Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραια γραμματοσειρα εχετε βαλει στην Petition, δεν την ανοιγει καν :P

Και να πω ότι δεν το έχω γράψει; To "utf8" δε σου λέει τίποτα; Μάλλον όχι. Δεν έχεις επιλογή για encoding στο petition_online. Έτσι είναι το site φτιαγμένο.

• Απαντ. 735
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόνο που οι υπολογιστές του 1821 που έχει το κράτος έχουν windows 2000. Και αφού εξοικονομήσει €100.000 από άδειες (που δεν αγοράζουν πια -να έχουμε να λέμε) θα πληρώσει €2.000.000 για να προγραμματίσουν τις εφαρμογές σε linux και άλλα €30.000.000 για εκπαίδευση των υπαλλήλων οι οποίοι στο τέλος θα πουν "Μου φαίνεται διαφορετικό και δύσκολο" και θα κάνουν τη δουλειά με το χέρι.

Το petition μου θυμίζει γράμμα κάποιου προς τους 300 ο οποίος ζητούσε επιστροφή του πολυτονικού (lol) στα σχολεία και τόνιζε πως το απαιτεί το σύνολο του λαού. Μετά παραπονιόταν γιατί μόνο ένας βουλευτής του απάντησε.

Γιατί είναι φιλελληνική; Επειδή σε κάθε thread 50 λινουξάδες μας τα πρήζουν στα Ελληνικά;

Ναι μωρέ... Δημόσιοι οργανισμοί της ΕΕ που το γυρνάνε σε open source και ανακοινώνουν εξοικονόμηση χχ.000.000 ευρώ ανά έτος δεν το έχουν μελετήσει καλά. Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Γιατί είναι φιλελληνική;

Γιατί κάθε ευρώ που εξοικονομείται από τα λειτουργικά έξοδα του δημοσίου είναι και μια ηλιαχτίδα στην άκρη του τούνελ στο οποίο έχει μπει η χώρα και που απέχει δεκαετίες μακρυά. Πρέπει να νιώθει κάποιος βέβαια για να καταλάβει τι εννοώ.

Είχε γίνει μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτό στο insomnia και στο ubuntu-gr, αν θυμάμαι καλά είναι θέμα του petition online, όχι αυτών που έγραψαν το κείμενο.

Ακριβώς

Δημοσ.
Και ποια είναι η ιδανική τιμή για τα "7" κατά την γνώμη σου;

Τώρα έχουν κοντά στα 100 ευρώ τα Home premium DSP. Αν είχαν πχ 30-40 ευρώ, εγώ πιθανότατα θα τα έπαιρνα αυθεντικά. Ίσως όχι τα 7, μιας που τώρα κόλλησα με το ubuntu (και δεν χρησιμοποιώ τα 7, ούτε πειρατικά), αλλά τα vista μπορεί να τα είχα πάρει.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν φταινε τα Ελληνικα και σε αυτα κανει μαιμουδιες αλλα Ολες τις αλλες Petitions τις ανοιγει μια χαρα.

Toli με 30-40ε αγοραζουμε φανελακια οχι λειτουργικο.....

Δημοσ.
Toli με 30-40ε αγοραζουμε φανελακια οχι λειτουργικο.....

Ακριβώς γι αυτό τα δίνουμε σε φανελάκια κι όχι σε λειτουργικά. Αν είχαν φυσιολογικές τιμές και τα λειτουργικά δε θα είχαμε τα Windows "απ' το θείο".

Γιατί 300€ και βάλε για retail box πάει πολύ. Τόσο πήρα όλο το laptop. :lol:

Δημοσ.

Φυσιολογικη τιμη θεωρεις τα 30-40ε εσυ ? 30ε Τουλαχιστον πληρωνει το ατομο σε ενα Restaurant, μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

Δημοσ.

Ανάλογα την έκδοση. Για τις retail θεωρώ λογικό 100€ για τη home premium και 150€ για την professional. Για τις DSP -50%.

Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό το πράγμα... μισό μηνιάτικο για ένα λειτουργικό; :lol:

Δημοσ.

Ε ναι, το να δινουμε 10+ε το ατομο σχεδον καθε βραδυ για ενα ποτο και αλλα 5-10ε για φαγητο ειναι δικαιολογημενο και γιαυτο ολα τα μαγαζια ειναι φισκα....Δεν σχολιαζω καν τα σκυλαδικα κτλ κτλ κτλ....Το να δωσουμε 150ε για ενα λειτουργικο μας πεφτει βαρυ....

Δημοσ.

Οι DSP αν δεν κάνω λάθος πάνε bundled "και καλά" με το hardware. Θεωρητικά δεν είσαι νόμιμος όταν κάνεις αναβάθμιση να συνεχίσεις να τα έχεις. Αν θέλεις να είσαι νόμιμος συζητάμε για 200+ ευρώ ανάλογα με την έκδοση, ώστε να είσαι καλυμμένος και σε αναβαθμίσεις. Το κόστος είναι απλά εξωφρενικό για ένα λειτουργικό για games. Αυτό είναι όλο κι όλο. Σχεδόν το 99% των λοιπών χρήσεων ενός Η/Υ το καλύπτεις με ένα ubuntu για παράδειγμα. Κόστος; 0 .

Δημοσ.
Ε ναι, το να δινουμε 10+ε το ατομο σχεδον καθε βραδυ για ενα ποτο και αλλα 5-10ε για φαγητο ειναι δικαιολογημενο και γιαυτο ολα τα μαγαζια ειναι φισκα....Δεν σχολιαζω καν τα σκυλαδικα κτλ κτλ κτλ....Το να δωσουμε 150ε για ενα λειτουργικο μας πεφτει βαρυ....

Εγώ πάντως δεν δίνω 10+ ευρώ κάθε βράδυ, οπότε δικαιούμαι να τα θεωρώ ακριβά :P

Πόσο μάλλον όταν το desktop μου μου κόστισε 350 ευρώ και το netbook μου 300. Σιγά μην έδινα 450 και 400 έκαστο.

Δημοσ.
30e Τουλαχιστον πληρωνει το ατομο σε ενα Restaurant, μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

Κοίτα , μάλλον εσύ τα ισοπεδώνεις όλα που θεωρείς ότι ο μέσος Έλληνας δίνει αυτή τη στιγμή 30 ευρώ / άτομο σε restaurant. Επειδή εγώ δεν είμαι ούτε single 20άρης, ούτε και τα έχω από τον μπαμπά μου που χώθηκε σε κάθε πιθανή μίζα του δημοσίου, ΔΕ διαθέτω 30 ευρώ / άτομο για restaurant.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που εχεις το S/N δεν σου λεει κανεις τπτ. Απλα ερχονται πιο φτηνα γιατι ειναι προεγκατεστημενα και δεν σου δινουν δισκακι...Συν το οτι με την συμφωνια αυτη η MS πουλαει χιλλιαδες κομματια οποτε λογικο να τα χρεωνει τοσο.

Linuxovie μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Και σε ταβερνα να πας θα το σκασεις το 20αρι ανα ατομο, σε πιτσαρια να πας το 15αρι το εχεις στο νερο....Μην λεμε με λιγα λογια οτι μας κατεβει.

Δημοσ.

Linuxovie μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Και σε ταβερνα να πας θα το σκασεις το 20αρι ανα ατομο, σε πιτσαρια να πας το 15αρι το εχεις στο νερο....Μην λεμε με λιγα λογια οτι μας κατεβει.

Θα θελα να ξερα που πάτε και τρώτε :P

Δημοσ.
Ε ναι, το να δινουμε 10+ε το ατομο σχεδον καθε βραδυ για ενα ποτο και αλλα 5-10ε για φαγητο ειναι δικαιολογημενο και γιαυτο ολα τα μαγαζια ειναι φισκα....Δεν σχολιαζω καν τα σκυλαδικα κτλ κτλ κτλ...

Αυτα που λες δεν ισχυουν.

Δημοσ.
Απο την στιγμη που εχεις το S/N δεν σου λεει κανεις τπτ. Απλα ερχονται πιο φτηνα γιατι ειναι προεγκατεστημενα και δεν σου δινουν δισκακι...Συν το οτι με την συμφωνια αυτη η MS πουλαει χιλλιαδες κομματια οποτε λογικο να τα χρεωνει τοσο.

Θα στο ξαναγράψω άλλη μιά φορά : Τα δεδομένα σου είναι FUBAR. Μάλλον δεν έχεις νιώσει τι συμβαίνει.

Ενταξει δεν ξερω ο Linuxovios τι κανει, μπορει ολη μερα να ειναι στο σπιτι κλειδωμενος μπροστα στο Linux, ο Normal κοσμος ομως βγαινει...

Εργάζομαι σκληρά, έχω οικογένεια, περιμένω παιδί, πληρώνω δάνειο, είμαι αξιοσέβαστος στον κοινωνικό και επαγγελματικό μου κύκλο, είμαι ενεργός πολίτης κτλ. Αυτά τα λίγα κάνω. Εσύ βέβαια μέσα στην κοσμάρα σου είσαι κλεισμένος (έστω και αν σκας καθημερινά 10 ευρώ για ποτό ή καφέ) και λογικό να μην κατανοείς ότι και μια χαρά normal είμαι και όλα τα παραπάνω δεν τα επιτυγχάνω όντας κλεισμένος όλη μέρα μπροστά σε ένα linux box. 'Έστω ότι εγώ ζω στην πλάνη μου. Τουλάχιστον έχω έναν ηθικό στόχο με αυτά που γράφω : Να ξεκολλήσει έστω και ένας από τα wιn, μπας και γίνουμε τόσοι πολλοί ώστε να αναγκάσουμε και το ηλίθιο και αρπακτικό κράτος να ξεκολλήσει κι αυτό. Ο δικός σου στόχος ποιος είναι? Να γίνει η MS πλουσιότερη ή περισσότερο κραταιά ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...