ikskarda Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Παιδες καλησπερα . στο γραφειο μου εχω ενα router Linksys WAG354G Annex A με το firmware 1.01.11 το οποιο εχει ασυρματο b/g . Ξερω πως το router εχει ενσωματωμενη κεραια για wifi αλλα στο πλαι εχει μια υποδοχη για εξωτερικη κεραια . οριστε και μια ενδεικτικη φωτογραφια Θελω μια κεραια λοιπον που να μου ενισχυσει το σημα του Wifi , χωρις πολλα πολλα , απλα με το να την βιδωσω στην υποδοχη . Θελω να τροφοδοτησω αλλο εναν οροφο του σπιτιου με σημα για συνδεση laptop και κινητου (ξαπλα στο κρεβατι και msn ) οποτε προτεινετε μου μια κεραια σε λογικη τιμη , που θα ενισχυσει οσο γινεται περισσοτερο το σημα γιατι ανεβαινοντας προς τον απο πανω οροφο στην μεση των σκαλιων δεν υπαρχει σημα PS:εχω και ενα Baudtec TW263R4-A0 αυτο που εδινε πριν χρονια ο ΟΤΕ , ενα μαυρο κονσερβοκουτι , το οποιο εχει εξωτερικη κεραια και δοκιμασα και εφαρμοζει στην υποδοχη του Linksys . Αυτη μου κανει δουλεια ?
giorgoslouk Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 PS:εχω και ενα Baudtec TW263R4-A0 αυτο που εδινε πριν χρονια ο ΟΤΕ , ενα μαυρο κονσερβοκουτι , το οποιο εχει εξωτερικη κεραια και δοκιμασα και εφαρμοζει στην υποδοχη του Linksys . Αυτη μου κανει δουλεια ? Βεβαίως και κάνει.
ikskarda Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 οποτε να μην καταφυγω σε ασκοπα εξοδα και να βαλω αυτην ετσι ? καλως φιλε , ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2010 apla Με μια αλλαγη κεραιας αλλαζεις τα db αλλα δεν αλλαζεις τα mw οποτε μην περιμενεις κατι το διαφορετικο.ειχα δοκιμασει σε Linksys 5 db κεραια η 7 δεν θυμαμαι που ηταν της Linksys.50 eyro εκανε και τιποτα.με 100mw που ειναι αυτα....δοκιμασε παντως μην μπορεσεις να βαλεις τον ρουτερ σε λιγο καλυτερο σημειο για καλυτερο σημα η οταν βαλεις την κεραια να την στρεψεις αναλογα κτλ.
ikskarda Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 του καρφωσα τη κεραια του Baudtec , διαφορα μεγαλη δε βλεπω αλλα ας υπαρχει , κατι μπορει να κανει
_Anonymous_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Οι κοινες κεραιες που ειναι καρφωμενες στα ρουτερακια, ειναι της ταξεως του ενος δυο db, με ελαχιστες εξαιρεσεις. Ειναι σαν να αλλξες το χιουνται σου........ και να αγορασες ΚΙΑ
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 με προγραμματα σαν το Insider μπορεις να δεις αν υπαρχει διαφορα αλλα και με 5 db μην περιμενεις πολλα.σκετη κεραια λιγα πραγματα κανει.
nasmania Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 με προγραμματα σαν το Insider μπορεις να δεις αν υπαρχει διαφορα αλλα και με 5 db μην περιμενεις πολλα.σκετη κεραια λιγα πραγματα κανει. Φιλε πουλίνο εσύ που είσαι ο αρχηγός της δικτύωσης.... Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ, που πάντα το είχα απορία,και δεν εχω δει διαφορές παίζοντας με διάφορες κεραίες..Αν π.χ. εχεις ενα router 100mW, οτι κεραία και να του βάλεις τα ίδια θα πιάνει ?? Στα 100 mW δηλαδη έστω οτι το optimal db κεραίας είναι τα 7 απο εκει και πάνω γιοκ ?? Είτε του βάλεις grid 26ara είτε omni 7ara ? Αν ανεβάσει κανείς τα mw ? Ανεβαίνει και το σήμα βάση κεραίας ? (βλ. linksys moded firmwares )
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2010 εχω βαλει σε linksys wag354 7 db κεραια νομιζω.διαφορα δεν ειδα.με grid τωρα και κατευθυντικες ισως να ειναι καλυτερα.απο εκαι και περα με 100 mw δεν κανεις πολλα.εχω δει access point air live που ηταν 300 mw και επαιζε με κεραια 2 -3 db.τις κανονικες τις μικρες.απο το γειτονικο κτιριο που ηταν χωμενο μεσα σε ενα γραφειο επαιζα μεχρι το σπιτι μου.ενω με το thomson χανω το μισο σημα μετα απο 2 τοιχους.απο εκει και περα δεν εχω δοκιμασει grid για να πω κατι ουτε εχω δοκιμασει παραπανω απο 7 db κεραια σε 100 mw.το εχω δει μεν αλλα δεν το δοκιμασα.αντιθετα εχω δει 300mw access point οπως και access points με ενισχυτη 500 mw και 1 watt τα οποια επαιζαν πχ με panels 20 db και επαιζε ολη η παραλια σε αποσταση 200 -250 μετρα.χωρις τα παραπανω mw θα ηταν αχρηστα τα panels.an ανεβασεις τα Mw ακομα και με μικρη κεραια θα παιξεις καλυτερα απο οτι με μεγαλυτερη κεραια και 100 Mw.αλλα αντε να παει μεχρι 200 mw.πουλανε και ενισχυτες αλλα εχω δει μονο ακριβους.για αυτο και οι περισσοτεροι πανε σε repeaters.οπως πουλανε και καρτες δικτυου μισο και ενα watt.
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Ξερουμε καποιο custom firmware για το linksys wag354g που ανεβαζει τα mw?
_Anonymous_ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 αν αλλαξεις κεραια και βαλεις μια πολλαπλασιου db (καθε +3db=χ2 watt) εχεις και διπλασια ισχυ. ισχυει.. παντα ισχυε και δουλευει
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 μονο για wrt ειχα δει.απο 100 σε 200 Για αυτα τα router εχουν βγει απιστευτα custom firmware.
poulinos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 μεχρι και repeater νομιζω τα εχουν κανει.linux base καποια.
kallair Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 τα wrt με τα custom firmwares κάνουν παπάδες. δυστυχώς για wag δεν έχουν κυκλοφορήσει πέρα από κάποια beta με πολλά προβλήματα από ότι θυμάμαι που δεν θα σου πρότεινα να τα βάλεις. εγώ θα πρότεινα να μετακινήσεις το wag (αν γινεται) και να είναι στο σημείο που είναι πάνω από το κρεβάτι σου. έτσι θα μεγιστοποιήσεις την απόδοση του ασύρματου σου. κατευθυντική δεν θα το πρότεινα για μέσα το σπίτι. είμαι κάτοχος wag354g & wrt54g και τα 2 τους έχουν βγει σκυλια!!! κρίμα που το wag μου είναι over isdn και αναγκαστικά το χρησιμοποιώ μόνο σαν access point πλεον..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.