yiannis_1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση yiannis_1. Όντως έβαλα όπως είπες τις ρυθμίσεις και όλα καλά στα 3200. Η τάση δεν θα μπορούσε να είναι και λίγο πιο κάτω;Τώρα με την αύξηση της τάσης και τις συχνότητας , μάλλον καλό θα ήταν να αλλάξω σε μια aftermarket λύση σαν αυτή που πρότεινε ο Caution, αν συμφωνείται. Ναι σου έβαλα λίγο τραβηγμενα προς τα πάνω ρεύματα για να είσαι πιο σταθερός αλλά και για να πας Ακομα παραπάνω. Συνέχισε να ανεβαζεις το fsb ανα 10 MHz. Θα δεις ότι πριν από τα 430-440 δε θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Δοκίμασε λίγο πρώτα σταθερότητα και θερμοκρασίες. Και δες με το CPUz αν οι μνήμες είναι στις εργοστασιακες ρυθμίσεις. Αν είσαι τώρα κάτω από 65 σε load σε βλέπω σίγουρα για τα 3400! Ο ε6600 σου με αυτά τα ρεύματα @3400-3500 και temps max 72 βαθμούς δε θα πάθει ποτέ τπτ.
Kappas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ναι στα 400 είναι κλειδωμένες όπως βλέπω (και FSB:DRAM 1:1 τώρα). Σε idle η θερμοκρασία των πυρήνων σύμφωνα με το hwmonitor είναι 40, ενώ το speedfan δείχνει 32 cpu και 34 cores..(ποιο είναι το σώστο άραγε) Σε load που δοκίμασα ένα παιχνίδι, επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει το linpack(θα το ψάξω να δω τί ρυθμίσεις θέλει και θα δοκιμάσω), έφτασε γύρω στους 63. Θα συνεχίσω να αυξάνω μέχρι να βρω τα όριά του.
yiannis_1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Σε idle η θερμοκρασία των πυρήνων σύμφωνα με το hwmonitor είναι 40, ενώ το speedfan δείχνει 32 cpu και 34 cores..(ποιο είναι το σώστο άραγε)Θα συνεχίσω να αυξάνω μέχρι να βρω τα όριά του. Δεν ξέρω απο τα 2 που λες ποιο είναι καλύτερο. Εγω χρησιμοποιώ μόνο το coretemp που νομίζω πως είναι το ποιο αξιόπιστο. Αυξανε σιγά σιγά και δεν εχεις να φοβάσαι τιποτα. Χρόνια δουλεύουμε σε τέτοια ρεύματα τους E6600 και δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Η αγορά μιας καλύτερης ψύκτρας οπως της Hyper 212 που προτείνεται θα σε απαλάξει και απο το άγχος της θερμοκρασίας. Θέλει ομως βγάλσιμο μητρικής η hyper. Αν θες εύκολη τοποθέτηση μπορείς να κοιτάξεις τις αντίστοιχες Xigmatek s1283 και Akasa Emperor που μπαίνουν ακριβώς οπως η αυθεντική ψύκτρα της intel και δεν απαιτούν να βγάζεις μητρική.
Kappas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Το coretemp δείχνει κάπου στο ενδιάμεσο, στους 37. Πάντως με το 410 το fsb και μου έβγαλε μπλε οθόνη. Αυτό για την hyper, ναι το πρόσεξα.
yiannis_1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Σου την έβγαλε σε ζόρισμα ή με το που ξεκίνησε το pc? Πήγαινε ξανά στο cpuz και παρατήρησε το vcore αν είναι χαμηλότερο απο το vcore που δίνεις στο bios. Αυτό το φαινόμενο λέγεται vdrop και σημαίνει πως ενω λες στο bios δώσε 1,5 η μητρική δίνει λίγο λιγότερο. Το vdrop φαίνεται όταν εχει load η cpu οπότε τρέξε κάτι βαρύ στο background και παρατήρησε την πτώση του Vcore στο cpuz. Όσο vdrop εχεις, πρόσθεσε το στο vcore στο bios ώστε να βλέπεις σταθερά 1,5 στο cpuz. Επίσης μπορείς να πας και την μνήμη στο 1,9volt ή στο 1,95 θα δώσει αρκετό stability παραπάνω στην ram σου η οποία πάνω απο το 400fsb κλοκάρεται λιγάκι και αυτή. Αυτές τις συμβουλές μόνο μπορώ να σου δώσω. Τα 3400 δεν είναι άπιαστο νούμερο. Καλή επιτυχία!
Kappas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Κατά το φόρτωμα των windows μου την έβγαλε. Η τάση όντως είναι στα 1.45 όχι στα 1.5,το παρατήρησα και προηγουμένως. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου φίλε.
yiannis_1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ακριβώς τα 1,5 volt στο bios αντιστοιχούν σε 1,45 real. Αν δεις το post του lionheart στην πρώτη σελίδα θα δεις ότι μιλάει για real ρεύματα. Τα 3900mhz έρχονται στα 1,41v real, με θερμοκρασίες max 75 για τον ένα πυρήνα ενώ 69 στον δεύτερο. Για να τα πετύχει αυτά τα ρεύματα έπρεπε να δώσει 0,02-0,06 παραπάνω στο bios. Όσο καλύτερη είναι η μητρική τόσο μικρότερο vdrop εχει. Παρόλα αυτά τα 1,45 παίζει να είναι αρκετά για 3200+ και μπορεί να φταίει και τπτ άλλο. Δεν χάνεις τπτ να δοκιμάσεις λίγο ρεύμα παραπάνω στις μνήμες αρχικά και μετά στην Cpu για να δεις αν επιδρούν θετικά στο overclocking και επιτρέπουν την επίτευξη ακόμα υψηλότερων συχνοτήτων. Τα 1,55 στο bios και το 1,95 στις μνήμες δεν είναι υπερβολικές τιμές εφόσον απο ότι βλέπω οι idle θερμοκρασίες σου είναι πολύ καλές. Απλά να θυμάσε το tuning στο pc είναι σαν το tuning στο αυτοκίνητο. Πάντα πειράζεις μια ρύθμιση την φορά και μετά τεστάρεις αρκετή ώρα για να κρίνεις το αποτέλεσμα της αλλαγής.
Kappas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ανέβασα την τάση λίγο πιο κάτω από το 1,55 του bios (1,488-1,496 μέσα στο cpuz) και bootάρει κανονικά στα 3,29 ghz. Θα το αφήσω μέχρι εκεί όμως μέχρι να αλλάξω την ψύκτρα γιατί σε idle πατάει τους 50. Το linpack είναι ένας καλός τρόπος τεσταρίσματος; Δοκιμάζοντας κανένα βαρύ παιχνίδι δεν είναι και αυτός ένας τρόπος;
yiannis_1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ανέβασα την τάση λίγο πιο κάτω από το 1,55 του bios (1,488-1,496 μέσα στο cpuz) και bootάρει κανονικά στα 3,29 ghz. Θα το αφήσω μέχρι εκεί όμως μέχρι να αλλάξω την ψύκτρα γιατί σε idle πατάει τους 50. Το linpack είναι ένας καλός τρόπος τεσταρίσματος; Δοκιμάζοντας κανένα βαρύ παιχνίδι δεν είναι και αυτός ένας τρόπος; Χμμ πολύ τσίμπησε η θερμοκρασία. Ελπίζω να μετράς με core temp που σου βγαζει τη θερμοκρασια κατευθείαν του πυρήνα. Ναι εγώ τρέχω τo occt linpak είναι το πιο βαρύ κΑι σταματάει με μήνυμα CPU hot σε ότι θερμοκρασία του ορισεις.(by default στους 80) Είναι ότι πιο απαιτητικό για την CPU και θα σου προτυνα να το τρεξεις αρχικά με ανοιχτό το καπάκι του κουτιου για να παίρνει αέρα. Λογικά σε δυο 3 λούπες θα φτάσει τους 80 και θα βγάλει μήνυμα CPU hot και θα σταματήσει για λόγους ασφαλείας. Για να καταλάβεις για το πόσο ζόρι βάζει θα σου πω ότι pc που μου ηταν stable με αλλά stress test και το δούλευα ένα χρόνο χωρίς εμφανές πρόβλημα το linpack το έφτασε στους 80 βαθμούς μέσα σε 3 λεπτά.
Kappas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ναι τσίμπησε αρκετά. Με core temp το βλέπω. Όπως και να'χει θα περιμένω να βάλω την ψύκτρα, μέχρι τότε πεσμένα τα ρολόγια. οκ θα το τσεκάρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.