Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με word (κάτι με τον μετατροπέα)

sarantatessera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έκανα φορμάτ στον υπολογιστή μου και από windows vista, έβαλα xp.

Το πρόβλημα μου είναι ότι ορισμένα αρχεία word (έχω το office 2007, αν και όλα τα αρχεία τα έχω αποθηκεύσει ως αρχεία word 1997-2003) δεν τα ανοίγει καθόλου.

Μου βγάζει το εξής μήνυμα:

Το word δεν είναι δυνατό να ξεκινήσει το μετατροπέα mswrd632 (κάτι τέτοιο).

Έκανα ένα search στο google και από κάποιον που είχε το ίδιο πρόβλημα, ακολούθησα τη διαδρομή που τον συμβούλεψαν:

Πατάς Έναρξη

Και στην εκτέλεση πληκτρολογείς την εντολή regedit και πατάς οκ για να σου εμφανίσει τον registry editor

Ακολουθείς την διαδρομή

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\Text Converters\Import\MSWord6.wpc

Στο MSWord6.wpc πατάς δεξί κλικ και delete και είσαι οκ

Το έκανα, αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν ναι μεν να μη μου βγάζει το μήνυμα που έβγαζε, αλλά να μου βγάζει το κείμενο "κωδικοποιημένο": βγάζει μόνο κάτι κουτάκια αντί για αυτά που είχα γράψει.

(Δεν ξέρω αν έχει καμία σημασία αλλά το κείμενο είχε κωδικό για να μπεις, όπως τα περισσότερα κείμενα που έχω αποθηκευμένα -και τα πιο πολλά απ' αυτά ανοίγουν κανονικά).

Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας βοηθήσει παρακαλώ.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα αφού είχες VISTA καλύτερα να βάλεις WIN7

Δεύτερον ελληνικά και τα δύο λειτουργικά; Αυτό με τα κουτάκια η άπω αυτό είναι η επειδή χαλάσαν.

Τρίτον αν τα αρχεία ήταν κλειδωμένα μέσου metadata αυτά χαθήκανε με την αλλαγή του λειτουργικού.

Δημοσ.

Τα αρχεία απλά ήταν αποθηκευμένα με κωδικό από τη δυνατότητα που σου δίνει το ίδιο το word.

Τα vista ήταν ελληνικά, τα xp είναι αγγλικά. Το θέμα είναι ότι ορισμένα τα ανοίγει κανονικά ενώ κάποια άλλα όχι.

Τι μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Παρατήρησες καθόλου αυτά που ήταν ελληνικά δεν ανοίγει σωστά;

Πρέπει να πας στον πίνακα ελέγχου γλώσσες και να αλλάξεις την γλώσσα για μη-unicode προγράμματα στα ελληνικά.

Δημοσ.

Όλα τα αρχεία ήταν ελληνικά και κάποια τα ανοίγει και κάποια όχι.

Πήγα στο control panel, στο regional and languages options, το άλλαξα και στα 3 κουτάκια που έχει από αγγλικά σε ελληνικά αλλά πάλι τα ίδια... Αυτό το μη-unicode που το βρίσκω;

---------- Προσθήκη στις 21:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:06 ----------

Η πλάκα είναι ότι έχω αποθηκευμένα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο τα ίδια αρχεία και από εκεί τα ανοίγει κανονικά!

Το θέμα είναι ότι εγω χρειάζομαι αυτά που έχω στον σκληρό του υπολογιστή μιας και κάποια απ' αυτά είναι ανανεωμένα σε σχέση με αυτά που έχω στον εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Δημοσ.

Εκει που ησουν παλι, πηγαινε στο τελευταιο tab και στο ασπρο πινακα που εχει με τις γλωσσες, μετακινωντας τη μπαρα καπου στη μεση, εχει ενα ελληνικα που δεν ειναι τσεκαρισμενο...... τσεκαρε το

Δημοσ.

Το έκανα ρε φίλε και πάλι τα ίδια μου βγάζει: κουτάκια στη θέση των γραμμάτων...

---------- Προσθήκη στις 18:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:50 ----------

Έχω προβληματιστεί πολύ ρε παιδιά... Τι θα κάνω;

Δημοσ.

Δοκίμασες να τα ανοίξεις με άλλο πρόγραμμα, π.χ. Open Office, ή με άλλη έκδοση του Word;

Πάντως το πρόβλημα με τα κουτάκια παραπέμπει σε κατεστραμμένα αρχεία μάλλον, που δεν ξέρω αν μπορούν να φτιαχτούν. Μπορείς να ψάξεις για Office / Word recovery προγράμματα μήπως καταφέρεις κάτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...