Προς το περιεχόμενο

Αξιόλογοι λαμπτήρες;

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα χώρο έχω δύο μονόφωτα φωτιστικά με πλαστικό ντουί της πλάκας (όχι ότι τα ίδια τα φωτιστικά είναι πιο ποιοτικά). Συνεπώς βαρβάτος λαμπτήρας απαγορεύεται δια ροπάλου. Από την άλλη οι λαμπτήρες οικονομίας είναι ό,τι να 'ναι. Χάλια φωτισμός (έχει μια περίεργη «χροιά» που με ενοχλεί) και κάνουν 20 χρόνια να ανάψουν -- σε αντίθεση με τους κανονικούς που πιάνουν το 100% της φωτεινότητάς τους άμεσα.

Έχω αναγκαστεί να έχω οικονομίας μιας και είναι οι μόνοι που δίνουν αρκετό φως σε λίγα Watts- και με δύο λαμπτήρες σε όλο το χώρο... δεν είχα επιλογές. Παρ' όλα αυτά μ' ενοχλούν και δε τους θέλω.

Δεδομένου ότι δε μπορώ να βάλω πυρακτώσεως 100W+ μιας και θα διαλύσω τα φωτιστικά... πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία στους οικονομίας;

Υπάρχει κάποια μάρκα που να ανάβει αμέσως (και όχι μετά από έστω και 5 δευτερόλεπτα); Υπάρχει κάτι με χρώμα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό των κλασσικών λαμπτήρων ή του ήλιου; (και δεν εννοώ «άσπρο» φως σαν αυτό των λαμπτήρων φθορισμού, αυτό με ενοχλεί ακόμα πιο πολύ)

Δημοσ.

Ψάξε για λάμπα με Instant start και χρώμα φωτισμού 3000-4000Κ.Όχι 2700 γιάτι βγάζουν αυτή τη μωβίζουσα χροιά που σε ενοχλεί,και όχι 6500 γιατί είναι μπλέ σαν τις λάμπες φθορίου(sic).

Δημοσ.

Για δες λαμπες με LED ειναι πολυ οικονομικες , διαλεξε θερμο χρωμα που κατα την γνωμη μου ειναι πιο καλο απο τα αλλα

Δημοσ.

Να περιμένεις και 2 δευτερόλεπτα, με την ταχύτητα του φωτός θες να ανάβουν;

oh wait...

Δημοσ.

Μικρή η εμπειρία μου από "οικονομίας", αλλά 2 που είχα πάρει άναβαν αμέσως, οπότε τί στο δια...;

* και γιατί τεσπα δεν αλλάζεις τα ντουί των φωτιστικών με πορσελάνινα...;

Δημοσ.
Μικρή η εμπειρία μου από "οικονομίας", αλλά 2 που είχα πάρει άναβαν αμέσως, οπότε τί στο δια...;

* και γιατί τεσπα δεν αλλάζεις τα ντουί των φωτιστικών με πορσελάνινα...;

Έχουν θεματάκια με την τοποθέτηση τα πορσελάνινα. Πάντως αν βρεί καλή μάρκα σε πορσελάνη που κάνει κανα 2 ευρώ το ένα, θα είναι οκ. Επίσης πολλά φωτιστικά έχουν ειδικού τύπου ντούι που σφίγγει και το παραπέτασμα του φωτιστικού με δαχτυλίδι τα οποία δε βγαίνουν σε πορσελάνη...:fear:

Δημοσ.

Τελευταία έχει πάρει το μάτι μου κάτι λαμπτήρες αλογόνου που είναι όμοιοι εμφανισιακά με τους πυρακτώσεως (μπορεί να υπάρχουν καιρό απλά δεν το ξερα). Υποτίθεται ότι είναι πιο οικονομικοί απ τους κοινούς, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κι ανάβουν άμεσα.

Δημοσ.
...να έδινες και λινκ, ΤΙΚΑΛΑ ΠΟΥΘΑΤΑΝ zdcttgnfrfr9yutb3en7r9m.gif

Από philips τις ζητάς σαν EcoClassic.Υπάρχουν παρεμφερείς από άλλες μάρκες αρκετά φθηνότερες.

http://www.google.gr/images?hl=el&client=firefox-a&hs=E7P&rls=org.mozilla:el:official&q=philips%20eco%20classic&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...