Προς το περιεχόμενο

Ράδιο Αρβύλα, WIND και Κιβωτός του Κόσμου

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1)οχι μαγκια τους δικα τους ειναι καλα κανουν

2)??? δν υπαρχει ανθρωπος που να κανει φιλανθρωπιες με αποτερο σκοπο την φοροαπαλαγη καθως θα χασει περισσότερα ενα κινητρο ειναι

3) εδω μαλιστα ολο το αφαν γκατε της Ελλαδας και του κοσμο αυτο κανει

4) εμμ εδω ειναι η μαγκια να κανεις κατι και να μην το διατυμπανιζεις

Εκτός του (4), ποιον από τους άλλους 3 προτιμάς?

Εγώ πάντως προτιμώ τους 2 και 3 από τον 1. Και δεν το θεωρώ μαγκιά του αλλά αυτό είναι δική μου κοσμοθεωρία οπότε δεν ζητάω από κανένα να την αποδεχτεί. Επίσης προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλό να ακουστεί ότι οι ραδιοαρβύλες έκαναν δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου δεδομένης της δημοφιλίας που γνωρίζουν με το σκεπτικό ότι ίσως κάποιος να σκεφτεί να κάνει το ίδιο άρα θα ωφεληθούν τα παιδιά.

Τώρα το να δώσει ας πούμε ο Κανάκης 200.000€ στα κρυφά και καλά για να μην προβληθεί η μούρη του, με τον "κίνδυνο" να μην μαθευτεί ποτέ τι είναι η Κιβωτός, σόρρυ αλλά προτιμώ το πρώτο. Λες και τώρα που έκαναν τη δωρεά θα φάνε λεφτά από την τσέπη κανενός.

Ειλικρινά ποτέ μου δεν το κατάλαβα, οκ προβλήθηκε ο τάδε, το παίζει μόστρα ο τάδε, το έκανε για να προβληθεί στα media ο τάδε, ΠΟΥ είναι το πρόβλημα? Απλά δεν γουστάρουμε τη φάτσα του στα media? Ακόμα κι αν μέσω της φάτσας του γίνεται πιο γνωστή κάποια ΜΚΟ ας πούμε?

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σκεφτηκε κανεις οτι η Wind στραφηκε στο Ραδιο Αρβυλα επειδη εχει μεγαλη απηχηση στους νεους, οι οποιοι ειναι και οι κυριοι "καταναλωτες" καρτων?

Ετσι καταφερνει να διαφημιζεται η εταιρεια, πιθανως να ανεβαζει και τα κερδη της και μεσα σε ολα κανει και μια φιλανθρωπια. Οκ το ολο σκεπτικο της εταιρειας ηταν το κερδος λογικα, αλλα παντα ετσι θα ειναι τα πραγματα. Τουλαχιστον τωρα γινεται και ενα καλο.

Απο την αλλη, οι του Ραδιο Αρβυλα τι να εκαναν?

Να ελεγαν οχι για να μην τους πιασουν στο στομα τους οι κακεντρεχεις? (που θα μαθευοταν και θα ακουγαν χειροτερα, απο περισσοτερους)

Ειχαν μια καλη προταση απο μια εταιρεια και την ακολουθησαν για να κανουν μια φιλανθρωπια.

Το προβλημα σας ποιο ειναι?

Ξερετε αν δινει ή οχι λεφτα ο Κανακης πχ απο τα δικα του τοσα χρονια?

Μπορει και να δινει. Μπορει και οχι. Εχει σημασια στην προκειμενη?

Ή μηπως εχει σημασια η ακινητη του περιουσια και τα μαγαζια που ειναι ιδιοκτητης?

Ορισμενοι μου θυμιζετε την γρια-Κατινα του χωριου. Να το προσεχετε αυτο.

Δημοσ.

Εγώ πάντως προτιμώ τους 2 και 3 από τον 1. Και δεν το θεωρώ μαγκιά του αλλά αυτό είναι δική μου κοσμοθεωρία οπότε δεν ζητάω από κανένα να την αποδεχτεί. Επίσης προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλό να ακουστεί ότι οι ραδιοαρβύλες έκαναν δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου δεδομένης της δημοφιλίας που γνωρίζουν με το σκεπτικό ότι ίσως κάποιος να σκεφτεί να κάνει το ίδιο άρα θα ωφεληθούν τα παιδιά.

προσωπικα θα προτιμουσα να μην τα εδινε, γενικα για ΕΜΕΝΑ ειναι ειδος αθέμιτης διαφημισης, μπορει και να εχω αδικο αλλα θα μου πεις στους καιρους που ζουμε τα παντα ειναι business τουλαχιστον ας εποφεληθει καποιος...

/αυτο που φοβαμαι ειναι η δυναμη που αποκτουν τετοιοι (κατα την γνωμη μου) αμορφωτοι ανθρωποι που δυστυχος οι ιδεες τους ενστερνιζονται απο πολλους νεους

---------- Προσθήκη στις 02:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:28 ----------

Απο την αλλη, οι του Ραδιο Αρβυλα τι να εκαναν?

Να ελεγαν οχι για να μην τους πιασουν στο στομα τους οι κακεντρεχεις? (που θα μαθευοταν και θα ακουγαν χειροτερα, απο περισσοτερους)

Ειχαν μια καλη προταση απο μια εταιρεια και την ακολουθησαν για να κανουν μια φιλανθρωπια.

Το προβλημα σας ποιο ειναι?

Ξερετε αν δινει ή οχι λεφτα ο Κανακης πχ απο τα δικα του τοσα χρονια?

Μπορει και να δινει. Μπορει και οχι. Εχει σημασια στην προκειμενη?

Ή μηπως εχει σημασια η ακινητη του περιουσια και τα μαγαζια που ειναι ιδιοκτητης?

Ορισμενοι μου θυμιζετε την γρια-Κατινα του χωριου. Να το προσεχετε αυτο.

στην προηγουμενη σελιδα απαντησα ακριβος και για το τι να ειχαν κανει εαν ηθελαν να κανουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φιλανθρωπια και για το εαν ή οχι ο Κανακης εχει δωσει λεφτα κρυφα. Ειπα για τα μαγαζια του απλα και μονο για να αποδειξω οτι τα διαθετει και δν χρειαζεται διαφημισεις ....

Δημοσ.
Πρόσεξε το παράδοξο:

1) Αν έχουν λεφτά και δεν κάνουν φιλανθρωπίες είναι αισχροί.

2) Αν έχουν λεφτά και κάνουν φιλανθρωπίες με δικά τους λεφτά, το κάνουν για φορολογικούς λόγους.

3) Αν έχουν λεφτά και κάνουν φιλανθρωπίες φανερά με λεφτά άλλων, το κάνουν για να δειχτούν.

4) Αν έχουν λεφτά και κάνουν φιλανθρωπίες κρυφά, με λεφτά δικά τους ή άλλων, δεν θα το ξέραμε in the first place!

Θεϊκό! Κράξιμο να πέφτει μωρέ, να περνάει και η ώρα...

Ποιο είναι το παράδοξο? Παράδοξο θα ήταν αν δεν υπήρχε η τέταρτη κατηγορία οπότε θα υπήρχε κράξιμο ότι και να γίνει. Αλλά απο την στιγμή που υπάρχει η τέταρτη κατηγορία (η οποία πλαισιώνει την άποψη πολλών) δεν βλέπω κάποιο παράδοξο. Σαν να λες ότι όσοι πιστεύουν πως ''όποιος κάνει μια φιλανθρωπία δεν πρέπει να το διατυμπανίζει'' είναι παράδοξοι διότι δεν πιστεύουν καμία απο τις άλλες κατηγορίες που πιστεύω εγώ. Και λες:

Γιατί είναι υποχρεωτικό να διαλέξω κάποιον? Κανέναν. Αυτή είναι η άποψη μου. Έγινα κακός?

Εγώ πάντως προτιμώ τους 2 και 3 από τον 1. Και δεν το θεωρώ μαγκιά του αλλά αυτό είναι δική μου κοσμοθεωρία οπότε δεν ζητάω από κανένα να την αποδεχτεί.

Ναι αλλά την δικιά μου ''κοσμοθεωρία'' βιάστηκες να την βγάλεις παράδοξη.

Επίσης προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλό να ακουστεί ότι οι ραδιοαρβύλες έκαναν δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου δεδομένης της δημοφιλίας που γνωρίζουν με το σκεπτικό ότι ίσως κάποιος να σκεφτεί να κάνει το ίδιο άρα θα ωφεληθούν τα παιδιά.

Τώρα το να δώσει ας πούμε ο Κανάκης 200.000€ στα κρυφά και καλά για να μην προβληθεί η μούρη του, με τον "κίνδυνο" να μην μαθευτεί ποτέ τι είναι η Κιβωτός, σόρρυ αλλά προτιμώ το πρώτο. Λες και τώρα που έκαναν τη δωρεά θα φάνε λεφτά από την τσέπη κανενός.

Ειλικρινά ποτέ μου δεν το κατάλαβα, οκ προβλήθηκε ο τάδε, το παίζει μόστρα ο τάδε, το έκανε για να προβληθεί στα media ο τάδε, ΠΟΥ είναι το πρόβλημα? Απλά δεν γουστάρουμε τη φάτσα του στα media? Ακόμα κι αν μέσω της φάτσας του γίνεται πιο γνωστή κάποια ΜΚΟ ας πούμε?

Και τώρα θα ξεκινήουμε εκείνη την τεράστια κουβέντα που είχε γίνει και στο θέμα με τους Ράδιο Αρβύλα και Zeitgeist (δεν ξέρω αν θυμάσαι). Το μεγαλύτερο κακό σε αυτό το θέμα ήταν ότι ενώ συζητούσαμε για δύο πράγματα ταυτόχρονα, οι περισσότεροι κοιτούσαν μόνο το ένα, και όταν πηγαίναμε να συζητήσουμε το δεύτερο αυτοί επαναφέραν το πρώτο χωρίς να μπορεί να βγει μια άκρη. (Προς θεού, δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά). Συνεπώς:

Α) Είναι καλό να προβληθεί μέσω ενός διάσημου προσώπου μια φιλανθρωπική οργάνωση, άσχετα με τους λόγους τους οποίος το διάσημο πρόσωπο το κάνει?

Β) Για ποιους λόγους όμως το διάσημο πρόσωπο πραγματικά το κάνει? Πόσο αλτρουστικό/υποκριτικό είναι και που αποσκοπεί αυτό που κάνει? Μόνο στην προβολή της οργάνωσης?

Πιστεύω ότι ο manic (και εγώ) αναφερόμαστε στο δεύτερο ενώ μερικοί απο εσάς τριγυρνάτε συνέχεια στο πρώτο. Απαντώ στο πρώτο: ΝΑΙ!!! ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑΙ!!! Ωραία. Τέλος τώρα. Πάμε στο δεύτερο αφού ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ με το πρώτο. Πες μου την άποψη σου εδώ φίλε Praetorianos.

Φιλικά πάντα. :-)

Δημοσ.
4) εμμ εδω ειναι η μαγκια να κανεις κατι και να μην το διατυμπανιζεις

μα τότε ρε κομάντο θα έβγαινε ο κάθε τρόμπας και θα έλεγε "να τα τσέπωσαν τα μ@λ@κισμένα και τάχα μου φιλάνθρωποι" και θα αναγκαζόταν πάλι να το πουν στον αέρα ότι τα δώσαν τα λεφτά δεν τα κράτησαν και πάλι εδώ που είμαστε τώρα θα ήμασταν. :whistle:

Δημοσ.
Φιλικά πάντα. :-)

Εννοείται, κουβέντα κάνουμε δεν παίζουμε ξύλο.

Σε όλα θα απαντήσω με απλές προτάσεις γιατί αν σε κάνω quote θα καταντήσω κουραστικός.

Δεν έβγαλα καμιά κοσμοθεωρία παράδοξη, είπα απλά ότι από τη στιγμή που δεν ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος δίνει κάθε βδομάδα λεφτά σε φιλανθρωπίες ξέρω γω τη μία φορά που έγινε γνωστό δεν το θεωρώ πρέπον να κράζουμε. Εγώ. Μπορώ να καταλάβω βέβαια και την άποψη που λέει ότι οποιαδήποτε φιλανθρωπία κάνεις κάντην κρυφά αλλά δεν καταννοώ το γιατί? Είναι ντροπή?

Και απαντώ μόνος μου πηγαίνοντας στο δεύτερο σκέλος:P Προσωπικά πάντα οι φιλανθρωπίες όταν γίνονται από διάσημα πρόσωπα θεωρώ ότι μόνο ωφελούν. Οι φιλανθρωπίες της Jolie ωφέλησαν ή ζημίωσαν τα Αφρικανάκια? Εγώ πιστεύω ότι μόνο ωφέλησαν άρα μπορεί αυτή να το έκανε για πουλ μουρ αλλά προσωπικά εφ' όσον μόνο κέρδισαν τα αφρικανάκια καλά έκανε και το προώθησε.

Αντίστοιχα ο Buffet και ο Gates έχουν κάνει τις μεγαλύτερες φιλανθρωπίες ever. Πιθανότατα βαρέθηκαν τα λεφτά τους και θέλουν να σώσουν την ψυχή τους. Ε ΚΑΙ? Πειράζει δηλαδή σε κάτι που έβαλαν το όνομα τους δίπλα? Καλύτερα έτσι, καλύτερα να γίνει αυτή η φιλανθρωπία γνωστή ώστε να μαζέψει κι άλλα λεφτά, παρά να χαρίσει ο Gates αθόρυβα (λέμε τώρα)20 δις κάπου σε μια ένωση μένοντας στην αφάνεια. Γιατί τότε Buffet, Bloomberg και λοιποί μπορεί και να έδιναν τα λεφτά τους κάπου αλλού ενώ τώρα είτε για αυτοπροβολή είτε για να το παίξουν κι αυτοί φιλάνθρωποι θα τα δώσουν εκεί.

Χάνει κανείς από το να περνιούνται ως φιλάνθρωποι? Χάνω κάτι που θα βλέπω τη φάτσα του τάδε στα media επειδή έδωσε τόσα λεφτά? Ίσα ίσα που αν είναι κανείς φαν της ραδιοαρβύλας μπορεί να έμαθε και την κιβωτό, καλό του έκανε.

Δημοσ.

Πρωινές απορίες και σκέψεις:

Είμαι περίεργος, αν λόγω αυτής της διαφήμισης - προσφοράς, μπουν κι άλλες εταιρείες στο κόλπο αυτό, προσφέροντας δια αυτού του τρόπου χρήματα και υποστήριξη σε μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Π.χ. ας πούμε η Cosmote ή η Vodafone κάνουν τώρα κάτι αντίστοιχο.

Γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο περισσότερος κόσμος θα σταθεί για 1 λεπτό στην κίνηση, και θα την επικροτήσει, και όλον τον υπόλοιπο καιρό θα επικρίνει την εταιρεία ότι αντέγραψε την τακτική της wind - ράδιο αρβύλα για να κερδίσει κι αυτή μερίδιο της αγοράς;

Στο τέλος τέλος, ποιος βγαίνει κερδισμένος, αν συμβεί αυτό; Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, σωστά; Άρα αυτό είναι καλό, σωστά; Γιατί πρέπει να κοιτάμε συνέχεια ποιος είναι ο απώτερος σκοπός; Αφού ΠΑΝΤΑ υπάρχει απώτερος σκοπός, ποιο το νόημα;

Ακόμη κι αυτός που δίνει δωρεά και δεν το διατυμπανίζει, και άρα δεν το μαθαίνει κανείς, έχει όφελος. Να νιώσει ο ίδιος καλά, ότι έκανε κάτι καλό.

Δεν είναι μόνο η αναγνώριση από την κοινωνία το όφελος, είναι και κάτι πολύ προσωπικό. Μάλλον, πρώτ' απ' όλα είναι προσωπικό.

Δημοσ.
Χάνει κανείς από το να περνιούνται ως φιλάνθρωποι? Χάνω κάτι που θα βλέπω τη φάτσα του τάδε στα media επειδή έδωσε τόσα λεφτά?[/b'] Ίσα ίσα που αν είναι κανείς φαν της ραδιοαρβύλας μπορεί να έμαθε και την κιβωτό, καλό του έκανε.

Πραγματικά εξαιρετική ερώτηση ! ;-)

Δημοσ.
Β) Για ποιους λόγους όμως το διάσημο πρόσωπο πραγματικά το κάνει? Πόσο αλτρουστικό/υποκριτικό είναι και που αποσκοπεί αυτό που κάνει? Μόνο στην προβολή της οργάνωσης?

Μπορώ να πω ότι δε με απασχολεί και πολύ για ποιους λόγους το κάνει. Προσωπικά πιστεύω ότι το αν το διατυμπανίζει ή όχι, δεν δείχνει κατά πόσο το κάνει αλτρουιστικά ή όχι. Και δεν υπάρχει ποτέ τρόπος να είσαι 100% σίγουρος αφού δεν είσαι στο μυαλό του.

Για εμένα μία ένδειξη είναι κατά πόσο προσφέρουν χρόνο εκτός από χρήμα. Δηλαδή όταν προσφέρουν αυτό που τους λείπει, και όχι αυτό που τους περισσεύει. Τότε νομίζω ότι το κάνουν για να προσφέρουν, και όχι για να προβληθούν.

Δημοσ.

ΧΑΧΑ τρωνε τοσο κραξιμο ενω σκασανε φραγκα σε φιλανθρωπια.

Αν τα τσεπωνανε ποσο κραξιμο θα τρωγανε πια?

Χαλαρωστε.

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι εναντίον σε ΚΑΘΕ φιλανθρωπία καθώς αποτελεί προσωρινή λύση. Μόνη εξαίρεση η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε φυσικές καταστροφές (σεισμοί, κτλ) για τις άμεσες ανάγκες. Απο κει και πέρα, αν θέλει κάποιος να βοηθήσει θα πρέπει να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει κάτι πιο μόνιμο ως λύση.

Δημοσ.
Προσωπικά είμαι εναντίον σε ΚΑΘΕ φιλανθρωπία καθώς αποτελεί προσωρινή λύση. Μόνη εξαίρεση η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε φυσικές καταστροφές (σεισμοί, κτλ) για τις άμεσες ανάγκες. Απο κει και πέρα, αν θέλει κάποιος να βοηθήσει θα πρέπει να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει κάτι πιο μόνιμο ως λύση.

Τι εννοείς πιο μόνιμο και τι προσωρινή λύση?

Δημοσ.
Τι εννοείς πιο μόνιμο και τι προσωρινή λύση?

Mπακαλιστικα: Να μην του δωσεις να φαει κρεας αλλα να του μαθεις να το πιανει και να το φτιαχνει μονος του.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο.

Αν υποθετικά έκανα μια φιλανθρωπία σε έναν οργανισμό όχι και τόσο γνωστό, και την επόμενη μέρα βλέπατε στο μπλα-μπλα ένα θέμα απο εμένα: ''ΕΚΑΝΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΟ ΤΑΔΕ, 1500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ'', πως θα αντιδρούσατε?

Και τώρα πείτε μου όλοι εσείς που μας λέτε ότι κράζουμε, θα λέγατε ''Μπραβο που έκανες δωρεά και μπράβο που έκανες γνωστό το ΤΑΔΕ'' ή τότε θα άλλαζαν τα πράγματα και θα γινόταν ''Καλή η φιλανθρωπία σου, αλλά το ότι το γνωστοποιείς έτσι δεν είναι και πολύ καλό'.

Τι άλλαξε τώρα? Α) Το χρηματικό ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλα και δεν δικαιούμαι αναγνώριση? ή Β) Δεν είμαι αρκετά celebrity?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...