kanesaxo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Σου μιλώ εκ πείρας,μιας και εχω στησει πισι φιλου πριν ετη φωτος για την αντιστοιχη εργασίας της επιχειρησης του. Αφου καναμε το λαθος σα γνησιοι ελληναραδες-βιαστικοι-ξερολες και του βαλαμε την τουμπανο τοτε καρτα γραφικων,κλαψαμε. Μετα γνωρισαμε την Canopus,πηγαμε σε εξειδικευμενο καταστημα,την ειδαμε να λειτουργει ζωντανα (με δικο της προγραμμα,πολυ πιο ευχρηστο απο το κλασσικο premiere) και αγοραστηκε με κλειστα τα ματια. Πλεον ο φιλος εχει 3 σταθμους εργασίας σε δικτυο με αφθονους δισκους μιας και περναει στο HD σιγα σιγα. Υπαρχουν αφθονα περιφερειακα για να δουλευεις και να παραγεις γρηγορα.Ειναι σημαντικο οταν καλυπτεις 150-200 γαμους/εκδηλωσεις το χρονο. Πληκτρολογια με ετοιμες συντομευσεις για το προγραμαμ editing,με ρυθμισεις ηχου/βιντεο στα δαχτυλα. Αλλα οπως ειπα...ποσο επαγγελματικα θα το δεις. Οτι αλλες πληροφοριες στη διαθεση σου. Υ.Γ. το θέμα είναι που θα βρούμε κάρτα video ? http://www.techno-trade.gr/el/static/hdstorm-video-editing-solution.aspx Εχει 3 λύσεις αναλογως του τι θελεις να κάνεις και ποσα διαθετεις.Μην νομιζεις οτι θα γλυτωσεις με 300ε...Ειδικα για HD εξοπλισμό θα ξεφύγεις. Μπορείς να κοιτάξεις και για Pinnacle,αλλα δεν ξέρω αν ασχολείται η εταιρια ακομη με επαγγελματικες κάρτες επεξεργασιας βιντεο.
lefteris210 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 ακριβώς και εγώ γιατί τραβάω γάμους είμαι στην ίδια κατηγορια με τον φίλο σου , οποτε κάτι αντίστοιχο , αυτή τι στιγμή κοιτάω την canopus.
kanesaxo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μονάχα μια συμβουλη. Δεν ειναι αναγκη να αγορασεις πισι απο αυτους (θα σε πρηξουν στο τηλεφωνο ή απο κοντα αν πας). Θα το στησεις μονος σου,για να σου βγιε πιο οικονομικα. Παντως αν το δεις καθαρα επαγγελματικα,και το αγορασεις απο κει,νομιζω εχει εγγυηση 3-4 χρονια με ΑΜΕΣΗ αντικατασταση γιατι οι δουλειές δεν μπορουν να πανε πισω. Επισης στο πισι που θα στησεις,οπωσδηποτε raid ασφαλειας δεδομενων(δεν γνωριζω να το πω με αριθμο),μιας και α π α γ ο ρ ε υ ε τ α ι να χασεις το υλικο του γαμου. Πηγαινε στο καταστημα,μιλας με καποιον εκει,να τα δεις να λειτουργουν live.Εμεις ετσι καναμε. Τοτε για τον τοπ εξοπλισμο (2001) ειχε πληρωσει ο φιλος 1200ε για την καρτα/το προγραμμα και επειτα κανα 300ρι για ετοιμο ψηφιακο αλμπουμ,και 300 για κατι σπεσιαλ εφε.(δεν ειναι απαραιτητο να αγορασεις ολα τα εφε που πουλανε,αυτο ειναι για να διαφερεις απτους αλλους συναδελφους σου,παρουσιαζοντας κατι διαφορετικο...την διαφορετικοτητα την πληρωνεις)
lefteris210 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 πιστεύω μια τέτοια κάρτα θα με κάλυψη σωστά ? http://www.msystems.gr/index.php?category=3010&product=9472
pano Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Λευτέρη κατά την ταπεινή μου άποψη ακολούθα τις συμβουλές του kanesaxo που ξέρει καλά επί του αντικειμένου,εδώ μιλάμε για εργαλείο δουλειάς και όχι για υπολογιστή για μπάμ μπούμ πίου πίου....
randy1989 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δες λίγο και αυτήν την σύνθεση. Θήκη: CoolerMaster 690 II Advanced Black Case (RC-692-KKN2) 90Ε Επεξεργαστής: AMD Phenom II X6 1090T (sAM3, 3,2 GHz, 6MB L3) 291Ε Μητρική: Asrock 890GX Extreme3 (sAM3, 890GX, DDR3, VGA)148E Κάρτα Γραφικών: Palit GTX 470 (PCI-Express, GDDR5, 1280 MB) 329Ε Μνήμη: Corsair Dominator GT 8GB DDR3-1866 Ram Kit, Airflow II Fan (CMT8GX3M4A1866C9) 359Ε Τροφοδοτικό: Corsair CMPSU-750HXEU PSU (750W) 151Ε Σκληρός Δίσκος: Seagate Barracuda XT ST32000641AS 2TB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata III) 269Ε SSD: Intel Postville 80GB SSD (2.5", Retail) 229Ε Ψύκτρα: Corsair Hydro Series H50 CPU Cooler (s775/s1366) 75Ε Οptical Drive: LG CH10LS20 Internal Blu-ray Combo Drive LightScribe Sata Black Retail 109E Σύνολο: 1941Ε Υ.Γ Αυτή την σύνθεση στη συνιστώ μόνο αν πρόκειται να ασχοληθείς με o/c.
qsis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 3χ4gb σε dual channel πλατφόρμα? nice... αυτο σκεφτηκα κι εγω
Nikosgiann Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 η δικη μου συμβουλη,αφου θα ασχοληθεις με video μην βαλεις green σκληρο δισκο..Εχει χαμηλες ταχυτητες και ΜΗ σταθερες..
qsis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 γιατι οχι 2 σχετικα καλοι sata 3 σε raid, πχ κατι σαν αυτο (x 2) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Black-WD1002FAEX-1TB-HDD-64MB-Cache-7200RPM-Sata-III.htm και ταχυτητα θα εχει και χωρο
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Παιδιά, μην προτείνεται άδικα τούμπανα graphic cards...δεν κάνουν για επαγγελματικό μοντάζ...δηλαδή, real time preview/rendering του εφφε/ keying π.χ... Στα βαριά εφφε τι θα κάνει δηλαδή; θα περιμένει να γίνει render η σκηνή για να κάνει playback μετά; Και ο εξαπύρινος + τούμπανο graphic card δεν βοηθάει και τόσο πολύ...δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μια dedicated λύση όπως είναι οι video editing κάρτες... Πριν κάποια χρόνια ειχα την "τύχη" να χρησιμοποιήσω για λίγο μια canopus DVStorm2 η οποία ήταν πολύ καλή για το range της... και λογικά τώρα οι κάρτες είναι πολύ πολύ καλύτερες στα ίδια λεφτά... Παίρνεις μια canopus λοιπόν, και την παντρεύεις με το EDIUS και είσαι άρχοντας... Μια Mid-range κάρτα γραφικών μια χαρά θα σε καλύψει για τα άλλα... Ο kanesaxo τα είπε πολύ σωστά άλλωστε... edit: όπως πολύ σωστά τα έλεγα το 2005 σε παρόμοιο ποστ (πέρα από τις αμπελοφιλοσοφίες μου στο τέλος)
nikos21aek Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Τόσο μεγάλη διαφορά ε;Τότε πάει με τελείως κλειστά μάτια σε video editing κάρτα.
lefteris210 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 σήμερα έμαθα από επαγγελματίες ότι κανεις μοντάζ και χωρίς video card , φυσικά με έναν I7 2.8ghz + και DDR3 12Gb μνήμες, επίσης έναν SSD μικρό για το λειτουργικό και τα προγράμματα που θα κάνουνε αυτή τι δουλειά,2x 500gb σκληρούς για να κάνουμε raid ώστε να δημιουργεί backup σε ότι κανεις,και 1 TB σκληρό για να αποθηκεύει ότι χρειάζεσαι. τυχαίο??? δεν νομίζω!!!χάχα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 πάντως το premiere cs4 υποστηρίζει acceleration μέσω cuda...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.