status Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Λίγο έλειψα και κοντέψατε να το κλειδώσετε, τον κέρνελ σας μέσα!:Ρ
kurkosdr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 ο kurkosdr θα άρχιζε να μας μιλά για κονσερβοκούτια και θα μας φώναζε προδότες-κομμούνια-λινουξάδες :-D Δεν νομιζω να εκανα κατι τετοιο σε χαλαρη συζητηση καφετεριας, οπως δεν το κανω και στα διαφορα chat. Οταν ομως μπαινεις σε ενα τεχνολογικο φορουμ (και οχι στα γνωστα περι ανεμων και υδατων), τοτε πιστευω οτι πρέπει να υπαρχει ενας ελαχιστος σεβασμος στο topic του thread. Ενημερωτικα το doom9, ενα απο τα πιο οργανωμενα φορουμ που πολλοι το χρησιμοποιουν μεχρι και σαν knowledge base, εχει παγια πολιτικη να κοβει τις vs συζητησεις, και ειδικα τις vs συζητησεις που ξεπηδανε σε ασχετα θεματα (Rule 12). Οποτε, οταν βλεπω τους διαφορους λινουξοφιλους να χαλανε ενα thread που καποιος εκανε κοπο να το γραψει, τοτε η λυση ειναι μια: Ακρατος και ανελεητος χλευασμος. Με μια δευτερη σκεψη, ισως θα ηταν καλυτερα να πεισουμε τους moderators να μαθουν να κοβουν τετοια ακυρα ποστς. Αλλα η κληρονομια του trolling στα ελληνικα φορουμς ειναι πολυ βαρια για να σπαταληθει ετσι ευκολα.
tritonas00 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Ακρατος και ανελεητος χλευασμος Ακρατος και ανελεητος χλευασμος=popcorn time δηλαδη!:-D
iliaskr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δεν νομιζω να εκανα κατι τετοιο σε χαλαρη συζητηση καφετεριας, οπως δεν το κανω και στα διαφορα chat. Οταν ομως μπαινεις σε ενα τεχνολογικο φορουμ (και οχι στα γνωστα περι ανεμων και υδατων), τοτε πιστευω οτι πρέπει να υπαρχει ενας ελαχιστος σεβασμος στο topic του thread. Ενημερωτικα το doom9, ενα απο τα πιο οργανωμενα φορουμ που πολλοι το χρησιμοποιουν μεχρι και σαν knowledge base, εχει παγια πολιτικη να κοβει τις vs συζητησεις, και ειδικα τις vs συζητησεις που ξεπηδανε σε ασχετα θεματα (Rule 12). Οποτε, οταν βλεπω τους διαφορους λινουξοφιλους να χαλανε ενα thread που καποιος εκανε κοπο να το γραψει, τοτε η λυση ειναι μια: Ακρατος και ανελεητος χλευασμος. Με μια δευτερη σκεψη, ισως θα ηταν καλυτερα να πεισουμε τους moderators να μαθουν να κοβουν τετοια ακυρα ποστς. Αλλα η κληρονομια του trolling στα ελληνικα φορουμς ειναι πολυ βαρια για να σπαταληθει ετσι ευκολα. Το σχόλιο μου αυτό ήταν χιουμοριστικό. Από το post σου εκείνο που με χαρακτήριζες τον ''χαζό του χωριού'' και έκανες φασιστικές προτάσεις (όπως φίμωση των αντιφρονούντων λινουξάδων) κατάλαβα ότι δεν θα ήταν καθόλου αδύνατο να χρησιμοποιείς στην επιχειρηματολογία σου σε συζητήσεις τέτοιες εκφράσεις.Φυσικά χωρίς να θέλω να σε κατηγορήσω,στα πλαίσια του χιούμορ. Θα με βρείς αντίθετο όμως στην άποψή σου για ''άκρατο και ανελέητο χλευασμό''.Αν κάνεις κάτι τέτοιο (που το έκανες σε αυτό το thread) είσαι εξίσου ανεύθυνος με αυτούς που κάνουν trolling και flame wars.Εγώ είμαι της άποψης ότι ο καθένας,ακόμα και ο ποιο φανατισμένος,πρέπει να έχει το δικαίωμα να ακούγεται η άποψή του,στα πλαίσια του λογικού φυσικά. Δυστυχώς όμως είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που συμφωνούν με τις φασιστικές απόψεις σου στο θέμα αυτό και έτσι βλέπουμε και moderators σε άλλα forum (όπως αυτό που ανέφερες) να διαγράφουν post κάποιων χρηστών.Αυτό δεν είναι ένα μέτρο για κάθαρση των forums από trolling αλλά φίμωση της ελεύθερης έκφρασης. Και για να χαλαρώσουμε,μια εικόνα που βρήκα στο gnu.org: Δεν θα ήταν απίθανο η Microsoft να πατεντάρει την Άγια Γραφή και να την πουλάει με EULA. :lol:
kurkosdr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Βασικα το παιδι (iliaskr) ειναι ειτε Κνιτούλα ειτε ΣΥΡΙΖαίος. Ετσι εξηγειται η προασπιση του "δικαιωματος" στο trolling και το offtopic (μην ξεχναμε, moderators = εξουσια). "Ειμαι ΚΝιτης/ΣΥΡΙΖαίος και θα λεω και θα γραφω οτι μου καπνισει, ακομα και αν ειναι φανατικες αρλουμπες που δεν βγαζουν νοημα, και εχω το δικαιωμα να τις λεω οποτε και οπου θελω. Κατω τo moderating. Κατω η φιμωση!" Αμ τα ακυρα αστεια που τα πας; Βρηκαμε που βρηκαμε ακροατηριο, ας πουμε και λιγο απο την ιδεολογια μας, τωρα που μας ακουνε. Γι αυτον τον λογο, τον αγνοω επιδεικτικα. Back on topic (παρακαλω τους χρηστες να μην απαντησουν στα διαφορα windows vs linux απο δω και περα, μπορουμε αμα θελουμε να αγνοησουμε τους λινουξάδες) Που λετε παιδες, τιποτα δωρεαν αναβαθμιση απο vista σε seven επαιξε; Οπως εγινε απο xp σε vista. Κατι ειχε ακουστει, αλλα μονο φημες. Αμα εγινε καμια δωρεαν αναβαθμιση, τοτε μιλαμε για ακομα μεγαλυτερη βαση χρηστων seven.
iliaskr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Που λετε παιδες, τιποτα δωρεαν αναβαθμιση απο vista σε seven επαιξε; Οπως εγινε απο xp σε vista. Κατι ειχε ακουστει, αλλα μονο φημες. Αμα εγινε καμια δωρεαν αναβαθμιση, τοτε μιλαμε για ακομα μεγαλυτερη βαση χρηστων seven. Εγώ είχα αγοράσει ένα laptop από τα multirama και είχα δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 7 με το Windows Upgrade Option.Θυμάμαι 1-2 μήνες πριν την έλευση των Win7 τα Multirama διαφήμιζαν ότι δίνουν δωρεάν αναβάθμιση με κάθε laptop Multirama. @kurkosdr:Μην περιμένεις να σου απαντήσω στα υπόλοιπα,γιατί έτσι όπως το πας θα αρχίσουμε Χρυσή Αυγή vs Συνασπισμός και δεν το θέλω.
cb_papi Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Γιατί χρειάζεται να κάνουμε 20 κλικ για να δούμε 1 μήνυμα; Σταματήστε τα άσκοπα spoiler. Και, iliaskr, είτε σου αρέσει είτε όχι, είτε το βρίσκεις δημοκρατικό είτε όχι, το να βγαίνεις off topic είναι ενάντια στους όρους του forum. Και επειδή όσο δυστυχές και να είναι το γεγονός πως το linux vs windows σε θέμα που λέει για τις πωλήσεις των windows είναι off topic, οι moderators όφειλαν να διαγράψουν όλα αυτά τα μηνύματα. Γι'αυτό πρέπει να καταλάβεις πως εμείς δεν θέλουμε τις απόψεις σου όχι επειδή είμαστε φασιστές (ορισμός που βρίσκω προσβλητικό μάλιστα) αλλά επειδή είσαι εκτός θέματος. Με άλλα λόγια, κόψε τις ... περί φίμωση της ελευθερίας του λόγου και άλλα του στιλ GNU και σύνελθε. Αν μάλιστα δεν συμφωνείς με τον συγκεκριμένο όρο ή τον θεωρείς καταχρηστικό (ό,τι θες), κακώς χρησιμοποιείς το forum. Capice? Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2010 από cb_papi
iliaskr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Γιατί χρειάζεται να κάνουμε 20 κλικ για να δούμε 1 μήνυμα; Σταματήστε τα άσκοπα spoiler. Και, iliaskr, είτε σου αρέσει είτε όχι, είτε το βρίσκεις δημοκρατικό είτε όχι, το να βγαίνεις off topic είναι ενάντια στους όρους του forum. Και επειδή όσο δυστυχές και να είναι το γεγονός πως το linux vs windows σε θέμα που λέει για τις πωλήσεις των windows είναι off topic, οι moderators όφειλαν να διαγράψουν όλα αυτά τα μηνύματα. Γι'αυτό πρέπει να καταλάβεις πως εμείς δεν θέλουμε τις απόψεις σου όχι επειδή είμαστε φασιστές (ορισμός που βρίσκω προσβλητικό μάλιστα) αλλά επειδή είσαι εκτός θέματος. Με άλλα λόγια, κόψε τις ... περί φίμωση της ελευθερίας του λόγου και άλλα του στιλ GNU και σύνελθε. Αν μάλιστα δεν συμφωνείς με τον συγκεκριμένο όρο ή τον θεωρείς καταχρηστικό (ό,τι θες), κακώς χρησιμοποιείς το forum. Capice Προς Θεού,με παρεξήγησες. Δεν λέω ότι είναι καλό και πρέπει να επιτρέπεται το off-topic και το trolling.Εγώ απλώς χαρακτήρισα φασιστική την άποψη του kurkosdr να διαγράφονται αυτόματα τα posts των χρηστων GNU/Linux σε topics που αφορούν θέματα των Windows. Δεν σε χαρακτήρισα φασίστα,συμφωνώ μαζί σου.Αλλά όταν κάποιος λέει ''...παρακαλούνται οι MacOS και Linux fans να αναλύσουν την είδηση'' προκαλεί flame wars και trolling. Αν δεν θες την άποψη μου τότε γιατί συζητούσες τόσο καιρό μαζί μου;Άρα και εσύ έχεις ένα μερίδιο ευθύνης. Για το GNU δεν καταλαβαίνω την υπόδειξή σου.Linux είναι ο πυρήνας,GNU το λειτουργικό σύστημα.Ο συνδυασμός τους,το GNU/Linux.Το ότι στηρίζω και συμφωνώ με τις απόψεις του GNU και του Free Software Movement είναι άλλο θέμα,αλλά αποτελεί και αυτό έναν λόγο της επιλογής του ονόματος GNU/Linux. Αλλά ας μην συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση,γίνεται κουραστικό και είναι εντελώς off-topic.
cb_papi Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Προς Θεού,με παρεξήγησες. Δεν λέω ότι είναι καλό και πρέπει να επιτρέπεται το off-topic και το trolling.Εγώ απλώς χαρακτήρισα φασιστική την άποψη του kurkosdr να διαγράφονται αυτόματα τα posts των χρηστων GNU/Linux σε topics που αφορούν θέματα των Windows. Δεν σε χαρακτήρισα φασίστα,συμφωνώ μαζί σου.Αλλά όταν κάποιος λέει ''...παρακαλούνται οι MacOS και Linux fans να αναλύσουν την είδηση'' προκαλεί flame wars και trolling. Αν δεν θες την άποψη μου τότε γιατί συζητούσες τόσο καιρό μαζί μου;Άρα και εσύ έχεις ένα μερίδιο ευθύνης. Για το GNU δεν καταλαβαίνω την υπόδειξή σου.Linux είναι ο πυρήνας,GNU το λειτουργικό σύστημα.Ο συνδυασμός τους,το GNU/Linux.Το ότι στηρίζω και συμφωνώ με τις απόψεις του GNU και του Free Software Movement είναι άλλο θέμα,αλλά αποτελεί και αυτό έναν λόγο της επιλογής του ονόματος GNU/Linux. Αλλά ας μην συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση,γίνεται κουραστικό και είναι εντελώς off-topic. Αν και σου ζήτησα να μην χρησιμοποιείς άσκοπα spoiler, κάτι που δυσκολεύει τα ήδη κουραστικά μηνύματά σου, συνεχίζεις. Τέλος πάντων. Δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ και οι λοιποί έχετε ως δικαιολογία ότι σας προκάλεσαν οι άλλοι χρήστες. Όπως είπα και νωρίτερα, αν σας έλεγαν να πάρετε φόρα και να πηδήξετε απ'το παράθυρο θα το κάνατε; Ας είμαστε ειλικρινείς· αφορμή ψάχνατε. Πιθανότατα παρεξήγησες τον kurkosdr. Δεν έλεγε για όλα τα μηνύματα των λινουξάδων, έλεγε για αυτά που είναι διαξιφισμοί και off topic. Και αυτά είναι πολλά. Τέλος, μην λες ας μην συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση γιατί είναι off topic. Δεν είσαι ούτε το κατάλληλο άτομο να πει τέτοιο πράγμα, και λογικό είναι να σου απαντήσει κάποιος αν έχει κάτι να πει. Έτσι κι αλλιώς το θέμα είχε καταστραφεί από τη 3η σελίδα.
iliaskr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Αν και σου ζήτησα να μην χρησιμοποιείς άσκοπα spoiler, κάτι που δυσκολεύει τα ήδη κουραστικά μηνύματά σου, συνεχίζεις. Τέλος πάντων. Δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ και οι λοιποί έχετε ως δικαιολογία ότι σας προκάλεσαν οι άλλοι χρήστες. Όπως είπα και νωρίτερα, αν σας έλεγαν να πάρετε φόρα και να πηδήξετε απ'το παράθυρο θα το κάνατε; Ας είμαστε ειλικρινείς· αφορμή ψάχνατε. Πιθανότατα παρεξήγησες τον kurkosdr. Δεν έλεγε για όλα τα μηνύματα των λινουξάδων, έλεγε για αυτά που είναι διαξιφισμοί και off topic. Και αυτά είναι πολλά. Τέλος, μην λες ας μην συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση γιατί είναι off topic. Δεν είσαι ούτε το κατάλληλο άτομο να πει τέτοιο πράγμα, και λογικό είναι να σου απαντήσει κάποιος αν έχει κάτι να πει.Έτσι κι αλλιώς το θέμα είχε καταστραφεί από τη 3η σελίδα. Λοιπόν,επειδή είμαστε εντελώς off-topic,καλύτερα να σταματήσουμε εδώ.Μπορείς να ανοίξεις νέο thread για να συζητήσεις για τις συμπεριφορές χρηστών GNU/Linux.Αν συνεχίσουμε εδώ,οι moderators θα έχουν όλο το δίκιο να κλειδώσουν αυτό το thread.Θα σε παρακαλέσω όμως να ξαναδιαβάσεις όλα τα posts του kurkosdr (και εκείνο που με αποκαλεί ''τον χαζό του χωρίου'' και αυτό που λέει ότι λέω ''φανατικες αρλουμπες που δεν βγαζουν νοημα'') για να δεις ότι έχω δίκιο να καταδικάζω τις προτάσεις/απόψεις του kurkosdr.
cb_papi Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δίκιο έχεις, καλύτερα να σταματήσει η "συζήτηση". Όπως είπα και νωρίτερα οι moderators έπρεπε να το έχουν κλειδώσει εδώ και καιρό. Πάντως ο τρόπος σκέψης σου φαίνεται από το γεγονός ότι συνεχίζεις να χρησιμοποιείς spoilers. Φαίνεται ότι είσαι τύπος που αποκτά κολλήματα εύκολα..
iliaskr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Όπως είπα και νωρίτερα οι moderators έπρεπε να το έχουν κλειδώσει εδώ και καιρό. Πάντως ο τρόπος σκέψης σου φαίνεται από το γεγονός ότι συνεχίζεις να χρησιμοποιείς spoilers. Φαίνεται ότι είσαι τύπος που αποκτά κολλήματα εύκολα.. Όταν κάτι είναι εντελώς off-topic,καλύτερα να μην φαίνεται,γιατί απασχολεί μόνο αυτούς που συζητάνε off-topic θέματα.Το insomnia forum δεν έχει (από όσο ξέρω τουλάχιστον) κάποιο εργαλείο,όπως τα spoilers,το οποίο να διαχωρίζει ένα κείμενο το οποίο είναι off-topic (αλλά forums έχουν,πχ. στο forum.ubuntu-gr.org τα off-topic μπορείς να τα ξεχωρίζεις χρησιμοποιώντας ένα διακριτικό μπλέ χρώμα,στο adslgr.com τα off-topic μπαίνουν σε ένα πλαίσιο που τα διαχωρίζει από τα υπόλοιπα κείμενα).Για αυτό τον λόγο χρησιμοποιώ spoilers.Αν έχεις κάποια άλλη πρόταση,είμαι πρόθυμος να αλλάξω συνήθεια.
cb_papi Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Όταν κάτι είναι εντελώς off-topic,καλύτερα να μην φαίνεται,γιατί απασχολεί μόνο αυτούς που συζητάνε off-topic θέματα.Το insomnia forum δεν έχει (από όσο ξέρω τουλάχιστον) κάποιο εργαλείο,όπως τα spoilers,το οποίο να διαχωρίζει ένα κείμενο το οποίο είναι off-topic (αλλά forums έχουν,πχ. στο forum.ubuntu-gr.org τα off-topic μπορείς να τα ξεχωρίζεις χρησιμοποιώντας ένα διακριτικό μπλέ χρώμα,στο adslgr.com τα off-topic μπαίνουν σε ένα πλαίσιο που τα διαχωρίζει από τα υπόλοιπα κείμενα).Για αυτό τον λόγο χρησιμοποιώ spoilers.Αν έχεις κάποια άλλη πρόταση,είμαι ανοιχτός να αλλάξω συνήθεια. Έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται το Off topic, άρα ό,τι και να βάλεις το ίδιο ενοχλητικό θα είναι στους άλλους.
iliaskr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται το Off topic, άρα ό,τι και να βάλεις το ίδιο ενοχλητικό θα είναι στους άλλους. Φυσικά,συμφωνώ.Αλλά όταν θες να πεις κάτι off-topic,καλύτερα να το ξεχωρίζεις.Τέλος πάντων,αυτό είναι μια ανούσια λεπτομέρεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις