sdim Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Καλημέρα σε όλους. Θέλω να μετατρέψω κάποιες κασέτες ήχου σε μορφή .mp3. Παρ' όλο που διαθέτω μηχάνημα ηχογράφησης από κασέτα/ραδιόφωνο σε Audio CD,θα ήθελα να βρω τρόπο να εγγράψω απ' ευθείας στο pc,για να το έχω σε .mp3,καθώς αν το κάνω με τον άλλο τρόπο,θα πρέπει να ριπάρω το κάθε CD μετά,σε .mp3,κάτι που είναι χρονοβόρο,και μπορεί να αποφευχθεί,αν χρησιμοποιήσω το Audacity. 1. Τι καλώδιο χρειάζεται για να συνδέσω walkman με το pc; (To walkman μάλλον θα θέλει από μικρό καρφάκι ακουστικού σε ίδιο για το line-in) 2. Για να συνδέσω κασετόφωνο, χρειαζεται προενισχυτής ή κάτι τέτοιο; Τι καλώδιο; Τα υπόλοιπα μέσα στο Audacity,μάλλον τα ξέρω,αφού το χρησιμοποιώ και για να γράφω μέσω Internet. Ευχαριστώ.
N3k21 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Αν έχεις τα cd είναι κατά τη γνώμη μου προτιμότερο να τα ξαναripaρεις σε mp3 παρά να μπλέξεις με ηχογράφηση από κασσέτα. Έτσι και καλύτερη ποιότητα ήχου θα έχεις αλλά θα γλυτώσεις και την διαδικασία του κοψίματος/ραψίματος σε περίπτωση που θες να χωρήσεις το ηχογραφημένο υλικό (δηλαδή ένα αρχείο mp3 = ένα τραγούδι). Αν ωστόσο θες να προχωρήσεις σε ηχογράφηση από κασσέτες τότε: 1) Θα χρειαστείς αυτό ακριβώς που φαντάστηκες (καλώδιο 2.5mm audio jack αρσενικό - αρσενικό): http://www.amazon.com/2-5mm-Stereo-Audio-Male-miniSync/dp/B000F8GVQY 2) Δεν χρειάζεται προενισχυτής, τα σήματα εισόδου και εξόδου είναι ίδιου επιπέδου οπότε με το καλωδιάκι θα είσαι κομπλέ.
disqualified Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Οπως ειπε ο φιλος παραπανω ενα απλο καλωδιο καρφι σε καρφι. Κανει πολυ καλη δουλεια το audacity το εχω δοκιμασει και αν το ψαξεις λιγο παραπανω μπορεις να μειωσεις και το θορυβο αν υπαρχει κατι που σε ενοχλει.
sdim Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ,παιδιά. Δεν έχω τα CD.Είναι παλιές κασέτες και γι αυτό θέλω να τις μετατρέψω. Βρήκα τα καλώδια και θα παίξω με το Audacity. Ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.