Προς το περιεχόμενο

κατασκευή ιστοσελ'ιδας

BLACKBIRT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους ,

θα ήθελα να κανω μια ερώτηση, θέλω να ξεκινήσω την δημιουργία ιστοσελίδων , λέω να ξεκινήσω με το joomla , χρείάζετε να ασχοληθώ με καμοία γλώσσα προγραμματισμού πρώτα ή όχι ;;;;

Δημοσ.

Ριξε μια ματιά σε HTML, PHP και CSS (κυρίως τις 2 τελευταίες). Τα βασικά για αρχή. Το Joomla μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και χωρίς τα παραπάνω αλλα σίγουρα θέλει κάποιο διάβασμα, για να μπείς στο πνεύμα. Οι παραπάνω γλώσσες θα σε βοηθήσουν αρκετά έως πολύ στο να παραμετροποιήσεις τα templates του joomla και να τα κάνεις πιο custom. Δεν σου λέω να μάθεις τα πάντα, απλά το πώς χρησιμοποιούνται για να καταλάβεις τι να πειράξεις κλπ. Επίσης κατέβασε το addon για τον Mozilla με το όνομα Firebug που θα σε βοηθήσει στο να δεις τι αλλαγές μπορείς να κάνεις στην ιστοσελίδα on-the-fly χωρίς να κάνεις καμια ανεπανόρθωτη ζημιά.

Αυτά για αρχή

Δημοσ.

για joomla θα σου πρότεινα του Μαρκατσέλα και Ξαρχάκου το "Μαθαινετε εύκολα joomla".Είναι αρκετά κατανοητό!Για html,php και css καλό θα ήταν να μάθεις στο internet.Πχ μπες στο freestuff.gr που έχει αρκετά tutorial αλλα και σε άλλα forum και ό,τι θες κάνε ερωτήσεις...είναι πολύ καλύτερα κατα την άποψή μου από το να τα μάθεις απο βιβλίο...

Δημοσ.

Εγω παλι θα σου προτεινα να ασχοληθεις με Wordpress ή Drupal καθως ειναι πολυ πιο ευχρηστα και γενικα το Joomla κατα την γνωμη μου ειναι ενα ματσο χαλια για αρχαριους γεματο bugs και εντελως κακογραμμενο κωδικα

Δημοσ.
Καλό είναι να μάθεις πρώτα html/css αλλιώς στη πρώτη δυσκολία θα χάνεις τη μπάλα.

+1

Κάτσε και διάβασε τα βασικά για

html,

css,

php,

sql (πχ mysql)

επεξεργασία εικόνας

Το joomla είναι σαν τα έπιπλα toy IKEA. Έρχονται σε κομμάτια και χρειάζεσαι ένα άλεν και 1-2 κατσαβίδια. Τι γίνεται σε περίπτωση που θες να κάνεις κάποια μοντα ή κάτι δεν εφαρμόζει; Τότε καλό είναι να πιάνουν και λίγο τα χέρια σου.

Δημοσ.

Σωστό, πρώτα λίγο html/css γιατί μπορεί και να μην την παλέψεις... Επίσης αν είσαι οπτικός τύπος περισσότερο ψάξε λίγο και το lynda.com

Video tutorial με σχετικά μικρή συνδρομή το μήνα...

Δημοσ.

Κοίτα θα σου έλεγα να μάθεις html και CSS κατ αρχάς...Επίσης προσωπικά ασχολούμε με wordpress μου αρέσει καλύτερα από το joomla.Αλλά αυτά είναι τελείως υποκειμενικά...Το θέμα είναι να έχεις πολλή όρεξη!!!!:-)

Δημοσ.
Κοίτα θα σου έλεγα να μάθεις html και CSS κατ αρχάς...Επίσης προσωπικά ασχολούμε με wordpress μου αρέσει καλύτερα από το joomla.Αλλά αυτά είναι τελείως υποκειμενικά...Το θέμα είναι να έχεις πολλή όρεξη!!!!:-)

Ενα μεγάλο αρνητικό που έχει το wordpress και γιαυτο και σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί του, είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι τα plugins του θέλουν update και επίσης τιγκάρει εύκολα σε spam. Για αρχάριο πάντως είναι μια καλή λύση. Μην ξεχνάς όμως ότι είναι BLOG και όχι CMS αλλα υπάρχουν αρκετά αξιόλογα plugins που μπορούν να το μετατρέψουν σε αυτό που θέλεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...