Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Windows XP

idranktheconium

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να κάνω format τον υπολογιστή μου (OP Windows XP Professional), έχω καταλήξει με ένα υπολογιστή που αρνείται να λειτουγήσει.

Όταν προσπαθώ να τον εκκινήσω κανονικά, μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα:

Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.

Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware.

Please check the Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.

Έχω προσπαθήσει να κάνω install τα windows από CD και USB, αλλά εκεί προκύπτει δεύτερο πρόβλημα:

PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting PXE ROM

Είναι βέβαιο ότι τα hardware μου δεν έχουν κάποια βλάβη, αφού πριν το format όλα λειτουργούσαν κανονικά. Να προσθέσω επίσης ότι δεν έχω τα recovery disks και ότι οι γνώσεις μου στους υπολογιστές είναι περιορισμένες.

Υπάρχει κάποια λύση ή πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για καινούργιο υπολογιστή;

Δημοσ.

Computer management -> Disk management -> Delete partition (C:)

Θεώρησα ότι αφότου το διέγραφα, θα μπορούσα να κάνω εκ νέου installation κατά το boot up.

Αντιλαμβάνομαι ότι αφού διέγραψα το partition, το πρώτο πρόβλημα που προκύπτει είναι λογικό. Όμως για το δεύτερο δεν έχω βρει ακόμα την αιτία.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο, όμως όταν προσπαθώ να εκκινήσω τον υπολογιστή με το cd-rom, μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα:

PXE-E61: Media test failure, check cable

PXE-M0F: Exiting PXE ROM

Έχω δοκιμάσει επίσης και με usb, με τα ίδια αποτελέσματα.

Δημοσ.
Computer management -> Disk management -> Delete partition (C:)

Θεώρησα ότι αφότου το διέγραφα, θα μπορούσα να κάνω εκ νέου installation κατά το boot up.

Αντιλαμβάνομαι ότι αφού διέγραψα το partition, το πρώτο πρόβλημα που προκύπτει είναι λογικό. Όμως για το δεύτερο δεν έχω βρει ακόμα την αιτία.

Απ' τα Windows, ΔΕΝ μπορείς να διαγράψεις το partition που έχει τα Windows. Και δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα αν δοκιμάσεις να το κάνεις. Απλά δε θα γίνει τίποτε.

http://forums.techguy.org/hardware/104472-solved-pxe-e61-media-test.html

---------- Προσθήκη στις 11:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:02 ----------

http://www.techsupportforum.com/hardware-support/hard-drive-support/41235-pxe-mof-exiting-intel-pxe-rom.html

...αυτά τα λινκ, περιέχουν ΟΝΤΩΣ απάντηση στο πρόβλημα που αναφέρει ο Σωκράτης;

Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια, umaga.

...ΒΡΗΚΕΣ δηλαδή λύση; (αν ναι, ποιά ακριβώς; Καλό θα ήταν να την αναφέρεις, για όποιον τυχόν αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο)

Δημοσ.
Απ' τα Windows, ΔΕΝ μπορείς να διαγράψεις το partition που έχει τα Windows. Και δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα αν δοκιμάσεις να το κάνεις. Απλά δε θα γίνει τίποτε.

...αυτά τα λινκ, περιέχουν ΟΝΤΩΣ απάντηση στο πρόβλημα που αναφέρει ο Σωκράτης;

...ΒΡΗΚΕΣ δηλαδή λύση; (αν ναι, ποιά ακριβώς; Καλό θα ήταν να την αναφέρεις, για όποιον τυχόν αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο)

Η διαγραφή του partition δεν έγινε από εμένα, ο υπολογιστής έφτασε στα χέρια μου αφότου διαγράφηκε. Οι γνώσεις μου δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένες, άρα δε θα μπορούσα να ξέρω πώς ακριβώς έγινε η διαγραφή. Επανέλαβα μόνο αυτό που μου είχε ειπωθεί.

Τα λινκς παρέχουν πολλές πιθανές λύσεις και πολλές πιθανές αιτίες του προβλήματος.

Στη δική μου περίπτωση, το installation disk που χρησιμοποιούσα δεν ήταν αυθεντικό και εκείνος που μου το δάνεισε είχε παραλείψει να το κάνει bootable. Όταν αντεκατέστησα το cd, το installation προχώρησε κανονικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...