.Αν δεν σου αρεσει αυτο , απλα μη αγοραζεις απο αυτη την εταιρια.

Υ.Γ Η MS ως κερδοσκοπικη εταιρια κανει αυτο που κανεις και εσυ με την υπογραφη σου,αλλα δεν φαινεται να το καλαβαινεις....

Δημοσ.

Να προσθεσω ότι δεν δίνουν και ενα λειτουργικό κομπλέ πολλές φορές. Αλλά μπαίνεις την πρώτη φορά και φτιάχνεις dvd για να μπορείς αργότερα να το κανείς restore όπως το πήρες. Τουλάχιστον το τελευταίο Toshiba laptop που πήρα έτσι ήταν.

Αφού το πληρώνω δώσε μου τα windows σε ένα δισκακι στην τελική.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...