Προς το περιεχόμενο

PC επαγγελματικο !!

lefteris210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
σήμερα έμαθα από επαγγελματίες ότι κανεις μοντάζ και χωρίς video card , φυσικά με έναν I7 2.8ghz + και DDR3 12Gb μνήμες, επίσης έναν SSD μικρό για το λειτουργικό και τα προγράμματα που θα κάνουνε αυτή τι δουλειά,2x 500gb σκληρούς για να κάνουμε raid ώστε να δημιουργεί backup σε ότι κανεις,και 1 TB σκληρό για να αποθηκεύει ότι χρειάζεσαι.

τυχαίο??? δεν νομίζω!!!χάχα

Για CUDA δεν ξέρω τι ισχύει (από άποψη απόδοσης) αλλά δεν είναι απίθανο να κάνουν δουλειά...

Αυτό που έχει σημασία είναι με ποία θα κάνεις καλύτερη δουλειά, έτσι; Με ποια θα έχεις real time preview...το σημαντικότερο...

Οι "επαγγελματίες" σου είπαν ότι μπορείς να κάνεις μοντάζ χωρίς editing card, αλλά μήπως ξέχασες να ρωτήσεις πόση ώρα θα σου πάρει; Γιατί, και εγώ μπορώ να κάνω edit ένα video με τον Phenom x6 + 8gb ram που έχω...αλλά real time preview σε απαιτητικά effe/transitions/ κ.α. δεν έχω...

Ρώτα τι είναι καλύτερο, μια prosumer video editing card ή μια high end CUDA enabled graphics card περίπου στα ίδια λεφτά;

(ενδεικτικά τα παραπάνω...)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδια αφηστε τι ακουτε και συναφεις θεωριες,μη παιρνετε κάποιον που θελει να στησει κατι για βιοπορισμο στο λαιμο σας.

Εφοσον θελει να ασχοληθει με το..."σπορ" η καρτα βιντεο ειναι μονοδρομος.

Διοτι οπως ειπωθηκε,η καρτα επιταχυνει τα εφε σε real time,(που τωρα σας ακουγεται κατι απλο,αλλα σε HD ενα πολυπλοκο εφε θελει μισο λεπτο για να κανεις preview) και ενα σωρο αλλες λεπτομερειες.

Δε μιλαμε για μια κάρτα που απλα θα κανει ενα αρχειο βιντεο συμπιεση και θα το γραψει σε ενα δισκακι.

Η dvstorm πραγματικα ηταν τρομερή κάρτα,και πάθαμε πλάκα οταν την ειχα αγορασει ο φιλος.Μονο το real time encoding που ειχε τοτε για την παραγωγη DVD's απο miniDV ηταν ολα τα λεφτα.(ουσιαστικα γιαυτο ηταν και πανακριβη).

Οι σημερινες φυσικα,ειναι ακομη γρηγοροτερες.

Στα βαριά εφφε τι θα κάνει δηλαδή; θα περιμένει να γίνει render η σκηνή για να κάνει playback μετά;

Παίρνεις μια canopus λοιπόν, και την παντρεύεις με το EDIUS και είσαι άρχοντας...

Μια Mid-range κάρτα γραφικών μια χαρά θα σε καλύψει για τα άλλα...

Ακριβώς το 1ο είναι ολη η λεπτομερεια,που μονο μια καρτα βιντεο μπορει να ανταπεξελθει.

Οσο για το 1ο παρτ του ποστ σου,με βρισκεις απολυτα σύμφωνο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...