status Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Όχι μόνο τις εταιρίες. Αλλά κυρίως αυτές. Αν δεν ευθύνονται οι εταιρίες για το αν λειτουργεί το προιόν τους απρόσκοπτα τότε ποιος ευθύνεται? Μια εταιρία δεν είναι υποχρεωμένη να υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά...
kurkosdr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Στην πράξη πόσες φορές πήρες λεφτά πίσω επειδή η εταιρεία είχε άθλιους drivers; Αμα εισαι εξυπνος και παιρνεις απο καταστηματα που προσφερουν DOA μερικων ημερων, παιρνεις λεφτα πισω. Επειδη αμα λεει οτι τρεχει σε windows και δεν τρεχει, τοτε θεωρειται DOA. Αντιθετα στο linux, αστα να παν.
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δε λέμε να μη δουλεύει καθόλου, απλά να είναι προβληματική. Έτσι δεν υφίσταται DOA. ΥΓ: Για την ιστορία, γύρισα Wi-Fi κάρτα ως «ασύμβατη με το σύστημα» σε κατάστημα χωρίς πολλά-πολλά. Σε Linux τη δοκίμασα, δεν υπήρχε driver στον πυρήνα... ούτε στα repos... δεν ασχολήθηκα άλλο. Επιστροφή και πήρα άλλη.
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Σε κάποια φάση πιστεύω αυτό το thread θα φτάσει τα 150 εκατομύρια post. Τυχαίο? Δεν νομίζω...
status Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Σε κάποια φάση πιστεύω αυτό το thread θα φτάσει τα 150 εκατομύρια post. Τυχαίο? Δεν νομίζω... Έχουμε δρόμο ακόμα απαίσιε λινουξε:Ρ
twiner Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 παρακαλώ πολύ να λέμε "gnu/linux" στο εξής. Λίγο σεβασμό στο Stallman που δυστυχώς μεγάλο μέρος των "λινουξάδων" αγνοεί. the flame must go on.
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Έχουμε δρόμο ακόμα απαίσιε λινουξε:Ρ Σσσσ μη το πεις πουθενά αλλά τα pre-installed windows που είχε το laptop μου δεν τα έχω βγάλει
Aztec Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μην μασάς RedLizard το GNU Linux είναι καλύτερο λειτουργικό απλά στην υποστήριξη απο τρίτους μας τα χαλάει.
status Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μην μασάς RedLizard το GNU Linux είναι καλύτερο λειτουργικό απλά στην υποστήριξη απο τρίτους μας τα χαλάει. Το ΚΚΕ μου θύμισες τώρα...ειλικρινά:ρ
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μην μασάς RedLizard το GNU Linux είναι καλύτερο λειτουργικό απλά στην υποστήριξη απο τρίτους μας τα χαλάει. Εγώ αυτό που υποστηρίζω πάνω από όλα είναι η πολυ-πλατφορμικότητα. Αφού μπορούν να γράφουν κώδικα που είναι μεταφέρσημος και σε άλλα λειτουργικά και σε άλλες αρχιτεκτονικές γιατί να μη το κάνουν? Anyways καθόμαστε και λέμε μπούρδες τόσες ώρες, για τον απλό λόγο του ότι τα Windows είναι σχεδόν παρελθόν με την έννοια του ότι η MS έχει ήδη στα σκαριά το Midori Project το οποίο θα είναι (κατά πάσα πιθανότητα) εντελώς νέο λειτουργικό, φαινομενικά backwards incompatible με τα Windows. Το μέλλον θα δείξει, τα OS Wars συνεχίζονται ...
Bspus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Anyways καθόμαστε και λέμε μπούρδες τόσες ώρες, για τον απλό λόγο του ότι τα Windows είναι σχεδόν παρελθόν με την έννοια του ότι η MS έχει ήδη στα σκαριά το Midori Project το οποίο θα είναι (κατά πάσα πιθανότητα) εντελώς νέο λειτουργικό, φαινομενικά backwards incompatible με τα Windows. Για την ωρα το midori ειναι απλως φημες. Δεν αποκλειεται και να μην κυκλοφορησει ποτε κατι σαν αυτο η MS. Εξαλλου το desktop computing, με την εννοια που το ζουμε τωρα αργοπεθαινει. Δυστυχως (και ελπιζω να αργησει η μερα) καποια στιγμη αναποφευκτα ολα θα ειναι στο cloud. Και τα λειτουργικα του μελλοντος για τους απλους χρηστες θα ειναι μαλλον σαν το google Chrome. Ποιος ο λογος να προβει η MS σε μια τοσο δραστικη και ριψοκινδυνη λυση που μπορει να αποβει μοιραια οταν βρισκομαστε στη δυση αυτου του μοντελου computing? Τα windows θα πεθανουν με το desktop PC. Κατα πασα πιθανοτητα η MS θα εχει σημαντικο ρολο (χωρις να ειναι μονοπωλιο) και σε οτι τελικα το διαδεχτει (και σιγουρα και το gnu/Linux θα ειναι μεσα)
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Για την ωρα το midori ειναι απλως φημες. Δεν αποκλειεται και να μην κυκλοφορησει ποτε κατι σαν αυτο η MS. Εξαλλου το desktop computing, με την εννοια που το ζουμε τωρα αργοπεθαινει. Δυστυχως (και ελπιζω να αργησει η μερα) καποια στιγμη αναποφευκτα ολα θα ειναι στο cloud. Και τα λειτουργικα του μελλοντος για τους απλους χρηστες θα ειναι μαλλον σαν το google Chrome. Ποιος ο λογος να προβει η MS σε μια τοσο δραστικη και ριψοκινδυνη λυση που μπορει να αποβει μοιραια οταν βρισκομαστε στη δυση αυτου του μοντελου computing? Τα windows θα πεθανουν με το desktop PC. Κατα πασα πιθανοτητα η MS θα εχει σημαντικο ρολο (χωρις να ειναι μονοπωλιο) και σε οτι τελικα το διαδεχτει (και σιγουρα και το gnu/Linux θα ειναι μεσα) Ήδη υπάρχουν κάτι τύποι που γράφουν ένα λειτουργικό όλο γραμμένο σε C# οπότε ποιός ξέρει ίσως εμπνεύστικε από εκεί η MS XD Και εγώ πιστεύω ότι πάμε πρός cloud αλλά όχι με την έννοια ότι όλα τα δεδομένα μας θα είναι σε ένα κεντρικό server μιας εταιρίας. Έχω την εντύπωση πως το cloud θα είναι δομημένο αλλιώς πχ όλες οι συσκευές στο σπίτι μας θα είναι ενα cloud, το οποίο cloud θα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου κτλ. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τα αρχεία μας εκτεθημένα σε εταιρίες... (το offtopic, του offtopic, ω offtopic)
iliaskr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Προς ολα τα φιλαρακια που λενε πως η MS Επιβαλει τα Windows στους ανθρωπους.... Παρτε ενα τυχαιο αριθμο ατομων, 50-100-1000-2000....Τωρα βαλτε μπροστα τους ενα PC με Linux και μετα ενα PC με Windows......( Και με MacOS αν θελετε για να ειμαστε δικαιοι ) Ρωτηστε τους μετα απο λιγη ωρα ποιο απο τα 2(3) PC θα κρατουσαν............ Νομιζω το αποτελεσμα θα ξεκαθαρισει τα περι " ΕΠΙΒΟΛΗΣ " και τα περι ποιο λειτουργικο εχει την Πρωτια......... Aυτό εξαρτάται από το αν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει μόνο Windows.Aν ναι,φυσικά θα διαλέξουν Windows γιατί θα τους φαίνονται πιο οικεία.Λογικό είναι. Αν όμως δεν έχουν χρησιμοποιήσει πότε υπολογιστή,κατά την γνώμη μου,θα διάλεγαν Gnome(δηλαδή κάποια διανομή GNU/Linux),γιατί συνδυάζει απλότητα και λειτουργικότητα. Εγώ ένα ξέρω.Όταν δεν υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα,αρχίζουν οι αερολογίες. Αν δεν έχεις δοκιμάσει κάτι, δεν μπορείς να έχεις σωστή άποψη για αυτό.Το 70% αυτών που κατηγορούν το GNU/Linux,δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ(τουλάχιστον από αυτά που διαβάζω σε Forums αυτό έχω καταλάβει). Όλα τα λειτουργικά χρησιμεύουν σε κάτι.Μπορεί κάποιους να τους αρέσει το GNU/Linux,κάποιους τα Windows ή το MacOS X.Αλλά αφού όλα έχουν μια καλή πρόταση για οικιακούς χρήστες(με την καλύτερη του GNU/Linux,κατά την γνώμη μου) πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα σαν ίσα.Η Microsoft δεν το θέλει αυτό και κάνει ότι μπορεί για να ''θάψει'' τις εναλλακτικές επιλογές.Για αυτό κατηγορούμε την Microsoft.
tolis_01 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Συμφωνώ με τον από πάνω μου. Αν βάλεις κάποιον που δεν έχει ξαναδεί υπολογιστή να κάτσει σε κάποιον, πιθανότατα θα διαλέξει κάποιον με gnome (πχ ubuntu, mint), είναι τόσο απλό που πιο απλό δεν γίνεται.
cb_papi Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Αλλά αφού όλα έχουν μια καλή πρόταση για οικιακούς χρήστες(με την καλύτερη του GNU/Linux,κατά την γνώμη μου)... Εμένα κατά τη γνώμη μου τα Windows είναι 1000 φορές καλύτερα για οικιακούς χρήστες. (δεν λέω περισσότερα γιατί μετά θα μου λες "Εγώ τη γνώμη μου εξέφραζα!") Συμφωνώ με τον από πάνω μου. Αν βάλεις κάποιον που δεν έχει ξαναδεί υπολογιστή να κάτσει σε κάποιον, πιθανότατα θα διαλέξει κάποιον με gnome (πχ ubuntu, mint), είναι τόσο απλό που πιο απλό δεν γίνεται. Δίκιο έχεις, μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως είναι βαρετό να κουνάς το βελάκι πέρα δώθε. Απο κεί και πέρα η ευκολία πάει περίπατο. Και μόλις πάρει ipod/iphone θα αναρωτιέται γιατί δεν λειτουργεί. Ας μη μιλήσουμε για προγράμματα/παιχνίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις