aledjo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 εχω ενα μηχανημα (για προσωπικη χρηση) που εχει amd dual 5600+ και 4gb ram. αυτη τη στιγμη εχω βαλει τα windows 7 32bit και δουλευουν αψογα και γρηγορα. αυτο που σκεφτομαι ειναι να κανω το εξης: (δεν υπαρχει καποιος λογος απλος για πειραματισμους) 1) να βγαλω τα windows 7 32bit και να βαλω 64bit για να βλεπουν ολη τη ram. θα εχει καμια τρελη διαφορα ή τζαμπα ο κοπος? αν εχει διαφορα, ποσα τα % θα ειναι ταχυτερα??? 10%??? 2) να βγαλω τα windows 7 32bit και να βαλω 64bit σε 2 ιδιους δισκους που εχω (250gb) και να τους βαλω σε raid, δηλαδη να δουλευουν και οι 2 σαν 1. ετσι εχω ακουσει οτι εχει σχεδον 50% αυξηση ταχυτητας. αξιζει να κανω κατι τετοιο?
aledjo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 διαφορα σε τι πραγμα θες να δεις? προσωπικα δεν εχω καποιο σοβαρο λογο. λεω μαλλον σε ταχυτητα γιατι παντου αυτο διαβαζω. σε τι μπορω να δω διαφορα? οταν λεμε ταχυτητα εννοουμε στη ταχυτητα εγγραφης, αναγνωσης και ανταποκρισης των windows σωστα?
vasilisga Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 αμα δεν τρεχεις βαριες εφαρμογες-παιχνιδια τα οποια χρησιμοποιουν πανω απο 3gb διαφορες δεν προκειτα να δεις εγω σε απλη χρηση και περιστασιακο gaming δεν ειδα καμια αξιωσημειωτη διαφορα απο 3 σε 4gb
aledjo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 μαλιστα. δηλαδη εσυ λες να παραμεινω στα 32βιτ ε?
vasilisga Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 αν οπως ειπα δεν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος και εισαι ικανοποιημενος με τo υπαρχον, τοτε ναι σου προτεινω να παραμεινεις στα 32bit
aledjo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 οπως ειπα ειμαι ικανοποιημενος αλλα ελεγα αμα γινοταν κατι καλυτερο ας το εκανα. thanks για τη συμβουλη σου. κανενας αλλος?
TheELF Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Φίλε αν θες να κάνεις πειραματισμούς κανε,και μην ακούς κανέναν(τράβα ώμος πρώτα ένα GHOST η acronis το σύστημά σου).Για το κέρδος σε ταχύτητα τώρα δίκιο έχει ο vasilisga ότι δεν θα καταλάβεις διαφορά,αυτό ώμος δεν σημαίνει οτι δεν θα υπάρχουν. Το να σου ανοίξει κάπιο αρχείο αντί σε 0,010 σε 0,005 δεν θα το καταλάβεις προσθέτονται ώμος τα κέρδη. Δες εδώ πώς μπορείς να ελεγξης της επιδόσεις πριν αλλά και της διαφορές έπειτα.
_Anonymous_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Κανε αυτα που σου λεει ο ΕΛΦ............ και πες μας το αποτελεσμα
popeye68 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 εχω ενα μηχανημα (για προσωπικη χρηση) που εχει amd dual 5600+ και 4gb ram.αυτη τη στιγμη εχω βαλει τα windows 7 32bit και δουλευουν αψογα και γρηγορα. αυτο που σκεφτομαι ειναι να κανω το εξης: (δεν υπαρχει καποιος λογος απλος για πειραματισμους) 1) να βγαλω τα windows 7 32bit και να βαλω 64bit για να βλεπουν ολη τη ram. θα εχει καμια τρελη διαφορα ή τζαμπα ο κοπος? αν εχει διαφορα, ποσα τα % θα ειναι ταχυτερα??? 10%??? 2) να βγαλω τα windows 7 32bit και να βαλω 64bit σε 2 ιδιους δισκους που εχω (250gb) και να τους βαλω σε raid, δηλαδη να δουλευουν και οι 2 σαν 1. ετσι εχω ακουσει οτι εχει σχεδον 50% αυξηση ταχυτητας. αξιζει να κανω κατι τετοιο? @aledjo Είχα τα win 7 Home Premium 32bit και τα άλλαξα βάζοντας τα win 7 Ultimate 64bit. Η μνήμη του PC μου είναι 4GB. Πρώτα αναγνώριζε 3,25GB και τώρα αναγνωρίζει και τα 4GB. Δεν είδα καμμία μα καμμία διαφορά εκτός από την ταχύτητα που κατεβάζεις κάποια εφαρμογή (γέμισμα της μπάρας). Με παιχνίδια δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν ασχολούμαι. Συμβουλή μου: Άστο όπως είναι (με τα 32bit).
_Anonymous_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 θα πρεπει να προσεξες συν της αλλης οτι σου καταναλωνουν και τη διπλασια μνημη σχεδον...... ετσι?
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 θα πρεπει να προσεξες συν της αλλης οτι σου καταναλωνουν και τη διπλασια μνημη σχεδον...... ετσι? Σχεδον την διπλασια μνημη?Απο που προκυπτει αυτο?
TheELF Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Σχεδον την διπλασια μνημη?Απο που προκυπτει αυτο? E,αφού 64=32x2 οπότε διπλά,αυτό ισχύ όμως για τον χώρο που χρειάζονται τα αρχεία στον δίσκο,για μνήμη δεν έχω υπόψιν,για να πω την αμαρτία μου.
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 για μνήμη δεν έχω υπόψιν,για να πω την αμαρτία μου. Στην μνημη αναφερομαι,αλλα τι ακριβως εννοεις και με το παρακατω?Οτι πιανουν τον διπλασιο χωρο στο σκληρο τα αρχεια της εγκαταστασης ή η ιδια η εγκατασταση? E,αφού 64=32x2 οπότε διπλά,αυτό ισχύ όμως για τον χώρο που χρειάζονται τα αρχεία στον δίσκο
vasilisga Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 E,αφού 64=32x2 οπότε διπλά,αυτό ισχύ όμως για τον χώρο που χρειάζονται τα αρχεία στον δίσκο,για μνήμη δεν έχω υπόψιν,για να πω την αμαρτία μου. νομιζω κανενα απο τα 2 που λες δεν ισχυει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.