Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι έχει το ΝΤFS πάλι; Γιατί εξίσου ασφαλές είναι το EXT4?

NTFS=1993

EXT4=2008

Το NTFS θέλει συνέχεια ανασυγκροτήσεις,το EXT4 όχι.

• Απαντ. 735
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αφου λες ότι δεν σε βολεύει το Ubuntu σου προτείνω την Mandriva.To Mint δεν είναι ελαφρύτερο,αλλά το Ubuntu με codecs.

Δεν θες λύση στο πρόβλημα των ιών;της Registry;Του NTFS; Πότε τα έλυσε αυτά η Microsoft;

Φαίνεται πως έχεις να δοκιμάσεις Windows από το 2000. Ιούς δεν κολλάς πια αν προσέχεις λίγο. Είμαι σίγουρος πως αν δεν κατεβάσεις τίποτα παράνομο δεν θα κολλήσεις και κανέναν ιό. Δεν είμαστε στο 2000 που κάθε ιστοσελίδα είχε προγραμματάκια. Για τη Registry, η κατάργησή της θα έφερνε περισσότερα προβλήματα, αφού ο κόσμος έχει συνηθίσει σε αυτή. Το NTFS δεν ξέρω τι πρόβλημα σου προκαλεί εσένα. Καλό είναι να μιλάμε για το πρακτικό κομμάτι του OS και το πως θα επηρεάσει τον χρήστη. Αν θέλω υπερυπολογιστή που θα συναντήσω προβλήματα θα βάλω λινουξ, μην ανυσηχείς.

Όσο για τις ανασυγκροτήσεις.. Μας το ξανάπες πριν. Εγώ δεν έχω κάνει εδώ και 3 χρόνια και το PC πάει μιά χαρά. Και πίστεψέ με, δεν το χρησιμοποιώ μόνο για να μπαίνω στο ιντερνετ.

Υ.Γ: Όπως είπα πρίν τίποτα δεν με βολεύει. Σε όλες τις διανομές κάτι λείπει που έχουν οι άλλες. Άρα τα Windows είναι μονόδρομος.

Δημοσ.
Φαίνεται πως έχεις να δοκιμάσεις Windows από το 2000. Ιούς δεν κολλάς πια αν προσέχεις λίγο. Είμαι σίγουρος πως αν δεν κατεβάσεις τίποτα παράνομο δεν θα κολλήσεις και κανέναν ιό. Δεν είμαστε στο 2000 που κάθε ιστοσελίδα είχε προγραμματάκια. Για τη Registry, η κατάργησή της θα έφερνε περισσότερα προβλήματα, αφού ο κόσμος έχει συνηθίσει σε αυτή. Το NTFS δεν ξέρω τι πρόβλημα σου προκαλεί εσένα. Καλό είναι να μιλάμε για το πρακτικό κομμάτι του OS και το πως θα επηρεάσει τον χρήστη. Αν θέλω υπευπολογιστή που θα συναντήσω προβλήματα θα βάλω λινουξ, μην ανυσηχείς.

Όσο για τις ανασυγκροτήσεις.. Μας το ξανάπες πριν. Εγώ δεν έχω κάνει εδώ και 3 χρόνια και το PC πάει μιά χαρά.

Ο κάθε χρήστης φοβάται μην κολίσει ιο και από αρχεία που ανταλλάσσει.Έχω ακούσει απαντήσεις του τύπου:''Μην μου στείλεις αυτό το πρόγραμμα,φοβάμαι για τους ιούς!''.Το 80% έχει antivirus και το 20-30% πληρώνει 30-50 ευρώ το χρόνο.Για την Registry δεν θα σχολιάσω την ετήσια ανάγκη για Format.Για το NTFS,τα Windows κάνουν ανασυγκρότηση μόνα τους,σπαταλώντας πόρους του συστήματος.

Νομίζω απάντησα για το πρακτικό κομμάτι του λειτουργικού!

Υ.Γ: Όπως είπα πρίν τίποτα δεν με βολεύει. Σε όλες τις διανομές κάτι λείπει που έχουν οι άλλες. Άρα τα Windows είναι μονόδρομος.

Τι σου λείπει από την Mandriva που το έχει το Ubuntu/Mint;

• Super Moderators
Δημοσ.
Το NTFS θέλει συνέχεια ανασυγκροτήσεις

υπερβολή το συνέχεια εκτός αν θεωρείς το μια φορά το μήνα συχνό και στην περίπτωση που έχει κάποιος SSD τελείως λανθασμένο...

Για την Registry δεν θα σχολιάσω την ετήσια ανάγκη για Format

PEBKAC

Για το NTFS,τα Windows κάνουν ανασυγκρότηση μόνα τους,σπαταλώντας πόρους του συστήματος.

disable το schedule και manual defragmentation μόνο όταν χρειάζεται, εκτός αν έχουμε SSD που δεν χρειάζεται καθόλου...

Δημοσ.
Ο κάθε χρήστης φοβάται μην κολίσει ιο και από αρχεία που ανταλλάσσει.Έχω ακούσει απαντήσεις του τύπου:''Μην μου στείλεις αυτό το πρόγραμμα,φοβάμαι για τους ιούς!''.Το 80% έχει antivirus και το 20-30% πληρώνει 30-50 ευρώ το χρόνο.Για την Registry δεν θα σχολιάσω την ετήσια ανάγκη για Format.Για το NTFS,τα Windows κάνουν ανασυγκρότηση μόνα τους,σπαταλώντας πόρους του συστήματος.

Νομίζω απάντησα για το πρακτικό κομμάτι του λειτουργικού!

Όπως σου είπα, αν κατεβάζεις αρχεία από αξιόπιστες πηγές (Όπως εκείνη η εφαρμογή για λογισμικό στο λινουξ) ΔΕΝ πρόκειται να έχεις πρόβλημα. Και επειδή ο άλλος λέει "φοβάμαι μήπως έχει ιούς" τι σημαίνει; Και γω στο λινουξ φοβάμαι πως με μία έντολή μπορώ να διαγράψω όλο τον δίσκο μου. Όπως είπα πριν, εγώ τα προηγούμενα 3 χρόνια ούτε φορματ, ούτε ανασυγκρότηση έχω κάνει, έχω εγκαταστήσει και απεγκαταστήσει πάνω από 200 εφαρμογές άρα μην μου λες για προβλήματα στη registry και πράσινα άλογα. Τέλος, τα windows δεν κάνουν ανασυγκρότηση μόνα τους. Και να κάνουν, εγώ δεν έχω παρατηρήσει κανένα κόλλημα. Μέχρι και παιχνίδια παίζω συνέχεια. Άρα ποιό το πρόβλημα; Είδες που δεν τα ξέρεις καλά;

Τι σου λείπει από την Mandriva που το έχει το Ubuntu/Mint;

Δεν θα κάτσω να δοκιμάσω 1500 διανομές με την ελπίδα πως κάποια θα έχει ό,τι επιθυμώ (κάτι που αποκλείεται). Έχω δοκιμάσει Ubuntu και Fedora πολύ πρόσφατα και απ΄τη στιγμή που απέτυχαν παταγωδώς να εντοπίσουν έστω και το hardware μου έφαγαν σουτ.

Δημοσ.
υπερβολή το συνέχεια εκτός αν θεωρείς το μια φορά το μήνα πολύ και στην περίπτωση που έχει κάποιος SSD τελείως λανθασμένο...

Και γιατί να μην διαλέξω ext4 που δεν χρειάζεται καθόλου;

Ξέρεις τι κακό κάνουν στον σκληρό δίσκο οι συνεχείς ανασυγκροτησεις και οι σαρώσεις για ιούς;

Δημοσ.

Δεν θα κάτσω να δοκιμάσω 1500 διανομές με την ελπίδα πως κάποια θα έχει ό,τι επιθυμώ (κάτι που αποκλείεται). Έχω δοκιμάσει Ubuntu και Fedora πολύ πρόσφατα και απ΄τη στιγμή που απέτυχαν παταγωδώς να εντοπίσουν έστω και το hardware μου έφαγαν σουτ.

Η Fedora εντελώς λάθος επιλογή γιατί δεν είναι για αρχάριους.

Τι hardware έχετε πια που δεν είναι συμβατό;Εγώ εγκατέστησα GNU/Linux σε 4 υπολογιστές χωρίς κανένα πρόβλημα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ξέρεις τι κακό κάνουν στον σκληρό δίσκο οι συνεχείς ανασυγκροτησεις και οι σαρώσεις για ιούς;

και γιατί να μην πάρουμε SSD ? :P

scans για viruses? όποιος μπαίνει στην κατηγορία PEBKAC τα φορτώνεται δυστυχώς...

Δημοσ.

Ωραία, θα σου κάνω μια ερώτηση για να κλείσουμε εδώ, γιατί λέμε τα ίδια και τα ίδια τις τελευταίες 12 σελίδες και ακόμα επιμένεις.

Πιστεύεις πως το λινουξ αυτή τη στιγμή είναι χρηστικότερο για τον μέσο χρήστη από τα Windows;

Μόνο και μόνο από την έλλειψη εφαρμογών που έχουμε συνηθίσει, νομίζω το λινουξ χάνει.

Δημοσ.
Ωραία, θα σου κάνω μια ερώτηση για να κλείσουμε εδώ, γιατί λέμε τα ίδια και τα ίδια τις τελευταίες 12 σελίδες και ακόμα επιμένεις.

Πιστεύεις πως το λινουξ αυτή τη στιγμή είναι χρηστικότερο για τον μέσο χρήστη από τα Windows;

Μόνο και μόνο από την έλλειψη εφαρμογών που έχουμε συνηθίσει, νομίζω το λινουξ χάνει.

Φυσικά,για να το επιλέγω και να το προτείνω το θεωρώ χρηστικότερο,ασφαλέστερο,ευκολότερο και πάνω από όλα ανθρώπινο και ελεύθερο.

Εφαρμογές υπάρχουν χιλιάδες(32,437 πακέτα στο Ubuntu) που αντικαταστούν επάξια τις κλειστες και μάλιστα είναι ελεύθερες και δωρεάν.

Δημοσ.
Φυσικά,για να το επιλέγω και να το προτείνω το θεωρώ χρηστικότερο,ασφαλέστερο,ευκολότερο και πάνω από όλα ανθρώπινο και ελεύθερο.

Εφαρμογές υπάρχουν χιλιάδες(32,437 πακέτα στο Ubuntu) που αντικαταστούν επάξια τις κλειστες και μάλιστα είναι ελεύθερες και δωρεάν.

Ωραία, αφού έχεις διαφορετική άποψη απ΄το 93% του κόσμου, μάλλον θα έχεις άδικο. Οκ, ό,τι θέλει προτιμά ο καθένας. Απλά προσπάθησε να μην αρχίζεις τέτοιες αντιπαραθέσεις στο μέλλον. Όσο για το αν αντικαθιστούν επάξια εφαρμογές των windows, είμαι σίγουρος πως ούτε εσύ δεν το πιστεύεις.

Δημοσ.

Πιο αφαλες απο τα windows μπορει να ειναι μεχρι ενα βαθμο.Τωρα ευκολοτερο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι για το μεσο χρηστη....

Ελευθερα ειναι και τα windows,δεν υπαρχει κατι περιοριστικο...

Ανθρωπινο δεν ειναι κανενα λειτουργικο,αφου δεν εχουν κανενα χαρακτηριστικο των ανθρωπων( τουλαχιστον μεχτι σημερα....).Ισως το mac os x γιατι σου μιλαει καπου καπου :P

Δημοσ.
Ωραία, αφού έχεις διαφορετική άποψη απ΄το 93% του κόσμου, μάλλον θα έχεις άδικο. Οκ, ό,τι θέλει προτιμά ο καθένας. Απλά προσπάθησε να μην αρχίζεις τέτοιες αντιπαραθέσεις στο μέλλον. Όσο για το αν αντικαθιστούν επάξια εφαρμογές των windows, είμαι σίγουρος πως ούτε εσύ δεν το πιστεύεις.

Τα ξαναείπαμε αυτά...

Ένα μεγάλο ποσοστό από το 93% δεν ξέρει ότι υπάρχουν (καλύτερες) εναλλακτικές.Για αυτό λέμε ότι οι πωλήσεις των Windows (7) είναι άδικες.

Πες μου μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης Windows να σου αποδείξω ότι υπάρχει εναλλακτική.

Δημοσ.
Τα ξαναείπαμε αυτά...

Ένα μεγάλο ποσοστό από το 93% δεν ξέρει ότι υπάρχουν (καλύτερες) εναλλακτικές.Για αυτό λέμε ότι οι πωλήσεις των Windows (7) είναι άδικες.

Πες μου μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης Windows να σου αποδείξω ότι υπάρχει εναλλακτική.

Assasins creed 2..........:devil::devil::devil::devil::devil:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...