Προς το περιεχόμενο

Συγκριση laptop για αποδοση σε games

metalmike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε ενα λαπτοπ με τα εξης χαρακτηριστικα

Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo T8100 (2.1 GHz, Level 2 cache 3MB).

Οθόνη: Ευρεία οθόνη υψηλής ανάλυσης 15,4'' WXGA BrightView.

Ανάλυση Οθόνης: 1280 x 800.

Μνήμη: 3072 MB (1x 1024 MB + 1x 2048 MB) DDR2, υποστηρίζει μνήμη μέχρι 4 GB.

Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce 8400M GS με 256MB αποκλειστική μνήμη και έως 1535MB συνολική διαθέσιμη μνήμη γραφικών.

κι ενα αλλο με τα εξης

Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo T8300 (2.4 GHz, Level 2 cache 3MB).

Οθόνη: Ευρεία οθόνη υψηλής ανάλυσης 17'' WXGA+ BrightView.

Ανάλυση Οθόνης: 1440 x 900.

Μνήμη: 3072 MB (1x 1024 MB + 1x 2048 MB) DDR2, υποστηρίζει μνήμη μέχρι 4 GB.

Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce 8600M GS με 512MB αποκλειστική μνήμη και έως 1791MB συνολική διαθέσιμη μνήμη γραφικών.

και θελω να κανω την εξης απλη ερωτηση...στα παιχνιδια τα δυο συγκεκριμενα λαπτοπ εχουν πολυ μεγαλη διαφορα αποδοσης; Μιλαω για νορμαλ παιχνιδια τυπου pro evolution soccer ( αληθεια, το 2ο λαπτοπ θα το παιζει ανετα το 2010; ) οχι τιποτε βαρυ και ασηκωτο.

Ευχαριστω ;)

Δημοσ.

μια διαφορα θα υπαρχει σιγουρα υπερ του δευτερου λογω της καρτας γραφικων και του επεξεργαστη

και το pro 2010 θα το παιξει αλλα οχι ολα στο full

Δημοσ.

Και οι δυο καρτες γραφικων πολυ πιθανον να σου βγαλουν προβλημα.

Αν σκεφτεσαι να αγορασεις καποιο απ'τα δυο laptops απλα μην το κανεις.

Δημοσ.

απο μερικά benchmarks που βλέπω έχει 1.5-2 φορές καλύτερα σκορ η 8600 , απο την άλλη βέβαια η σειρά 8xxx δεν ήταν που είχε κατασκευαστικό λάθος και είχαν γίνει και μηνύσεις απο μεγάλες εταιρίες στην nvidia;

Google : 8600m GS defect και θα δείς.

Big no no

Δημοσ.

Με λιγα λογια να σας πω τι παιζει...εχω αυτο --> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900370 εδω και 2 χρονια χωρις κανενα προβλημα απο θεμα vga αλλα και γενικοτερα και μπορω να το πουλησω και με 50 ευρω παραπανω να παρω αυτο μεταχειρισμενο το οποιο εχει αρκετους μηνες εγγυησης ακομα --> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900306. Τι λετε, αξιζει γενικα η συγκεκριμενη κινηση; Kαι πως μπορω να τεσταρω το 2ο laptop με τη 8600 gs για να δω αν τυχον εχει προβλημα η καρτα γραφικων του;

*Εχω διαβασει για τα προβληματα της συγκεκριμενης σειρας.

Δημοσ.

εγω πιστευω οτι αξιζει απο πλευρας χαρακτηριστικων αυτη η μικρη διαφορα...

αμα δεν εχει προβλημα τωρα η καρτα, απλα δεν μπορεις να το καταλαβεις οτι θα σου εμφανισει στο μελλον

συνηθως αυτη η σειρα ανεβαζε υψηλες θερμοκρασιες, και υπηρχαν πολλες παρτιδες με προβληματικες καρτες που καιγοντουσαν...

Δημοσ.

προβλημα ειχε το τσιπσετ της 8600.ανεβαζε θερμοκρασιες και αν επεμενε ο χρηστης και δεν ειχε και μια βαση ψυξεως,αντιος η καρτα.αν το προσεχεις και δεν το αφηνεις να ψηνεται,μην φοβασε.

Δημοσ.

Μην το σκεφτεις καθολου, δεν αξιζει καμμια απο τις 2.

Ουσιαστικα η 8600Gs ειναι μια υπερχρονισμενη 8400GS δεν θα μπορεις να παιζεις το Pro εκτος και αν βαλεις αναλυση 640*480 για να μην εχεις σπασιματασ στην κινηση βεβαια μετα απο μιση ωρα ο υπολογιστης θα κλεισει γιατι θα ανεβασει τρελες θερμοκρασιες.

Προσοχη αλλο 8600GS και αλλο 8600GT

Εχω εναν υπολογιστη με την 8600GS και στην αρχη επαιζα μεχρι και mass effect 1 με τις ελαχιστες ρυθμισεις μετα απο 6 μηνες δεν υπηρχε περιπτωση να ξεκινησει και ολα αυτα γιατι ολη η σειρα 8ΧΧΧ Μ ειναι προβληματικες, ανεβαζουν τρελες θερμοκρασιες.

Εντελως φιλικα ψαξε να βρεις κατι αλλο μια 9400 ισως!

Δημοσ.

Τι να πω, αν ειναι να δουλευει σωστα 3 χρονια και μετα να παθει προβλημα θα ειμαι γκαντεμης. Αμα καει η καρτα γραφικων ή η μητρικη η εγγυηση στα καλυπτει σωστα; Αληθεια, ποιες θεωρουνται κανονικες τιμες θερμοκρασιας σε μια 8600gs για παραδειγμα; Μπορω να τεσταρω με καποιο προγραμμα για προβληματα και θερμοκρασιες τη συγκεκριμενη καρτα του 2ου λαπτοπ;

Παντως οπως ειπα, η 8400 του 1ου λαπτοπ που εχω μεχρι τωρα, 2 χρονια μετα, δε μου εχει εμφανισει κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι αν θα χαλασει εγω το εχω 3 χρονια και δεν επαθε τιποτα, βεβαια καθε χρονο το δινω στα multirama για συντηρηση και καθαρισμο 15€ και δεν εχω προβλημα.

Το μεγαλο προβλημα ειναι στα παιχνιδια που ειπες οτι σου αρεσει να παιζεις και ενω στην αρχη ξεκινανε καλα μετα απο 5-10 λεπτα αρχιζει να πεφτει σε αποδοση και να κολλανε, ουσιαστικα η καρτα δεν ειναι για παιχνιδια ακομα και τα πιο ελαφρια.

Ψαξε να βρεις κατι καλυτερο τα χαραστηριστικα των laptop ειναι καλα και ειναι κριμα να μην μπορει να παιζει σωστα τα παιχνιδια

Δημοσ.

Mολις βρηκα αυτο http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=en&cc=us&docname=c01087277&dlc=en

HP has identified a hardware issue with certain HP Pavilion dv2000/dv6000/dv9000

HP Pavilion notebook PC series

dv20xx

dv21xx

dv22xx

dv23xx

dv24xx

dv60xx

dv61xx

dv62xx

dv63xx

dv64xx

dv90xx

dv92xx

dv93xx

dv94xx

στη λιστα δεν εχει τα 2 λαπτοπ που αναφερω (DV6840EV,DV9750EV) :-)

Ποιες θερμοκρασιες θεωρουνται κανονικες και ποιες επικινδυνες για μια 8600gs;

Παω να τσεκαρω τη θερμοκρασια στο λαπτοπ που εχω τωρα με την 8400.

Δημοσ.

γυρω στους 60 φανταζομαι θα ειναι λογικες θερμοκρασιες ισως και λιγο παραπανω, ειναι και καλοκαιρι

δες και πες μας

αλλα και να ανεβαζει θερμοκρασια δεν λεει κατι, με σωστη συντηρηση μπορεις να τον κρατησεις σε χαμηλα σχετικα επιπεδα

Δημοσ.

Λοιπον, το λαπτοπ που εχω τωρα με την 8400, το 1ο δηλαδη, idle πιανει maximum 60 βαθμους και βαζοντας το pro evolution soccer 2010 επιασε 71 βαθμους, μια χαρα θερμοκρασιες πιστευω.

Μην το σκεφτεις καθολου, δεν αξιζει καμμια απο τις 2.

Ουσιαστικα η 8600Gs ειναι μια υπερχρονισμενη 8400GS δεν θα μπορεις να παιζεις το Pro εκτος και αν βαλεις αναλυση 640*480 για να μην εχεις σπασιματασ στην κινηση βεβαια μετα απο μιση ωρα ο υπολογιστης θα κλεισει γιατι θα ανεβασει τρελες θερμοκρασιες

Φιλε μου μολις εβαλα στο λαπτοπ το 1ο που εχω με την 8400 το pro evolution soccer 2010 τερμα ολα και απλα κανει πολυ ελαφρα σπασιματακια, αμα επιλεξω το medium το παιζει νερο το παιχνιδι. Επαιξα για ενα μισαωρακι και η θερμοκρασια δεν πηγε πανω απο τους 71 βαθμους.

Οποτε τεσταρω με το παιχνιδι το αλλο λαπτοπ με την 8600 και βλεπουμε ;)

Δημοσ.
60 βαθμους idle η 8400 ε? οχι και τοσο καλα...

60 επιασε οταν εκανα καποιες λειτουργιες στο λαπτοπ, δεν τα λες λιγα αλλα οχι και απαγορευτικα ωστε πχ. να καει, παντως χωρις να λειτουργω καθολου το λαπτοπ επιασε 54 :-) Παντως εδω και 2 χρονια τωρα το παραμικρο δεν εχει παθει/παρουσιασει, αν και ποτε δεν ξερεις ειναι θετικο αυτο. Φευγω για να τσεκαρω το 2ο λαπτοπ που ειναι να αγορασω, θα σας πω εντυπωσεις μολις επιστρεψω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...