em0vskangoura Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα.Θα χρειαστώ πολλά από τα φώτα σας guys!Λοιπό έχω την Foxconn flaming GTI και τα χω δει όλα.Και οι super τεχνικοί από το Πλαίσιο μου λένε να την πάω από κει να την δουν από κοντά και δεν βοηθάνε..!! Καταρχάς, η μητρική χάνει ρυθμίσεις στο BIOS και τρώω Error Loading OS αν κλείσω το ρεύμα του τροφοδοτικού από πίσω...Επιπλέον,έχω κάνει φρέσκο install windows 7 64-bit με 3gb ram και στο BIOS αναγνωρίζει 2gb.Επίσης μέσα στα windows βλέπει ότι έχω 3gb πάνω αλλά λέει 2GB usable!!!Παίζει κάποια ρύθμιση εδώ??? Αλλά το πιο περίεργο είναι ότι ξεχνάει μέχρι και το όνομα της η mobo όταν κλέινω το ρεύμα.Δηλαδή όταν πέφτει το ρεύμα ή όταν βγάζω το καλώδιο του τροφοδοτικού -------->>> FORMAT ????!Και παίρνω στο Πλαίσιο και μου λένε φέρτην εδώ..Εν τω μεταξύ ένας φίλος μου έχει την ίδια mobo φρεσκοαγορασμένη και έχει το ίδιο πρόβλημα με το ρεύμα - απώλεια μνήμης!!!!! Καμιά ιδέα?? :S :S
cosmos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Πήγαινε την από κει.... Από τροφοδοτικό τί παίζει?
em0vskangoura Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Thermaltake 480w καλούτσικο!!Υπολόγισα το pc set μου σε total power supply και δεν έχω πρόβλημα.Είμαι γύρω στα 430w.Το θέμα το ότι χάνει τις ρυθμίσεις όταν κλείσει από τροφοδοτικό δεν φταίει το τροφοδοτικό, διότι σε άλλο PC γνωστού μου με ίδια mobo κάνει το ίδιο!Ίσως είναι κάποια ρύθμιση από BIOS.Καμιά ιδέα??
cosmos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Πόσο καιρό στο κάνει αυτό το πράγμα? Τροφοδοτικό και mobo τί ηλικίας είναι υπάρχει εγγύηση? Bios έχεις πειράξει-update έχεις κάνει?
em0vskangoura Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Update δεν έχω κάνει!!Ούτε το έχω πειράξει πολύ!Ούτε overclock κάνω! Το τροφοδοτικό το χρησιμοποιώ 4 μήνες και η mobo ήταν αλλουνού και την χρησομοποίησε 6 μήνες. Λες με το update να στρώσει?Αλλά αν κάνω update θα χαθούν πάλι οι ρυθμίσεις που σημαίνει format.. που σημαίνει ότι θέλω να τα πετάξω από το παράθυρο???
caution Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δεν χρειάζεσαι format μετά το bios update. Αν και μετά το update κάνει τα ίδια - να τσεκάρεις την μπαταριούλα της μητρικής, μήπως είναι ψόφια
cosmos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Όχι δεν χρειάζεται format.Δες ποιά έκδοση έχεις τώρα κ ποιά είναι η τελευταία που κυκλοφορεί και κοπάνα την. Επίσης τώρα το πρόσεξα αυτό που λες με τις μνήμες.Δες στο bios αν η επιλογή memory remapping (αν υπάρχει) είναι ενεργοποιημένη. Κάνε δοκιμές με μία μία ram επάνω...
em0vskangoura Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ παίδες!Όσο για τις μνήμες έκανα δοκιμές μια μια!!!Το θέμα είναι ότι όπως και να τις βάλω πάντε το PC ξέρει ότι είναι τρεις αλλά στο BIOS και στα windows χρησιμοποιώ 2GB ram.Μου λέει 3 GB ram (2 gb usable) :/. Όσο αφορά το Update έχω λίγο φόβο γιατί χάνει ρυθμίσεις με το αν κάνω switch on/off το τροφοδοτικό.Κάτι παίζει με το discharge!Πόσο μάλλον αν θα κάνω bios update.Ποιός ξέρει τι θα γίνει!!! Επίσης, αυτό με την μπατάρια καλό φαίνεται.Αλλά επιμένω στο ότι φίλος μου που μόλις είχε παραλάβει την mobo είχε το ίδιο πρόβλημα!!!!!!!Να έφτεγε η μπαταρία από φρέσκια mobo??? :S
cosmos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Κοίτα λογικό είναι να έχεις έναν φόβο.Απ το να το αφήσεις έτσι όμως μπορεί να κινδυνεύεις και για άλλες επιπλοκές.Άρα απ το να το ρισκάρεις....πήγαινε το σε κάποιον πιό εξειδικευμένο (που θα χει κ άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσει κτλ κτλ) ή στο πλαίσιο που ανέφερες για να είσαι και ήσυχος.
stm00192 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Εμένα γιατί μου βρωμάει από 10χιλιομετρα ή corrupt bios ή πρόβλημα μπαταρία... Μοναδικές επιλογές σου .. η αλλαγή μπαταρίας και το bios update... Αν δεν δουλέψει τπτ από τα δύο τότε rma στο πλαίσιο!!
AzmoDeus Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 1.κάνεις BIOS UPDATE ( και όχι δεν χρειάζεται Format) 2. αλλάζεις μπαταρία στην μητρική 3. το πας στο πλαίσιο. αν το έχεις απο φοβο να κάνεις το οτιδήποτε γιατί δεν το πας στο πλαίσιό να στο λύσουν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.