PCM Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 "If the Doors of Perception cleanse, everything would appear to Man as it is: Infinite." When You're Strange -- IMDB Αφηγητής του φιλμ είναι ο Johnny Depp, που γεμίζει τα πλάνα διαβάζοντας την ποίηση του Jim Morrison … Το πρώτο ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ για τους The Doors προβλήθηκε στο Sundance Film Festival και έχει τον τίτλο “When You're Strange”. Την σκηνοθεσία έχει κάνει ο βραβευμένος σκηνοθέτης Tom DiCillo ο οποίος κατάφερε να μαζέψει ακυκλοφόρητο οπτικό υλικό από το 1965 μέχρι και το θάνατο του Morrison το 1971. Το ‘90 λεπτών ντοκιμαντέρ τους ακολουθεί από το πανεπιστήμιο, όπου γνωρίστηκαν οι Jim Morrison και Manzarek, στις sold-out συναυλίες τους και μας δείχνει τη ζωή του συγκροτήματος πάνω και κάτω από τη σκηνή. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει υλικό που δεν έχει προβληθεί ποτέ πριν, όπως πρόβες του γκρουπ, στιγμιότυπα από συναυλίες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά και ψηφιακά επεξεργασμένα-remastered κλιπάκια από το Highway - A American Pastoral, το καλλιτεχνικό φιλμ που γύρισε το 1969 ο Jim Morrison, όπου και πρωταγωνιστεί. Όσο για το soundtrack του φιλμ θα περιλαμβάνει live υλικό από την εμφάνιση των Doors, στο Ed Sullivan Show το 1967, αλλά και το θρυλικό τους σετ στο φεστιβάλ του Isle of Wight το 1970. Όπως είχαμε διαβάσει πριν ένα χρόνο περίπου, μετά τις πρώτες προβολές του φιλμ σε φεστιβάλ, ο Tom DiCillo δεν έχει καταφέρει μόνο να κάνει το πορτραίτο του Jim Morrison και των Doors αλλά και να αποδώσει στην οθόνη μια ολόκληρη εποχή. Η ταινία είναι περισσότερο ένα νοσταλγικό ταξίδι παρά μια βιογραφία. Αποκαλύπτει την αλήθεια για τα ναρκωτικά, το αλκοόλ χωρίς ενδοιασμούς. Πριν ακόμη η ταινία φτάσει στο τέλος της, έχεις στο μυαλό σου πολύ καθαρά τους λόγους που οι Doors γράφτηκαν με μεγάλα γράμματα στην ιστορία της μουσικής και δεν σου αφήνει περιθώρια να αμφισβητήσεις τον μύθο του Morrison. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=hMMo3EmIfJw&feature=player_embedded[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=mCSLnjadUPk&feature=fvsr[/ame] Ανάμεσα στα highlights του soundtrack είναι τα: "Moonlight Drive," "Light My Fire" (Live on The Ed Sullivan Show), "When The Music's Over" (Live on Danish TV), "Break On Through (To The Other Side) (Live at The Isle of Wight Festival)," "Five To One", "Hello, I Love You", "People Are Strange", "Soul Kitchen", "Touch Me", "The End", "L.A. Woman", "Riders On The Storm", "The Crystal Ship" και πολλά ακόμα… To φίλμ της πιο διαχρονικής Rock&Roll μπάντας "υπάρχει" στο Ίντερνετ, όσοι θέλουν να το βρουν αλλά δεν μπορούν, ας μου στείλουν ένα PM να τους καθοδηγήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Thanx για το info PCM.Το πετυχα καπου αλλα δεν του δωσα σημασια,νομισα πως ηταν κατι παλιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCM Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Thanx για το info PCM.Το πετυχα καπου αλλα δεν του δωσα σημασια,νομισα πως ηταν κατι παλιο. Anytime, anywhere φίλε Gi0:-D Και εγώ να φανταστείς ακόμα δεν το έχω δει( τώρα το κατεβάζω) αλλά όλοι λένε τα καλύτερα λόγια οπότε θα ποστάρω και εγώ την γνώμη μου όταν το δω, ανυπομονώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Ανυπομονω να το δω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Ανυπομονω να το δω Δεν είσαι ο μόνος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sellers Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Σίγουρα θα το δώ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τόση εμμονή με τα ντοκυμαντέρ γύρω απο τους Doors. Τόσα συγκροτήματα. PCM ωραία παρουσίαση btw. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Σίγουρα θα το δώ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τόση εμμονή με τα ντοκυμαντέρ γύρω απο τους Doors. Τόσα συγκροτήματα. Κρατιέμαι... (πώς κάνουμε εκείνη τη φατσούλα με τον διάολο Ας μην γίνει μουσική η συζήτηση γιατί είμαστε σε άλλο μέρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sellers Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Κρατιέμαι... (πώς κάνουμε εκείνη τη φατσούλα με τον διάολο Ας μην γίνει μουσική η συζήτηση γιατί είμαστε σε άλλο μέρος. Ωι ρα, δεν με κατάλαβες. Εννοώ ότι ήδη υπάρχει η ταινία του Oliver Stone η οποία είναι κάτι παραπάνω απο καλή. Εγώ μοναχός μου όταν ήμουν στην εφηβεία και ανακάλυπτα την ροκ το σεξ και τα βαριά ναρκωτικά είχα δει ουκ ολίγα ντοκυμαντέρ για τους Doors. Θέλω να πω, ότι νταξει ρε παιδί μου, φτάνει. Έχουμε αρκετές. Και υπάρχουν και εξίσου καλά συγκροτήματα με τα οποία θα μπορούσε να ασχοληθεί κάποιος. Τώρα κατα το πόσο καλοί είναι ή όχι, όντως αν θες πάμε στην μουσική να τα πούμε. Μετά το σχόλασμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seishirosakura Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Κι'άλλο;.. Νισάφι ρε παιδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Fans only ταινία, δε νομίζω να είναι τπτ το σπουδαίο για κάποιον που δεν γουστάρει doors. Στα συν η φωνή του Τζόνι Ντεπ και που έμαθα από που βγήκε το μαμάτο "Mr Mojo Risin" 7/10 γιατί λατρεύω doors! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 έμαθα από που βγήκε το μαμάτο "Mr Mojo Risin" Οντως!Μετα απο χρονια το μαθα και γω απτο συγκεκριμενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Edelwaiss Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Θέλω και γω πάρα-μα πάρα πάρα πάρα- πολύ να την δω-ως αμέριστη οπαδός του συγκροτήματος- και την είχα ψάξει, αλλά ουδέποτε την βρήκα. Αγαπητέ PCM, στείλε pm με την διεύθυνση, για να το κατεβάσω κι εγώ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Αγαπητέ PCM, στείλε pm με την διεύθυνση, για να το κατεβάσω κι εγώ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αγνώστου στρατιώτη 20, Κάτω Πατήσια! Μας δουλεύεις φιλενάδα; Οδηγίες για τόρεντ θες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dbzakias2 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 τωρα την κατευαζω και θα βαλω να την δω (ισως αυριο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.