htps Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Ειχα μια συζητηση τις προαλες με εναν γνωστο κ μου ειπε οτι ειχε παει αεροπορικα στο Καστελοριζο!!Το περασα στο ντουκου εκεινη την στιγμη αλλα μετα αναρωτιομουν.Εψαξα κ ειδα οτι οντως το Καστελοριζο εχει αεροδρομιο κ ειδα μαλιστα οτι εμφανιζεται κ στην αναζητηση της Olympic air προσπαθησα για την πλακα μου να κανω search για να δω αν θα μου κανει online κρατηση αλλα δε μου εμφανιζει πτησεις!!Τεσπα καν δεν ηξερα οτι το Καστελοριζο εχει αεροδρομιο κ επαθα ενα σοκ.Ξερει κανεις εαν οντως μπορει να ταξιδεψει καποιος απο Αθηνα Καστελοριζο αεροπορικα?Η εστω απο Ροδο??
insomniaK Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δεν ξέρω για τώρα, αλλά όταν οι επιδοτήσεις ήταν μόνο στην ολυμπιακή, πέταγε μέσω ρόδου.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Η λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστελλόριζο άρχισε το έτος 1986. Είναι αεροδρόμιο εσωτερικού. Υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης μόνο για αεροπλάνα μέχρι 20 θέσεις. Μετά τις αρχές του 20ου αιώνα στο ακριτικό Καστελλόριζο των 15,000 κατοίκων γινόταν χρήση υδροπλάνων που εκτελούσαν πτήσεις κυρίως σε πόλεις της βορειοανατολικής Αφρικής. Σαν αεροδρόμιο χρησιμοποιείτο το φυσικό λιμάνι του νησιού που είναι αρκετά μεγάλο σε σχήμα πετάλου. Στην είσοδο δεξιά του λιμανιού σώζεται ο οικίσκος που γινόταν ο ανεφοδιασμός των υδροπλάνων. http://www.alxd.gr/AirportGuide/kastelorizo/kastelorizoG.html γιατί έπαθες σοκ? δλδ έτσι και δεις από αεροπλάνο το αεροδρόμιο της κάσου τί θα κάνεις?
htps Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Eνταξει αλλος η Κασος αλλο το Καστελοριζο που ειναι εντελως το ακρο της Ελλαδας ,γι αυτο εξαλλου μου εκανε εντυπωση
klainmaingr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Και να είσαι σίγουρος οτι υπάρχουν πολύ χειρότερα http://www.oddee.com/item_93109.aspx
kgkatzi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Ειχα μια συζητηση τις προαλες με εναν γνωστο κ μου ειπε οτι ειχε παει αεροπορικα στο Καστελοριζο!!Το περασα στο ντουκου εκεινη την στιγμη αλλα μετα αναρωτιομουν.Εψαξα κ ειδα οτι οντως το Καστελοριζο εχει αεροδρομιο κ ειδα μαλιστα οτι εμφανιζεται κ στην αναζητηση της Olympic air προσπαθησα για την πλακα μου να κανω search για να δω αν θα μου κανει online κρατηση αλλα δε μου εμφανιζει πτησεις!!Τεσπα καν δεν ηξερα οτι το Καστελοριζο εχει αεροδρομιο κ επαθα ενα σοκ.Ξερει κανεις εαν οντως μπορει να ταξιδεψει καποιος απο Αθηνα Καστελοριζο αεροπορικα?Η εστω απο Ροδο?? Ναι έχει πτήση μέσω Ρόδου και όταν ήμουν φαντάρος στο Καστελόριζο παρακαλάγαμε να μην φυσάει γιατί λόγω επικινδυνότητας ακυρώνονταν οι πτήσεις και καθυστερούσαμε να φύγουμε για άδεια.
arxaggelos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μετά τις αρχές του 20ου αιώνα στο ακριτικό Καστελλόριζο των 15,000 κατοίκων γινόταν χρήση υδροπλάνων που εκτελούσαν πτήσεις κυρίως σε πόλεις της βορειοανατολικής Αφρικής. Σαν αεροδρόμιο χρησιμοποιείτο το φυσικό λιμάνι τουνησιού που είναι αρκετά μεγάλο σε σχήμα πετάλου. Στην είσοδο δεξιά του λιμανιού σώζεται ο οικίσκος που γινόταν ο ανεφοδιασμός των υδροπλάνων. Αυτό δεν το ήξερα.....Προφανώς μετά πλάκωσαν οι εφοπλιστές με τα συμφέροντα και τους σάπιους γκαζοτενεκέδες τους, και το Καστελόριζο από αεροπορικός κόμβος έγινε και πάλι "ακριτικό" και χρειάζεσαι μισή ζωή για να φτάσεις με καράβι. Όπως και πρίν λόγο καιρό, που τα υδροπλάνα της AirSea Lines τα έφαγε η μαρμάγκα γιατί.....έτσι. Ε, ρε Αβέρωφ-σε-χρήση που χρειάζονται....
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 το ότι το καστελλόριζο είχε 15.000 κατοίκους επί ιταλών δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν?
insomniaK Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 το 1918 είχε 22.000 κατοίκους, τότε έφυγαν και οι παππούδες μου, φοβούμενοι τους Τούρκους.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 το 1918 είχε 22.000 κατοίκους, τότε έφυγαν και οι παππούδες μου, φοβούμενοι τους Τούρκους. γιατί το '18 που ήταν ήδη ιταλικά τα νησιά να φύγουν ??? Μόλις 1,25 ναυτικά μίλια από τις νοτιοδυτικές τουρκικές ακτές και 72 ν.μ. ανατολικά της Ρόδου βρίσκεται η νήσος Καστελόριζο ή Μεγίστη, το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας. Έχει έκταση 8,9 τ.χλμ., μήκος ακτών 19,5 χλμ. και πληθυσμό 406 ατόμων, κατά την επίσημη απογραφή του 2001. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF
insomniaK Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 διότι φοβόντουσαν ότι θα έμπαιναν οι Τούρκοι.
htps Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 παντως ξερω πως οι Καστελοριζιοι εχουν μια αρκετα αξιοπρεπη παροικια στην Αυστραλια...
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 διότι φοβόντουσαν ότι θα έμπαιναν οι Τούρκοι. δεν έτυχε ν΄ακούσω ποτέ ότι η τουρκία απειλούσε τα ιταλοκρατούμενα 12νησα αν έχεις πληροφορίες πάνω σ' αυτό θα με ενδιέφερε, στείλε πμ.
insomniaK Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 αν δεν κάνω λάθος, δεν μπήκαν και ποτέ. η γιαγια πέθανε το 2001 και δεν έχω κανέναν άλλο να ρωτήσω, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι έφυγαν για αυτόν το λόγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.