Haldol Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Σε ένα χώρο έχω δύο μονόφωτα φωτιστικά με πλαστικό ντουί της πλάκας (όχι ότι τα ίδια τα φωτιστικά είναι πιο ποιοτικά). Συνεπώς βαρβάτος λαμπτήρας απαγορεύεται δια ροπάλου. Από την άλλη οι λαμπτήρες οικονομίας είναι ό,τι να 'ναι. Χάλια φωτισμός (έχει μια περίεργη «χροιά» που με ενοχλεί) και κάνουν 20 χρόνια να ανάψουν -- σε αντίθεση με τους κανονικούς που πιάνουν το 100% της φωτεινότητάς τους άμεσα. Έχω αναγκαστεί να έχω οικονομίας μιας και είναι οι μόνοι που δίνουν αρκετό φως σε λίγα Watts- και με δύο λαμπτήρες σε όλο το χώρο... δεν είχα επιλογές. Παρ' όλα αυτά μ' ενοχλούν και δε τους θέλω. Δεδομένου ότι δε μπορώ να βάλω πυρακτώσεως 100W+ μιας και θα διαλύσω τα φωτιστικά... πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία στους οικονομίας; Υπάρχει κάποια μάρκα που να ανάβει αμέσως (και όχι μετά από έστω και 5 δευτερόλεπτα); Υπάρχει κάτι με χρώμα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό των κλασσικών λαμπτήρων ή του ήλιου; (και δεν εννοώ «άσπρο» φως σαν αυτό των λαμπτήρων φθορισμού, αυτό με ενοχλεί ακόμα πιο πολύ)
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Ψάξε για λάμπα με Instant start και χρώμα φωτισμού 3000-4000Κ.Όχι 2700 γιάτι βγάζουν αυτή τη μωβίζουσα χροιά που σε ενοχλεί,και όχι 6500 γιατί είναι μπλέ σαν τις λάμπες φθορίου(sic).
billma Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Για δες λαμπες με LED ειναι πολυ οικονομικες , διαλεξε θερμο χρωμα που κατα την γνωμη μου ειναι πιο καλο απο τα αλλα
frenzy Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Να περιμένεις και 2 δευτερόλεπτα, με την ταχύτητα του φωτός θες να ανάβουν; oh wait...
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μικρή η εμπειρία μου από "οικονομίας", αλλά 2 που είχα πάρει άναβαν αμέσως, οπότε τί στο δια...; * και γιατί τεσπα δεν αλλάζεις τα ντουί των φωτιστικών με πορσελάνινα...;
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μικρή η εμπειρία μου από "οικονομίας", αλλά 2 που είχα πάρει άναβαν αμέσως, οπότε τί στο δια...; * και γιατί τεσπα δεν αλλάζεις τα ντουί των φωτιστικών με πορσελάνινα...; Έχουν θεματάκια με την τοποθέτηση τα πορσελάνινα. Πάντως αν βρεί καλή μάρκα σε πορσελάνη που κάνει κανα 2 ευρώ το ένα, θα είναι οκ. Επίσης πολλά φωτιστικά έχουν ειδικού τύπου ντούι που σφίγγει και το παραπέτασμα του φωτιστικού με δαχτυλίδι τα οποία δε βγαίνουν σε πορσελάνη...
antonl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Τελευταία έχει πάρει το μάτι μου κάτι λαμπτήρες αλογόνου που είναι όμοιοι εμφανισιακά με τους πυρακτώσεως (μπορεί να υπάρχουν καιρό απλά δεν το ξερα). Υποτίθεται ότι είναι πιο οικονομικοί απ τους κοινούς, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κι ανάβουν άμεσα.
De@th L0rd Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 ...να έδινες και λινκ, ΤΙΚΑΛΑ ΠΟΥΘΑΤΑΝ Από philips τις ζητάς σαν EcoClassic.Υπάρχουν παρεμφερείς από άλλες μάρκες αρκετά φθηνότερες. http://www.google.gr/images?hl=el&client=firefox-a&hs=E7P&rls=org.mozilla:el:official&q=philips%20eco%20classic&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.