Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Επεξεργαστή...

alfas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να φτιάξω ενα καινούριο PC. Και τώρα είμαι στην αναζήτηση του επεξεργαστή...

Έψαξα λίγο και είδα τους παρακάτω.. Η δουλεια που θα κάνει το PC είναι κανα παιχνιδάκι... Καμοιά επεξεργασία Video(οχι επαγγελματικά πράγματα), θα κάνω χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας και κανα σχεδιαστικο (autocad) και MatLab.

Και επιπλέον το PC ενδέχεται να μένει αρκετές ώρες ανοιχτό... και σε "λειτουργία!!!"

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό αυτή τη στιγμή...

ΑMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION

INTEL CORE I7-875K 2.93 GHZ LGA1156 - BOX

Με AMD δεν έχω παίξει ποτέ..!!!Και κοίταξα αυτή τη φορά λόγω της τιμής τους!!! Τώρα το θέμα απόδοσης κτλ κτλ...Περιμένω απο τους πιο ειδικούς!!!

Επίσης είδα πως έχουν βγει και 6πύρηνοι AMD... τι άποψη έχετε για αυτούς...?

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας...Προκαταβολικά!!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στους 2 επεξεργαστές που έβαλες.Το δίλλημα θα είναι είτε 965 vs i5 750 όπου για αυτό που τον θές δηλαδή σχεδιαστικά προγράμματα και επεξεργασία εικόνας και ήχου ο i5 είναι καλύτερος είτε η σύγκριση θα είναι i7 vs (1090 η 1055) όπου τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στους 2 επεξεργαστές που έβαλες.Το δίλλημα θα είναι είτε 965 vs i5 750 όπου για αυτό που τον θές δηλαδή σχεδιαστικά προγράμματα και επεξεργασία εικόνας και ήχου ο i5 είναι καλύτερος είτε η σύγκριση θα είναι i7 vs (1090 η 1055) όπου τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα.

Όταν λες αμφιλεγόμενα;

(Όταν λεω για επεξεργασία βίντεο η εικόνας... δεν εννοώ κάτι επαγγελματικό!!!)

Όσο για τα λεφτά που ρωτάτε παιδιά μακάρι να μπορούσα να δώσω ελάχιστα...Αλλά γενικά θέλω να φτιάξω ενα PCaki με δυνατότητες και να μην χρειάζεται αναβαθμίσεις...

Γενικά οσα PC εχω φτιάξει για εμένα με αυτό το σκεπτικό προχωράω και το κρατάω για 3.5-4 χρόνια...

Δημοσ.
Όταν λες αμφιλεγόμενα;

(Όταν λεω για επεξεργασία βίντεο η εικόνας... δεν εννοώ κάτι επαγγελματικό!!!)

Όσο για τα λεφτά που ρωτάτε παιδιά μακάρι να μπορούσα να δώσω ελάχιστα...Αλλά γενικά θέλω να φτιάξω ενα PCaki με δυνατότητες και να μην χρειάζεται αναβαθμίσεις...

Γενικά οσα PC εχω φτιάξει για εμένα με αυτό το σκεπτικό προχωράω και το κρατάω για 3.5-4 χρόνια...

Ναι αλλά αν δεν μας πείς ακριβές ποσό ;

Δες εδώ μια πρόταση στο χιλιάρικο που με oc στον cpu τον πας 4.5ghz και είσαι άνετος για χρόνια .Βέβαια στην τύχη παίζουμε τώρα,οπότε πες μας ποσό :-)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaafr.png

Δημοσ.

Καθως ο επεξεργαστης πάει σετάκι με την μητρική ξεκινάμε απο εδω που είναι τα σίγουρα:Asrock Socket AM3 880G Extreme3 112,15€(πολύ καλή η τιμή αναλογικά με τα όσα βλέπουμε τελευταία σε αυξήσεις τιμών)

Σχετικά με την επιλογή για επεξεργαστή σιγουρα ΟΧΙ τον amd 965

1.AMD Phenom II X4 955 Black Edition 142.30€ (άλλωστε ο 955 γίνεται σε λιγοτερο απο 1 λεπτο ίδιος σε επιδόσεις με εναν 965 οποτε διαφορα 40+€ δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση)

2.AMD Phenom II X6 1055T 190€

3.AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 285€

όπως βλεπες οταν σκρουτζαρεις βρίσκειες τον εξαπύρηνο στην ίδια τιμη σχεδον με τον τετραπυρηνο 965.Γνωμη μου είναι να πας καπου στην μέση δηλαδη στον 1055.Αν όμως δεν τιθεται θεμα περιορισμένου budget τοτε go for 1090Τ ο οποιος σαν black edition είναι πιο "ευκολος" στο ο/c...

Για ψυχολογικους και μόνο λόγους δεν θα πήγαινα σε ένα (socket 1156) όταν γνωρίζω ήδη πως παει για αντικατάσταση....

Δημοσ.
Ναι αλλά αν δεν μας πείς ακριβές ποσό ;

Δες εδώ μια πρόταση στο χιλιάρικο που με oc στον cpu τον πας 4.5ghz και είσαι άνετος για χρόνια .Βέβαια στην τύχη παίζουμε τώρα,οπότε πες μας ποσό :-)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaafr.png

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου...Για αρχή θα με ενδιέφερε να δω σε τι επεξεργαστή θα κινηθώ...Αρα μου προτείνεις τον επεξεργαστή της φωτογραφίας...

(Για o.c δεν ξέρω αν μπω σε διαδικασία να τον κάνω! Budget για επεξεργαστή η γενικά ρωτάς?)

---------- Προσθήκη στις 17:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:04 ----------

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου...Για αρχή θα με ενδιέφερε να δω σε τι επεξεργαστή θα κινηθώ...Αρα μου προτείνεις τον επεξεργαστή της φωτογραφίας...

(Για o.c δεν ξέρω αν μπω σε διαδικασία να τον κάνω! Budget για επεξεργαστή η γενικά ρωτάς?)

Καθως ο επεξεργαστης πάει σετάκι με την μητρική ξεκινάμε απο εδω που είναι τα σίγουρα:Asrock Socket AM3 880G Extreme3 112,15€(πολύ καλή η τιμή αναλογικά με τα όσα βλέπουμε τελευταία σε αυξήσεις τιμών)

Σχετικά με την επιλογή για επεξεργαστή σιγουρα ΟΧΙ τον amd 965

1.AMD Phenom II X4 955 Black Edition 142.30€ (άλλωστε ο 955 γίνεται σε λιγοτερο απο 1 λεπτο ίδιος σε επιδόσεις με εναν 965 οποτε διαφορα 40+€ δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση)

2.AMD Phenom II X6 1055T 190€

3.AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 285€

όπως βλεπες οταν σκρουτζαρεις βρίσκειες τον εξαπύρηνο στην ίδια τιμη σχεδον με τον τετραπυρηνο 965.Γνωμη μου είναι να πας καπου στην μέση δηλαδη στον 1055.Αν όμως δεν τιθεται θεμα περιορισμένου budget τοτε go for 1090Τ ο οποιος σαν black edition είναι πιο "ευκολος" στο ο/c...

Για ψυχολογικους και μόνο λόγους δεν θα πήγαινα σε ένα (socket 1156) όταν γνωρίζω ήδη πως παει για αντικατάσταση....

Αυτό που μου λες για το socket πολύ χρήσιμο... (Αν και είχα κοιτάξει και στο socket 1366 αλλά να το έχω κατα νου)

Δημοσ.

και το 1366 παει για καταργηση.. αυτο ομως δε λεει τιποτα απο τη στιγμη που θες να κρατησεις τον υπολογιστη σου για 3 χρονια και δε σκοπευεις να αναβαθμιζεις καθε χρονο.. ετσι κι αλλιως θα αλλαξεις και τη μητρικη στο επομενο pc

για τι χρηση το θες το pc σου και τι λεφτα δινεις , αυτο ειναι το θεμα

σε σχεση με τους 4πυρηνους phenom πιστευω αξιζουν τα λιγα παραπανω λεφτα του i5, σε σχεση με τους 6πυρηνους δε ξερω

ο 6πυρηνος στα 300 ειναι σαφως καλυτερος, αλλα συγκρινεται με αλλα πραγματα, ο μικρος 6πυρηνος αλλου ειναι καλυτερος , αλλου χειροτερος, αναλογα για τι τον θες

Δημοσ.

Το Ε0 stepping είναι ο αντικαταστάτης του C0 stepping σε κάποιους επεξεργαστές της intel. Φαντάσου σου το σαν το rev.2 ενός επεξεργαστή με κάποιες βελτιώσεις, όπως καλύτερο overclockabillity, καλύτερες θερμοκρασίες κλπ.

Δημοσ.
Το Ε0 stepping είναι ο αντικαταστάτης του C0 stepping σε κάποιους επεξεργαστές της intel. Φαντάσου σου το σαν το rev.2 ενός επεξεργαστή με κάποιες βελτιώσεις, όπως καλύτερο overclockabillity, καλύτερες θερμοκρασίες κλπ.

Ά ωραία ευχαριστώ...

Δεύτερη ερώτηση: Σε περίπτωση που επιλέξω να αποκτήσω κάποιον 6πύρηνο AMd τι μητρικές κάρτες να κοιτάξω ωστε να είναι απόλυτα συμβατές με τουσ χ6? (με τι chipaki μου προτείνετε ?)

Δημοσ.

Αναλόγως απο τις ανάγκες σου. Εγώ θα επέλεγα ένα από τα τελευταία chipsets της AMD, το 890GX, που είναι φτιαγμένα για τους x6. Και προηγούμενα chipsets υποστηρίζουν κανονικότατα τους χ6, απλά σου λέω τι θα επελεγα εγώ.

Δημοσ.

mobo 890GX + X6 1055T and go for it.

Εγώ θα επέλεγα την Asrock 890GX Extreme3 και τον X6 1055T που πόσταρε ο Dropsreef παραπάνω. Θεωρώ πώς η απόδοση / τιμή αυτού του συγκεκριμένου σετ είναι περισσότερο απο απλά... καλή.

Απο κεί και πέρα είναι πόσα διαθέτεις και αν επιθυμείς να πάς ακόμα παραπάνω στον 1090Τ. :-)

Δημοσ.

εξακολουθεις και δεν λες τι μπατζετ θετεις για ολο το πισι.............................................!!!!!!

αλλιως δεν θα παρεις ολοκληρωμενες απαντησεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...