Προς το περιεχόμενο

Μεταξύ των e6600(@2.4ghz) και e3200(@2.4ghz)

Kappas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιόν από τους δύο θα επιλέγατε για internet browsing και κανα παιχνίδι; Και οι δύο o/ced όσο πάνε

με stock ψύκρτα.

Έχω τον e6600 (ο πρώτος, ο conroe) ήδη αλλά επειδή χρειάζομαι έναν επεξεργαστή για ένα άλλο pc, αλλά το άλλο pc δεν υποστηρίζει τον celeron e3200 (σύμφωνα με το site της εταιρίας), έλεγα εάν αξίζει η αλλαγή (το άλλο pc ίσως γίνει htpc).

Το σκέφτομαι απλά και μόνο επειδή έχω διαβάσει ότι ανεβαίνει αρκετά ο e3200.

Μητρική asus p5k.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Clock to clock o Ε6600 είναι πιο δυνατός, αλλά αφού λες για stock cooling ο Ε3200 θα σου δώσει πολλά εύκολα MHz με λογικά ρεύματα... αν κρατήσεις την βαρβάτη ψύκτρα από τον Ε6600 ακόμα καλύτερα.

Πάντως αν δώσεις 25 ευρώ για μια τέτοια -> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm ο Ε6600 μπορεί να πάει στον θεό - μιας και η μητρική σου είναι "τσαχπίνα" :-)

Δημοσ.

Eυχαριστώ caution. Οι δύο επεξεργαστές έχουν πάνω κάτω την ίδια απόδοση έτσι; Δηλαδή εάν βάλω τον e3200 δεν θα δω κάποια διαφορά, σωστά;

Κάπου είχα δει ότι ο e3200 σκόραρε λίγο παραπάνω από τον e6600. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν σε αυτά που θα τον χρησιμοποιήσω εγώ.

Βαρβάτη η ψύκτρα του e6600; Του e3200 πώς είναι δηλαδή; Θα το σκεφτώ για αλλαγή με αυτήν που μου πρότεινες πάντως, καθώς κάνει και για άλλα sockets.

Δημοσ.

Ίδια απόδοση δεν εχουν.

Βασικα ο Ε3200 στα 3400 θα είναι περίπου το ίδιο γρήγορος με τον Ε6600 στα 2800.

Χοντρικά.

Αν δε σε νοιάζει για gaming πάντως μικρές οι διαφορές.

Απλά ο E6600 είναι πιο αεράτος λόγο της μπόλικης cache που λείπει απο τον E3200.

Δημοσ.

Ίδια απόδοση με τη λογική ότι ο E6600 δεν ανεβαίνει όσο ο Ε3200(ή o E3300) και έτσι ίσως φθάνουν πάνω κάτω στις ίδιες επιδόσεις(?).

Δημοσ.

Σε overclocking ο Ε6600 φτάνει τα 3600 άνετα.

Απο προσωπική εμπειρία σου λέω πως στις ίδιες συχνότητες άντε λίγο παραπάνω να φτάνουν οι E5xxx.

Δηλαδή οι pentium core 2.

Στα ίδια αν όχι χειρότερα θα φτάνουν και οι celleron Ε3χχχ.

Οπότε πάλι αν κλοκάρεις σε συμφέρει ενας παλιός E6600 στα 3200-3600 απο εναν Ε3200 @ 3400-3800.

Ο μόνος λόγος που μπορεί να προτιμάς τον celeron είναι τυχόν αδυναμία επίτευξης μεγάλου fsb πάνω απο τα 333 λόγω μητρικής ή λόγο αργής DDR2 667.

Σε αυτή την περίπτωση με max FSB 333 πας τον E6600 @ 3000 που και πάλι είσαι καλύτερα απο E3xxx @ 3400-3600.

Βασικά εχω την εντύπωση πως εχεις στο μυαλό σου τρελές συχνότητες για τον E3xxx. 4 gigaherz +

Ε βγάλτο απο το μυαλό σου τζούφια μπανανοκομάτια είναι που για πάνω απο 3500 θέλουν ενα σκασμό ρεύμα και μετά τρέμει το φιλοκάρδι σου για degrade.

O E6600 είναι καλλήτερος ακόμα και απο Ε7χχχ και είναι χαζομάρα να τον συγκρίνεις με κάτι λιγότερο.

Καμία σχέση imho.

Απλά ακόμα με ενα φθηνό επεξεργαστή οπως είναι ο Ε3χχχ μπορείς να κάνεις τα πάντα για everyday use.

Ποσοστιαία πάντως καλύτερα κλοκάρουν οι ακριβές cpu τις ιντέλ οπως ηταν οι Ε6χχχ οι παλιοί.

Ολα τα φθηνά κομμάτια της ιντέλ άντε ενα 40% με την ταυτότητα στο στώμα.

Εξαίρεση κάποια απο τα πρώτα κομμάτια Ε5200 που για κάποιο λόγο κλοκάραν άνετα στα 4000+ 60% - 60κάτι% πάνω.

Μόλις κατάλαβε η ιντέλ το κανιβάλισμα που θα τρώγανε τα ακριβά της κομμάτια Ε8χχχ και Q9xxx τα σταμάτησε αυτά τα θαύματα ως δια μαγείας.

Δημοσ.
Σε overclocking ο Ε6600 φτάνει τα 3600 άνετα.[...]

Εκτός αν ήταν κάποιος απ τις πρώτες φουρνιές με τα στραβά καπάκια :P

Δημοσ.

Εγώ πάντως πήρα πρίν μερικές μέρες έναν E3300 για το htpc και με μία ταπεινή hyper 101 έχει με 1,36v real, τα 3800mhz με θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 70-72 στον ένα πυρήνα με intel burn test καλοκαιριάτικα. Ο άλλος πυρήνας. είναι 5-6 βαθμούς παρακάτω. Τα 3900mhz έρχονται στα 1,41v real, με θερμοκρασίες max 75 για τον ένα πυρήνα ενώ 69 στον δεύτερο. Για τα 4ghz δεν έχω δοκιμάσει αλλά είναι σίγουρα πως θα τα έχει με <1,5v. Μητρική μία P5K Premium black pearl ed.

Για τα 45 ευρώ που κάνει ο cpu καινούργιος boxed, πιστευω δίνει πάρα πολύ περισσότερα και είναι πολύ οικονομικός στην κατανάλωση. Ίσως ο πιο οικονομικός. :-)

Δημοσ.

super pi 1Mb πόσο βγάζεις?

Ο Ε6320 @ 3400 βγάζει 15 sec.

Καλά είσαι πάντως. Σαν κομμάτι φαίνεται πως σου έκατσε γιατί σε reviews είδα αυτό για τον E3300 και έπαθα έμφραγμα με το ρεύμα που του δώσανε για να πάει.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-e3300_9.html#sect0

And here are the promised 4 GHz. The CPU works perfectly stably at this frequency if we increase its Vcore to 1.6 V.

:whistle:

Αφού σκέφτηκα για μια στιγμή να δώσω στο στρατό απο Ε5200 που εχω 1,6 να δω τι θα γίνει.:lol::lol::lol:

Δημοσ.

Κάπου εκεί στα 3.8 έλεγα μπας και έφτανε αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν αξίζει η αλλαγή.

Ο Ε6600 απλά με αύξηση του fsb στα 340 (3ghz) παίζει κανονικά. Στα 350 έχει πρόβλημα.

Θα αρχίσω να πειράζω τις ρυθμίσεις τώρα για να βρώ μέχρι πόσο φτάνει.

Αυτός ο οδηγός http://forums.hexus.net/hexus-hardware/110267-c2d-overclocking-guide-beginners-p5k-add.html είναι καλός οδηγός; Είναι και για τη συγκεκριμένη μητρική. Έχετε να προτείνετε κανέναν άλλο;

Και κάτι ακόμα, το speedstep να το απενεργοποιήσω; (σύμφωνα με τον οδηγό).

Δημοσ.
Κάπου εκεί στα 3.8 έλεγα μπας και έφτανε αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν αξίζει η αλλαγή.

Ο Ε6600 απλά με αύξηση του fsb στα 340 (3ghz) παίζει κανονικά. Στα 350 έχει πρόβλημα.

Θα αρχίσω να πειράζω τις ρυθμίσεις τώρα για να βρώ μέχρι πόσο φτάνει.

Αυτός ο οδηγός http://forums.hexus.net/hexus-hardware/110267-c2d-overclocking-guide-beginners-p5k-add.html είναι καλός οδηγός; Είναι και για τη συγκεκριμένη μητρική. Έχετε να προτείνετε κανέναν άλλο;

Και κάτι ακόμα, το speedstep να το απενεργοποιήσω; (σύμφωνα με τον οδηγό).

Στην καρτέλα CPU όλα disable

στην καρτέλα με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις

CPU ratio πήγαινε το 8

fsb strap 400

fsb frequency 400

Pcie 100

Dram την ταχύτητα της ram σου

DDR static read control disabled

vcore 1.5

Fsb termination 1.4

Load line calibration enabled νομίζω σε παλιό bios αυτό είναι το CPU Voltage Damper

CPU spread spectrum disabled

PCIE spread spectrum disabled

όλα τα αλλά αστα auto

reboot και είσαι στα 3200.

Τεσταρεις με linpack αν είσαι πολύ stable δοκιμάζει και με 9 ratio για να δεις αν θα ποσταρει στα3600.

Αν τυχόν κολλήσει κλεινεις το pc από το κουμπί του τροφοδοτικου 4 δευτερολεπτα και ξεμπλοκαρει ξεκινώντας με χαμηλωτερες συχνότητες ώστε να μπεις στο bios να διορθώσεις.

Άμα δεν έχεις τουλάχιστον όσες ρυθμίσεις σου αναφέρω μάλλον θες και bios update.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση yiannis_1. Όντως έβαλα όπως είπες τις ρυθμίσεις και όλα καλά στα 3200. Η τάση δεν θα μπορούσε να είναι και λίγο πιο κάτω;

Τώρα με την αύξηση της τάσης και τις συχνότητας , μάλλον καλό θα ήταν να αλλάξω σε μια aftermarket λύση σαν αυτή που πρότεινε ο Caution, αν συμφωνείται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...