ikskarda Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Εβαλα σημερα το τελευταιο vlc player 1.1.0 που υποστηριζει DXVA . μεχρι τωρα με το shark codec ειχα ενεργοποιησει την επιλογη για DXVA της GPU στα x264 βιντεο (HD movies 720p,1080p) Ενω με WMP12 + shark codecs + WMP12 το dxva δουλευει μια χαρα και κανονικα usaρει η GPU , εβγαλα λοιπον την εκδοση 1.0.5 του VLC και εβαλα την 1.1.0 ωστε ο φτωχος μου AMD X2 4400+ 2.4Ghz μεσω του DXVA να μπορει να παιξει παρεα με την HD3870 μου τα βιντεος καθως θεωρω τον VLC καλυτερο player , αλλα οταν ενεργοποιησα το DXVA τα x264 βιντεος μου παιζουν με αλλοιωσεις στα χρωματα , σπασιμα στην εικονα και σχετικα . να υποθεσω οτι ειναι προβλημα της τελευταιας εκδοσεις και θελει ακομα φτιαξιμο στο VLC το DVXA η οτι κατι αλλο παιζει με το συστημα μου ? χωρις DXVA παντως τα x264 βιντεος παιζουν φυσιολογικα στον VLC
parsifal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 http://www.videolan.org: NB: so far, on Windows, VideoLAN is quite sad to be forced to recommend nVidia® GPU, until ATI® fixes their drivers on Windows, and until VLC developer get access to some Intel® hardware supporting GPU decoding. Βέβαια, όποιος έχει περάσει λίγο χρόνο στα forums του VLC, γνωρίζει ότι οι developers του VLC είναι και λίγο στόκοι: Τους έχω δει στο παρελθόν να σκουπίζουν bug reports «κάτω από τα χαλάκι» ρίχνοντας την ευθύνη αλλού. Και το DXVA acceleration παίζει κανονικά με ATI σε άλλους players με internal codecs όπως ο MPC-HC ή με τη σχετική επιλογή που προστέθηκε πρόσφατα στον ffdshow-tryouts codec (αυτόν εννοείς μάλλον με την αναφορά σου στον "shark codec". Δεν υπάρχει "shark codec" per se, είναι codec pack που περιέχει τον ffdshow-tryouts). Σε εμένα με NVIDIA πάντως, το DXVA acceleration έπαιξε "as advertised", για να λέμε και του στραβού το δίκιο...
ikskarda Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 οποτε τα .mkv θα τα βλεπω με το wmp12 για να εχω το dxva και τα υπολοιπα εργα μου , βιντεο μου στο vlc , αλλα οχι οτι βλεπω διαφορα τεραστια με wmp12+dxva και vlc χωρις dxva . απλα ειναι για το τυπικο της υποθεσης αφου εχω παλιο συστημα AMD X2 4400+ μαζι με ATI HD3870 . το μονο που βλεπω ειναι απο το CCC το ρολοι της GPU απο τα 300 που ειναι σε idle κατασταση οταν παιζω με wmp12+dxva καποιο .mkv να πηγαινει το ρολοι της στα 775Mhz και το activity απο 3 ως 10% με μεσο ορο το 6-7% ας ελπισουμε να βελτιωθει με την επομενη εκδοση του VLC το DXVA γιατι αξιζει πολλα σαν player PS: και με το flash player 10.1 που λεγανε οτι υποστηριζει DXVA εγω παντως δεν βλεπω διαφορα στα βιντεος
parsifal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Ναι, είναι πολύ καλός player ο VLC αλλά το κύριο πλεονέκτημά του, δηλαδή το ότι δεν εξαρτάται από εγκατεστημένους στο σύστημα codecs, το ακυρώνεις από τη στιγμή που χρησιμοποιείς codec packs σε συνδυασμό με τον WMP. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιείς τον WMP ως αποκλειστικό player για όλες τις ανάγκες σου; Αρκετή από την έξτρα λειτουργικότητα του VLC όπως subtitle rendering και φίλτρα επεξεργασίας μπορείς να την καλύψεις με τις ρυθμίσεις του ffdshow-tryouts.
ikskarda Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 πες το σαν βιτσιο απο τα xp οπου ηθελα τοτε με Klite codec pack + wmp11 να παιζω τα παντα με αυτον σαν default player και χρησιμοποιουσα portable MPC για κανενα quicktime , 3gp , mov . απλα μια φορα εγκατεστησα το vlc ειδα οτι μου προσφερει οτι θελω , απλα επειδη θελω τα thumbnails των videos ολων να φαινονται (εχω κολλημα με αυτο αν δεν φαινονται , το θεωρω προβλημα αν δεν δειχνει προεπισκοπηση ) εβαλα το shark codec pack ωστε να ειναι ολα default με τον wmp12 , να χω thumbnails και με τον vlc 2nd player. PS:γενικως στο συστημα μου βαζω klite codec pack το full (τωρα shark codec pack)+ real alternative + quicktime alternative ωστε ολα να μπορουν να παιζουν με τον windows media player . απο εκει και περα αφου πειραματιστηκα με mpc , bsplayer , vlc σαν δευτερους players κατεληξα στον vlc καθοτι σε μερικα videos που με τον wmp ειχα ψιλοσκαλωματα με τον vlc ειμαι ΟΚ
kurkosdr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Ton VLC προσωπικα τον προτιμω επειδη ειμαι πουριτανος σε θεματα computing και σιχαινομαι οποιο προγραμα δεν μπορει να κατσει στα αυγα του (δηλαδη στον φακελο του στα program files) και αρχιζει και πειραζει/εγκαθιστα αρχεια συστηματος σε αλλους φακελους. Οποτε VLC και mpc-hc for me. Παντως, το προβλημα με τις ATI ειναι γνωστο, και εχουν υποσχεθει να το φτιαξουν στους επομενους catalyst Μεχρι τοτε αφηστε το DXVA στο off
kurkosdr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Βέβαια, όποιος έχει περάσει λίγο χρόνο στα forums του VLC, γνωρίζει ότι οι developers του VLC είναι και λίγο στόκοι: Τους έχω δει στο παρελθόν να σκουπίζουν bug reports «κάτω από τα χαλάκι» ρίχνοντας την ευθύνη αλλού. Να μια τετοια περιπτωση Αυτος ο j-b εχει σκοτωσει περισσοτερα bugs χωρις να δωσει λογο απ οτι το aroxol.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.