Προς το περιεχόμενο

ProlimaTech MK-13 σε 5850 - mini Review

stm00192

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με έτρωγε σήμερα το χεράκι μου και πήγα και πήρα από το Πλαισιο Καλαμαριάς μία Prolimatech MK-13 για την 5850 μου.

Τιμη: 53Ε

Unboxing:

Στην συσκευασία της ψήκτρας περιέχονται όλα τα απαραίτητα για την τοποθέτηση της είτε σε κάρτες ΑΤΙ είτε NVIDIA, ένα bracket για την τοποθέτηση των ανεμιστήρων (όπως θα δούμε παρακάτω οι ανεμιστήρες δεν τοποθετούνται κατευθείαν πάνω στην ψήκτρα) καθώς και ένα σωληνάριο θερμικής πάστας.

Δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνει τους ανεμιστήρες οι οποίοι πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά...

imgp1081k.jpg

Uploaded with ImageShack.us

imgp1083g.jpg

Το lapping της ψήκτρας δεν μπορεί να θεωρηθεί και το καλύτερο...

imgp1086i.jpg

Τοποθέτηση:

Η τοποθέτηση της ψήκτρας είναι ιδιέτερα απλή και αναλύεται πληρέστατα στο manual που την συνοδεύει...

Η κάρτα μετά την τοποθέτηση των ψηκτρών για μνήμες και vrm:

imgp1087e.jpg

Και με την ψήκτρα...

imgp1089.jpg

imgp1090.jpg

Όπως ανέφερα και πιο πάνω... οι ανεμιστήρες τοποθετούνται σε ξεχωριστό bracket και η Prolima με αυτό των τρόπο δίνει την δυνατότητα χρήσης από 2 μέχρι 4, 12αριδες ή ακόμη και 2 12αριδων και ενός 14αρη..

Εγώ προτίμησα την δεύτερη λύση... με 2, 12αριδες Nilox και ένα 14αρη Nilox...

Το οπτικό αποτέλεσμα μέσα στο κουτί πλέον:

imgp1091.jpg

imgp1095w.jpg

Μετρήσεις:

Για τις μετρήσεις χρησιμοποιήθηκε το πρώτο μηχάνημα της υπογραφής μου....

Η θερμοκρασία δωματίου ήταν 26C.

Έγιναν μετρήσεις σε idle, σε load με στοκ ρυθμίσεις και σε load με oc (950/1200/1,25V).. με εργοστασιακή ψήκτρα και την mk-13... και στις δύο περιπτώσεις η πάστα που χρησιμοποιήθηκε ήταν η AS-5.

Για το stressing χρησιμοποιήθηκε το MSI Kombustor.... η κάθε μέτρηση έγινε για τουλάχιστον 10 λεπτά load!!!

Πάμε λοιπόν να δούμε...

IDLE

Stock Cooling

stockidle.jpg

MK-13

mk13idle.jpg

H mk-13 είναι 13 βαθμούς κάτω στον πυρήνα και 2 βαθμούς στα vrm.....

LOAD (725/1000/1,087V)

Stock Cooling

stockload72510001087.jpg

MK-13

mk13load725100010875.jpg

Ο πυρήνας με την mk-13 είναι 25 βαθμούς κάτω από την στοκ αλλά δυστυχώς τα VRM 10 βαθμούς πάνω...

LOAD (950/1200/1,25V)

Stock Cooling

stockload95012001250.jpg

MK-13

mk13load9501200125.jpg

H mk-13 είναι 28 βαθμούς κάτω από την στοκ αλλά και πάλι τα vrm είναι 15 βαθμούς πάνω αλλά ευτυχώς σε λειτουργικά επίπεδα ακόμη!!

Τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς...

Εγώ προσωπικά γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστιμένος από την απόδοση της ψυκτρας...

Υ.Γ. Αν κάποιον δεν τον πολυνοιάζει ο θόρυβος σίγουρα θα έχει πολύ καλύτερα αποτελεσματα με 4 δυνατούς δωδεκάριδες ανεμιστήρες!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μπράβο για το review ;)

Δυστυχώς μάλλον δεν είδες

( δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί - αλλά εγώ θα το πω μπας και σώσω κανένα... )

Πρόσφατα έπαιξα με την prolimatech mk-13 + 5850 reference - μπαίνει μια χαρά (όπως και σε άλλες 287.548 κάρτες /respect) και με 2 ήσυχα fans κρατάει τον πυρήνα σε πολύ καλά temps AΛΛΑ...

οι μάγκες τις prolimatech το failιάσαν τελείως με την ψύξη των vrms - μιλάμε για +10 C εύκολα - οπότε έχεις ένα δροσερό και πολλά υποσχόμενο core αλλά σε προδίδουν τα vrms πριν καν αρχίσεις το clocking... Ver2 - και σύντομα - το καλό που τους θέλω :mad:

...μέχρι και +20 C βλέπω στα vrm :/ Από την άλλη σε core σκίζει λέμε :-D

Μπράβο για το review ;)

Δυστυχώς μάλλον δεν είδες

...μέχρι και +20 C βλέπω στα vrm :/ Από την άλλη σε core σκίζει λέμε :-D

Βασικά το είδα... αλλά οκ σε real time gaming συνθήκες την παλεύουν μια χαρά οποτε no problem...

Παίζει να μην μπαίνει... αν το προσπαθήσεις (το κόκκινο φουρφούρι βγαίνει με 3 βιδούλες απ' ότι θυμάμαι), πόσταρε αν γίνεται ή όχι -for sure- γιατί εγώ δεν είχα χρόνο και δεν προσπάθησα :(

Πάντως θα ήταν killer συνδυασμός :-)

Ναι βρε - απλά για να βοηθήσω το είπα. Εννοείτε ότι δεν θα προσπαθούσες με το φουρφούρι :-D

Άρα φαντάζομαι ότι βρίσκουν τα heatpipes στο πλαίσιο :/ Κρίμα... μόνο αν κανείς, χωρίς εγγύηση, αποφασίσει να το κόψει :devil:

Το αναφέρω ήδη οτι χρησιμοποιώ δύο 120 Nilox και ένα 14αρι Nilox... Με δυνατότερα δεν την παλεύω με τον θόρυβο... είμαι λίγο περιεργος σε αυτο το θεμα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...