Προς το περιεχόμενο

τελωνειο

nikdemian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να φερω ενα λαπτοπ αξιας 1000 ευρω απο καναδα απο ebay..ο πωλητης μου ειπε οτι θα το στειλει με canadian post και ειναι διατεθειμενος να το δηλωσει ως gift ή με μικροτερη αξια για να γλιτωσω τελωνειο

Μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι η καλυτερη λυση ωστε να γλιτωσω το τελωνειο?

Δημοσ.

Ετσι οπως εχουν τα πραγματα αυτο τον καιρο δεν περναει τπτ αψυριστο οποτε χλωμο να το γλυτωσεις.

Δημοσ.

μου ειπαν οτι αμα το σταλει με ems δεν θα εχω προβλημα..γιατι συνεργαζεται με τα ΕΛΤΑ και κατι παιδια ειχαν παραγγειλει 3-4 φορες πραγματα αξιας απο 400 ευρω και πανω (με ems) και τους ηρθε τελωνειο μονο 3 ευρω!

ξερετε εσεις τιποτα αλλο?καμμια αλλη προταση?

Δημοσ.

Ναι γιατι θα τους εστειλαν κατι που μπορει να το δηλωσαν και 30ε ας εκανε 400ε και να περασε.

Laptop ομως......Χλωμο......

Οπως και να εχει αλλος τροπος δεν υπαρχει οποτε δοκιμασε το ετσι.

Δημοσ.

Αν ειναι κατι αντιστοιχο με USPS τοτε θα εισαι οκ. Απο Αμερικη παντως οτι παρεις με USPS (OXI UPS) και εχει δηλωμενη αξια κατω απο 40 ευρω και σαν δωρο δε θα εχεις προβλημα. Προσπαθησε να μαθεις αν στεκει το ιδιο για την EMS απο τον πωλητη (αν και δεν γνωριζουν συνηθως, απλα μπορει αν σου πει ναι για να πουλησει...)

Δημοσ.

αν ομως το δηλωσω με μικροτερη αξια και γινει κατι στη μεταφορα μετα την εβαψα..

αν το δηλωσει σαν gift σκετο?πρεπει να δηλωσει και τιμη?

Δημοσ.

ωραια..και τελικα ποια ειναι η καλυτερη λυση?που καταληγουμε?μου λεει οτι μπορει να το στειλει με canadian post (τα αντιστοιχα ελτα του καναδα) ή με usps

Δημοσ.
Δεν πιανει το gift πλεον .-

Απο πότε? Παραλαμβάνω πολύ συχνά δέματα απο Αμερική δηλωμένα ως gift και ποτέ δεν είχα προβλημα. Τελευταίο παρέλαβα σήμερα το πρωί. Ολα με ΕΛΤΑ βέβαια, με courier είναι 101% σίγουρο οτι θα περάσει τελωνείο.

Δημοσ.

Πρόσφατα φίλος, 2 ipad σφραγισμένα, δηλωμένα gift "photo frame" με usps και οι αποδείξεις σε απλή αλληλογραφία.

0 ευρώ :-)

Δημοσ.

Εκει ομως πονταρισες στην ασχετοσυνη των τελωνειακων που οντως θα τα θεωρησαν Photo Frames.

Ενα απλο Photo Frame κοστιζει περι 30ε οποτε και τα δυο αν τα θεωρησαν 60ε και εσυ τα εβαλες σαν Gift Λογικο ειναι.

Το Laptop ομως ?

Δημοσ.

Από ότι ξέρω το καλύτερο για να μη περάσει τελωνείο ή αν περάσει να πληρώσεις λίγα είναι να το "ασφαλίσεις" για λιγότερα χρήματα. Εκεί ρισκάρεις βέβαια...

Έχω γνωστούς που έφερναν iPhone και διάφορα πράγματα από το ebay και τα πουλούσαν ακόμα και εδώ στο Insomnia και κάποιοι μάλιστα τους έκραζαν.

Εκεί είναι οι μαγκιά, αυτοί ρίσκαραν και έβγαζαν λεφτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...