Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οι τιμές δεν είναι πρόβλημα.

Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Το 1/6 της τιμής σε ένα laptop δεν είναι κίνητρο για να αγοράσεις με linux, αφού πρώτα κάνεις έρευνα και δεις ότι σε καλύπτει? Διαφωνώ με την άποψή σου...

Μια φορά στα 5-6 χρόνια το κόστος είναι ανεκτό ειδικά αν το προϊόν είναι καλό.

Δεν αλλάζει ο μέσος χρήστης Η/Υ μια φορά στα 6 χρόνια laptop ή desktop. Επίσης συνεχώς προκύπτουν νέοι χρήστες. Και μην ξεχνάς τα netbooks και ένα σωρό άλλες μικροσυσκευές. FFS κάθε ηλεκτρονική συσκευή που αγοράζεις και χρησιμοποιεί FAT πληρώνεις δικαιώματα στην MS... Όσο για το καλό προϊόν, υπάρχουν και καλύτερα και φθηνότερα.

Eξάλλου για τα desktop μπορτείς να πάρεις μόνον το hardware και να μην πληρώσεις το λειτουργικό.

Μόνο τα custom made από τοπικούς συναρμολογητές. Ούτε καν οι custom έτοιμες λύσεις. Αυτά όμως αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό της αγοράς. Οι εκβιαστικές πωλήσεις που ανέφερα πιο πριν είναι η πλειοψηφία.

Συνεχίζετε και επιχειρηματολογείτε για κάτι που απλά δεν ισχύει. Η MS το ξέρει πολύ καλά ότι αν δεν "επέβαλε" το λειτουργικό της με τους παράνομους τρόπους που το κάνει (και που έχει καταδικαστεί γι'αυτό), τα 150 εκ. πωλήσεων θα τα έβλεπε κάθε 10 χρόνια αθροιστικά και όχι μέσα σε 1-2 χρόνια από ένα νέο OS.

• Απαντ. 735
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ανοιξε ΕΣΥ τα ματια σου και δες τι γινεται.Εταιρια ειναι και κανει συμφωνιες με αλλες για τη προωθηση και των 2.Αν δεν σου αρεσει αυτο , απλα μη αγοραζεις απο αυτη την εταιρια.

Υ.Γ Η MS ως κερδοσκοπικη εταιρια κανει αυτο που κανεις και εσυ με την υπογραφη σου,αλλα δεν φαινεται να το καλαβαινεις....

Μια χαρά το καταλαβαίνω. Αυτό που δε φαίνεται να σε συγκινεί εσένα είναι ότι το κάνει με αθέμιτες και παράνομες μεθόδους, έχει καταδικαστεί γι' αυτό και συνεχίζει να το κάνει. Κάτι σαν τους έλληνες πολιτικούς. Το 99% των Ελλήνων ξέρει ότι είναι κλέφτες, αυτοί όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι στο κοινοβούλιο να μας κοροϊδεύουν. (Ξεφεύγει λίγο το παράδειγμα, αλλά είναι επίκαιρο :P )

Δημοσ.

Εγώ άλλαξα υπολογιστή 2 φορές από το '98.

Και λειτουργικό 3 : '95, Xp, 7

Και ήταν πάντα τσάμπα. Αλλά και να το πλήρωνα δεν έτρεχε τίποτε.

Το "καλύτερο" δεν είναι το τεχνολογικά καλύτερο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που ενδιαφέρουν τον κόσμο κατά περίπτωση.

Εγώ πήρα custom made.

Aλλά και πάλι δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η πληροφορική κουλτούρα του κόσμου γενικά δεν αποκτάται με την αλλαγή του λειτουργκού. Ο κόσμος πολύ δύσκολα θα κάνει αυτό το βήμα.

Δημοσ.
Εγώ άλλαξα υπολογιστή 2 φορές από το '98.

Και λειτουργικό 3 : '95, Xp, 7

Και ήταν πάντα τσάμπα. Αλλά και να το πλήρωνα δεν έτρεχε τίποτε.

Το "καλύτερο" δεν είναι το τεχνολογικά καλύτερο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που ενδιαφέρουν τον κόσμο κατά περίπτωση.

Εγώ πήρα custom made.

Aλλά και πάλι δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η πληροφορική κουλτούρα του κόσμου γενικά δεν αποκτάται με την αλλαγή του λειτουργκού. Ο κόσμος πολύ δύσκολα θα κάνει αυτό το βήμα.

Ξέρω άτομα με συγκεκριμένες ανάγκες. Multimedia δηλαδή , surfarisma , κανα document να γράφουν , να κατεβάζουν καμιά ταινιούλα, να καίνε κανα cd. Αυτοί οι χρήστες θα μπορούσαν άνετα να έχουν μια διανομή Linux στον υπολογιστή τους. Δεν έχουν όμως. Και αυτό γιατί όταν πήραν το laptop πλήρωσαν για ένα λειτουργικό που δεν τους προσφέρει τίποτα παραπάνω βάση των αναγκών τους σε σχέση με ένα δωρεάν λειτουργικό.

Πιστέυεις ότι ήξεραν τις εναλλακτικές τους ? Πιστέυεις ότι και να τις ήξεραν θα μπορούσαν να πάρουν το laptop που τους άρεσε χωρίς windows και να μειωθεί το κόστος?

Υπάρχουν ανάγκες που δεν καλύπτονται 100% απο τα linux distros αλλά υπάρχουν ανάγκες που τις καλύπτει χωρίς κόστος. Το θέμα είναι η σωστή πληροφόρηση και φυσικά η επίγνωση των αναγκών και η επιλογή του λειτουργικού βάση αυτών.

Δημοσ.
Ο κόσμος πολύ δύσκολα θα κάνει αυτό το βήμα.

Ο κόσμος μια χαρά βήματα μπορεί να κάνει αν του δοθεί η δυνατότητα της επιλογής σε σχέση με το κόστος αγοράς πάντα. Κάθε αρχή και δύσκολή, αλλά εδώ οι περισσότεροι (που δεν ξέρουν τι είναι OS), αλλάζουν κινητό κάθε ενάμιση χρόνο με εντελώς διαφορετικό περιβάλλον εργασίας και μια χαρά προσαρμόζονται. Εξάλλου δεν είναι λίγα τα παραδείγματα "πληροφοριακά αναλφάβητων" ανθρώπων που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους με ένα ubuntu.

Εγώ πάντως δε συζητάω τα θεωρητικά "αν ο κόσμος θα άλλαζε εύκολα ή δύσκολα". Το θέμα είναι ότι δεν του δίνεται το δικαίωμα επιλογής, ζούμε σε πληροφοριακό μεσαίωνα και σε 100 χρόνια οι μαθητές θα νιώθουν για αυτά τα γεγονότα όπως νιώθαμε εμείς όταν μαθαίναμε ότι πριν από χρόνια έκαιγαν τα επιστημονικά βιβλία γιατί ήταν του "σατανά"...

Δημοσ.

Δεν είναι θεωρητική η συζήτηση, είναι πρακτική.

Και ο παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο είναι "ασφάλεια του πλήθους" που δίνουν τα windows.

Δεν θέλει πειράματα ο κόσμος, ούτε προβληματισμούς.

Στον πολύ κόσμο η αντίληψη για την χρηστικότητα του Linux και τα όποια πλεονεκτήματά του θα καλλιεργηθεί μόνον μέσω άλλων εφαρμογών. Πόσο ξεροκέφαλοι πρέπει να είστε για να το δείτε αυτό...

Το παράδειγμα με τα κινητά είναι άστοχο διότι η προσαρμογή εκεί είναι ευκολότερη ενώ και ο παραπάνω ψυχολογικός παράγοντας δεν υφίσταται.

Δημοσ.

Πάντως από το forum του insomnia στο οποίο ο μέσος χρήστης έχει επίγνωση για το λινουξ, τον ανοιχτό κώδικα κλπ. υπάρχει μεγαλύτερη προτίμηση στα Windows. Κάποιος λόγος θα υπάρχει ε;

Δημοσ.

@ smirnov

Εσύ γιατί δε λες να καταλάβεις και να παραδεχτείς ότι δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής? Στο κάτω κάτω όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί ή να αλλάξει, ας πληρώνει το price premium για win. Να υπάρχει όμως δικαίωμα επιλογής! Θεός είσαι και μπήκες στο μυαλό του κάθε χρήστη για να ξέρεις αν θα επιλέξει να βάλει linux ή όχι (αν θα είχε την επιλογή)? 30 εκ linux χρήστες στον κόσμο, νομίζεις ότι είναι guru όλοι τους? Για όνομα... Πότε δούλεψες τελευταία φορά ubuntu? Αυτά που γράφεις ούτε πριν 5 χρόνια δεν ίσχυαν.

Δημοσ.
Πάντως από το forum του insomnia στο οποίο ο μέσος χρήστης έχει επίγνωση για το λινουξ, τον ανοιχτό κώδικα κλπ. υπάρχει μεγαλύτερη προτίμηση στα Windows. Κάποιος λόγος θα υπάρχει ε;

Εσύ έχεις επίγνωση απο Linux distros ?

Δημοσ.

Η έλλειψη πληροφορικής παιδείας είναι ο κύριος λόγος.

Αλλά υπάρχουν και πολλοί που επιλέγουν windows συνειδητά.

Εν πάση περιπτώση, η εμμονή των οπαδών linux καταντά γραφική και κουραστική.

Δημοσ.
@ smirnov

Εσύ γιατί δε λες να καταλάβεις και να παραδεχτείς ότι δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής? Στο κάτω κάτω όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί ή να αλλάξει, ας πληρώνει το price premium για win. Να υπάρχει όμως δικαίωμα επιλογής! Θεός είσαι και μπήκες στο μυαλό του κάθε χρήστη για να ξέρεις αν θα επιλέξει να βάλει linux ή όχι (αν θα είχε την επιλογή)? 30 εκ linux χρήστες στον κόσμο, νομίζεις ότι είναι guru όλοι τους? Για όνομα... Πότε δούλεψες τελευταία φορά ubuntu? Αυτά που γράφεις ούτε πριν 5 χρόνια δεν ίσχυαν.

Εγώ δουλεύω σε windows για συγκεκριμένους λόγους. Δεν έχω λόγο να αλλάξω.

Γράφω σε προηγούμενο post ότι οποιοσδήποτε εξαναγκασμός είναι ενοχλητικός, συνεπώς αναγνωρίζω το δικαίωμα επιλογής.

Εσείς δεν λέτε να αποδεχτείτε ότι απλώς κάποιοι μπορεί να μην θέλουν το linux, έτσι απλά. Αλλά με το ζόρι πάτε να τους τραβήξετε.

Και εξάλλου όταν αναφέρετε για κολλήματα, μπλε οθόνες, και άλλα προβλήματα στα windows που δεν υφίστανται πλέον,

αυτό δείχνει ότι νομίζετε ότι τα 7 είναι το ίδιο με τα 98 ( "Πότε δούλεψες τελευταία φορά "windows" ; " )....

Δημοσ.
Εσύ έχεις επίγνωση απο Linux distros ?

Ναι έχω, χρησιμοποιώ μάλιστα. Τι σχέση έχει αυτό με το γεγονός πως οι περισσότεροι στο forum χρησιμοποιούν Windows?

Εν πάση περιπτώση, η εμμονή των οπαδών linux καταντά γραφική και κουραστική.

+1

Δημοσ.
Ναι έχω, χρησιμοποιώ μάλιστα.

Έβαλες και εσύ ένα φεγγάρι ε ? Η προσωπική μου άποψη είναι ούτε έχεις, ούτε και κάθισες να ασχοληθείς σοβαρά με linux βάσει όσων γράφεις. Αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη και σίγουρα δεν είναι το θέμα μας.

Τι σχέση έχει αυτό με το γεγονός πως οι περισσότεροι στο forum χρησιμοποιούν Windows?

Επίσης υπάρχει και μεγάλη προτίμηση στο linux. Τα ποσοστά θα σας εκπλήξουν

27-02-2010 --> τα μέχρι τότε αποτελέσματα του poll στο insomnia (μπλε είναι το min και το κόκκινο το max για κάθε λειτουργικό)

34471100.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.
Επίσης υπάρχει και μεγάλη προτίμηση στο linux. Τα ποσοστά θα σε εκπλήξουν

Πως να με εκπλήξει; Αφού οι χρήστες μόνο των Windows 7 ξεπερνάν όλους όσους χρησιμοποιούν linux. Τι είπα εγώ;

Έβαλες και εσύ ένα φεγγάρι ε ? Η προσωπική μου άποψη είναι ούτε έχεις, ούτε και κάθισες να ασχοληθείς σοβαρά με linux βάσει όσων γράφεις. Αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη και σίγουρα δεν είναι το θέμα μας.

Απ' ότι γράφεις εσύ καταλαβαίνω πως έχει ξεμείνει στα windows ME. Ούτε κάθισες να ασχοληθείς σοβαρά με windows από τότε. Εγώ τώρα χρησιμοποιώ linux. Και σου έφερα ως παράδειγμα την προτίμηση του φορουμ. Τι άλλο θες;

Δημοσ.

Απ' ότι γράφεις εσύ καταλαβαίνω πως έχει ξεμείνει στα windows ME. Ούτε κάθισες να ασχοληθείς σοβαρά με windows από τότε.

Αυτό που είπα κι εγώ :

"Και εξάλλου όταν αναφέρετε για κολλήματα, μπλε οθόνες, και άλλα προβλήματα στα windows που δεν υφίστανται πλέον,

αυτό δείχνει ότι νομίζετε ότι τα 7 είναι το ίδιο με τα 98 ( "Πότε δούλεψες τελευταία φορά "windows" ; " )...."

Πρεσβεύουν μια μοραλιστική ιδεολογία αλλά οι ίδιοι είναι γενικά κακόπιστοι και ξεροκέφαλοι.

Προσωπικά μόνον έναν συνάντησα ως τώρα που ήταν λογικός και όταν του εξήγησα γιατι επιμένω στα win είπε "εντάξει, πάσσο.."

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...