status Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Γιατί όταν εσύ πρωτοπήρες υπολόγιστή σε ενημέρωσαν ότι υπάρχουν επιλογές;Αύτο δεν είναι άδικο;Όταν η MS πληρώνει για να μην υπάρχει συμβατότητα υλικού με άλλα λειτουργικά είναι σωστό; Εμένα είχε basic, πιάνομαι για κορόϊδο; :Ρ
Luffy-san Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Γιατί όταν εσύ πρωτοπήρες υπολόγιστή σε ενημέρωσαν ότι υπάρχουν επιλογές;Αύτο δεν είναι άδικο;Όταν η MS πληρώνει για να μην υπάρχει συμβατότητα υλικού με άλλα λειτουργικά είναι σωστό; Moνος σου πρεπει να ενημερωθεις....... Τι κανει η MS;Ποτε συνεβει αυτο και δεν το εχω παρει χαμπαρι ; Εγω παντος στο pc μου οτι μου καπνισει βαζω......
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 κάτι νορμάλ δεν γίνεται ποτέ δηλαδή... Νορμάλ όπως το εννοεί ποιός? Επειδή σας είπανε ότι αυτό υπάρχει και αυτό είναι το "καλό" δεν σημαίνει ότι σας είπανε το σωστό και το "νορμάλ"... Όταν οι Windowαδες δούν λίγο πιο πέρα από τη μπλε τους οθόνη ίσως καταφέρουμε να μιλήσουμε σοβαρά, για την ώρα θα προτιμήσω να αποχωρήσω από τη συζήτηση...
Nik.K Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Προς ολα τα φιλαρακια που λενε πως η MS Επιβαλει τα Windows στους ανθρωπους.... Παρτε ενα τυχαιο αριθμο ατομων, 50-100-1000-2000....Τωρα βαλτε μπροστα τους ενα PC με Linux και μετα ενα PC με Windows......( Και με MacOS αν θελετε για να ειμαστε δικαιοι ) Ρωτηστε τους μετα απο λιγη ωρα ποιο απο τα 2(3) PC θα κρατουσαν............ Νομιζω το αποτελεσμα θα ξεκαθαρισει τα περι " ΕΠΙΒΟΛΗΣ " και τα περι ποιο λειτουργικο εχει την Πρωτια.........
alexzzz Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Νορμάλ όπως το εννοεί ποιός? Επειδή σας είπανε ότι αυτό υπάρχει και αυτό είναι το "καλό" δεν σημαίνει ότι σας είπανε το σωστό και το "νορμάλ"... Όταν οι Windowαδες δούν λίγο πιο πέρα από τη μπλε τους οθόνη ίσως καταφέρουμε να μιλήσουμε σοβαρά, για την ώρα θα προτιμήσω να αποχωρήσω από τη συζήτηση... Στον χαβαλέ το πήγαινα σε στυλ "ή από πολύ νωρίς τους drivers ή 200 χρόνια μετά" αλλά μιας και ψοφάς για παρεξήγηση να σου πω ότι δεν έχουμε όλοι μας την όρεξη να φανατιστούμε και να σώσουμε την παγκόσμια ισορροπία φωνάζοντας πίσω από την οθόνη μας... Αν το linux κάποτε μου προσφέρει αυτά που θέλω και κάτι παραπάνω από τα windows θα περάσω σε linux... εσύ τότε θα μαλώνεις με αυτούς που το γύρισαν αργά και θα πασχίζεις να τους πείσεις ότι είσαι χρόνια linuxας και ότι παλιά ήταν πιο καλά. Όπως γίνεται τώρα με το Ubuntu που ξάφνου δεν είναι Linux αλλά η microsoft με ρούχα αθλητικά... στο δια ταύτα εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου. θα είναι με win, με mac os, με linux, με γραφομηχανή ή πισι... με ότι και αν είναι
cb_papi Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Γιατί όταν εσύ πρωτοπήρες υπολόγιστή σε ενημέρωσαν ότι υπάρχουν επιλογές;Αύτο δεν είναι άδικο;Όταν η MS πληρώνει για να μην υπάρχει συμβατότητα υλικού με άλλα λειτουργικά είναι σωστό; 1ον: Για να μην γνωρίζεις την ύπαρξη του linux σημαίνει πως δεν είσαι και πολύ σχετικός με υπολογιστές. Πάει λοιπόν ο άσχετος στο Πλαίσιο και αγοράζει ένα λάπτοπ. Αν του πούνε: Υπάρχει με windows που υποστηρίζουν όποια εφαρμογή θέλετε και μπορείτε να παίξετε παιχνίδια και απ΄την άλλη υπάρχει το λινουξ που έχει ναι μεν open source (Σορρυ κι όλας αλλά χ@στηκε ο άσχετος για το open source απ'τη στιγμή που βρίσκει ό,τι θέλει στο ιντερνετ. Απ΄τη στιγμή που είναι άσχετος δεν έχει άλλο τρόπο να αξιοποιήσει ένα open-source πρόγραμμα, εκτός από την δωρεάν διάθεσή του.) αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μισές γνωστές εφαρμογές, δεν μπορείτε να παίξετε παιχνίδια. Τι θα διάλεγε ο άσχετος;
Luffy-san Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Στον χαβαλέ το πήγαινα σε στυλ "ή από πολύ νωρίς τους drivers ή 200 χρόνια μετά" αλλά μιας και ψοφάς για παρεξήγηση να σου πω ότι δεν έχουμε όλοι μας την όρεξη να φανατιστούμε και να σώσουμε την παγκόσμια ισορροπία φωνάζοντας πίσω από την οθόνη μας... Αν το linux κάποτε μου προσφέρει αυτά που θέλω και κάτι παραπάνω από τα windows θα περάσω σε linux... εσύ τότε θα μαλώνεις με αυτούς που το γύρισαν αργά και θα πασχίζεις να τους πείσεις ότι είσαι χρόνια linuxας και ότι παλιά ήταν πιο καλά. Όπως γίνεται τώρα με το Ubuntu που ξάφνου δεν είναι Linux αλλά η microsoft με ρούχα αθλητικά... στο δια ταύτα εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου. θα είναι με win, με mac os, με linux, με γραφομηχανή ή πισι... με ότι και αν είναι +1 alex δγηφδηφγξ
kurkosdr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Εγω παντως ξερω οτι η Microsoft ηρθε και εκανε την τεχνολογια ανθρωπινη. Μπορει να μην την εκανε λιτοδιαιτη σε πορους, αλλα την εκανε ανθρωπινη. Ολοι εσεις που υπερασπιζεστε τα unixοειδη και το linux, εχετε δει τι γινοτανε πριν ερθει η Microsoft στο παιχιδι;Οπου για την παραμικρη λειτουργικοτητα επρεπε να γλυψεις τους neckbeards στο Berkley και το MIT, οι οποιοι αμα ειχαν χρονο και αμα ηθελαν σου εδιναν μια βλακειουλα τυπου X11 ή NFS (nightmare filesystem) να κανεις την δουλεια σου. Τι εκανε το unix και το linux οταν η MS σαρωνε; Τιποτα! Εμεινε το ιδιο, με την ιδια χαλια λειτουργικοτητα και το ιδιο δυσχρηστο. Ακομα και σημερα, εν ετη 2010, κοιταχτε τις διανομες σας: Καρκινωμα το X11, φιασκο ολικης το pulseaudio. Για να μην μιλσω για την λειτουργικοτητα σε επιπεδο GUI ή για το θεμα των εφαρμογων και τα dependencies. Η για το tearing του Compiz. Ποναει η αληθεια εε;; Δυστυχως ετσι ειναι. Το μονο "κακο" που εκανε η MS ηταν να προτεινει το δικο της API, το οποιο ολοι το βρισκουν ανωτερο του Xserver, pulseaudio αν θελετε να ξερετε. Θεμα μονοπωλιου στο ΟΕΜ δεν υπαρχει, η Dell ειναι εκει και περιμενει τα λειτουργικα σας, επι πληρωμη ή μη. Δωστε τα! Α, ναι ξεχασα, ολα ειναι δυσχρηστα και φτωχικα, και σας φταιει ο κοσμος που δεν θελει να "ξεσυνηθισει" απο τα ευχρηστα windows και να μαθει terminal. Ε οχι λοιπον, κυριοι gurus. Δεν θα μας γυρισετε πισω. Τοτε που επρεπε να σας γλυφουμε στα bbs-φορουμς για support, να διαβαζουμε ατελειωτες man pages, και να μας λετε οτι "οι συσκευες μας ειναι paperweight", ή οτι ειμαστε winers που θελουμε ολα να δουλευουν με την πρωτη, οτι "ετσι λειτουργει το linux και αμα σ' αρεσει" και αλλα τετοια. Ναι, μερικοι απο εσας (το 1%) εχετε μαθει το linux και το ανεχεστε. Οι υπολοιποι θελουμε λειτουργικοτητα. Και η MS μας την εδωσε με τα seven. Οποτε, σταματηστε να τρολαρετε τα φορουμς. Οσο και αν φωναζεις κυριε gtp77 και οι υπολοιποι, δεν ερχομαστε.
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Στον χαβαλέ το πήγαινα σε στυλ "ή από πολύ νωρίς τους drivers ή 200 χρόνια μετά" αλλά μιας και ψοφάς για παρεξήγηση να σου πω ότι δεν έχουμε όλοι μας την όρεξη να φανατιστούμε και να σώσουμε την παγκόσμια ισορροπία φωνάζοντας πίσω από την οθόνη μας... Αν το linux κάποτε μου προσφέρει αυτά που θέλω και κάτι παραπάνω από τα windows θα περάσω σε linux... εσύ τότε θα μαλώνεις με αυτούς που το γύρισαν αργά και θα πασχίζεις να τους πείσεις ότι είσαι χρόνια linuxας και ότι παλιά ήταν πιο καλά. Όπως γίνεται τώρα με το Ubuntu που ξάφνου δεν είναι Linux αλλά η microsoft με ρούχα αθλητικά... στο δια ταύτα εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου. θα είναι με win, με mac os, με linux, με γραφομηχανή ή πισι... με ότι και αν είναι Ένα τελευταίο προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Το ότι είμαι "linuxας" δεν σημαίνει πως σκέφτομαι σαν τους άλλους linuxαδες. Δεν νομίζω δηλαδή πότε να φτάσω στο σημείο να κάνω αυτά που είπες. Και βέβαια ποτέ δεν είπαμε ότι δεν πρέπει να πας εκεί που κάνεις τη δουλειά σου. ΑΛΛΑ... μερικοί εδώ μέσα μου θυμίζετε τους καθηγητές μου στο ΤΕΙ που δοκίμασαν μια φορά πριν 10 χρόνια Linux και όποιος φοιτητής πάει και τους ρωτάει πλέον του λένε "δεν κάνει το ένα, δεν κάνει το άλλο, είναι δύσκολο, θα τα βρείς σκούρα". Με πειράζει όταν κάποιος παραπληροφορεί τον κόσμο. Για αυτό και σχολίασα τα post τύπου "τα Windows είναι πιο εύχρηστα, α το Linux δεν παίζει HD ταινίες, το Linux δεν έχει drivers". Όταν διαβάζω τέτοιες ανυπόστατες δηλώσεις τρελένομαι. Και όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση είδαν ότι δεν είμαι απόλυτος, έκανα λάθος στα ποσοστά και το είπα. Αλλά όχι την παραπληροφόρηση δεν την ανέχομαι...
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Τι εκανε το unix και το linux οταν η MS σαρωνε; Τιποτα! Εμεινε το ιδιο, με την ιδια χαλια λειτουργικοτητα και το ιδιο δυσχρηστο. Ακομα και σημερα, εν ετη 2010, κοιταχτε τις διανομες σας: Καρκινωμα το X11, φιασκο ολικης το pulseaudio. Για να μην μιλσω για την λειτουργικοτητα σε επιπεδο GUI ή για το θεμα των εφαρμογων και τα dependencies. Η για το tearing του Compiz. Ποναει η αληθεια εε;; Την αλήθεια την ξέρουμε, και ξέρουμε επίσης να διορθώνουμε λάθη στις κοινότητες για αυτό έχει αρχίσει ήδη complete rewrite του X Server, το pulseaudio δεν το έχουν υιοθετήσει όλοι και πάλι πρόκειτε για ένα ακόμη ημιτελές project (bugιασμενο μέχρι θανάτου). Τουλάχιστον σε αντίθεση με το proprietary λογισμικό, το ΕΛ/ΛΑΚ (και κατ επέκταση και το Linux) έχει τη δυνατότητα να διορθώσει τα λάθη του σε εύλογο χρονικό διάστημα
status Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ένα θα πω και τελειώνω με το Microsoft vs Linux. ΗDMI υποστήριξη.
kurkosdr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Τουλάχιστον σε αντίθεση με το proprietary λογισμικό, το ΕΛ/ΛΑΚ (και κατ επέκταση και το Linux) έχει τη δυνατότητα να διορθώσει τα λάθη του σε εύλογο χρονικό διάστημα Τυπικη απαντηση guru.. Βημα 1ο: Κατηγορησε την Microsoft για δηθεν ελλειψη ποιοτητας, ριχνοντας αοριστες κατηγοριες Βημα 2ο: Θαψε κατω απο το χαλι το γεγονος οτι αυτην την στιγμη το Linux δεν εχει τιποτα, και ριξε την υποσχεση οτι θα διορθωθει στο μελλον, ξεχνοντας ποσο αργει το ΕΛΛΑΚ να κανει οτιδηποτε. Θα, θα, θα... Τι στον λουτσο με νοιαζει εμενα οτι εχετε μια καινουρια εκδοση του pulseaudio και του xserver σε beta;; Σε μια βδομαδα τελειωνει η εξεταστικη, και θελω καινουριο λειτουργικο για το pc. Τι εχετε να μου δωσετε; Ενα "bugιασμενο" pulseaudio και τον παλιο xserver. Το ιδιο χαλια GUI, ιδιος χαμος στους drivers και στο power managment. Γιατι να χαλασω το pc μου με αυτα; Εγω θελω καλα λειτουργικα. Παω λοιπον στα Windows 7, και ας λεει ο gtp77 οτι θελει.
redLizard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Τυπικη απαντηση guru.. Βημα 1ο: Κατηγορησε την Microsoft για δηθεν ελλειψη ποιοτητας, ριχνοντας αοριστες κατηγοριες Βημα 2ο: Θαψε κατω απο το χαλι το γεγονος οτι αυτην την στιγμη το Linux δεν εχει τιποτα, και ριξε την υποσχεση οτι θα διορθωθει στο μελλον, ξεχνοντας ποσο αργει το ΕΛΛΑΚ να κανει οτιδηποτε. Θα, θα, θα... Τι στον λουτσο με νοιαζει εμενα οτι εχετε μια καινουρια εκδοση του pulseaudio και του xserver σε beta;; Σε μια βδομαδα τελειωνει η εξεταστικη, και θελω καινουριο λειτουργικο για το pc. Τι εχετε να μου δωσετε; Ενα "bugιασμενο" pulseaudio και τον παλιο xserver. Το ιδιο χαλια GUI, ιδιος χαμος στους drivers και στο power managment. Γιατι να χαλασω το pc μου με αυτα; Εγω θελω καλα λειτουργικα. Παω λοιπον στα Windows 7, και ας λεει ο gtp77 οτι θελει. Κατ αρχάς ευχαριστώ που με λες Guru, με τιμά αυτός ο τίτλος (lol) Βήμα 1: Προσωπικά όλα τα δικά μου "κατηγορώ" αφοράνε features/bugs/aspects τα οποία έχω δεί/αντιμετωπίσει. Τα άλλα δεν με αφορούν. Επίσης πάντα αφήνω μια πιθανότητα ανοικτή για το αντίθετο, για να μη βγω μ*λ&κας στο τέλος. Βήμα 2: Δεν σε ανάγκασε κανείς να τα χρησιμοποιήσεις, δεν θες pulseaudio, βάλε ALSA, δεν θες GNOME, βάλε KDE, δεν θες KDE, βάλε κάποιο Window Manager, δεν θες ούτε αυτό βάλε Windows. Τα "θα θα θα" σε πειράζουν? Τουλάχιστον αυτά είναι τα μόνα "θα" που σύντομα θα υλοποιηθούν, και μόλις γίνει αυτό μετά θα ζητάς άλλα και ξανά δεν 8α είσαι ικανοποιημένος οπότε ξανά θα υπάρξουν "θα" κ πάει λέγοντας... Δεν σου αρέσει ο τρόπος λειτουργίας? Πλήρωσε και πάρε Windows αλλά δεν θα λες "για την λειτουργικοτητα σε επιπεδο GUI" στο Linux όταν άλλοι το βρήσκουν μια χαρά. Οπότε κόφτε επιτέλους τις υποκειμενικότητες
Nik.K Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ένα τελευταίο προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Το ότι είμαι "linuxας" δεν σημαίνει πως σκέφτομαι σαν τους άλλους linuxαδες. Δεν νομίζω δηλαδή πότε να φτάσω στο σημείο να κάνω αυτά που είπες. Και βέβαια ποτέ δεν είπαμε ότι δεν πρέπει να πας εκεί που κάνεις τη δουλειά σου. ΑΛΛΑ... μερικοί εδώ μέσα μου θυμίζετε τους καθηγητές μου στο ΤΕΙ που δοκίμασαν μια φορά πριν 10 χρόνια Linux και όποιος φοιτητής πάει και τους ρωτάει πλέον του λένε "δεν κάνει το ένα, δεν κάνει το άλλο, είναι δύσκολο, θα τα βρείς σκούρα". Με πειράζει όταν κάποιος παραπληροφορεί τον κόσμο. Για αυτό και σχολίασα τα post τύπου "τα Windows είναι πιο εύχρηστα, α το Linux δεν παίζει HD ταινίες, το Linux δεν έχει drivers". Όταν διαβάζω τέτοιες ανυπόστατες δηλώσεις τρελένομαι. Και όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση είδαν ότι δεν είμαι απόλυτος, έκανα λάθος στα ποσοστά και το είπα. Αλλά όχι την παραπληροφόρηση δεν την ανέχομαι... Καλα, αντε κανε μια επισκεψη στα Support Forums τοσο της ATI οσο και της NVIDIA....Και αν δεν σου αρκει δοκιμασε Logitech....Αν παλι και αυτο ειναι μικρο δοκιμασε Canon, HP, Gigabyte, ASUS, Qpad, Saitek, Thrustmaster, Creative και σε αλλες 1000 εταιρειες που οι οδηγοι για Linux δουλευουν με τα χιλια ζορια. Τωρα αν ολα αυτα ειναι μια Πλεκτανη του πλανητη εναντια στο Linux δεν πειραζει, το αποτελεσμα μετραει.... Μην μιλας για παραπληροφορηση ομως γιατι τον τελευταιο καιρο εχετε παραπληροφορησει τον κοσμο με τα θα θα θα θα θα θα θα θα θα....Ηρθε και ο Big Brother ( πως τον ελεγαν ? ) που τρωει οτι βρισκει απο την σολα του παπουτσιου του και εδεσε το γλυκο.....Η διαφημιση επεσε με το κιλο, 100 θεματα για την επισκεψη του και την "Νικη" του ελευθερου λογισμικου....Αλλα τι λεμε τωρα ? Ενα παιδακι τον ρωτησε κατι για συμβατοτητα ανοιχτου λογισμικου με Windows και πως δεν τον εριξαν στην πυρα.....Ωριμη αντιμετωπιση απο τους "guru" του ειδους...... Ας μην το συνεχισουμε ομως αλλο, ας μεινουμε στο 80%+ υπερ των Windows και 20%- Υπερ των θα θα θα θα θα θα (Και σε αυτο περιλαμβανεται και το MacOS).
kurkosdr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Τα "θα θα θα" σε πειράζουν? Κυριως ναι. Και το γεγονος οτι τα τελευταια 12 χρονια μονο "θα" ακουμε απο το linux, ενω δεν μας εχει δωσει τιποτα. Και παρολαυτα, σε οποιο topic καποιος αθωος χρηστης ζηταει βοηθεια για καποιο προβλημα σχετικο με windows (οπου στο 99% των περιπτωσεων το προκαλεσε μονος του), κατευθειαν ερχεται ο στρατος των freetards με αρχηγο τον μεγα gtp77, για να του πει ντε και καλα να βαλει linux και να μαυρισει τη ζωη του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις