twiner Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δινει ο κοσμος 50ε για λογισμικο το οποιο μονο του κανει 150ε μαζι με νεο μηχανημα και το βλεπουμε ΚΑΙ αυτο κακο. Δεν είναι κακό. Είναι παράλογο. Οι προγραμματιστές της Microsoft(όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος άνθρωπος) πρέπει να πληρώνονται ανάλογα με τη δουλειά τους και όχι περισσότερο. περισσότερα εδώ.
iliaskr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Νομιζω το κουρασαμε το θεμα......Δινει ο κοσμος 50ε για λογισμικο το οποιο μονο του κανει 150ε μαζι με νεο μηχανημα και το βλεπουμε ΚΑΙ αυτο κακο. Φανταστειτε ΠΟΣΟΙ διαφωνουν με αυτο που λετε, ποσοι θα επρεπε να δωσουν 150ε για να βαλουν Windows αντι για 50ε.......Φυσικα ομως Δεν κοιταμε την πλειονοτητα, Δεν κοιταμε το 80% των ανθρωπων, λεμε ομως πως κοιταμε το κρατος και την οικονομια.... Οι περισσότεροι απο αυτό το 80% δεν ξέρουν για εναλλακτικές λύσεις για αυτό πάνε σαν τα πρόβατα στα μαγαζία και αγοράζουν τα Windows.Δεν μπορείς να αρνηθεις οτι η πλειονότητα των χρηστών Windows δεν ξέρουν οτι έχουν επιλογές και έτσι έχουμε κάτι απάντησεις όπως ''Θέλω να βάλω τα 7 γιατί έχουν διάφανα παράθυρα....αξίζουν τα 100 ευρώ,είναι όμορφα και τα πήρε και ο γείτονας''
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Γιατί τότε δεν προσπαθείς να πείσεις αυτούς αλλά εμάς ; Eμείς βάζουμε windows για συγκεκριμένους λόγους, συνειδητά και δεν αλλάζουμε γνώμη. Αλλά και πέραν αυτού, ο αρχάριος το πρώτο πράγμα που κοιτάζει είναι η ευκολία και το interface. Kαι σ' αυτό αμφότερα τα win και mac τα πάνε μια χαρά...
iliaskr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Ναι, οταν κυριαρχησε 10+ χρονια μετα. Μα αμα δεν ειχε κανει αυτην την κινηση ειναι πολυ πιθανον τα IBM να ανηκαν πλεον στο χρονοντουλαπο της ιστοριας. Πιστευεις οτι υπηρχε η παραμικρη πιθανοτητα να ειχαμε ελευθερια στο hardware και στο software σε μια τετοια περιπτωση? Με apple και ισως μεταλλαγμενες εκδοσεις των home τυπου amiga? Ολα κλειστα θα ηταν και κανεναν δεν θα τον πειραζε γιατι δεν θα σκεφτοταν καν οτι χρειαζεται τετοιου ειδους ελευθεριες. Και εδω ειναι η ειρωνια στην οποια αναφερομουν. Ακομα και αν ως εκ θαυματος, καταφερνε ο μεσος χρηστης να ακουσει οτι υπαρχει η εναλλακτικη του GNU OS (αν ειχε φτασει ποτε σε σοβαρο επιπεδο χωρις τον πυρηνα linux) για ποιο λογο να θελει να αντικαταστησει το λειτουργικο που θα ειχε ηδη αναγκαστικα στην κλειστη πλατφορμα του με αυτο? Εντάξει,αλλά ήρθε μετά και αυτή και έκανε το δικό της πραξικόπημα.Σου δίνει ελεύθερα το υλικό,αλλά σε σκλαβώνει στο λογισμικό... Εγώ πάντως θα προτιμούσα την IBM.Υποστηρίζει και το GNU/Linux :lol:
iliaskr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Γιατί τότε δεν προσπαθείς να πείσεις αυτούς αλλά εμάς ; Eμείς βάζουμε windows για συγκεκριμένους λόγους, συνειδητά και δεν αλλάζουμε γνώμη. Αλλά και πέραν αυτού, ο αρχάριος το πρώτο πράγμα που κοιτάζει είναι η ευκολία και το interface. Kαι σ' αυτό αμφότερα τα win και mac τα πάνε μια χαρά... Απο αυτή σου την απάντηση καταλαβαίνω ότι είτε δεν έχεις δοκιμάσει πότε GNU/Linux ή το δοκίμασες πολύ λίγο.Το Gnome και το KDE είναι άξιοι ανταγωνιστές (αν δεν υπερτερούν) μπροστά στο Aqua ή το Aero.
Nik.K Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Ανθρωποι δεν καταλαβαινετε ενα πραγμα. ΔΕΝ παιζει ρολο το πως το γιατι κτλ κτλ κτλ, παιζει ρολο το ΤΙ θελει το 80%. Και στην Ελλαδα εχουμε λιγους με αυτοματα κιβωτια αυτοκινητων αλλα ΕΓΩ δεν το γουσταρω, μαρεσει το 5-6ταχυτο γιατι οπως λες και εσυ ΕΤΣΙ εμαθα. Παιζει ρολο το οτι ΕΤΣΙ εμαθα ? Αυτο δεν θελω ? Τι με νοιαζει αν γλυτωσω καυσιμα με το αυτοματο αφου ΔΕΝ το θελω γιατι ΔΕΝ μαρεσει ? Πως πατε οι Linuxovioi να αλλαξετε με το ετσι θελω την συνηθεια των ανθρωπων ? Ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο να το σεβαστειτε ? Δεν λεω κατι αλλο στο συγκεκριμενο θεμα, το ξεσκισαμε.
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δεν υπάρχουν άγιοι στις επιχειρήσεις. Η MS φέρθηκε κάποτε πολύ καλά στην αγορά και για αρκετό καιρό. Οι χρήστες την έκαναν ότι είναι σήμερα γιατί κάποτε τους βόλευε, δεν έγινε μόνη της. Και ακόμα τους βολεύει σε μεγάλο βαθμό.
dkoum Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 απλα και οι τιμες ειναι σχετικες ποσο πανωωωωωωωωωωωωωω τα βαζουν ποια ???????? επαθα πλακα δειτε τις τιμες http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.00659 557,21 € http://www.amazon.com/Windows-Vista-Ultimate-SP1-VERSION/dp/B0013O77GM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=software&qid=1277585555&sr=8-1 109,53 €
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Απο αυτή σου την απάντηση καταλαβαίνω ότι είτε δεν έχεις δοκιμάσει πότε GNU/Linux ή το δοκίμασες πολύ λίγο.Το Gnome και το KDE είναι άξιοι ανταγωνιστές (αν δεν υπερτερούν) μπροστά στο Aqua ή το Aero. Ελάχιστα. Αλλά δεν έχω λόγο. Κάνω συγκεκριμένες δουλειές και δεν θέλω πειράματα. Και ούτε το κόστος του λειτουργικού είναι εξωφρενικό για να σκεφτώ κάτι άλλο. (δεν το απορρίπτω βέβαια, απλώς δεν έχω λόγους να το χρησιμοποιήσω)
iliaskr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Ανθρωποι δεν καταλαβαινετε ενα πραγμα. ΔΕΝ παιζει ρολο το πως το γιατι κτλ κτλ κτλ, παιζει ρολο το ΤΙ θελει το 80%. Και στην Ελλαδα εχουμε λιγους με αυτοματα κιβωτια αυτοκινητων αλλα ΕΓΩ δεν το γουσταρω, μαρεσει το 5-6ταχυτο γιατι οπως λες και εσυ ΕΤΣΙ εμαθα. Παιζει ρολο το οτι ΕΤΣΙ εμαθα ? Αυτο δεν θελω ? Τι με νοιαζει αν γλυτωσω καυσιμα με το αυτοματο αφου ΔΕΝ το θελω γιατι ΔΕΝ μαρεσει ? Πως πατε οι Linuxovioi να αλλαξετε με το ετσι θελω την συνηθεια των ανθρωπων ? Ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο να το σεβαστειτε ? Δεν λεω κατι αλλο στο συγκεκριμενο θεμα, το ξεσκισαμε. Ανακυκλώνεσαι λέγοντας συνέχεια τα ίδια επιχειρήματα. Αφού οι περισσότεροι από αυτό το 80% δεν ξέρουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές,πως θα ξέρουν τι είναι καλύτερο για να το επιλέξουν; Και κανείς δεν σε αναγκάζει να διαβάζεις τα πόστ των χρηστών GNU/Linux. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2010 από iliaskr
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 απλα και οι τιμες ειναι σχετικες ποσο πανωωωωωωωωωωωωωω τα βαζουν ποια ???????? επαθα πλακα Φταίει και το πρόστιμο της E.E. Aυτό πληρώνουμε. Τι κατάλαβαν ; Πιο ακριβά windows. Kαι παραλίγο να βγουν και χωρίς τον explorer, κολοβά.
iliaskr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ελάχιστα. Αλλά δεν έχω λόγο. Κάνω συγκεκριμένες δουλειές και δεν θέλω πειράματα. Και ούτε το κόστος του λειτουργικού είναι εξωφρενικό για να σκεφτώ κάτι άλλο. (δεν το απορρίπτω βέβαια, απλώς δεν έχω λόγους να το χρησιμοποιήσω) Αφού δεν έχεις δοκιμάσει κάτι πως έχεις γνώμη για αυτό;Κατέβασε το Ubuntu ή κάποια άλλη διανομή να δοκιμάσεις με τα μάτια σου το GNU/Linux.
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Αφού οι περισσότεροι από αυτό το 80% δεν ξέρουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές,πως θα ξέρουν τι είναι καλύτερο για να το επιλέξουν.Και κάνεις δεν σε αναγκάζει να διαβάζεις τα πόστ των χρηστών GNU/Linux. Δεν εννοείτε να καταλάβετε κάτι. Δεν επιτυγχάνει αυτό που είναι πιο καλό, η εμπορική επιτυχία είναι συνάρτηση κι' άλλων παραγόντων. Και ούτε όλοι προβληματίζονται για την αγορά ενός υπολογιστή. Αγοράζουν το προφανές (που δεν είναι το linux). To linux μπορεί να έρθει μετά ανάλογα με την πληροφορική παιδεία που έχει ο χρήστης. Όσο και να προσπαθείτε να τον στρέψετε προς αυτό, δεν θα πάει αν δεν υπάρξει κάποια λιγότερο επιπόλαιη ενασχόληση με το μηχάνημα. Κι αυτό δεν συμβαίνει εύκολα/συχνά/αρχικά. Ο περισσότερος κόσμος δεν προβληματίζεται, θέλει μόνο να κάνει τη δουλειά του και τίποτε άλλο. Το 80% από αυτή την άποψη ανήκει εκεί.
dkoum Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 θελω να βαλω linux στο raid που εχω ποσες εντολες πρεπει να γραψω ? για να περασω τον driver
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Αφού δεν έχεις δοκιμάσει κάτι πως έχεις γνώμη για αυτό;Κατέβασε το Ubuntu ή κάποια άλλη διανομή να δοκιμάσεις με τα μάτια σου το GNU/Linux. Έχω δει το ubuntu 9.04 από το live CD. Προτιμώ τα windows για διάφορους λόγους. Αλλά μην προσπαθείς να πείσεις εμένα, εγώ έχω επιλέξει συνειδητά. Για άλλες περιπτώσεις δεν διαφωνώ ότι ίσως πρέπει να δοκιμάσουν. Kαι γιατί τόση εμμονή με το λειτουργικό ; Δύσκολα θα αλλάξει κάποιος λειτουργικό. Είναι πιο εύκολο να πειστεί μέσω άλλου ελεύθερου λογισμικού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις