Navu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Idle stock: 37/38 GPU/VRM Load stock: 58/53 GPU/VRM Idle MK-13: 29/34 GPU/VRM Load MK-13: 42/52 GPU/VRM [ame]http://www.youtube.com/watch?v=cFztAtTdenM[/ame] Για να μείνει ο διαχύτης θερμότητας, πρέπει να τροχιστεί το πάνω bracket της Prolima κατά 2-3 χιλιοστά. Δανείστηκα και το coolerάκι μιας 3850AGP (έγιναν οι σχετικές μόντες για την έδραση και την καλωδίωσή του), κόλλησα και όσα ψηκτράκια διέθετα και μπορούσα και έτοιμη η μόντα. Θερμαγωγοί κτλ δε βρίσκουν πουθενά πάντως. Η ΜΚ-13 ψύχεται από 3 92άρηδες Everest, οι οποίοι ίσα ίσα που γυρνάνε, τα νούμερα είναι θεαματικά νομίζω.
caution Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Πέραν της ( ωραίας ) fan πατέντας - απλά λιμάρισες λίγο το ένα bracket της MK-13 και πλέον χώρεσαν και βίδωσαν και τα 2; Από τα temps που δίνεις δεν χωράει αμφιβολία για το αν πατάει σωστά πάντως!!!
Navu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι, ακριβώς! Το bracket που βρίσκεται στην πάνω μεριά (από την πλευρά των μνημών τέλος πάντων) ακουμπάει στο διαχύτη και δεν κεντράρουν οι τρύπες για 2-3 χιλιοστά. Ξεβίδωσα το μεταλλικό αυτό στέλεχος, το έβαλα στη μέγγενη και με τον τροχό (γνωστό και ως "σβουράκι") σε 1 λεπτό είχα τελειώσει. Φρόντισα να κρατήσω λειτουργική την εξωτερική τρύπα που είναι για Nvidia κάρτες (αν και δε υπάρχει ποτέ περίπτωση για "πράσινη") και πλέον η βάση της ψήκτρας ακουμπούσε 100%. Το κούρασα πάααααααρα πολύ το θέμα, έκανα πάμπολλες πρόβες βάλε-βγάλε για να σιγουρευτώ. Μετά το άλλο ζήτημα που αντιμετώπισα ήταν να βρω κατάλληλη θέση για το coolerάκι, ώστε και να κάθεται σχετικά στο κέντρο του "κύκλου" (όπως το stock) και να μην ακουμπά στην Prolima (έχει "αέρα" 1-2 χιλιοστά το πολύ). Απαιτήθηκε να κάνω δύο νέες τρύπες στον αλουμινένιο διαχύτη με το dremel, αλλά ευτυχώς κάθισε πολύ καλά. Η Prolima έχει εσωτερικό ύψος 18 χιλιοστά, ο διαχύτης κάπου 4-5, το ανεμιστηράκι είναι των 10 χιλιοστών και 1-2 χιλιοστά κλίση λόγω ανεπίπεδης έδρασης, ήρθαμε στο όριο. Οι θερμοκρασίες είναι απίστευτες, ειδικά να αναλογιστεί κανείς ότι οι ανεμιστήρες είναι ρυθμισμένοι στο όριο των στροφών για απόλυτη ησυχία. Το απόγευμα που πήγα να τον ανοίξω, οι 2 εκ των 3 δεν ξεκίνησαν καν λόγω undervoltage και τους έσπρωξα με το δάχτυλο... Θα προσπαθήσω να ανεβάσω βιντεάκι του συστήματος κάποια στιγμή.
caution Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Τέλεια δουλεία Navu - με έχεις βάλει στα αίματα... αλλά το fan από 3850 θα το παραλείψω θαρρώ. Και μόνο με backplate και λίγο πιο ζωηρά από τα δικά σου φουρφούρια, πιστεύω ότι δεν θα έχω θέμα με τα vrms Job well done
Navu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Thanx, m8... Στο Τενεσί παίζουν με τις τάπες των βαρελιών περιμένοντας να ωριμάσει το Jack Daniel's, στην ελληνική επαρχία πάλι το ρίχνουμε στις μόντες. Πράγματι, με τη συνδρομή πιο δυνατών ανεμιστήρων θα κάνεις δουλίτσα: το δοκίμασα και "σκέτο", δλδ μόνο με διαχύτη και τους αργόστροφους 92άρηδες, ο πυρήνας φυσικά έμεινε ατάραχος αλλά στα VRM είδα 85άρες απλώς με παιχνιδάκια (για βασανιστήρια τύπου Furmark ούτε λόγος)... Χωρίς να είναι απαγορευτικές, δεν είναι και οι καλύτερες. Το "πρόβλημα" με την Prolima είναι ότι έχει πολύ πυκνά fins, βολικό για δροσερό πυρήνα, αλλά η υπόλοιπη πλακέτα τρώει ζέστες υπό την έννοια ότι αυτά δημιουργούν ένα τείχος για τη ροή του αέρα. Πρέπει κάποιος να καταφύγει σε πιο ρωμαλέα φουρφούρια, όμως μετά το silent-mode πάει περίπατο.
caution Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Χμμμ... ίσως αν "αραίωνα" τα τελευταία fins για πιο άνετο airflow... ...ή θα την πάθω όπως αυτοί στην Βιλαρίμπα; Όπως και να έχει, αν με πιάσει η προκοπή και ασχοληθώ θα ενημερώσω το νήμα. Η αλήθεια είναι ότι η stock μορφή μου αρέσει στην όψη. Will see...
Navu Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Την "αποψίλωση" των fins την είχα συμπεριλάβει στις λύσεις, δυστυχώς δεν έχω τόσο μικρό τροχό για το dremel, ενώ ούτε η σέγα πολυβολεύει (ευτυχώς για την Prolima! ). Αναμένουμε.
Navu Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μία εικόνα που πιστεύω ότι αξίζει: Uploaded with ImageShack.us Το μηχανάκι το άνοιξα χθες στις 2 το μεσημέρι και έμεινε ανοιχτό όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα το απόγευμα 17:30 γιατί είχα κατεβάσματα. Παράλληλα, εκτελούσε και όλες τις συνήθεις εργασίες (είδα DVD/youtube, σέρφαρα, έπαιξα αρκετές ώρες 3D, έγραψα κείμενο). Οπότε νομίζω ότι τα νούμερα είναι ενδεικτικά του potential αυτής της ψήκτρας (έστω και αν έχει δροσίσει πλέον με 24-25 room-temp). Ενίοτε, όπως φαίνεται και στην εικόνα ο πυρήνας έκανε και "βουτιά" στους 26 Κελσίου. Ενδεικτικά, βλέποντας tube με τη stock είχα 45άρια, ενώ πλέον οι 35-36 είναι οροφή.
caution Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2010 Άσχετο - αλλά εγώ δεν βλέπω ποτέ 0 Ampere
Navu Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Ερώτηξις: τι είναι αυτό το VDDC current και πόσο πρέπει να είναι μία max τιμή σε μία HD 5850? 31Α είναι πολλά? Έχω μαύρα σκοτάδια, για δώστε τα φώτα σας ρε παιδιά...
caution Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Στην ουσία είναι το ρεύμα που καταναλώνει εκείνη την στιγμή ο πυρήνας. Αν δηλαδή δεις 40Α και έχεις 1.0875Vgpu, τότε εκείνη την στιγμή ο πυρήνας καταναλώνει 40 Χ 1.0875 = 43.5 Watts. Αυτό βέβαια δεν είναι η συνολική κατανάλωση της κάρτας, σε καμία περίπτωση... Νομίζω έχω δει και 40Αφεύγα στο Kombustor (με 5850) οπότε δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. Normal.
lionheart75 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Ξεθάβω το θέμα καθώς αποφάσισα τελικά να αλλάξω σύστημα ψύξης στις κάρτες μου και παρήγγειλα δύο απο δαύτες: http://www.zalman.co.kr/eng/product/Product_Read.asp?idx=385 Όταν μου έρθουν με το καλό και τις τοποθετήσω θα ανεβάσω info και screens. Είμαι ανυπόμονος και περίεργος να δώ αποτελέσματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.