Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Βημα 2ο: Θαψε κατω απο το χαλι το γεγονος οτι αυτην την στιγμη το Linux δεν εχει τιποτα, και ριξε την υποσχεση οτι θα διορθωθει στο μελλον, ξεχνοντας ποσο αργει το ΕΛΛΑΚ να κανει οτιδηποτε. Θα, θα, θα... Τίποτα; Μη το πεις παραέξω. Θα, θα, θα... θύμισε μου μία πως λεγόταν το filesystem που μας είχε τάξει η MS επί Longhorn εποχής. Και μετά θύμισε μου ποιο έτος παρουσιάστηκε το «σύγχρονο» NTFS που μας συνοδεύει μέχρι και σήμερα στα Windows 7. Μετά ρίξε κι ένα Googling για EXT4, Btrfs, κλπ. Τι είναι, πότε παρουσιάστηκαν, αν χρησιμοποιούνται. Ένα απλό παράδειγμα, για το που υπάρχει συντήρηση και που πρόοδος. Και που υπάρχει «θα, θα, θα» και που πραγματική ανάπτυξη.
twiner Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Και το γεγονος οτι τα τελευταια 12 χρονια μονο "θα" ακουμε απο το linux, ενω δεν μας εχει δωσει τιποτα. συμφωνώ. Γι'αυτό προτείνω να μην το ξαναψηφίσουμε.
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Καλα, αντε κανε μια επισκεψη στα Support Forums τοσο της ATI οσο και της NVIDIA....Και αν δεν σου αρκει δοκιμασε Logitech....Αν παλι και αυτο ειναι μικρο δοκιμασε Canon, HP, Gigabyte, ASUS, Qpad, Saitek, Thrustmaster και σε αλλες 1000 εταιρειες που οι οδηγοι για Linux δουλευουν με τα χιλια ζορια. Έχω Desktop PC με nVidia GPU, on-board κάρτα ήχου 7.1, Logitech ασύρματο πληκτρολογιο πόντικο, όλα δουλεύουν ok... θες να μου πεις φίλε ότι δεν δουλεύουν και εγώ τόσο καιρό τώρα τα φαντάζομαι? Επίσης έχω ένα Sony VAIO Laptop (VGN-FJ3S)που δουλεύουν όλα out-of-the-box εκτός από την κάμερα που χρειάζεται να κάνω εγκατάσταση ένα driver από το διαχειριστή πακέτων... θες να μου πείς ότι όλα συμβαίνουν τυχαία? Πωπω κοίτα να δείς που ζω... Κυριως ναι. Και το γεγονος οτι τα τελευταια 12 χρονια μονο "θα" ακουμε απο το linux, ενω δεν μας εχει δωσει τιποτα. Και παρολαυτα, σε οποιο topic καποιος αθωος χρηστης ζηταει βοηθεια για καποιο προβλημα σχετικο με windows (οπου στο 99% των περιπτωσεων το προκαλεσε μονος του), κατευθειαν ερχεται ο στρατος των freetards με αρχηγο τον μεγα gtp77, για να του πει ντε και καλα να βαλει linux και να μαυρισει τη ζωη του. Επιμένω, αν δεν σου αρέσει μη το χρησιμοποιείς. Όπως είπα και σε παλιότερο post μου δεν κάνετε σε κανέναν χάρη με το να βάλετε Linux. Επίσης δεν έχω πει σε κανέναν αυτό που είπες. Επειδή μερικοί Linux users είναι υπερβολικά ενθουσιώδεις δεν θα πει πως είμαστε όλοι έτσι.
Nik.K Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Και ποσα απο αυτα που εχεις λειτουργουν στο 100% των δυνατοτητων τους και οχι με καποιον "Compatible" οδηγο που τους δινει απλα βασικες λειτουργιες ? Αποφευγεις ομως να σχολιασεις αυτο που ειπα, εκτος αν οσοι εχουν θεμα με Linux και οδηγους ειναι απλα η μειοψηφια.....Και ας ειναι γεματα τα Support Forums απο προβληματα......Βεβαια και στα Windows υπαρχουν αλλα εκει σχεδον παντα βρισκεται καποια λυση και σχεδον παντα μεσα σε ελαχιστο χρονο.
kurkosdr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Και ποσα απο αυτα που εχεις λειτουργουν στο 100% των δυνατοτητων τους και οχι με καποιον "Compatible" οδηγο που τους δινει απλα βασικες λειτουργιες ? Αποφευγεις ομως να σχολιασεις αυτο που ειπα, εκτος αν οσοι εχουν θεμα με Linux και οδηγους ειναι απλα η μειοψηφια.....Και ας ειναι γεματα τα Support Forums απο προβληματα......Βεβαια και στα Windows υπαρχουν αλλα εκει σχεδον παντα βρισκεται καποια λυση και σχεδον παντα μεσα σε ελαχιστο χρονο. Οπως τα λες φιλε. Εδω δεν εχουν drivers και ενα windowing system της προκοπης, και μας λενε ποσο ωραιο ειναι το filesystem και τα βαθη του kernel τους!! :lol: Γιατι ξερεις, αυτο ειναι που κανει την τεχνολογια ανθρωπινη: Οι ασυμαντες διαφορες μεταξυ ext4 και ntfs, και τα 200ΜΒ λιγοτερη ram που θελει το linux σε σχεση με τα windows Δεν ειναι ουτε το windowing system ουτε το ποσο καλα δουλευουν οι συσκευες σου. Κανεις δεν σε υποχρεωνει να βαλεις windows, αλλα μην μας πασαρεις το linux ως καλο λειτουργικο...
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Κανεις δεν σε υποχρεωνει να βαλεις windows, αλλα μην μας πασαρεις το linux ως καλο λειτουργικο... Και θα σε παραπέμψω σε λίγα posts πιο πάνω: καλό κάτι το κάνουν οι ανάγκες σου. Για εσένα ένα fancy GUI είναι τεχνολογική πρόοδος. Για εμένα είναι κοροϊδία και άχρηστο. Εσύ δεν έχεις πρόβλημα με laggy συμπεριφορά λόγω ενός αρχαίου filesystem, εγώ θέλω το λειτουργικό σπιρτόζικο και να χωράει σε flash disk. Εσύ θες να χτίσεις multimedia PC, εγώ workstation. Τι είναι αυτό που κάνει το Linux καλό για σένα; Τίποτα. Τι είναι αυτό που κάνουν τα Windows καλά για μένα. Τίποτα.
twiner Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Αποφευγεις ομως να σχολιασεις αυτο που ειπα, εκτος αν οσοι εχουν θεμα με Linux και οδηγους ειναι απλα η μειοψηφια.....Και ας ειναι γεματα τα Support Forums απο προβληματα......Βεβαια και στα Windows υπαρχουν αλλα εκει σχεδον παντα βρισκεται καποια λυση και σχεδον παντα μεσα σε ελαχιστο χρονο. γιατί, και στα forums του gnu/linux σχεδον παντα βρισκεται καποια λυση και σχεδον παντα μεσα σε ελαχιστο χρονο. Λογικό δεν είναι να υπάρχουν προβλήματα; Για λογισμικό μιλάμε. Όταν μάλιστα είναι κλειστό, ο χρήστης δεν έχει καν την επιλογή να προσπαθήσει να φτιάξει το πρόβλημα μόνος του. Κρέμεται εξολοκλήρου από την εκάστοτε εταιρία.
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Και ποσα απο αυτα που εχεις λειτουργουν στο 100% των δυνατοτητων τους και οχι με καποιον "Compatible" οδηγο που τους δινει απλα βασικες λειτουργιες ? Αποφευγεις ομως να σχολιασεις αυτο που ειπα, εκτος αν οσοι εχουν θεμα με Linux και οδηγους ειναι απλα η μειοψηφια.....Και ας ειναι γεματα τα Support Forums απο προβληματα......Βεβαια και στα Windows υπαρχουν αλλα εκει σχεδον παντα βρισκεται καποια λυση και σχεδον παντα μεσα σε ελαχιστο χρονο. Πιο εννοείς να σχολιάσω? Τον Stallman (αν κατάλαβα αυτόν εννοείς). Πρέπει να ξέρεις ότι οι μισοί τον έχουν γραμμένο εκει που δεν μου επιτρέπεται να πω που, ένα ακόμα 1/4 δεν τον γουστάρει λόγω της απόλυτης στάσης που κρατάει, και υπάρχει κ άλλο 1/4 που τον υποστηρίζει. So what? Όσων αφορά το hardware το έχουμε πει πολλές φορές τι συμβαίνει στο Linux: όσο πιο διαδεδομένο το hardware τόσο καλυτερα δουλεύει ο driver, αυτό λόγο του ότι τους περισσότερους drivers του γράφουν προγραμματιστές εκτός των εταιριών που κατασκευάζουν το υλικό. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να έχεις ένα 100% Linux compatible PC σήμερα. Τώρα όσων αφορά το PC μου και τις επειδόσεις του. Η αλήθεια είναι ότι όταν έχω ενεργοποιημένα τα εφφέ τα γραφικά μου έχουν δραστική μείωση στο framerate, με τα desktop εφφέ απενεργοποιημένα οι επιδόσεις είναι λίγο χειρότερες από αυτές των Windows (και αυτό λόγω του σύστηματος γραφικών που ανέφερε και πριν ο kurkosdr), αλλά αυτό δεν με εμποδίζει από το να τρέξω παιχνίδια όπως το EVE Online σχεδόν με όλα στα High (αν ήταν game με directX10/11 τότε θα είχα πρόβλημα - λογικό)
status Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 γιατί, και στα forums του gnu/linux σχεδον παντα βρισκεται καποια λυση και σχεδον παντα μεσα σε ελαχιστο χρονο. Λογικό δεν είναι να υπάρχουν προβλήματα; Για λογισμικό μιλάμε. Όταν δε είναι κλειστό, ο χρήστης δεν έχει καν την επιλογή να προσπαθήσει να φτιάξει το πρόβλημα μόνος του. Και πως λύνονται τα προβλήματα των χρηστών των windows? με σπονδές στον Δια; :Ρ
Nik.K Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Redlizard απαντησες μονος σου πως Δεν μπορεις να εχεις ενα 100% μηχανημα Linux σημερα, οχι τελευταιας τεχνολογιας...Ακομα και σε DirectX9 σερνεται, εχουμε φτασει στο 11 και οδευουμε προς το 12.... Status o Twiner απλα λεει πως ολοι οι Linuxades ειναι προγραμματιστες και τα λυνουν μονοι τους ενω οσοι εχουν Windows περιμενουν τις εταιρειες....Βεβαια δεν ξερω τι συμφερει ποιον αλλα οκ
kurkosdr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Και πως λύνονται τα προβλήματα των χρηστών των windows? με σπονδές στον Δια; :Ρ Με το γεγονος οτι δεν περιμενουμε απο τον εκαστοτε neckbeard να φτιαξει driver, αλλα τον περνουμε απο την εταιρια. Η θα μας δωσει η pinacle ενα σωστο driver, ή τα λεφτα μας πισω. Ετσι λυνονται τα προβληματα.
status Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Με το γεγονος οτι δεν περιμενουμε απο τον εκαστοτε neckbeard να φτιαξει driver, αλλα τον περνουμε απο την εταιρια. Η θα μας δωσει η pinacle ενα σωστο driver, ή τα λεφτα μας πισω. Ετσι λυνονται τα προβληματα. Ωραία εγώ δηλαδή πρέπει να βρίσω την nvidia που δεν έχει φτιάξει καλό οδηγό και δεν έχω hdmi output και την creative που δεν έχει φτιάξει drivers για την audigiy 2 για το λίνουξ..:Ρ Πόσο μάλλον την microsoft που δεν έχει φτιάξει οδηγούς για την vx-1000 μου:Ρ
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Με το γεγονος οτι δεν περιμενουμε απο τον εκαστοτε neckbeard να φτιαξει driver, αλλα τον περνουμε απο την εταιρια. Η θα μας δωσει η pinacle ενα σωστο driver, ή τα λεφτα μας πισω. Ετσι λυνονται τα προβληματα. Στην πράξη πόσες φορές πήρες λεφτά πίσω επειδή η εταιρεία είχε άθλιους drivers;
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Redlizard απαντησες μονος σου πως Δεν μπορεις να εχεις ενα 100% μηχανημα Linux σημερα, οχι τελευταιας τεχνολογιας...Ακομα και σε DirectX9 σερνεται, εχουμε φτασει στο 11 και οδευουμε προς το 12.... Status o Twiner απλα λεει πως ολοι οι Linuxades ειναι προγραμματιστες και τα λυνουν μονοι τους ενω οσοι εχουν Windows περιμενουν τις εταιρειες....Βεβαια δεν ξερω τι συμφερει ποιον αλλα οκ Ναι αλλά πρέπει να ξέρεις ότι το παράδειγμα μου δεν αφορούσε native εφαρμογή αλλά εφαρμογή που τρέχει μέσα από έναν (ας τον πούμε για ευκολία) emulator. Native έχω τρέξει παιχνίδια και πάνε πολύ καλύτερα. Τέλος μη ξεχνάμε ότι η υποστήριξη hardware είναι ανάλογη με το πόσοι χρήστες υπάρχουν. Αν το υποστήριζαν περισσότεροι χρήστες θα είχαμε και drivers. Εδώ είναι που φαίνεται η δυναμική ενός λειτουργικού. Με λίγα λόγια το 60%++ της αξίας των Windows είναι οι χρήστες του. Ωραία εγώ δηλαδή πρέπει να βρίσω την nvidia που δεν έχει φτιάξει καλό οδηγό και δεν έχω hdmi output και την creative που δεν έχει φτιάξει drivers για την audigiy 2 για το λίνουξ..:Ρ Πόσο μάλλον την microsoft που δεν έχει φτιάξει οδηγούς για την vx-1000 μου:Ρ Όχι μόνο τις εταιρίες. Αλλά κυρίως αυτές. Αν δεν ευθύνονται οι εταιρίες για το αν λειτουργεί το προιόν τους απρόσκοπτα τότε ποιος ευθύνεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις